Annelik çok farklı imiş , hamilelik çok farklı imiş ,evet anne karninda da böyle takıntılı olduğum korkularım vs vardı ama şuan çok daha yoğun ve kötüyüm ,insanlar mi beni bu hale getirdi bilmiyorum dua edin bana lütfen Allah rızası içinCanım bebeğin durumları normal bizimki de alıyor ağlamaya da devam edecek bir müddet alışana kadar bizim de gece uyumuyor evde Zombi gibi dolanıyorum gözümü kapatamıyorum yani bunlar normal şeyler ama sen hiç kendini üzme Ağlama bak sütün de etkilenir bence sen bir psikolojik destek al hem senin için hem de bebeğin için biraz rahatlamış olursun belki eşin de çok biliyorsa kendi maden baksın
Söyle canım drBen böyle olacagimi tahmin etmemiştim bunları yazarken bile ağlıyorum , çok bunalım haldeyim bebeğimden ötürü değil onun beni üzmesi değil , yanımda hiç kimse düzgün yok herkes kendi derdinde annem çalışıyor anca 5 gün izin alabildi kadın mahvoldu uykusuz kaldı , önemli değil onun içinde ama ben bebekle dün ilkkez 3 saat tek kaldım ve susturamadim altını açtım temizledim başladı aglmaaya o anda üstümden su bosalircasina ter aktı ,bugün kadın doğumcuma kontrole gidecem ona söylemeli miyim sizcemerve B BitterCikilata eşim embesilin önde gideni ,kızıma.sabah niye uyutmadi diye laf dedi o yüzden sabahtan beri agliyorum bu nasıl baba diye ,bu nasıl bebek niye agliyo daha kötüsünü dedi demek istemiyorum burada ama şok geçirdim sen babaliga layık değilsin ,biz yavrumuza kavuşmak için neler yaptık ve neler yapanlar var bu bebek ağlar tabi vs dedim ama o dediği laftan sonra kendime gelemiyorum defol git evden annenlerde kal geceleri dedim ,öyle ki uykun çok kıymetli kaldı ki aynı odada yatamiyoruz bebek üşür diye ben oturma odasındayim kızımla burası daha sıcak diye ,annem ben bebekleyiz ,o ise yatak odasında yatıyor. Ben düşünüyorum Allah'ım bana güç ver nolur nolur
Ayy Allah korusun evet dr dinlemek lazım tabi bazen de dr tehlikeye atıyor Allah korusun bebeleri bizleriKızlar ablam ebe bugün hastanelerinde bir bebeğin doğum esnasında omzu kırılmış meğer kadının çatısı çok darmış kesi bile atılsa omuz takılmış dedi ki iyi ki sezeryana karar verdin. Size de naçizane tavsiyem doktorunuz ne diyorsa geRçekten onu yapın illa normal Doğum sezeryan şöyle geç toplanıyor böyle oluyor diyen bir kitle var hepimizin hayatında ama gerçekten bazen bazı şeyleri zorlamamak gerek
Canim normalde anksiyeten, panik atağın var mı bilmiyorum ama varsa zaten lohusalik hali de bunu tetiklemis olabilir, cidden tek başına baş edemiyorsan yardım al hem profesyonel yardım hem de çevrenden. Ben de dün gece ağzına gelenleri yutamadi diye panik yaptim, kendimi beceriksiz yetersiz hissettim ama bunlar çok normal, zamanla öğrenip birbirimize alisacagiz, yeter ki sağlıklı ve huzurlu olsunlar. Sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun. Hepsi geçecek, bizimkiler de büyüyecekler merak etme.Benim gibi olan var mı aranızda ,yoksa bir destek mi almam lazım ? Psikolojim berbat durumda . 6 gün oluyor bugün doğurali hiç uyumadım ve sürekli ağlıyorum sürekli yanında olmak istiyorum, o ağladıkça iyice ağlıyorum bana noldu bilmiyorum ama iyi değilim. Dün ve bugün bir kere öksürür gibi oldu , rengim kaçtı bayılacak gibi oldum panik atak gecirircesine. Ben niye böyleyim, gerçekten size soruyorum kızlar hiç iyi değilim hiç ,hep endişeyle yaşıyorum garip şekilde evhamlaniyorum nolur bana biseyler söyleyin,geceleri avazı çıktığı kadar ağlıyor ve üzülüyorum çok fazla . Eşim bugün laf etti daha yeni doğan yavrumuza o saatten beri ağlıyorum sen nasıl babasun diyorum soklardayim
