- 25 Nisan 2020
- 961
- 1.564
- 43
- 34
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #11.001
Deniycem canim ama meyve hic yiyemiyorum hele muz tam eksiyor midemlaktozsuz denge sütünü dene bide bende süt yoğurt tüketemiyorum sadece laktozsuz içebiliyorum bazen muzla birlikte iyi oluyor. Normal süt ağır geliyor bulandırıyor.
Dogumdan sonra dökülür diyorlar insalah dökülür seninkide. Bende yaptirmak istiyordum cocuk düsünüyorsan tavsiye etmem dedi yapacak kisi bende dogumdan sonra yaptirmaya karar verdim.. Allahdan yaptirmamisim bu hamilellogimde asiri derecede tüylendim Okadar hizli uzuyorki ileri haftalarda cok zorlanicamO kadar yıl epilasyon yaptırıp tam %95 kurtulmuşken, hamile kaldığımda başa dönme şoku.
Bende yogurdumu hep kendim mayalarim hazir sütle gayette guzel oluyor tadiYillardir yogurtsuz yemek yemem yogurt yoksa 2 bardak ayran icerim her aksambir de yatmadan 1 bardak sut eklendi gebe kalinca....yogurdu makarnaya ,mantiya ,dolmaya sulu yemegin yanina herseye yakisyiriyorum ...gebelikten once kendim mayaliyordum haftalik 5 litre sut alir yogurt yapardim ama artik sutcumuz gelmiyo diye hazir almak zorunda kaliyorum ama genelde icerigine guvendigim.markadan aliyorum
Benımde aynı sekılde basım agrıyo bır ara ıkı hafta hıc gecmedı nerdeyse ama suan bır tık daha ıyıyım yıne basımda agro var tabı doktora dedım artan hormonlardan olabılır dedıkızlar, benim iki haftadır baş ağrım var. bazen azalıyor, bazen artıyor. doktorum nörolog görsün dedi, ben de telefonda bir nörologla görüştüm. büyük ihtimal migrendir ama anevrizma olma ihtimalini elemek için mr çektirin dedi. ağrım geçse de çektirmeme gerek kalmasa diyorum ama, geçmiyor. genelde tek taraflı ağrı, gözümün ve gözümün arkasında oluyor, bir iki gündür de dolaşan bir ağrı.. bu kadar uzun süre başı ağrıyan var mı?
Bir kaç haftaya kadar umarım geçer bu tiksinme hali bende bi sürü şeyden tiksiniyorum. En başından beri tatlıya düşkün olduğum için meyve yiyebildim sadece asitliler dışında. bu dönemler için bebek vitaminini alır sen merak etme demişti doktorum.Deniycem canim ama meyve hic yiyemiyorum hele muz tam eksiyor midemgercekden cok uzulüyorum yetersiz besleniyorum die ama elimde degil,,, Allahdan hamilelikden önce koronadan dolayi cok saglikli beslendimde depo dolu bebek ordan besleniyor yoksa vicdan azabi cekerdim
Cnm inan yedigin diger şeyler sutten cok daha faydali. Ben de sut icmiyorum ztn cok aram yoktu simdi iyice tiksindimBen süt içince çok kötü oluyorum kızlar, inanılmaz bir şişkinlik mide rahatsızlığı hamile değilken bile dayanamıyordum. Süt yerine bol beyaz peynir, yoğurt ve ayran tüketmeye calisiyorum. Özellikle ayran çok severim zaten, inşallah oradan alıyorumdur kalsiyum. Yoksa süt içemiyorum diye üzülüyorm bazen.
Ben 13 e girene kadar göbekten vuruldum şimdi kanma alanım oldugu için kalpadan haftada bir olan iğneden vuruluyorum tüp bebek doktoru 12 bitince bırakıcaz demiştikızlar proletux u göbekten yapıyor musunuz ? ben biraz göbekten korkuyorum bebek var diye .diger en iyisi neresi kol bacak ? nereye vuruyorsunuz ya da vurdunuz belkş cogunuz bırakmıştır
Yillardir yogurtsuz yemek yemem yogurt yoksa 2 bardak ayran icerim her aksambir de yatmadan 1 bardak sut eklendi gebe kalinca....yogurdu makarnaya ,mantiya ,dolmaya sulu yemegin yanina herseye yakisyiriyorum ...gebelikten once kendim mayaliyordum haftalik 5 litre sut alir yogurt yapardim ama artik sutcumuz gelmiyo diye hazir almak zorunda kaliyorum ama genelde icerigine guvendigim.markadan aliyorum
Aynen sütlü kahveler falan çok kötü yapar içmesi zevkli olmasına rağmen.. Kalsiyum takviyesi için badem, kuru incir yiyebilirsiniz. Yeşilliklerden de brokoli ve ıspanak. Hatta brokoliyi haslayip üzerine biraz zeytinyağinda kızdırılmış kırmızı biber salça karışımı yapiyorum. Üzerine de sarımsaklı yoğurt. Brokoli tadını sevmeyenler için önerebilirim ben öyle yiyorum ancaCnm inan yedigin diger şeyler sutten cok daha faydali. Ben de sut icmiyorum ztn cok aram yoktu simdi iyice tiksindim
Ya ben yazmiyim diyorum ama birseyler durtuyor bir yandanYa arkadaslar hamileyken sacini kestirme bebegin omru kisalir diyenler bizler icin saci uzun akli kisa da diyorlar, yenidogan bebekleri de tuzluyorlar ayni zmnda. Onlari ne kdr ciddiye aliyorsaniz bunu da o denli ciddiye alin bence ama herkesin kendi tercihi benim dusuncem bu yönde.
hepimiz yakın haftalardayız
Burdayız demeye başladı bebişler desenize
biz şanslı kesimiz cnm deseneBen hic duymadim .
bizim alt kat komsu da yaptırmıstı ki yaz çocuguydu bebek hele yaz bebeğine yapılır mı yaaO tuzlama işini benim kaynanamda söylemisti. Doktor asla yapma dedi.
biz şanslı kesimiz cnm desenehavamızıda attık bu arada
bizim alt kat komsu da yaptırmıstı ki yaz çocuguydu bebek hele yaz bebeğine yapılır mı yaa
Çaktırmadan sende attın havanıValla ben korkmaya başladım terslikmi var diye. Allahtan evde kalp ritim cihazi var. Dur bur bakıyım kızımın kalbi atiyormu.
Benim k.v 100yıl öncesinde yaşiyor hala. Ama benimle başedemiyor bu konularda
Olabilir aka ben yinede korkuyorumHem bilimsel olarak, hem dini olarak araştırdım ve asla böyle birşey olmadığını fark ettim.
Saçlarım aşırı bir biçimde dökülüyordu, bakımı zorlaşmaya başlamıştı ve kestirdim.
Hurafe imiş kızlar.
Sabah kahvaltıyı süt ile yapıyorum. Ara öğünlerde yoğurt yiyorum, otururken de çay kahve yerine ayran içiyorumHanımlar günlük süt ve yoğurt tüketiminiz nedir acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?