- 16 Şubat 2016
- 1.298
- 1.218
- 133
Benim büyük kızımda suyum geldi apar topar hastaneye gitmiştik. Ebeler beni muayene ettikten sonra doğum başlamış dediler, ondan sonra yaptıkları ilk şey lavman olduKızlar ben bir şeyi çok merak ediyorumşimdi doktor bana sezeryan tarihi verdi ya çatım dar diye, mesela suyum aniden gelirse hastaneye gittiğimizde ne olacak çünkü benim karnım sürekli tok oluyor yemek yiyorum yani sürekli açken alıyorlar ya ameliyata acaba diyorum normali felan denetirler mi Allah korusun
Hadi hayırlı olsun canım kavuşmaya çok az kalmış sağlıkla kavuşun inşallahKızlarr kontrolden çıktımm sürprizler var
Koca kafalı oğluşum kafasını kanala sokamıyorr onca yürüyüş top egzersizi çöpp
Girecek gibi de değil dedi onca sancıya rağmen açılma da yok istersen suni sancı deneriz ama seni zorlamanın anlamı olur mu bilmiyorum dedi. Suni sancı istemem dedim
Yarın gerekli tahlilleri verip cuma sabahı yatışımızı yapıp sezaryene gireceğim inşallah
O kadar benzer ki yasadiklarimiz.Ben böyle olacagimi tahmin etmemiştim bunları yazarken bile ağlıyorum , çok bunalım haldeyim bebeğimden ötürü değil onun beni üzmesi değil , yanımda hiç kimse düzgün yok herkes kendi derdinde annem çalışıyor anca 5 gün izin alabildi kadın mahvoldu uykusuz kaldı , önemli değil onun içinde ama ben bebekle dün ilkkez 3 saat tek kaldım ve susturamadim altını açtım temizledim başladı aglmaaya o anda üstümden su bosalircasina ter aktı ,bugün kadın doğumcuma kontrole gidecem ona söylemeli miyim sizce @Merve B BitterCikilata eşim embesilin önde gideni ,kızıma.sabah niye uyutmadi diye laf dedi o yüzden sabahtan beri agliyorum bu nasıl baba diye ,bu nasıl bebek niye agliyo daha kötüsünü dedi demek istemiyorum burada ama şok geçirdim sen babaliga layık değilsin ,biz yavrumuza kavuşmak için neler yaptık ve neler yapanlar var bu bebek ağlar tabi vs dedim ama o dediği laftan sonra kendime gelemiyorum defol git evden annenlerde kal geceleri dedim ,öyle ki uykun çok kıymetli kaldı ki aynı odada yatamiyoruz bebek üşür diye ben oturma odasındayim kızımla burası daha sıcak diye ,annem ben bebekleyiz ,o ise yatak odasında yatıyor. Ben düşünüyorum Allah'ım bana güç ver nolur nolur
Peki yeni yediysem onların lavmanla gitmesi de olmaz sanırım kustururlar mi acabaBenim büyük kızımda suyum geldi apar topar hastaneye gitmiştik. Ebeler beni muayene ettikten sonra doğum başlamış dediler, ondan sonra yaptıkları ilk şey lavman olduNormali denetmezler bence
İyi ki buraya yazdım iyi ki .sizlerden , hepinize çok çok teşekkür ediyorum ,iyi ki bu dünyada güzel insanlar var .Hah işte tam olarak buuuu ; psikoloğa ilk gittiğimde demiştim ki atandım göreve başladım hayalimdi şimdi sevdiğim adamla düğünüme az zaman kaldı hayalimdi şimdi niye böyle içim sıkılıyor insanlar beni şükürsüzlükle bile suçluyor dedim. Oda bana dedi ki insan bazen bir şeyler için mücadele verdiğinde o şey gerçekleşince bilinçaltı devreye girermiş tıpkı bir düdüklü tencerenin birikip birikip patlaması gibi. Beyin boş kalmayı sevmezmiş yani hayatımızdaki her şey düzene girdiği an bilinçaltı kendini sunar ve şimdi benimle ilgilen dermiş şeninde şimdi tüp bebekten sonra başardın doğdu bebeğin bu gün yüzüne çıktı tabi lohusalığında etkisi çok büyük. 2.si bende panik atak geçirdiğim dönemlerde aklımı kaybettiğimi düşünürdüm aklımı kaybedersem ne olacak ne eşime ne aileme ne öğrencilerime kimseye faydam olmayacak derdim psikoloğum dedi ki aklını kaybedecek durumda olan bir insanın bunları düşünmek gibi bir durumu olamaz ancak sağlıklı bir insan aklını kaybetmekten korkar dedi. Size tavsiyem youtubede İbrahim bilgenn diye bir psikolog var onun videolarını izlemeniz kaygıya dair. Gerçekten iyi gelecektir
Ben daha doğurmadan bazen boğmak istiyorum benim zaten kilo takıntım var , ağzı bi dakika boş kalamayan kocam ben hamileyken diyete girdi şaka gibi bi de istikrarlı felan onun yüzünden hamilelikte şöyle bolca bi yiyemedimO kadar benzer ki yasadiklarimiz.
Eymendeyken olmustu.
Esimi bosayacaktim nerdeyse.
Ama gecti.
Gececek.
Bebegini bol bol kucakla öp.
Belki bebegin doymuyordur.
Birde sütünu sagip vermeyi dene.
Uykusuna bak bakalim.
Uyuyorsa ac kaliyordur annesi.
Yasadiklarin bir sürec.
