- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #37.181
Ya kısa tuttuğumda oluyo bazen yarım saatte bir emziriyorum. Annem diyor senin pek sütün yok . Hani kıyafetim pek ıslanmıyor sütten öyle fışkırmıyo. Sıkınca çıkıyor gerçekten az mı sütBen dogumdan sonra 2. Gün mama verdim 30 cc o kadar ağlamıştı ki ac olduğunu anlamadım doktor mama vermene gerek yok demişti sağlık ocağı da verme dedi hemşirelerde bende salak gibi vermedim o gece çıldırdı çocuk, meğer açmış. 1 Gün her anne sütünden sonra 25-30 verdim sonra gerek kalmadı baya sütüm var çok şükür. Ama aranma olayına bakarsak benimki de aranıyor memeye gelince 3 dk icip bırakıyor yani açlıktan değil emme duygusundan yapıyor. Emzirme sıklığını 2 saatte bir değilde daha kısa tut imkanım varsa, belki düzene girer.
Ben babybjörn aldım ama 3,5 kg dan itibaren kullanılıyordu biz daha yeni kullanmaya başladık minik doğduğumuz içinHiç babybjörn ana kucağı kullanan var mı? Çok iyi yorumlar okudum ama denemek için çok pahalıacaba hayat kurtarır mı?
Yanı böyle şeyler insanı üzüyor o yüzden yorum yapmak doğru mu bilmiyorum ama az olabilir. Islatmasa bile en azından ağrı falan yapmasi lazım. Benim bugün 6. Gün ben sağıp dolaba koyuyorum. Ilk 2 gün çok azdı benimde sonradan toparladı. Hatta eşim gaz damlası alacaktı bebeğe ağlamasını ondan sandık hemşireler annenin sütü yatmıyordur diyip bana damla tavsiye etmişler 2 kez kullandım etkisi var mı bilmiyorum ama sütüm şuan iyi durumda.Ya kısa tuttuğumda oluyo bazen yarım saatte bir emziriyorum. Annem diyor senin pek sütün yok . Hani kıyafetim pek ıslanmıyor sütten öyle fışkırmıyo. Sıkınca çıkıyor gerçekten az mı süt
Ben kullanıyorum ikizlerim için. Birini emzirirken diğerini ayağımla sallıyorum. Gündüzleri de baya oyalanıyorlar. Büyüdükçe de kendi ağırlıklarıyla sallanıyorlar. Motor becerileri gelişiyor. 2. El aldım ben. Bence değer.
Teşekkür ederimBen babybjörn aldım ama 3,5 kg dan itibaren kullanılıyordu biz daha yeni kullanmaya başladık minik doğduğumuz için2 gündür içinde bir süre oyalandı, büyüdükçe daha çok kullanırız gibi geliyor.
Benim bebeğim de sürekli emmek istiyor. Gündüz sadece arada altını değiştirip, 3-4 saat aralıksız emzirdiğim oluyor. Ben mama takviyesi vermiyorum, yaklaşık 6 çişli bezi var, kaka zaten çok fazla ama önemli olan çiş sayısı demişti doktorumuz. Kilo da alıyor, 1. aydaki kontrolde de kiloda sorun yoksa mama vermeyizKızlar sanırım benim bebek sadece anne sütüyle doymuyp devamlı aranıyor mama takviyesinde yapıyorum ama bilemedim devamlı meme de olmak istiyo meme uçlarım acıyo artık. Mesela biraz emziriyorum yarım saat ardından yine aranıyo 30 cc mamayı lokur lokur götürüyo. Gece 2 defa mama yapıyorum her 2 saatte bir emziriyorum . Gün içinde de 3 defa 30 cc mama veriyorum. Sizler ne kadar mama veriyorsunuz
Benim bebeğim 3.400 doğdu, çıkış kilosu 3.280, 15. günde 3.270 çıktı, doktor sorun yok dedi. Biz mama takviyesi yapmıyoruz. 7. günde 3 kilo çıkmıştı, kilo almaya başlamış diye sorun değil demiş olabilir, bilmiyorum. Çişini takip ediyoruz, uyuyor emince, bence sorun yok ama göreceğiz haftaya. Ben uzman değilim ama birazcık abartmış olabilir doktorun, canını sıkma. Her bebek farklı sonuçtaBenim oğlum günde en az 5-6 çişli 2-3 de kakali bez çıkardığı halde kilo almamıştı yani 15. Gün kontrolünde doğum kilosuna 150 gr vardi daha. Doktor o kadar moralimi bozdu ki, kilosu çok kötü dedi, ayda 700-800 gr almasi lazım ayın yarısi gitmis ne zaman büyücek bu çocuk dedi, sen sütünü cok sanıyor olabilirsin ya emzirme sonunda sağıp kalanını ver yada mama ver dedi. Ben de sağıp vermeye çalışıyorum her emme sonunda olmasa da kusturana kadar veriyorum çocuğa resmen.. oğlum 2950 doğdu, 2860 hastaneden çıkış kilosu, 2800 gr 15. Gün kilosuydu. Memede 30-40 dk kalsa da bunun 10-15 dksı aktif emme, sürekli çenesinden uyarıp yeniden emmesine teşvik ediyorum ama memeyi boşaltacak kadar güçlü değil sanırım. Emme bittikten sonra saginca az da olsa süt geliyor çünkü
Valla bilmiyorum canım doğum kilosu biraz düşük diye belki böyle konuştu ama lohusa bı kadına da böyle denmez yani üst üste kilosu çok kötü çok kötü dedi. Haftaya kontrol dedi günde ortalama 30 gr almasi lazım dedi. Bu da ayda 900gr a tekamül ediyo aslına bakarsan çok ama biz tecrubesiz olunca takıldık bu beslenme işine. Doktoru değiştiriyorum zaten doğum yaptığım yerde ilk muayene indirimliydi bu da kontrol sayiliyodu diye gittim ama baska yere devam edicez insallahBenim bebeğim de sürekli emmek istiyor. Gündüz sadece arada altını değiştirip, 3-4 saat aralıksız emzirdiğim oluyor. Ben mama takviyesi vermiyorum, yaklaşık 6 çişli bezi var, kaka zaten çok fazla ama önemli olan çiş sayısı demişti doktorumuz. Kilo da alıyor, 1. aydaki kontrolde de kiloda sorun yoksa mama vermeyizdoktorunla bir konuş istersen.