Söyle canım doktoruna bi yönlendirme yapar terapiste filan.Ben böyle olacagimi tahmin etmemiştim bunları yazarken bile ağlıyorum , çok bunalım haldeyim bebeğimden ötürü değil onun beni üzmesi değil , yanımda hiç kimse düzgün yok herkes kendi derdinde annem çalışıyor anca 5 gün izin alabildi kadın mahvoldu uykusuz kaldı , önemli değil onun içinde ama ben bebekle dün ilkkez 3 saat tek kaldım ve susturamadim altını açtım temizledim başladı aglmaaya o anda üstümden su bosalircasina ter aktı ,bugün kadın doğumcuma kontrole gidecem ona söylemeli miyim sizcemerve B BitterCikilata eşim embesilin önde gideni ,kızıma.sabah niye uyutmadi diye laf dedi o yüzden sabahtan beri agliyorum bu nasıl baba diye ,bu nasıl bebek niye agliyo daha kötüsünü dedi demek istemiyorum burada ama şok geçirdim sen babaliga layık değilsin ,biz yavrumuza kavuşmak için neler yaptık ve neler yapanlar var bu bebek ağlar tabi vs dedim ama o dediği laftan sonra kendime gelemiyorum defol git evden annenlerde kal geceleri dedim ,öyle ki uykun çok kıymetli kaldı ki aynı odada yatamiyoruz bebek üşür diye ben oturma odasındayim kızımla burası daha sıcak diye ,annem ben bebekleyiz ,o ise yatak odasında yatıyor. Ben düşünüyorum Allah'ım bana güç ver nolur nolur
Evet şuan eskiye nazaran çok sezeryan yapılıyor ama son zamanlarda sezeryan düşmanları da çok fazla türemedi mi doğal doğum anlayışları bilmem neler. İnsanlar sanıyor ki biz kolaya kaçıyoruz oysa ki bizim resmen genetiğimiz değişti biz nenelerimiz annelerimiz gibi normal bir şekilde doğuramıyoruz ki çünkü vücutlarımız onlarınkinden çok çok farklılaştı ama toplumdaki bu Karşıt olan insanlar yüzünden ben bile daha doğum yapmadan kendi kendime üzüldüğüm günler oldu sezeryan doğum tarihim belli oldu diye normal dopuramayacak mıyım diye şaka gibi kendimi eksik hissettim oysa ne saçmaymış yaniAyy Allah korusun evet dr dinlemek lazım tabi bazen de dr tehlikeye atıyor Allah korusun bebeleri bizleri
Eskiden obsesif kompulsif bozuklugum vardı , ara ara devam etti sonra duzeldim sandım ama hamilelikte tekrar nuksetti olumsuz şeyler hep aklıma geliyor ,korkuyordum ama nedeni bebek tedavileri vs idi birkez daha üzülmekten korkar olmuştum ki rabbim öyle güzel bir anda hiç ummamişken nasip etti ,defalarca ultrason a girip bebeğim iyi mi diye kaç doktora özele aynu gün gittiğimi biliyorum ama ben geçmişte tüp bebek vs tedavisi görüp olmayınca sonradan onlara gerek kalmadan nasıp olunca o korkulardan ötürü olduğunu hep dusundum . Ama doğmadan ,4,5 gün önce dhaa doğrusu geçen hafta başladı herşey ya yetemezsem,ya birşey olursa ,ya şöyle böyle derken bugün 6.günü kızımın . Şimdi de tek kalamıyorum korkuyorum çünkü dün öksürür gibi tıkandı ben o anda bayılacak gibi oldum rengim filan hemen kaçtı tansiyonum düştü , annem bukez benimle uğraştı ve benden korkuyor kadın ki kendine gel diye . Psikiyatriye gitsem doğrudanCanim normalde anksiyeten, panik atağın var mı bilmiyorum ama varsa zaten lohusalik hali de bunu tetiklemis olabilir, cidden tek başına baş edemiyorsan yardım al hem profesyonel yardım hem de çevrenden. Ben de dün gece ağzına gelenleri yutamadi diye panik yaptim, kendimi beceriksiz yetersiz hissettim ama bunlar çok normal, zamanla öğrenip birbirimize alisacagiz, yeter ki sağlıklı ve huzurlu olsunlar. Sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun. Hepsi geçecek, bizimkiler de büyüyecekler merak etme.
