- 17 Temmuz 2014
- 1.053
- 1.278
- 158
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #21.321
Canım yetiyorsunKızlar ya bazen böyle düşünüyorum da birkaç ay sonra bebeğim yanında olacak çok garip geliyor. Hem bir an önce doğsun istiyorum hem de ona bakamamaktan yetememekten korkuyorum. Size de oluyor mu doğum yapınca bebeğimi kucağıma alınca geçer inşallah ya bu korkular
Canım dikkat et ,bizim haftalara göre yine fazla o sancı. Rabbim vakitlice gelmelerini nasib etsinSelam kızlar bugün dr kontrolüm vardı. Bebeğim 1200 gr 37 cm olmuş dr biraz beslenmene dikkat et bebek bir tık daha büyük olabilirdi dedi. Bir kaç gündür sancım var deyince nstye bağladı. Çok şükür öyle çok sancı çıkmadı 50 lerdeydi yine de dikkat et yorma kendini dedi bu haftalarda 50 de çökmüş sanırım
Bazen her şey çok güzel olacak diye düşünüyorum bazende salonda otururken şurada koltukta bir bebek yaticak nasil yapıcam nasil olucak diye düşünüyorum tuhaf bir hisCanım yetiyorsunEmin ol yetiyorsun. Ama o yetememe duygusu hiç geçmiyor. Sabahtandır resim çiziyorum, yazı yazıyorum ,kendisiyle oyun oynuyorum. Yeni biraz tansiyonum düştü, başım döndü annem biraz müsade eder misin dedim diye kaç dakikadır kendimi kötü anne ilan etti vicdanım. Annelik delilik cidden
Aman çok dikkat et yorma kendini. Sağ salim vaktinde gelsin bebiş inşallah.Selam kızlar bugün dr kontrolüm vardı. Bebeğim 1200 gr 37 cm olmuş dr biraz beslenmene dikkat et bebek bir tık daha büyük olabilirdi dedi. Bir kaç gündür sancım var deyince nstye bağladı. Çok şükür öyle çok sancı çıkmadı 50 lerdeydi yine de dikkat et yorma kendini dedi bu haftalarda 50 de çökmüş sanırım
Çok sağol canımBazen her şey çok güzel olacak diye düşünüyorum bazende salonda otururken şurada koltukta bir bebek yaticak nasil yapıcam nasil olucak diye düşünüyorum tuhaf bir hisevham, korku, yetememek tüm annelik boyunca olucak bencede ayyyy o vicdanı yerim ben annesi sen çok iyi bir annesin
Ahhh ahhh annelerimiz ne dediyse doğru vallaÇok sağol canımEmin ol sen de çok iyi bir anne olacaksın, hatta oldun Şu anda bile onun için endişeleniyorsun. Daha ne olsun ? Annemin çok güzel bir sözü var, annelik yürek sancısı kızım hem de hiç geçmeyen , anne olunca anlarsın derdi. Çok haklıymış
Allah bizi yavrularımızın başından eksik etmesin, sağlık sıhhat versin bakarız inşallahAhhh ahhh annelerimiz ne dediyse doğru vallainşallah yavrularımıza çok iyi bakicaz
Ben de düşünüyorum bazen bunu ama sonra aklıma hemen yeni doğum yapan anne hayvanlar geliyo, bi ara tavsanlarimiz vardı mesela doğumu yaklaşınca memelerinin etrafındaki tüyleri ağzıyla cart cart yolup etraftan da bikac parca çer çöp toplayip bebeğine yer yaparlardi, buna sahit oldugumuzda kanımız dondu o kadar acı verici bisey ki düşünsene tüyleri yoluyo hem memelerin etrafı temizlenmis oluyo emmeye hazır hem de yumuşacık yer oluyo bebegi dogurmak için, sanci çekerken yapiyodu bunu. Sonra kimse karışmadan doğurup yalayip temizleyip emziriyolar, bunlari ona kim öğretiyor? Rabbim hayvanlara bile böyle bir içgüdü vermis, bizlere mi vermicek? Öğrenmemiz gereken herşeyi kitaplarda internette uzmanlarin ağzından dinleyebiliyoruz, tecrubelilerden yararlaniyoruz. Çok güzel kıvırırız bu işi Allah'ı izniyleKızlar ya bazen böyle düşünüyorum da birkaç ay sonra bebeğim yanında olacak çok garip geliyor. Hem bir an önce doğsun istiyorum hem de ona bakamamaktan yetememekten korkuyorum. Size de oluyor mu doğum yapınca bebeğimi kucağıma alınca geçer inşallah ya bu korkular
Olmaz mı hiç? Ne yapacağım, nasıl olacak, derdini anlayabilecek miyim? Ya yanlış bir şey yaparsam, bilmeden zarar verirsem... Düşündükçe böyle daha neler geliyor aklıma. Ama şunu da biliyorum, onu en çok ben seveceğim ki zaten şimdiden en çok seven benim, en iyi ben bakacağım ( hormonlar girdi devreye yine, duygulandım ağlıyorum bunları yazarkenKızlar ya bazen böyle düşünüyorum da birkaç ay sonra bebeğim yanında olacak çok garip geliyor. Hem bir an önce doğsun istiyorum hem de ona bakamamaktan yetememekten korkuyorum. Size de oluyor mu doğum yapınca bebeğimi kucağıma alınca geçer inşallah ya bu korkular
