- 25 Mart 2021
- 1.382
- 1.673
- 83
Canim benim söylediklerin anksiyete kaygı bozukluğu olduğunu gösteriyor, tabi ki uzman biri doğru tanıyı koyacaktır. Geçmişte benim de kaygı bozukluğum vardı tamamen geçmese de hala etkilerini görüyorum bazen. Benzer bir durumu ben de yaşadım dün gece yedikleri ağzına gelince yutamadı garip sesler çıkardı o an çok korktum ama kendimi toparladım hemen. Telas yapmanın, kendimizi eksik görmenin bebeklerimize de bize de faydası yok canım. Ben de henüz bebekle baş başa kalamıyorum ki 40i çıkana kadar sen ona o sana alışana kadar kalma da zaten. Kötü hissetmeye de devam edersen destek al mutlaka, bu günler geçecek emin ol sen iyi bir annesin.Eskiden obsesif kompulsif bozuklugum vardı , ara ara devam etti sonra duzeldim sandım ama hamilelikte tekrar nuksetti olumsuz şeyler hep aklıma geliyor ,korkuyordum ama nedeni bebek tedavileri vs idi birkez daha üzülmekten korkar olmuştum ki rabbim öyle güzel bir anda hiç ummamişken nasip etti ,defalarca ultrason a girip bebeğim iyi mi diye kaç doktora özele aynu gün gittiğimi biliyorum ama ben geçmişte tüp bebek vs tedavisi görüp olmayınca sonradan onlara gerek kalmadan nasıp olunca o korkulardan ötürü olduğunu hep dusundum . Ama doğmadan ,4,5 gün önce dhaa doğrusu geçen hafta başladı herşey ya yetemezsem,ya birşey olursa ,ya şöyle böyle derken bugün 6.günü kızımın . Şimdi de tek kalamıyorum korkuyorum çünkü dün öksürür gibi tıkandı ben o anda bayılacak gibi oldum rengim filan hemen kaçtı tansiyonum düştü , annem bukez benimle uğraştı ve benden korkuyor kadın ki kendine gel diye . Psikiyatriye gitsem doğrudandaha kötü olursam bebeğim benden mahrum kalacak . Böyle hiç olmamıştım hiç hayatta bu kadar korkum olmamıştı
Aynı dertten müzdaribiz cnm. Kafası yüzünden kanala giremiyor kuzum. 3 cm acıklık var kaç günden beri. Cuma günü bizde doguma alıncaz inş :)Kızlarr kontrolden çıktımm sürprizler var
Koca kafalı oğluşum kafasını kanala sokamıyorr onca yürüyüş top egzersizi çöpp
Girecek gibi de değil dedi onca sancıya rağmen açılma da yok istersen suni sancı deneriz ama seni zorlamanın anlamı olur mu bilmiyorum dedi. Suni sancı istemem dedim
Yarın gerekli tahlilleri verip cuma sabahı yatışımızı yapıp sezaryene gireceğim inşallah
pekı her sezeryanda sonda takılması sartmı kuzenıme takmadılar genel oldu oDoğumun her halini yaşamak için tabiki Spinal zaten 10 dk lik işlem korkacak bişey yok canım
Kopcalı olanlar var ya ondan takıyorum ben çok rahat ama m beden almıştım pişman oldum çünkü taktigimin 3. Günü 3cuncu kopcaya geçtim şimdi s beden siparis vericem
darısı bana o zaman :) sıze sonda takıldımıBen suan 158 boy 48 kg ile xs/s olan bedene tam oluyorum. Kendi boy ve kilondan hesap et iste. Bide owlinin de kendi olcum tablosu vardi sanirim
Bence bu aoyledigim kremi al beybi kesinlikle. Cok guzel bi krem, kullanan arkadaslarim da cok memnun kalmisti doktorum de deyince ben hemen aldim sabah aksam suruyorum
Evet cunku ikisi de mantik olarak hemen hemen ayniben de igneden korkan biriyim ama inan kolumdaki damar yolunda gozum doldu anesteziyi anlamadim bile. Bitti mi diye sordum hatta
Sut icin benim doktorum galactago neo damla verdi kizlar. Kayisi suyuna ya da kayisi hosafina gunde 3 kez 1 er ml damlatip iciyorum. Basladigim gunden beri sutum masallah inanilmaz artti. Ebebeklerde bile var, ilac degil takviye edici gida olarak geciyor lutfen hepiniz edininEczanelerde de var.