Sakın öyle düşünme nasip olan neyse o şekilde o dengesiz söyleyenlere cevabını da ver biri derse sen üzüleceğim diyen üzülsünEvet şuan eskiye nazaran çok sezeryan yapılıyor ama son zamanlarda sezeryan düşmanları da çok fazla türemedi mi doğal doğum anlayışları bilmem neler. İnsanlar sanıyor ki biz kolaya kaçıyoruz oysa ki bizim resmen genetiğimiz değişti biz nenelerimiz annelerimiz gibi normal bir şekilde doğuramıyoruz ki çünkü vücutlarımız onlarınkinden çok çok farklılaştı ama toplumdaki bu Karşıt olan insanlar yüzünden ben bile daha doğum yapmadan kendi kendime üzüldüğüm günler oldu sezeryan doğum tarihim belli oldu diye normal dopuramayacak mıyım diye şaka gibi kendimi eksik hissettim oysa ne saçmaymış yani
Canım benim eminim ki sen çok çok güzel bir annesin evladın için korkmak endişelenmek anneliğin kocaman bir parçası zaten şimdi senin içinde bu korku yeni yeni anlam bulmaya başlıyor ve sen ilk kez yaşadığın için (gerçi kaç kez yaşarsan yaşa hepsi kendine göre ilktir , ilk kez Zeynep’in annesi oldun, ilk kez Alp’in annesi oldun vs vs.. ) Bunları yaşaman çok normal. Yediğimiz en ufak şey bile midemizi Saatlerce etkilerken düşünsene 9 aydır normal bir insan değildik vücudumuzda türlü türlü şeyler oldu. Şimdi vücudun normale dönmek çabalıyor Buda haliyle hormonlara yansıyor ama söyleyeceğim tek şey var geçeceeeek. Bundan öncekiler nasıl geçtiyse söz veriyorum bu da geçecek güzelimAnnelik çok farklı imiş , hamilelik çok farklı imiş ,evet anne karninda da böyle takıntılı olduğum korkularım vs vardı ama şuan çok daha yoğun ve kötüyüm ,insanlar mi beni bu hale getirdi bilmiyorum dua edin bana lütfen Allah rızası için
Hatta şu kadarını söyleyim önceki mesajıma eklemeyi unutmuşum benim de haftaya doğumum var , muhtemelen bende yaşayacağım bu hisleri haftaya belki 15-20gün sonra da sen söyleyeceksin bana bunlarıEskiden obsesif kompulsif bozuklugum vardı , ara ara devam etti sonra duzeldim sandım ama hamilelikte tekrar nuksetti olumsuz şeyler hep aklıma geliyor ,korkuyordum ama nedeni bebek tedavileri vs idi birkez daha üzülmekten korkar olmuştum ki rabbim öyle güzel bir anda hiç ummamişken nasip etti ,defalarca ultrason a girip bebeğim iyi mi diye kaç doktora özele aynu gün gittiğimi biliyorum ama ben geçmişte tüp bebek vs tedavisi görüp olmayınca sonradan onlara gerek kalmadan nasıp olunca o korkulardan ötürü olduğunu hep dusundum . Ama doğmadan ,4,5 gün önce dhaa doğrusu geçen hafta başladı