Yaaaaaa ne kadar güzel bir olay gerçekten çok etkilendimBen de düşünüyorum bazen bunu ama sonra aklıma hemen yeni doğum yapan anne hayvanlar geliyo, bi ara tavsanlarimiz vardı mesela doğumu yaklaşınca memelerinin etrafındaki tüyleri ağzıyla cart cart yolup etraftan da bikac parca çer çöp toplayip bebeğine yer yaparlardi, buna sahit oldugumuzda kanımız dondu o kadar acı verici bisey ki düşünsene tüyleri yoluyo hem memelerin etrafı temizlenmis oluyo emmeye hazır hem de yumuşacık yer oluyo bebegi dogurmak için, sanci çekerken yapiyodu bunu. Sonra kimse karışmadan doğurup yalayip temizleyip emziriyolar, bunlari ona kim öğretiyor? Rabbim hayvanlara bile böyle bir içgüdü vermis, bizlere mi vermicek? Öğrenmemiz gereken herşeyi kitaplarda internette uzmanlarin ağzından dinleyebiliyoruz, tecrubelilerden yararlaniyoruz. Çok güzel kıvırırız bu işi Allah'ı izniyleilk bebekte tecrübesizlik olucak illaki biz de anne olmayı yeni deneyimliyoruz ama hayati bi tecrübesizlik yapmayacak kadar bilincliyiz çok şükür
Oyyyy aglamaaaaOlmaz mı hiç? Ne yapacağım, nasıl olacak, derdini anlayabilecek miyim? Ya yanlış bir şey yaparsam, bilmeden zarar verirsem... Düşündükçe böyle daha neler geliyor aklıma. Ama şunu da biliyorum, onu en çok ben seveceğim ki zaten şimdiden en çok seven benim, en iyi ben bakacağım ( hormonlar girdi devreye yine, duygulandım ağlıyorum bunları yazarken)
İnsan bilmediginden korkarmis canim bu hisler bende de var cok normal bence. Ablam şey diyo, su soguk ama girince alışıyosunYaaaaaa ne kadar güzel bir olay gerçekten çok etkilendimdediğin şeylere katılıyorum her şey elimizin altında bilinçli insanlarız tabiki. Insan bir tuhaf oluyor artık kendimizden de çok bebeğinizi düşüneceğiz ona iyi bakmak için uğraşacağız yeni bir sorumluluk yeni bir nefes bazen heyecanla karışık korku geliyor sağ salim gelsinler de kucağımıza alınca hepsi geçicek eminim
Hahahaha gerçekten öyle olucak galiba ya girince alışıcazİnsan bilmediginden korkarmis canim bu hisler bende de var cok normal bence. Ablam şey diyo, su soguk ama girince alışıyosun
Geçmiş olsun canım. Kum dökme sancısı çok fena. Ben de her sene yaşarım. Allah yardımcın olsunİyi akşamlar arkadaşlar. Geçen hafta perşembeden bu yana geçmeyen bir bel ağrım var. Yani ben bel ağrısı sandım böbrek enfeksiyonu olmuşum ve kum döküyormuşum Rabbim kimseye yaşatmasın crp 135 çıktı iğne tedavisi alıyorum suan. Bel ağrısı diye önce çok ciddiye almadım sizleride bilgilendirmek istedim lütfen dikkat edin benim gibi geç müdahale edilmesin. Dualarınızı lütfen eksik etmeyin
Çok geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda atlatırsın dualarım seninleİyi akşamlar arkadaşlar. Geçen hafta perşembeden bu yana geçmeyen bir bel ağrım var. Yani ben bel ağrısı sandım böbrek enfeksiyonu olmuşum ve kum döküyormuşum Rabbim kimseye yaşatmasın crp 135 çıktı iğne tedavisi alıyorum suan. Bel ağrısı diye önce çok ciddiye almadım sizleride bilgilendirmek istedim lütfen dikkat edin benim gibi geç müdahale edilmesin. Dualarınızı lütfen eksik etmeyin
Benim bildiğim doğum sonrası analık izninin 8 haftanın bitiminden itibaren 24 aylık ücretsiz izin alınabiliyor. Hatta analık izni sonrasında yıllık izin veya rapor kullanırsanız bu süreler de o 24 aydan düşüyor ve kalan süre ne kadarsa o kadar izin alabiliyorsunuz.Kızlar bir sorum var, özellikle kamuda çalışan arkadaşlara!
24 ay ücretsiz izni en geç ne zaman baslatabiliyoruz? Mesela ben hemen değilde bebek 2 yaşına gelince başlatmak istiyorum. Acaba mümkün mü
Çok geçmiş olsun, Allah sifa versin. Bu süreçte en ufak bir ağrıyı bile dikkate almak lazım demek ki.İyi akşamlar arkadaşlar. Geçen hafta perşembeden bu yana geçmeyen bir bel ağrım var. Yani ben bel ağrısı sandım böbrek enfeksiyonu olmuşum ve kum döküyormuşum Rabbim kimseye yaşatmasın crp 135 çıktı iğne tedavisi alıyorum suan. Bel ağrısı diye önce çok ciddiye almadım sizleride bilgilendirmek istedim lütfen dikkat edin benim gibi geç müdahale edilmesin. Dualarınızı lütfen eksik etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?