2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Süt yetmeyince mecbur mama veriyoruz da biberonla vermesen mi canım ya biberon bir numaralı meme reddi sebebi çünkü. Ben şırıngayla veriyorum bi taraftan serçe parmagim ağzında oluyo emiyo meme ucu gibi. Buna ragmen her meme verisimde nazlaniyor bide biberon versem hemen soğuyacak memeden sanki

Günaydın çok zor bir gün geçirdik, çok gerginim. Sanırım biraz stresli bir gün geçirince (misafir sevmiyoruz) ciddi anlamda huysuz oluyor bebeğim Bir de bizi gören istisnasız her anne bir yorum yapıyor, yok öyle üşür, yok siz memeye alıştırmışsınız, yok bizim bir tanıdık yatakta bebeğini boğmuş… cinnet geçireceğim artık. Zor tutuyorum kendimi. Mazoşistim çünkü ben 20 günlük bebeği memeye alıştırıp kendime işkence etmekten hoşlanıyorum, aynı zamanda sadistim de ama, minicik bebeğime zarar vermeye çalışıyorum dün çok dolunca anneme patladım, nolur dikkat edin diyor. Niye dikkat etmeyelim ya bizim canımız o. Yüz kere söylenmez ki. Gece de eşime patladım, emziğe alıştırmak lazımmış dedi, bir arkadaşı öyle demiş. Yüzlerce şey okuyorum her gün, git araştır öyle konuşalım dedim bence haklıyım da tepkiler çok sert oldu. Zaten süreç çok yorucu, çok bunaldım kafa dağıtamıyorsun ki, 7/24 böyle yaşıyorsun.
İçimi dökmem lazımdı

Edinburgh hamilelik ve doğum sonrası depresyon ölçeği

Son 7 gündür;

1. Gülebiliyor ve olayların iyi taraflarını görebiliyorum.
(0) Her zaman olduğu kadar

(1) Artık pek o kadar değil

(2) Artık kesinlikle o kadar değil

(3) Artık hiç değil

2. Gerçekten birçok şey için sevinebiliyorum.
(0) Her zaman olduğu kadar

(1) Artık pek o kadar değil

(2) Artık kesinlikle o kadar değil

(3) Artık hiç değil

3. Bir şeyler kötü gittiğinde gereksiz yere kendimi suçluyorum.
(3) Evet, çoğu zaman

(2) Evet, bazen

(1) Çok sık değil

(0) Hayır, hiçbir zaman

4. Gereksiz yere endişe dolu ve sıkıntılı hissediyorum.
(0) Hayır, hiçbir zaman

(1) Çok seyrek

(2) Evet, bazen

(3) Evet, çoğu zaman

5. İyi bir neden olmadığı halde korkuyor ya da panikliyorum.
(3) Evet, çoğu zaman

(2) Evet, bazen

(1) Çok sık değil

(0) Hayır, hiçbir zaman

6. Her şeyin giderek bana fazla gelmeye başladığını hissediyorum
(3) Evet, çoğu zaman başa çıkamıyorum

(2) Evet, bazen eskisi gibi başa çıkamıyorum

(1) Hayır, çoğu zaman oldukça iyi başa çıkabiliyorum

(0) Hayır, her zamanki gibi başa çıkabiliyorum

7. Öylesine mutsuzum ki uyumakta zorlanıyorum.
(3) Evet, çoğu zaman

(2) Evet, bazen

(1) Çok sık değil

(0) Hayır, hiçbir zaman

8. Kendimi üzgün ve kötü hissediyorum.
(3) Evet, çoğu zaman

(2) Evet, bazen

(1) Çok sık değil

(0) Hayır, hiçbir zaman

9. Öylesine mutsuzum ki ağlıyorum
(3) Evet, çoğu zaman

(2) Evet, oldukça sık

(1) Çok seyrek

(0) Hayır, asla

10.Kendime zarar verme düşüncesinin aklıma geldiği oldu.
(3) Evet, oldukça sık

(2) Bazen.

(1) Hemen hemen hiç

(0) Asla

Değerlendirme: Toplam test puanı 0-30 arası değişir. İşaretlediğiniz ifadelerin yanındaki puanları toplayarak test sonucuna ulaşabilirsiniz.

Buna göre;

0-9 arası puan: Depresyon açısından risk taşımadığınızı gösterir.

10-12 arası puan: Depresyon açısından az da olsa risk taşıdığınızı belirtir.