herşey ya yetemezsem,ya birşey olursa ,ya şöyle böyle derken bugün 6.günü kızımın . Şimdi de tek kalamıyorum korkuyorum çünkü dün öksürür gibi tıkandı ben o anda bayılacak gibi oldum rengim filan hemen kaçtı tansiyonum düştü , annem bukez benimle uğraştı ve benden korkuyor kadın ki kendine gel diye . Psikiyatriye gitsem doğrudandaha kötü olursam bebeğim benden mahrum kalacak . Böyle hiç olmamıştım hiç hayatta bu kadar korkum olmamıştı
Canım önce kendin iyi olmalısın ki bebeğin de iyi olsun. Biz kadınlar güçlüyüz, her Anne tek başına yeter çocuğuna. Kendini cesaretlendir. Kötüyü düşünme, ve gerekiyorsa destek almaktan çekinme. Erkekler bizim kadar güçlü değil ben onu gördüm. Şu hamilelikte,doğumda, çocuğumuzu büyütürken neler çekiyoruz, onlar binde birini yaşamıyorlar ama yinede mızmızlanıyorlar. Önce sen kendin iyi ol sonra kocanın icabına bakarsın.Benim gibi olan var mı aranızda ,yoksa bir destek mi almam lazım ? Psikolojim berbat durumda . 6 gün oluyor bugün doğurali hiç uyumadım ve sürekli ağlıyorum sürekli yanında olmak istiyorum, o ağladıkça iyice ağlıyorum bana noldu bilmiyorum ama iyi değilim. Dün ve bugün bir kere öksürür gibi oldu , rengim kaçtı bayılacak gibi oldum panik atak gecirircesine. Ben niye böyleyim, gerçekten size soruyorum kızlar hiç iyi değilim hiç ,hep endişeyle yaşıyorum garip şekilde evhamlaniyorum nolur bana biseyler söyleyin,geceleri avazı çıktığı kadar ağlıyor ve üzülüyorum çok fazla . Eşim bugün laf etti daha yeni doğan yavrumuza o saatten beri ağlıyorum sen nasıl babasun diyorum soklardayim
eşiniz bebeğe niye laf ediyorki küçücük bebek ağlayacak elbetteBenim gibi olan var mı aranızda ,yoksa bir destek mi almam lazım ? Psikolojim berbat durumda . 6 gün oluyor bugün doğurali hiç uyumadım ve sürekli ağlıyorum sürekli yanında olmak istiyorum, o ağladıkça iyice ağlıyorum bana noldu bilmiyorum ama iyi değilim. Dün ve bugün bir kere öksürür gibi oldu , rengim kaçtı bayılacak gibi oldum panik atak gecirircesine. Ben niye böyleyim, gerçekten size soruyorum kızlar hiç iyi değilim hiç ,hep endişeyle yaşıyorum garip şekilde evhamlaniyorum nolur bana biseyler söyleyin,geceleri avazı çıktığı kadar ağlıyor ve üzülüyorum çok fazla . Eşim bugün laf etti daha yeni doğan yavrumuza o saatten beri ağlıyorum sen nasıl babasun diyorum soklardayim
Normalmiş cnm minik minik değilmi çok olursa dr götürürsün.Bebeğimin göbeği düştü ama hafif hafif kanama oluyor sizde de öyle mi ?
