2021 Aralık Anneleri

Annelik çok farklı imiş , hamilelik çok farklı imiş ,evet anne karninda da böyle takıntılı olduğum korkularım vs vardı ama şuan çok daha yoğun ve kötüyüm ,insanlar mi beni bu hale getirdi bilmiyorum dua edin bana lütfen Allah rızası için

Söyle canım dr
Amin cnm sen güçlüsün kızına da bunu hissettir ve sakın kimseyi takma ve destek muhakkak al

Ayy Allah korusun evet dr dinlemek lazım tabi bazen de dr tehlikeye atıyor Allah korusun bebeleri bizleri

Canim normalde anksiyeten, panik atağın var mı bilmiyorum ama varsa zaten lohusalik hali de bunu tetiklemis olabilir, cidden tek başına baş edemiyorsan yardım al hem profesyonel yardım hem de çevrenden. Ben de dün gece ağzına gelenleri yutamadi diye panik yaptim, kendimi beceriksiz yetersiz hissettim ama bunlar çok normal, zamanla öğrenip birbirimize alisacagiz, yeter ki sağlıklı ve huzurlu olsunlar. Sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun. Hepsi geçecek, bizimkiler de büyüyecekler merak etme.

Söyle canım doktoruna bi yönlendirme yapar terapiste filan.

Kesinlikle geçecek her şey. Yeter ki bebeğin de sen de sağlıklı ol. Az toparlan kocanın sığırlığının icabına bakarsın.

Ayy Allah korusun evet dr dinlemek lazım tabi bazen de dr tehlikeye atıyor Allah korusun bebeleri bizleri
Evet şuan eskiye nazaran çok sezeryan yapılıyor ama son zamanlarda sezeryan düşmanları da çok fazla türemedi mi doğal doğum anlayışları bilmem neler. İnsanlar sanıyor ki biz kolaya kaçıyoruz oysa ki bizim resmen genetiğimiz değişti biz nenelerimiz annelerimiz gibi normal bir şekilde doğuramıyoruz ki çünkü vücutlarımız onlarınkinden çok çok farklılaştı ama toplumdaki bu Karşıt olan insanlar yüzünden ben bile daha doğum yapmadan kendi kendime üzüldüğüm günler oldu sezeryan doğum tarihim belli oldu diye normal dopuramayacak mıyım diye şaka gibi kendimi eksik hissettim oysa ne saçmaymış yani

Eskiden obsesif kompulsif bozuklugum vardı , ara ara devam etti sonra duzeldim sandım ama hamilelikte tekrar nuksetti olumsuz şeyler hep aklıma geliyor ,korkuyordum ama nedeni bebek tedavileri vs idi birkez daha üzülmekten korkar olmuştum ki rabbim öyle güzel bir anda hiç ummamişken nasip etti ,defalarca ultrason a girip bebeğim iyi mi diye kaç doktora özele aynu gün gittiğimi biliyorum ama ben geçmişte tüp bebek vs tedavisi görüp olmayınca sonradan onlara gerek kalmadan nasıp olunca o korkulardan ötürü olduğunu hep dusundum . Ama doğmadan ,4,5 gün önce dhaa doğrusu geçen hafta başladı herşey ya yetemezsem,ya birşey olursa ,ya şöyle böyle derken bugün 6.günü kızımın . Şimdi de tek kalamıyorum korkuyorum çünkü dün öksürür gibi tıkandı ben o anda bayılacak gibi oldum rengim filan hemen kaçtı tansiyonum düştü , annem bukez benimle uğraştı ve benden korkuyor kadın ki kendine gel diye . Psikiyatriye gitsem doğrudan daha kötü olursam bebeğim benden mahrum kalacak . Böyle hiç olmamıştım hiç hayatta bu kadar korkum olmamıştı

Sakın öyle düşünme nasip olan neyse o şekilde o dengesiz söyleyenlere cevabını da ver biri derse sen üzüleceğim diyen üzülsün

Canım benim eminim ki sen çok çok güzel bir annesin evladın için korkmak endişelenmek anneliğin kocaman bir parçası zaten şimdi senin içinde bu korku yeni yeni anlam bulmaya başlıyor ve sen ilk kez yaşadığın için (gerçi kaç kez yaşarsan yaşa hepsi kendine göre ilktir , ilk kez Zeynep’in annesi oldun, ilk kez Alp’in annesi oldun vs vs.. ) Bunları yaşaman çok normal. Yediğimiz en ufak şey bile midemizi Saatlerce etkilerken düşünsene 9 aydır normal bir insan değildik vücudumuzda türlü türlü şeyler oldu. Şimdi vücudun normale dönmek çabalıyor Buda haliyle hormonlara yansıyor ama söyleyeceğim tek şey var geçeceeeek. Bundan öncekiler nasıl geçtiyse söz veriyorum bu da geçecek güzelim Oku bakalım eskiden bugüne yazdıklarımızı ; Bazen düşündüklerimizden korktuk Psikolojimiz bozuldu sandık yazdık buraya birileri de aynısını yaşayınca oh be normalmişim dedik, bizi bizden öte anlayan şuan için yok bizde bu durumumuz geçince yeni lohusaları o kadar iyi anlamayacağız çünkü Gelmiş geçmiş Olacak unutacağız Her şey çok güzel olacak annesi sen bebeğinle her şeyin en güzelini hakediyorsun eşine hiç bakma, onlarda İnan ki afalladılar yoruldular. Biz kadar meselenin içinde olamadılar çünkü fıtrat meselesi, onlarda artık saçma tepkiler verir oldular. Aslında hepimizin kocası zaman zaman veriyor bu tepkileri sen sanma ki bizimkiler çok tatlışlar

Bebeğimin göbeği düştü ama hafif hafif kanama oluyor sizde de öyle mi ?