Benim bebeğim 3.400 doğdu, çıkış kilosu 3.280, 15. günde 3.270 çıktı, doktor sorun yok dedi. Biz mama takviyesi yapmıyoruz. 7. günde 3 kilo çıkmıştı, kilo almaya başlamış diye sorun değil demiş olabilir, bilmiyorum. Çişini takip ediyoruz, uyuyor emince, bence sorun yok ama göreceğiz haftaya. Ben uzman değilim ama birazcık abartmış olabilir doktorun, canını sıkma. Her bebek farklı sonuçta
Canım süt annede eger varsa zamanla bebek emdikce artıyor. Yetersiz hissine kapılma. Sürekli emziriyorsan tasmamasi normal. Sürekli az az boşaltmış oluyorsun sonuçta. Benim annemle eşim de sütümün olduğunu gördükleri halde sürekli söylenerek yetersiz, besleyici değilmiş gibi hissetmeme sebep oldular. Sıkınca geliyormuş ne güzel bak. Güzel düşün, güzel olsun. Zaten bebeğinin kilo gelişiminden de anlarsın.Ya kısa tuttuğumda oluyo bazen yarım saatte bir emziriyorum. Annem diyor senin pek sütün yok . Hani kıyafetim pek ıslanmıyor sütten öyle fışkırmıyo. Sıkınca çıkıyor gerçekten az mı süt
Benimde göfüs lerim cok kötüydü acısı o kadar zor ki ben normal kalkan aldım. Halen daha ucu yarın ıncıa krem tahin yahu zeytinyağı bebanten kullandım acıları devam ediyor ama eskisi gibi değil. Bebek emdikce ucları yanıyor. Kendi sürümünde sürüyorum. Tek gögsüm iyi ama sağ gögsüm yarılmıs ve dmagını yarıga koyup emiyor. Çözüm bulursan banada yazMerhaba kızlar sezaryen ile cuma günü bebeğimi kucağıma aldım. Kilosu 4300. Hemen emzirdim. Hemşire sütün var dedi. Ama öyle bir emdiki uçları paramparça iki gündür dokunduramıyorum. Asla emziremiyorum ağlıyorum. Mama verdik hastanede. Hala da mama veriyorum. Sağmayı denedik makinaya bişey gelmedi çok mu erken sağdım. Bebek emerken iştahla emdi sütüm olmasa o kadar emmezmii emzirme danışmanı öyle dedi. Ama ben bi göremedim sütüçok üzgünüm çok çaresiizm ne yapacağımı bilemiyorum tavsiyeniz var mı? Krem olarak mustela ile başladım sonra hastane garmastan verdi oda olmadı gümüş kapak o olmadı tahin yağı deniyorum da deniyorum nolur bana bi akıl vern
İlk günler benim de azdı sütüm ama mama vermeden ısrarla emzirmeye devam ettim çocuk emdikçe çenesi kuvvetleniyor meme de daha fazla süt vermeye başlıyorYa kısa tuttuğumda oluyo bazen yarım saatte bir emziriyorum. Annem diyor senin pek sütün yok . Hani kıyafetim pek ıslanmıyor sütten öyle fışkırmıyo. Sıkınca çıkıyor gerçekten az mı süt
Hayırlı olsun rabbim sağlıkla analı babalı büyütsünMerhaba kızlar sezaryen ile cuma günü bebeğimi kucağıma aldım. Kilosu 4300. Hemen emzirdim. Hemşire sütün var dedi. Ama öyle bir emdiki uçları paramparça iki gündür dokunduramıyorum. Asla emziremiyorum ağlıyorum. Mama verdik hastanede. Hala da mama veriyorum. Sağmayı denedik makinaya bişey gelmedi çok mu erken sağdım. Bebek emerken iştahla emdi sütüm olmasa o kadar emmezmii emzirme danışmanı öyle dedi. Ama ben bi göremedim sütüçok üzgünüm çok çaresiizm ne yapacağımı bilemiyorum tavsiyeniz var mı? Krem olarak mustela ile başladım sonra hastane garmastan verdi oda olmadı gümüş kapak o olmadı tahin yağı deniyorum da deniyorum nolur bana bi akıl vern
Canım az evvel bir arkadaşımla konuştum 6 ay boyunca bebeği işitme testini geçememiş tıkanıklık geçmemiş. 6 ay sonunda geçmiş tıkanıklık. Bozma moralini inşallah bir şeyi yoktur bebeğinKızlar bebeğini 5. Gün işitme testine götüren var mı? Biz dün testten geçemedik aşırı moralim bozuldu ağladım ister istemez kafama taktım. Bebekler suyun içinde olduğu için doğunca hemen atamazlarmış bu yüzden de ilk testte geçememek normalmiş her bebek hemen suyu atamaz 1 ay sürer dedi yapan kişi. Ne kadar normal deselerde hep aklımda bir yerde kaldı. Bir de çok saçma bir şey oldu sezaryen olucam diye kan vermiştim kan grubum a negatif çıktı ama ben a pozitifim 2. Kez aldılar yine öyle cıktı bende bebişi topuk kanına sağlık ocağına görürdüm orda da kan verdim a pozitif çıktım. Hastaneye güvenim kalmadı valla.