O da sende alisacaksiniz
Öyle bir şey yapmazlar herhaldePeki yeni yediysem onların lavmanla gitmesi de olmaz sanırım kustururlar mi acaba
Sende iyi ki varsın canıııım benimİyi ki buraya yazdım iyi ki .sizlerden , hepinize çok çok teşekkür ediyorum ,iyi ki bu dünyada güzel insanlar var .
Ahahah cok biliyorlar.Ben daha doğurmadan bazen boğmak istiyorum benim zaten kilo takıntım var , ağzı bi dakika boş kalamayan kocam ben hamileyken diyete girdi şaka gibi bi de istikrarlı felan onun yüzünden hamilelikte şöyle bolca bi yiyemedimbir şey dediği ettiği yok ama şimdi mi diyete girecek dönemdi yani
Yemek yedikten sonra panik atağım tutuyor resmenÖyle bir şey yapmazlar herhaldeHem suyun gelse bile bebek hemen gelmiyor, belki yediklerinin inmesini beklerler
İnsan gerçekten ayrı bir ilgi bekliyor geçenlerde benimki sordu bide diyor ki Şuan benden ilgi bekliyorsun dimiAhahah cok biliyorlar.
Benimki de mesaiye kaliyordu.
Gece 2 de gelip sabah 8 de gidiyordu.
Ama onun elinde degildi biliyorum ama itiraz etmesini bekliyordum.sonucta evde bir bebekle ben varim yani
Valla hiç çekinmez katilirdimSende iyi ki varsın canıııım benimhepinizi çok seviyorum , keşke aynı şehirde yaşayıp kısır günü yapsaydık hepimizin ayağında salladığı bebelerle Ahahahah düşünmesi bile çok komik
Ayyy hadi maşallah sağlıkla gelsin bebişiniz bende 2 gün önce sezeryanla yaptım spinal oldu çok kolay geçirdim şimdi annemler olmasa bile her işimi kendim görebilirim çok şükür psikoloji çok önemli hemen toparlanacağınızı düşünün sakın sağda solda yazan şeyleri okumayın ben hemen ayaklandım doğum yaptığım gece bebeği kendim alıp emzirip koyuyordum hastanedeykenKızlarr kontrolden çıktımm sürprizler var
Girecek gibi de değil dedi onca sancıya rağmen açılma da yok istersen suni sancı deneriz ama seni zorlamanın anlamı olur mu bilmiyorum dedi. Suni sancı istemem dedim
Yarın gerekli tahlilleri verip cuma sabahı yatışımızı yapıp sezaryene gireceğim inşallah
Sen bence psikolojik olarak destek al bir an önceBenim gibi olan var mı aranızda ,yoksa bir destek mi almam lazım ? Psikolojim berbat durumda . 6 gün oluyor bugün doğurali hiç uyumadım ve sürekli ağlıyorum sürekli yanında olmak istiyorum, o ağladıkça iyice ağlıyorum bana noldu bilmiyorum ama iyi değilim. Dün ve bugün bir kere öksürür gibi oldu , rengim kaçtı bayılacak gibi oldum panik atak gecirircesine. Ben niye böyleyim, gerçekten size soruyorum kızlar hiç iyi değilim hiç ,hep endişeyle yaşıyorum garip şekilde evhamlaniyorum nolur bana biseyler söyleyin,geceleri avazı çıktığı kadar ağlıyor ve üzülüyorum çok fazla . Eşim bugün laf etti daha yeni doğan yavrumuza o saatten beri ağlıyorum sen nasıl babasun diyorum soklardayim
Ay valla ben kolaya kaçıyorumsanıyor ki biz kolaya kaçıyoruz
Bir yıldız daha kaydıcuma sabahı yatışımızı yapıp sezaryene gireceğim inşallah
Anestezi teknikeri tanışım vardı da spinalde çok sorun olmuyor demiştiaçken alıyorlar ya ameliyata acaba diyorum normali felan denetirler mi Allah korusun
Hadi gözünaydınKızlarr kontrolden çıktımm sürprizler var
Ah iyi bariSen bence psikolojik olarak destek al bir an önce
Hiç öyle kolay veya keyifle geçirmek zorunda değilsin bu dönemi
Zorlandığın için kendini suçlama yani
Al desteğini
Sonra mutlu mesut geçsin işte
Herkes güçlü duracak diye şart yok
Kocaman bi değişim yaşanıyor hayatında sonuçta
Ay valla ben kolaya kaçıyorum
Normal doğum lobisi işine baksın
Kimse benim sancı çekmeyecek doğum esnasında
Bir yıldız daha kaydı
Anestezi teknikeri tanışım vardı da spinalde çok sorun olmuyor demişti
Ben de merak ettim bu konuyu
Evet bekleniyor vallaİnsan gerçekten ayrı bir ilgi bekliyor geçenlerde benimki sordu bide diyor ki Şuan benden ilgi bekliyorsun dimi
Kızlar ben bir şeyi çok merak ediyorumşimdi doktor bana sezeryan tarihi verdi ya çatım dar diye, mesela suyum aniden gelirse hastaneye gittiğimizde ne olacak çünkü benim karnım sürekli tok oluyor yemek yiyorum yani sürekli açken alıyorlar ya ameliyata acaba diyorum normali felan denetirler mi Allah korusun
Valla normal doğurursam ben de şok olurum
Bnm ki de öyle dün bebe kucağımda ağlıyor bi sıçradı eyvah dediEvet bekleniyor valla
Benimki dün koltukta uyuya kaldi.
Gece uyuyunca gıcık alıyorum.
Kalk pamuk ısla .
Kalk bez getir.
Kalk bebegi bana ver.
Uyutmuyorum.
O da of bile demedi.
Severek yapiyor.
Oglumdayken acemiydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?