- 10 Ocak 2021
- 1.233
- 2.130
- 53
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #21.361
Annem kucağına aldığın an doğal olarak herşeyi yapıyorsun hiç merak etme diyor. Elbette acemilikler var ama bir çocuğu annesinden çok kimse düşünemez kimse bakamaz bnceKızlar ya bazen böyle düşünüyorum da birkaç ay sonra bebeğim yanında olacak çok garip geliyor. Hem bir an önce doğsun istiyorum hem de ona bakamamaktan yetememekten korkuyorum. Size de oluyor mu doğum yapınca bebeğimi kucağıma alınca geçer inşallah ya bu korkular
İnşallahbenim de erkek ama daha ismi yok teyzesi
ben de konuşmaktan yanayım. Ancak şunu farkettim ben eşimin tarafından büyüklerle konuşurken dinlemiyorlar sadece benim susup sıranın onlara geçmesini bekliyorlar ki konuşabilsinler. Kavga, kıyamet, tartışma olmasına gerek yok. konuşmakla anlaşamıyoruz. ben de çareyi susmakta buldum. Onlar konuşuyor haklısınız diyorum. sonra kalp kırmadan saygısızlık yapmadan kendi kafama göre takılıyorum.Aynı durumu yaşıyorum bende keşke olsa diyordum eşim kaynana görevi göruyor zaten teyzeleri var çok seviyorum küçk bir hediye verseler benim çok hoşuma gidiyor açıkcası düşğnmeleri bile bana yetiyor yaşlı yani bdnden buyuk olanları önemsiyorum fikirlerinide ben nedense ninelerin laflarına çok takılmam kötü eleştiride olsa kendi şartları ve bilgisi içinde söylenmiş laflar yuzunden çok insanları ne ayıplarım ne yadırgıyorum kaynana olsa patik örse brn mutlu olurum kullanırımda her insan ayrı huy kimse mukemmel degil olagan karşılamak lazım ben konuşmadan yanayım biri ile dorunnm varsa konışurum isteğimde varsa hiçbirley demeden beklenti içine girmem bence iletişimsizlikten kaynaklanıyor gerçi anlamayanlardan da uzak durmak en iyisi
Açlık 73, 50 gr şeker sonrası 104 çıktı. Doktorum istediği için şeker tahlili yaptırdım. 12 kilo almışım hala da almaya devam ediyorum. doktordan yediğim fırçayı anlatsam inanmazsın. Dr bey sizce kötü besleniyor olsam Hba1c 4,6 çıktı ayrıca açlık tokluk bu kadar iyi çıkar mı dedim. karpuz bile yemiyorum dedim ama inandıramadım. onlar gizli şeker olup da sonradan bir sorun çıkmasından endişe ediyorlar. sağlama almak istiyorlar. doktorun diyorsa vardır bir bildiği ama yine de karar senin....Açlık şekerim 74, 1 saatlik tokluk sekerim ise 119 çıktı. 28.haftadayim ve 10 kilo aldımdoktorum şeker yüklemesi yapmamız lazım diyor ancak ben çok tarafta değilim. Siz ne düşünüyorsunuz
hepsi her şey çok güzel olacak ve en güzeli olacak. kendine hep olumlama yap. güzel düşün, dua et, ama en önemlisi duygularını kontrol et. kendini koy verme. güçlüsün yaparsın diye kendine telkinde bulun. sonrası çok kolay olacak Allahın izniyle... :)Kızlar ya bazen böyle düşünüyorum da birkaç ay sonra bebeğim yanında olacak çok garip geliyor. Hem bir an önce doğsun istiyorum hem de ona bakamamaktan yetememekten korkuyorum. Size de oluyor mu doğum yapınca bebeğimi kucağıma alınca geçer inşallah ya bu korkular
Anneler doğuruyor ama onlar hariç herkes lohusalıklarda.. öyle güzel söyledin kiben de konuşmaktan yanayım. Ancak şunu farkettim ben eşimin tarafından büyüklerle konuşurken dinlemiyorlar sadece benim susup sıranın onlara geçmesini bekliyorlar ki konuşabilsinler. Kavga, kıyamet, tartışma olmasına gerek yok. konuşmakla anlaşamıyoruz. ben de çareyi susmakta buldum. Onlar konuşuyor haklısınız diyorum. sonra kalp kırmadan saygısızlık yapmadan kendi kafama göre takılıyorum.
Kv bebek doğunca sen odanda dinlen ben bebekle uyurum dedi alışkınım ben dedi. Cevap dahi vermedim eminim kendi çapında iyi birşeyler yapmaya çalışıyordur diyip çıkarıyorum aklımdan. onun tartışmasını yapmaya kalksam sonsuz bir döngüye gireceğim çünkü.
ilk kızımı doğurduğumda da bebek hep senin kucağında duruyor demişti. annesiyim ondan olmasın demiştim
vel hasıl Allah herkese akıl fikir versin. anneler doğuruyor ancak onlar hariç herkes bi bunalımda bi lohusalıklarda...
Ben olabilirim en önce doğuracak, ikiz bekliyorum, ve doktor en geç 10-15 ağustos dediBizim grupta haftası en ilerde olan kim büyük ihtimalle ilk haber ondan gelirben de dün içimden geçirmiştim gruptan ilk kim doğuracak acaba diye inşallah hepimiz vaktini doldurup sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız
Hadi inşallah sağlıkla sıhhatle kucağına al yavrularını en doğru zamandaBen olabilirim en önce doğuracak, ikiz bekliyorum, ve doktor en geç 10-15 ağustos dediinşallah sağlıkla dünyaya gelirler
Biri kız biri erkek, bi pembe bi mavi lere gittik hep alışveriş hep çift çiftHadi inşallah sağlıkla sıhhatle kucağına al yavrularını en doğru zamandaCinsiyetleri ne bebislerin?