Onun disinda sicak dusta goguslere su tutmak, kanallari cok guzel aciyorbu ikisini yaptiktan sonra ihtiyacin olan tek sey guclu bir gogus pompasi, o cektikce kanallar acilacak sutun gelecek. Ne kadar sIk sagim yaparsan her sagimda sutunun o kadar arttigini goreceksin
Hayir cunku dikise gelmiyor dikisin uc parmak falan ustunde kaliyor. Bide gunde 3 agri kesici iciyorum agri olsa da anlamiyorumdur
anladıım hayırla kavusun ınsallahEvet ya tutamıyorum 11 gün daha napiyim25inde olacak da vardı sanki. Önce doğsun bana ne ödülümü isterim
Ben diyecektim başka biri daha demis. Bence senin doktorun haberi yok sen onu bekle o seni derken normal doğmasın bebiş
38+5 oluyor aslında. Yarın tam 37 oluyorum. 39.haftanın içinde almış olacak. Sağol canımm
Ben zaten sezeryan istiyordum bazı geçerli sebeplerim var. Gecen haftalarda kanamam olunca alttan muayenede de normal olmaz denmişti. 39. Haftanın içinde oluyorum verdikleri tarihte. Hatta 2 gün sonda 39 bitmis oluyor. Aslında uygun bir zaman sanırım ona göre verdi.
Arkadaşların da dediği gibi stres olumsuz etkiler o yüzden sakin olmaya çalış. Beslenmene dikkat et. Bulgur pilavı, yeşillik, sıvı beslenme bunlar güzel süt yapar. Bolca dinlenmeye çalış firsat buldukça da. Bebeğinle temas halinde ol sürekli. Gelmez diye düşünüp emzirmeyi bırakma sakın. Ve aynen denilen gibi sezeryanda geç gelebiliyor bazen süt endişe etme o yüzden. Sağlıkla büyüsün kuzu
Bende açıklık da olmamış ilginç bir şekilde 3 haftadır 1 cmAynı dertten müzdaribiz cnm. Kafası yüzünden kanala giremiyor kuzum. 3 cm acıklık var kaç günden beri. Cuma günü bizde doguma alıncaz inş :)
He he benden bir tane dahaAynı dertten müzdaribiz cnm. Kafası yüzünden kanala giremiyor kuzum. 3 cm acıklık var kaç günden beri. Cuma günü bizde doguma alıncaz inş :)
Tamam pazartesi bana uyarPazartesine anlaşalım mı
Ben böyle olacagimi tahmin etmemiştim bunları yazarken bile ağlıyorum , çok bunalım haldeyim bebeğimden ötürü değil onun beni üzmesi değil , yanımda hiç kimse düzgün yok herkes kendi derdinde annem çalışıyor anca 5 gün izin alabildi kadın mahvoldu uykusuz kaldı , önemli değil onun içinde ama ben bebekle dün ilkkez 3 saat tek kaldım ve susturamadim altını açtım temizledim başladı aglmaaya o anda üstümden su bosalircasina ter aktı ,bugün kadın doğumcuma kontrole gidecem ona söylemeli miyim sizcemerve @Bitter cikilata eşim embesilin önde gideni ,kızıma.sabah niye uyutmadi diye laf dedi o yüzden sabahtan beri agliyorum bu nasıl baba diye ,bu nasıl bebek niye agliyo daha kötüsünü dedi demek istemiyorum burada ama şok geçirdim sen babaliga layık değilsin ,biz yavrumuza kavuşmak için neler yaptık ve neler yapanlar var bu bebek ağlar tabi vs dedim ama o dediği laftan sonra kendime gelemiyorum defol git evden annenlerde kal geceleri dedim ,öyle ki uykun çok kıymetli kaldı ki aynı odada yatamiyoruz bebek üşür diye ben oturma odasındayim kızımla burası daha sıcak diye ,annem ben bebekleyiz ,o ise yatak odasında yatıyor. Ben düşünüyorum Allah'ım bana güç ver nolur nolur
Aynen canım düzenli sancim vardi nst 15 gösteriyordu doktor eliyle dokununca anladı karnım taş gibi sertti sancin var yatış yapalım dediBaya sancım vardı canım çekilirken, doktor bazen göstermiyor sancıyı dedi
Biz yaptırdık uyaniyordu emzik verdik ağzına kısa sürdüKızlar işitme testini yaptırabildiniz mi? Yeni doğduğu zaman yaptıramadık uyumadı. 15 gün sonra gelin dediler. Bugün uyuyordu ama aleti kulağa soktukça uyandı evladım. Birkaç kez denediler olmadı uyandı her seferinde..
