2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Geçtimi alan canım
Senin de mi kanaman var canim?
Kızlar demir ilacı kullanıyor musunuz? Kullanmaya kaçıncı haftadan itibaren başladınız?
Ben su an multivitamin, oksapar, progestan ve pruluton adi dogru yazdm sanirim ignenin kanama alanim oldugi icin bunlari kullaniyorum ama demir vermedi kullaniyor muyduk demir de ya unutmusum bile zaman gecince ilkinde yasadiklarimi

kesin migrense bir yerden sonra kesilir diye biliyorum, inşallah kesilir.. ben de tansiyonumu ölçüyorum ve normal çıkıyor aynı şekilde. hep düşük tansiyonluydum, öyle de gidiyor ama bende direnç artışından bahsettikleri için yüksek tansiyondan korkuyorum ben de. mentol taşlarından aldım, ama soğuk bantlar ya da buz kompresi kadar işe yaramıyor. şimdi yok mesela, ama yarın öğlen saatlerinde başlar yine: )

Allah korusun tansiyondansa migren daha iyi benim de hep dusuktur 9-6 falan cikiyor, hic duymadim dusuk tansiyonlularda direnc artisi nedir ? Evet genelde ogleden sonra basliyor bir de uzun sure bilgisayarda oturunca, stres yapinca tetikleniyor. Geçecek tabiki vucut hormonlara alisinca

Ocağın 22 sinde küçük bi pembe lekemle sonrasında kahve lekem oldu doktora gittim kanama alanı oluşmuş dedi tüp bebek benımki o yüzden normalden daha telaşlandım. O zamandan bu zamana hala yatıyorum progestan devam haftada bır iğneye geçtik alan kaybolmadı malesef

bilgisayarla yatıp kalkıyorum zaten, iyi gelmediğine eminim onun da işte: ) direnç artışı düşük tansiyonla ilgili değil, rahme giden damarlarla ilgili. aslında bu kadar erken haftalarda çoğu kişide olduğu için söylenmiyormuş ve önemli de değilmiş, ileri haftalarda olursa takip edilmesi gereken bir şey. benim minik bi kanamam olmuştu, onu araştırırken söylemişti doktor.
bu arada başı ağrıyanların genelde düşük sanki tansiyonu: )

Hmmm yeni ögrendim direnc olayini. Bu teori dogru olabilir kan basinci dusuk oldugundan dolayi beyne giden kan akimi yavasliyor, uzun sure hareketsiz kalinca (pc basinda oturmak gibi) daha da yavaslayip damarlar icin iyi olmuyor sanirim temiz havada yuruyus lazim bizlere tabi bu virüste nasil mumkun olacaksa. Maskeden oksijen alamaz olduk. Allah sonumuzu hayir etsin.

yalnız süper akıl yürütme oldu: )
yürüyüş şart..

Kızlar demir ilacı kullanıyor musunuz? Kullanmaya kaçıncı haftadan itibaren başladınız?
16. Haftada başladık bizde. Bende Demir eksikliği anemisi var o yüzden günde 2 kullanıyorum sabah akşam 15 gün sonra tekrar bakılıcak yetiyormu diye yetmiyorsa günlük 3 alıcam sanırım inşallah düzelir bebeğim için demir önemli

Canım çok geçmiş olsun. Benim de 12 yıldır migrenim var ama cok sık atak yasıyordum.2 haftaya bir mutlaka ataklarım olurdu ama hamilelikte ilginç bir şekilde migrenin geçti hiç atak yaşamadım. Ağrı kesici kullanmak istemiyorsan buzluğa bir patates koy, soğuyunca çıkart soy ve halka halka doğra, bir eşarpla alnından şakaklarına kadar sıkıca sar. Bunu atak başlarken yaparsan cok rahatlatıyor. Hatta bu şekilde uyursam benim ağrımı bile geçiriyor. Denemeni tavsiye ederim. Ama başlayacağını hissettiğin an yapman lazım.

1-2 yıldır diyecektim

Daha önce sezeryanla doğum yapman arkadaşlara bisey sormak istiyorum. Ben sezeryan doğum düşünüyorum. 53 kiloyken pandemi derken 56 oldum tam spor salonuna başlayacaktım ki hamile kaldım şimdi 62 kiloyum öyle hızlı kilo alıyorum ki 100 felan olcam gibi. Bebiş olunca da artık spor salonuna gidemem diye düşünüyorum artık evin bir odasını spor salonuna çevireceğim ama sezeryandan sonra ne kadar sürede spora başlayabilirim ya da ne tür spor yapabilirim?

Sagol tesekkur ederim, senin adina da cok sevindim hamilelik ne tuhaf herkeste farkli etki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…