Benimki de dönmüş baş aşağı duruyor ama görüntü sabah inmiş gibi akşama kadar ağzımdan çıkacak gibi oluyor.Kızlar karnınız aşağı inmiş gibi hissediyor musunuz? Cuma günkü kontrolde doktor kızımın baş geliş şeklinde olduğunu ama sıkıntı olmadığını söyledi. Duruş şekliyle mi ilgili acaba bilmiyorum ama aşağı inmiş gibi hissediyorum.
Yaa bunu hisseden tek benim sanıyordum. Ben bir iki haftadır bakıyorum sanki eğik benim göbeğim diyorum kendi kendime. Kimseye de sormadım. Hani daha yukarıda olmalıymış gibi geliyor bana.. benim randevum iki haftadır gecikti gidemedim doktora bu haftasonu gidicem inşallah sorucam duruşunuda karnımın şeklinide ..Kızlar karnınız aşağı inmiş gibi hissediyor musunuz? Cuma günkü kontrolde doktor kızımın baş geliş şeklinde olduğunu ama sıkıntı olmadığını söyledi. Duruş şekliyle mi ilgili acaba bilmiyorum ama aşağı inmiş gibi hissediyorum.
Normalde de sabah daha küçük, akşam çok şişmiş oluyor ama şimdi daha aşağıda duruyor, üst boş gibi.Benimki de dönmüş baş aşağı duruyor ama görüntü sabah inmiş gibi akşama kadar ağzımdan çıkacak gibi oluyor.
Bana da duruş şeklinden öyledir gibi geliyor. Zaten dr da sorun görmedi geçen hafta ama bi değişik geliyor yine de. Benim karnımda sağa doğru eğik şu sıra. Artık sığmak için nasıl şekil aldıysaYaa bunu hisseden tek benim sanıyordum. Ben bir iki haftadır bakıyorum sanki eğik benim göbeğim diyorum kendi kendime. Kimseye de sormadım. Hani daha yukarıda olmalıymış gibi geliyor bana.. benim randevum iki haftadır gecikti gidemedim doktora bu haftasonu gidicem inşallah sorucam duruşunuda karnımın şeklinide ..
ama bence duruştan dolayı öyle duruyordur canım başka bir açıklama mantıklı gelmiyor bana..
AhahaNormalde de sabah daha küçük, akşam çok şişmiş oluyor ama şimdi daha aşağıda duruyor, üst boş gibi.
Bana da duruş şeklinden öyledir gibi geliyor. Zaten dr da sorun görmedi geçen hafta ama bi değişik geliyor yine de. Benim karnımda sağa doğru eğik şu sıra. Artık sığmak için nasıl şekil aldıysa
Inşallah her şey çok güzel olucakhepsi her şey çok güzel olacak ve en güzeli olacak. kendine hep olumlama yap. güzel düşün, dua et, ama en önemlisi duygularını kontrol et. kendini koy verme. güçlüsün yaparsın diye kendine telkinde bulun. sonrası çok kolay olacak Allahın izniyle... :)
Canım çok takma kafanı bunları. Aslında nosking'in ki normaldi o ikiz bebek bekliyordu. Ben de oğlumu ekim doğuracakken ağustos doğurdum. Urfa'da ki doktorum yine erken gelme ihtimali yüksek diyor. Ama inan artık bu durumu kafaya takmıyorum. Yeter ki sağlıklı olsun diyorum.Bugün dr a erken olacak diye çok korkuyorum dedim ben de. Hele geçen Ağustos annelerinde noskingi okudum doğurmuş ondan beri paniğim. Sancıda olunca acaba demedim değil. Benim ilk kızım Ocakta doğacakken kasımda geldi. Dr düşünme bunları Eylül bebeği olacak korkma dedi inşallah hepimiz zamanında doğururuz
Haklısın canım önemli olan sağlıklı olmamız. Umarım hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebişlerimizeCanım çok takma kafanı bunları. Aslında nosking'in ki normaldi o ikiz bebek bekliyordu. Ben de oğlumu ekim doğuracakken ağustos doğurdum. Urfa'da ki doktorum yine erken gelme ihtimali yüksek diyor. Ama inan artık bu durumu kafaya takmıyorum. Yeter ki sağlıklı olsun diyorum.
Bana böyle bir çizelge verip takip yapmamı istemişti canım. Oranların hakkında bilgim yok ama benim de açlık şekerim genelde bu değerlerin biraz altında çıktı ama birşey demedi.Kızlar parmaktan şeker takibi yapan var mı aramızda? Benim şeker yüklemem kusmayla sonlanınca parmaktan takip yapmamı istedi doktorum. Bugün ilk kez yaptım ama değerler nasıl olmalı hicbir fikrim yok. Açlık 67 tokluk 149 cıktı bilen varsa yazabilir mi yüksek mi değerlerim?
Çok teşekkür ederim bende takip yapıp doktora gidince vereceğim umarım yüksek çıkmaz sonuçlarımBana böyle bir çizelge verip takip yapmamı istemişti canım. Oranların hakkında bilgim yok ama benim de açlık şekerim genelde bu değerlerin biraz altında çıktı ama birşey demedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?