Amin amin inşallah inşallah Allah razı olsun kardeşim , ben hiç böyle olmamıştım normalde olumsuzluklarda baş edebilmek için soğuk kanlı olan ben şuan atak gecirdigime eminim ,korkum akıl ,ruh ve fiziksel sağlığımdan olmam yoksa evladının ne suçu var ben onu nasıl Rabbimden diledim ve istedim dualarım ne kadar güzel kabul olmuşken hayatımı bir karambolde yuvarlanmıscasina hissetmem kendi ruh sıkılmalarimdan ötürü , yetersiz deneyimsiz güçsüz hissediyorum kendimi hemde cokk . Allah'ım hepimize güç kuvvet versinHatta şu kadarını söyleyim önceki mesajıma eklemeyi unutmuşum benim de haftaya doğumum var , muhtemelen bende yaşayacağım bu hisleri haftaya belki 15-20gün sonra da sen söyleyeceksin bana bunlarıBurda körler sağırlar birbirimizi ağırladık resmen , hepimiz aynı şeyleri yaşadık ve o an yaşamayan yaşayana moral verdi destek oldu sonra kendi yaşarken kendi yazdı bu durumu O yüzden geçeceğini bil tatlım istediğin zaman yaz bize hep desteğiz sana dualarımız seninle rabbim içine inşirah ferahlığı versin
Eşim çok merhametli çok isteyerek biz bekledik vs ama uykusuz kaldı diye daha 1 hafta olmadan ki uyuyo uyumasa ben ve annem gibi yine laf etmeye hakkı yok bu bir bebek çünkü . Bilmiyorum, anlamadım inan o umrumda değil benim yeterli olup evladıma sağlıklı şekilde yanında ,başında olmam lazım. Ha ne var esmis.vs hepsi yalan dolan bunu da çok iyi anladımeşiniz bebeğe niye laf ediyorki küçücük bebek ağlayacak elbette
gazı mı var doymuyor mu bunu öğrenmek için öncelikle iyi bir çocuk doktoruna gitseniz belki gaz damlası verir, eğer durumunuz elverirse bir psikologla online görüşme falan yapsanız? ya da sizi anlayan yardımcı olabilecek bir yakınınız varsa onunla konuşsanız dertleşseniz buraya da tazın sıkıldıkça . kendinizi bebeğinizin sağlıklı olduğu için motive etmeye çalış.allah etrafındakilere merhamet versin. keşke elimizden bir şey gelse
Hah işte tam olarak buuuu ; psikoloğa ilk gittiğimde demiştim ki atandım göreve başladım hayalimdi şimdi sevdiğim adamla düğünüme az zaman kaldı hayalimdi şimdi niye böyle içim sıkılıyor insanlar beni şükürsüzlükle bile suçluyor dedim. Oda bana dedi ki insan bazen bir şeyler için mücadele verdiğinde o şey gerçekleşince bilinçaltı devreye girermiş tıpkı bir düdüklü tencerenin birikip birikip patlaması gibi. Beyin boş kalmayı sevmezmiş yani hayatımızdaki her şey düzene girdiği an bilinçaltı kendini sunar ve şimdi benimle ilgilen dermiş şeninde şimdi tüp bebekten sonra başardın doğdu bebeğin bu gün yüzüne çıktı tabi lohusalığında etkisi çok büyük. 2.si bende panik atak geçirdiğim dönemlerde aklımı kaybettiğimi düşünürdüm aklımı kaybedersem ne olacak ne eşime ne aileme ne öğrencilerime kimseye faydam olmayacak derdim psikoloğum dedi ki aklını kaybedecek durumda olan bir insanın bunları düşünmek gibi bir durumu olamaz ancak sağlıklı bir insan aklını kaybetmekten korkar dedi. Size tavsiyem youtubede İbrahim bilgenn diye bir psikolog var onun videolarını izlemeniz kaygıya dair. Gerçekten iyi gelecektirAmin amin inşallah inşallah Allah razı olsun kardeşim , ben hiç böyle olmamıştım normalde olumsuzluklarda baş edebilmek için soğuk kanlı olan ben şuan atak gecirdigime eminim ,korkum akıl ,ruh ve fiziksel sağlığımdan olmam yoksa evladının ne suçu var ben onu nasıl Rabbimden diledim ve istedim dualarım ne kadar güzel kabul olmuşken hayatımı bir karambolde yuvarlanmıscasina hissetmem kendi ruh sıkılmalarimdan ötürü , yetersiz deneyimsiz güçsüz hissediyorum kendimi hemde cokk . Allah'ım hepimize güç kuvvet versinher mana da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?