Bebek uyanikmiydi canim?Kızlar bebeğini 5. Gün işitme testine götüren var mı? Biz dün testten geçemedik aşırı moralim bozuldu ağladım ister istemez kafama taktım. Bebekler suyun içinde olduğu için doğunca hemen atamazlarmış bu yüzden de ilk testte geçememek normalmiş her bebek hemen suyu atamaz 1 ay sürer dedi yapan kişi. Ne kadar normal deselerde hep aklımda bir yerde kaldı. Bir de çok saçma bir şey oldu sezaryen olucam diye kan vermiştim kan grubum a negatif çıktı ama ben a pozitifim 2. Kez aldılar yine öyle cıktı bende bebişi topuk kanına sağlık ocağına görürdüm orda da kan verdim a pozitif çıktım. Hastaneye güvenim kalmadı valla.
Inşallah bir şeyi yoktur başka hasteneye götürmeyi de düşündük bakalım duruma göre karar vericez. Kimliğimde de a pozitif yazıyor nikah islemleri için yaptırdığımda da öyleydi. Hatta o zaman bursada yapılmıştı şimdi kocaelide yapıldı şehir de farklı yapılan yerlerde farklı bir tek doğum zamanı yapılan hatalı çıktı.Canım az evvel bir arkadaşımla konuştum 6 ay boyunca bebeği işitme testini geçememiş tıkanıklık geçmemiş. 6 ay sonunda geçmiş tıkanıklık. Bozma moralini inşallah bir şeyi yoktur bebeğin
Ama senin kan grubu olayını aklım almadı ben olsam 3. Bir yere de giderdim ehliyetinde yazması lazım oradaki ne ordan baksaydın
Hayır uyuyordu uyurken yapılması gerekiyormusBebek uyanikmiydi canim?
Benim 61 yaşındaki Ege üniversitesinde profesör olan doktorum bana aynen şunu dediInşallah bir şeyi yoktur başka hasteneye götürmeyi de düşündük bakalım duruma göre karar vericez. Kimliğimde de a pozitif yazıyor nikah islemleri için yaptırdığımda da öyleydi. Hatta o zaman bursada yapılmıştı şimdi kocaelide yapıldı şehir de farklı yapılan yerlerde farklı bir tek doğum zamanı yapılan hatalı çıktı.
Ya biz bunu daha teste gitmeden çok kez fark ettik biliyor musun. Ani sese falan sıçrıyor hafta testten sonra da oldu bende dedim hani bu çocuk duymuyordu diye ama denk gelmiştir falan dediler. Iyice bakıcam artık buna çok teşekkür ederim.Benim 61 yaşındaki Ege üniversitesinde profesör olan doktorum bana aynen şunu dedi
“İşitme testi hemen zaruri değil aslında. ani gürültüde yeni doğan refleks gösterir tepki verir.telefon kapı sesi ya da yükses ses. Hemen teste gidemezseniz eğer Gözlemleyin O da bir nevi test sayılır.”
valla çok basit bir düşünce ama mantıklı sen de götürene kadar takip et mutlaka tepki verecektir
Bu mochi nasıl oluyor kuzum göğüse yapıştırıp kendimi sağım yapıyor yoksa farklı bi yöntemimi varKol altından başlayarak masaj yaparsan artarak gelecektir
Ben mochi ile sağarken bu şekilde masaj yapıyorum iyi geliyor
Göğüse yapışıyor damla damla akan sütü topluyor. ancak damlama kesilince çekmiyorum ben .elle masaj yapıyorum süt gelmeye devam ediyor.Bu mochi nasıl oluyor kuzum göğüse yapıştırıp kendimi sağım yapıyor yoksa farklı bi yöntemimi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?