Canım öncelikle sakin ol bebek bu boğazına süt kacacak uyumayacak ek gıdaya geçecek yenemeyecek hasta olacak düşecek kalkacak ağlayacak bunlar doğal şeyler öyle böyle büyüyecek stres yapma sakin olEskiden obsesif kompulsif bozuklugum vardı , ara ara devam etti sonra duzeldim sandım ama hamilelikte tekrar nuksetti olumsuz şeyler hep aklıma geliyor ,korkuyordum ama nedeni bebek tedavileri vs idi birkez daha üzülmekten korkar olmuştum ki rabbim öyle güzel bir anda hiç ummamişken nasip etti ,defalarca ultrason a girip bebeğim iyi mi diye kaç doktora özele aynu gün gittiğimi biliyorum ama ben geçmişte tüp bebek vs tedavisi görüp olmayınca sonradan onlara gerek kalmadan nasıp olunca o korkulardan ötürü olduğunu hep dusundum . Ama doğmadan ,4,5 gün önce dhaa doğrusu geçen hafta başladı herşey ya yetemezsem,ya birşey olursa ,ya şöyle böyle derken bugün 6.günü kızımın . Şimdi de tek kalamıyorum korkuyorum çünkü dün öksürür gibi tıkandı ben o anda bayılacak gibi oldum rengim filan hemen kaçtı tansiyonum düştü , annem bukez benimle uğraştı ve benden korkuyor kadın ki kendine gel diye . Psikiyatriye gitsem doğrudandaha kötü olursam bebeğim benden mahrum kalacak . Böyle hiç olmamıştım hiç hayatta bu kadar korkum olmamıştı
İlk düştüğünde bizde de oldu ertesi gün geçtiBebeğimin göbeği düştü ama hafif hafif kanama oluyor sizde de öyle mi ?