13 ve üstü puan: Depresyonda olma ihtimalinizin yüksek olduğunu gösterir

Merhaba arkadaşlar hastane de kontrol sırasında bu test uygulandı bıraz yuksek cıkınca psikiyatrist e yönlendirdiler arkadaşlar. Tabıkı kriter sayılmaz gunumuz gunumuzu tutmuyor ama paylasayım belki aynı durumda olup, dr danısıp uzuntuden kurtulan olur

Çok haklısın.. biz de bebeğin memeyi nazlı tutmasindan başta süt ürünleri alerjisimi acaba diye şüphelendik sonra araştırdık tam olarak böyle olmuyomus, bircok uzmandan dinledim okudum diyetten vazgeçtim ama esim bebeğin her mızmızlanmasında yine aynı seyin olduğunu düşünüyo, al işte diyeti bıraktın böyle oldu diyor halbuki arastirdik soruşturduk tam olarak böyle olmuyomus. Deli ediyo beni bişey bilmediği halde..

15-20 dakika sürüyor kuzum ama bu iki göğüsten çıkan yani tek bi göğüs değil çünkü dediğim gibi makine tam iyi çekmiyor
Ben bir gogsume lansinoh diğerine mochi takıyorum. 10 dk da iki göğüsten toplam 40 ml kadar çıkıyor. Süre olarak uzunmuş senin. Düzenli sağmıyorum gerçi.

Ben bir gogsume lansinoh diğerine mochi takıyorum. 10 dk da iki göğüsten toplam 40 ml kadar çıkıyor. Süre olarak uzunmuş senin. Düzenli sağmıyorum gerçi.
Bende düzenli sağmıyorum kuzum sağarken çıldırıyorum işte tam böyle fışkırıyor iyi diyorum bi bakıyorum nerdeyse ucunu koparacak ama sütü çıkarmıyor bazende çok güzel süt çıkartıyor

Dün bizim evde olaylıydı. Eşimle önce kv, kp ve görümceler yüzünden tartıştım. Normale döndük neyse, akşam emziriyorum peşine mama vericem. Emzirirken huysuzlandı kızım, tutmuyor ağlıyor. Ben de 2 damla fazla anne sütü alsın diye bir o meme, bir bu meme deniyorum. Su ılımıştır diye mutfağa mama hazırlamaya geçtim o arada kızım iyice ağlamaya başladı. 2 dk bakıver dedim. Bana "emzirecem diye ağlatıyorsun, mama ver işte" diye bağırdı. Ciddi ciddi bağırdı yani. Mama yapmaya geldim zaten dedim tutamadım kendimi ağlamaya başladım. Sabaha kadar konuşmadım, o da lütfedip gönül almaya çalışmadı. Sabah gelmiş mama vermiyorsun sandım diyor. Ben çocuğumu bile isteye niye ağlatayım yaa. Her ağlamasını açlık zannediyor, sadece mama ile doyuyor sanıyor. Anne sütünün önemini bilmiyor bir de bana akıl veriyor. Aç iki satır oku, öğren yani.

Göğsün doluysa mochi gerçekten çok iyi canım. Ben çok memnunum. Canımı da acıtmıyor. Bazen kızım emerken diğer göğsüme takip da kullanıyorum. Iyi oluyor.

Benimki de her ağlamasını açlık sanıyor. Suan o kadar hormonlarimizin etkisindeyiz ki herkesin lafı bizi etkiliyor, acemiyiz yeniyiz yorgunuz psikolojimiz hassas ama anlayan yok.. eşim diyo ki ben sadece emzirmiyorum geri kalan herseyi yapıyorum. Keske dedim bu hormonlarla bu meme yaralariyla keske sen emzirsen bakalım yaptığın tüm işlere nasıl bedel oluyomus. Bilmedikleri tecrube etmedikleri durumlarda bilmis bilmis konusmalari, bize annelik öğretme çabaları ayri bi yıpratıyo bizi ama anlayan kim..

Ne zor zamanlar ya. Umarım giderek daha rahat olur. Yoksa depresyon kaçınılmaz

Üzülme diyemem üzülüyoruz ben çok pozitif bir insanım benim bile ruhum çekiliyor. Bebek benide sürekli emmek istiyor sonra yarım bırakıyo ağlıyor bazen tutmuyor ama işte bunu babalara anlatamıyoruz. Çok haklısın inanki ama bebeğin için sabret inan geçicek.

Benimde cinnetim geliyor kv sen dolayı her şeyi o kadar iyi biliyor ki her şeye muhalefet falan böyle patlamak üzereyim allahtan bugün gidiyorlar.

Benim eşim de aynısını diyor olsa emziricem bir o var yapmadığım diyor

Ne zor zamanlar ya. Umarım giderek daha rahat olur. Yoksa depresyon kaçınılmaz

Benimki susturamiyorum diyip doğru düzgün kucağına bile almadı. Benim kucağımda sevdi hep. Evde her işi annem yaptı, ben de kızımla ilgilendim. Dün gitti annem. Bugün sabah biraz tuttu işte kucağında mecbur kalınca. Gece uyandirmiyorum bile beyefendiyi. Olaylara iyi yönünden bakıyorum hep, uzatmıyorum, olduğu gibi kabul ediyorum ama beni bile çileden çıkaracak bu gidişle. Hem bilmiyor, hem konuşuyor. Konuşması neyse, suçluyor bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…