Hatta şu kadarını söyleyim önceki mesajıma eklemeyi unutmuşum benim de haftaya doğumum var , muhtemelen bende yaşayacağım bu hisleri haftaya belki 15-20gün sonra da sen söyleyeceksin bana bunları Burda körler sağırlar birbirimizi ağırladık resmen , hepimiz aynı şeyleri yaşadık ve o an yaşamayan yaşayana moral verdi destek oldu sonra kendi yaşarken kendi yazdı bu durumu O yüzden geçeceğini bil tatlım istediğin zaman yaz bize hep desteğiz sana dualarımız seninle rabbim içine inşirah ferahlığı versin

Canım önce kendin iyi olmalısın ki bebeğin de iyi olsun. Biz kadınlar güçlüyüz, her Anne tek başına yeter çocuğuna. Kendini cesaretlendir. Kötüyü düşünme, ve gerekiyorsa destek almaktan çekinme. Erkekler bizim kadar güçlü değil ben onu gördüm. Şu hamilelikte,doğumda, çocuğumuzu büyütürken neler çekiyoruz, onlar binde birini yaşamıyorlar ama yinede mızmızlanıyorlar. Önce sen kendin iyi ol sonra kocanın icabına bakarsın.

eşiniz bebeğe niye laf ediyorki küçücük bebek ağlayacak elbette
gazı mı var doymuyor mu bunu öğrenmek için öncelikle iyi bir çocuk doktoruna gitseniz belki gaz damlası verir, eğer durumunuz elverirse bir psikologla online görüşme falan yapsanız? ya da sizi anlayan yardımcı olabilecek bir yakınınız varsa onunla konuşsanız dertleşseniz buraya da tazın sıkıldıkça . kendinizi bebeğinizin sağlıklı olduğu için motive etmeye çalış. allah etrafındakilere merhamet versin. keşke elimizden bir şey gelse

Bebeğimin göbeği düştü ama hafif hafif kanama oluyor sizde de öyle mi ?
Normalmiş cnm minik minik değilmi çok olursa dr götürürsün.
Bizimde dün akşam düştü
İlk doğduğunda K vitamini yapıldı mı

Amin amin inşallah inşallah Allah razı olsun kardeşim , ben hiç böyle olmamıştım normalde olumsuzluklarda baş edebilmek için soğuk kanlı olan ben şuan atak gecirdigime eminim ,korkum akıl ,ruh ve fiziksel sağlığımdan olmam yoksa evladının ne suçu var ben onu nasıl Rabbimden diledim ve istedim dualarım ne kadar güzel kabul olmuşken hayatımı bir karambolde yuvarlanmıscasina hissetmem kendi ruh sıkılmalarimdan ötürü , yetersiz deneyimsiz güçsüz hissediyorum kendimi hemde cokk . Allah'ım hepimize güç kuvvet versin her mana da

Kızlarr kontrolden çıktımm sürprizler var
Koca kafalı oğluşum kafasını kanala sokamıyorr onca yürüyüş top egzersizi çöpp
Girecek gibi de değil dedi onca sancıya rağmen açılma da yok istersen suni sancı deneriz ama seni zorlamanın anlamı olur mu bilmiyorum dedi. Suni sancı istemem dedim
Yarın gerekli tahlilleri verip cuma sabahı yatışımızı yapıp sezaryene gireceğim inşallah

Kızlar ben bir şeyi çok merak ediyorum şimdi doktor bana sezeryan tarihi verdi ya çatım dar diye, mesela suyum aniden gelirse hastaneye gittiğimizde ne olacak çünkü benim karnım sürekli tok oluyor yemek yiyorum yani sürekli açken alıyorlar ya ameliyata acaba diyorum normali felan denetirler mi Allah korusun

Eşim çok merhametli çok isteyerek biz bekledik vs ama uykusuz kaldı diye daha 1 hafta olmadan ki uyuyo uyumasa ben ve annem gibi yine laf etmeye hakkı yok bu bir bebek çünkü . Bilmiyorum, anlamadım inan o umrumda değil benim yeterli olup evladıma sağlıklı şekilde yanında ,başında olmam lazım. Ha ne var esmis.vs hepsi yalan dolan bunu da çok iyi anladım

Hah işte tam olarak buuuu ; psikoloğa ilk gittiğimde demiştim ki atandım göreve başladım hayalimdi şimdi sevdiğim adamla düğünüme az zaman kaldı hayalimdi şimdi niye böyle içim sıkılıyor insanlar beni şükürsüzlükle bile suçluyor dedim. Oda bana dedi ki insan bazen bir şeyler için mücadele verdiğinde o şey gerçekleşince bilinçaltı devreye girermiş tıpkı bir düdüklü tencerenin birikip birikip patlaması gibi. Beyin boş kalmayı sevmezmiş yani hayatımızdaki her şey düzene girdiği an bilinçaltı kendini sunar ve şimdi benimle ilgilen dermiş şeninde şimdi tüp bebekten sonra başardın doğdu bebeğin bu gün yüzüne çıktı tabi lohusalığında etkisi çok büyük. 2.si bende panik atak geçirdiğim dönemlerde aklımı kaybettiğimi düşünürdüm aklımı kaybedersem ne olacak ne eşime ne aileme ne öğrencilerime kimseye faydam olmayacak derdim psikoloğum dedi ki aklını kaybedecek durumda olan bir insanın bunları düşünmek gibi bir durumu olamaz ancak sağlıklı bir insan aklını kaybetmekten korkar dedi. Size tavsiyem youtubede İbrahim bilgenn diye bir psikolog var onun videolarını izlemeniz kaygıya dair. Gerçekten iyi gelecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…