Ben bunu doktoruma sormuştum biz gerekeni yaparız demişti lavman yapıyorlar sanırımKızlar ben bir şeyi çok merak ediyorumşimdi doktor bana sezeryan tarihi verdi ya çatım dar diye, mesela suyum aniden gelirse hastaneye gittiğimizde ne olacak çünkü benim karnım sürekli tok oluyor yemek yiyorum yani sürekli açken alıyorlar ya ameliyata acaba diyorum normali felan denetirler mi Allah korusun
Benim kizimda çok uyurdu ilk doğduğunda bir ayda 5 kere dr à gitmiştik sırf uyuyor diyeYa yok ayağına vur dedler vuruyorum 2 ağlıyo gbi yapıyo bida küt uyuyo
Şart mı bilmiyorum ama ikinci sezaryamim ikisinde de sonda takıldıpekı her sezeryanda sonda takılması sartmı kuzenıme takmadılar genel oldu o
Canım dua edicem senin için bu psikolojiden kurtulman için neden biliyormusun bebeğinin bu günleri tekrar geri gelmicek 2 çocuğun olup olmayacağının da garantisi yok uykusuzluk gelir geçer bebeğinin kokusunu doyasıya içine çek sen güçlü bir annesin toparla kendiniBen böyle olacagimi tahmin etmemiştim bunları yazarken bile ağlıyorum , çok bunalım haldeyim bebeğimden ötürü değil onun beni üzmesi değil , yanımda hiç kimse düzgün yok herkes kendi derdinde annem çalışıyor anca 5 gün izin alabildi kadın mahvoldu uykusuz kaldı , önemli değil onun içinde ama ben bebekle dün ilkkez 3 saat tek kaldım ve susturamadim altını açtım temizledim başladı aglmaaya o anda üstümden su bosalircasina ter aktı ,bugün kadın doğumcuma kontrole gidecem ona söylemeli miyim sizcemerve @Bitter cikilata eşim embesilin önde gideni ,kızıma.sabah niye uyutmadi diye laf dedi o yüzden sabahtan beri agliyorum bu nasıl baba diye ,bu nasıl bebek niye agliyo daha kötüsünü dedi demek istemiyorum burada ama şok geçirdim sen babaliga layık değilsin ,biz yavrumuza kavuşmak için neler yaptık ve neler yapanlar var bu bebek ağlar tabi vs dedim ama o dediği laftan sonra kendime gelemiyorum defol git evden annenlerde kal geceleri dedim ,öyle ki uykun çok kıymetli kaldı ki aynı odada yatamiyoruz bebek üşür diye ben oturma odasındayim kızımla burası daha sıcak diye ,annem ben bebekleyiz ,o ise yatak odasında yatıyor. Ben düşünüyorum Allah'ım bana güç ver nolur nolur
Spinalde çok önemli değilmiş 2 saat açlık bile yeterliymis.Benim yatısim 5 de yapıldı 4 de yemek yemiştim akşam 10 da sezeryan oldum.Doktorum saat 6 da yapacaktı ama eşim yanımda yoktu beklerim dedim istenedim.Kızlar ben bir şeyi çok merak ediyorumşimdi doktor bana sezeryan tarihi verdi ya çatım dar diye, mesela suyum aniden gelirse hastaneye gittiğimizde ne olacak çünkü benim karnım sürekli tok oluyor yemek yiyorum yani sürekli açken alıyorlar ya ameliyata acaba diyorum normali felan denetirler mi Allah korusun
Yolunda ilerliyoruz cnm:))He he benden bir tane daha
Sizin de bebişe hayırlı Uğurlu olsun. Benim sütüm hiç gelmiyor. Sabah hastanenin makinesi ile bi damla ancak geldi. Taburcu olduk. Bi gecede bebek memeyi reddetti. Çünkü eşimle kaynanam çocuk aç diye mamayı dayadı. Onlar da haksız sayılmaz çünkü hiç sütüm yok. Elektronik pompa almaya çalışıyorum iyilerinden. Yarına ancak getirtecekler. Başka napabilirim bilmiyorumMerhaba öncelikle hayırlı olsun aynı gün doğum yapmışız lütfen biraz sakinleşinnn çünkü biz stres yaptıkça sütümüz gelmiyor( bana hastanem özellikle süt için en önemli şeyin su içmek olduğunu söyledi ve gerçekten haklılar boool bol su içiyorum eve dün geldim dünden beri komposto içiyorum (hastanedeki ebemin tavsiyesi ile galactago süt arttırıcı damla aldım) dün ve bugün kullanmaya başladım anca göğsümü sıkınca bugün süt gelmeye başladı pompaya felanda çok çıkmıyor ve size birşey diyeyim yine hastanedeki ebenin tavsiyesi ile ılık şekerli su veriyorum emzirmeden önce memeye sürüp ağzına azar azar kaşıkla veriyoruz hem tat alınca daha güçlü emiyor hemde bişeyler yedisinden emin oluyorum ebeye sordum emin misiniz mama vermem gerekmez mi diye ne varsa anneanne yöntemlerinde var mamaya alıştırma sütün ancak 3-4 güne toparlar o zamana kadar ver dedi dediği gibidir bugün süt dolmaya başladı göğüslerim şiddetli sıkınca geliyor ben bu söylediklerimi yapıyorum bol bol şekerli şeyler yiyorum pekmez içiyorum sizde deneyebilirsiniz
Biz pazartesi günü yaptırmıştık. Baştan mikirdandi olculemedi. Emzirmem için verdiler iyice uykuya daldı şükür öyle yapıldı.Kızlar işitme testini yaptırabildiniz mi? Yeni doğduğu zaman yaptıramadık uyumadı. 15 gün sonra gelin dediler. Bugün uyuyordu ama aleti kulağa soktukça uyandı evladım. Birkaç kez denediler olmadı uyandı her seferinde..
Seni çok iyi anlıyorum. İlk dogumumda bende lohusa depresyonuna girdim. Bakamıyorum diye ağlıyordum. Ama bebeğim çok iydi. Seninde öyledir boşuna üzülme. Bak ne güzel annelik yapıyorsun endişeleniyorsun kızın için. Ne anneler var duyuyoruz. Sen bence çok iyi bir annesin. Lütfen rahatlamaya çalış, ve acil yardım al. Ben almadan atlatmistim ama zordu. Bak bu dogumumda hiç yok panik bende. Alıştım o yüzden. Sende zamanla göreceksin herşey harika olucak. Op mis kokulu kızının boynundan. Allahim yanınızda olsun dua et bol bolBenim gibi olan var mı aranızda ,yoksa bir destek mi almam lazım ? Psikolojim berbat durumda . 6 gün oluyor bugün doğurali hiç uyumadım ve sürekli ağlıyorum sürekli yanında olmak istiyorum, o ağladıkça iyice ağlıyorum bana noldu bilmiyorum ama iyi değilim. Dün ve bugün bir kere öksürür gibi oldu , rengim kaçtı bayılacak gibi oldum panik atak gecirircesine. Ben niye böyleyim, gerçekten size soruyorum kızlar hiç iyi değilim hiç ,hep endişeyle yaşıyorum garip şekilde evhamlaniyorum nolur bana biseyler söyleyin,geceleri avazı çıktığı kadar ağlıyor ve üzülüyorum çok fazla . Eşim bugün laf etti daha yeni doğan yavrumuza o saatten beri ağlıyorum sen nasıl babasun diyorum soklardayim
Bizim 7. Gün düşmüştü. İçi hala biraz nemli. O yüzden hala yikamadim. İki kere ılık suyla sildim. Cuma günü yikayacagizBebeğimin göbeği düştü ama hafif hafif kanama oluyor sizde de öyle mi ?
Bizim yapıldı pazartesiKızlar işitme testini yaptırabildiniz mi? Yeni doğduğu zaman yaptıramadık uyumadı. 15 gün sonra gelin dediler. Bugün uyuyordu ama aleti kulağa soktukça uyandı evladım. Birkaç kez denediler olmadı uyandı her seferinde..
Anladım canım teşekkür ederim sağlıkla büyüt inşallah bebeğiniSpinalde çok önemli değilmiş 2 saat açlık bile yeterliymis.Benim yatısim 5 de yapıldı 4 de yemek yemiştim akşam 10 da sezeryan oldum.Doktorum saat 6 da yapacaktı ama eşim yanımda yoktu beklerim dedim istenedim.
Bana en son haftaya Çarşamba dedi gelmezse alıcaz diye ben de pazartesi olsun dedim 2 günü de dayanamadım bakalım gelmezse pazartesiye kadar sezaryene giricemAhh canım ya bekçiliğe devam valla napalım sıkma canını
Desene benim de var kesinlikle ama düzenli değil bakalım pazartesiye kadar gelmezse alıcak canım 40 oluyor nerdeyseAynen canım düzenli sancim vardi nst 15 gösteriyordu doktor eliyle dokununca anladı karnım taş gibi sertti sancin var yatış yapalım dedi
Teşekkür ederim sizde sağlıkla kavuşunAnladım canım teşekkür ederim sağlıkla büyüt inşallah bebeğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?