2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Hem duygusal olarak sen kadar yoğun yaşamıyor bu günleri, hem de ilgin ondan bebeğe kaydığı için mecburen bir rahat kaçma durumu var.
Sabrın sonu selamet o da alışacak. inşallah çok az kalp kırıklığıyla geçer bu dönemler

Kol altından başlayarak masaj yaparsan artarak gelecektir
Ben mochi ile sağarken bu şekilde masaj yapıyorum iyi geliyor

Ailen hariç saçma sapan yorum yapanları bi kere bozacaksın bak bir daha yorum yapıyorlar mi
Hayır sana akıl verince, kendinde kalan akıl ona yetecek mi onu bi düşünse

İnşallah canım. Bebekli düzene alışmak biraz zaman alacak. Ama geçecek. Inşallah kalbimiz soğumaz bu dönemde kimseye karşı.

Ailen hariç saçma sapan yorum yapanları bi kere bozacaksın bak bir daha yorum yapıyorlar mi
Hayır sana akıl verince, kendinde kalan akıl ona yetecek mi onu bi düşünse
O an aklıma gelmiyor ya. Ama çok gerginim şu anda, biri bir şey dese kavga çıkartacağım. Ben laflarımı hazırlayayım da, bir şey olursa onlardan seçer cevap veririm

Bugun ablamlar da geldi, beni ve esimi zorla dışarı gezmeye yolladilar. Yemege geldik avm de bir iki magaza gezdik ama o kadar yorgunum hantalım ki hicbiseyin tadı yok, kendimi 500 kg hissediyorum. Baya da kilom gitti aslında ama çok ağır hissediyorum, sırtım agriyo, zorla dolastim resmen..

İn
Benim bebeğim de arasıra tükürük çıkarıyor ağzını siliyorum bazen de yutup öksürüyor

Çok iyi olmuş bence. Benim de çok ihtiyacım var ama bebeğimi bırakma konusunda panter gibi davranınca bir kere dışında teklif bile edemediler

Hiç babybjörn ana kucağı kullanan var mı? Çok iyi yorumlar okudum ama denemek için çok pahalı acaba hayat kurtarır mı?
Ben kullanıyorum ikizlerim için. Birini emzirirken diğerini ayağımla sallıyorum. Gündüzleri de baya oyalanıyorlar. Büyüdükçe de kendi ağırlıklarıyla sallanıyorlar. Motor becerileri gelişiyor. 2. El aldım ben. Bence değer.

Kızlar sanırım benim bebek sadece anne sütüyle doymuyp devamlı aranıyor mama takviyesinde yapıyorum ama bilemedim devamlı meme de olmak istiyo meme uçlarım acıyo artık. Mesela biraz emziriyorum yarım saat ardından yine aranıyo 30 cc mamayı lokur lokur götürüyo. Gece 2 defa mama yapıyorum her 2 saatte bir emziriyorum . Gün içinde de 3 defa 30 cc mama veriyorum. Sizler ne kadar mama veriyorsunuz

Ben dogumdan sonra 2. Gün mama verdim 30 cc o kadar ağlamıştı ki ac olduğunu anlamadım doktor mama vermene gerek yok demişti sağlık ocağı da verme dedi hemşirelerde bende salak gibi vermedim o gece çıldırdı çocuk, meğer açmış. 1 Gün her anne sütünden sonra 25-30 verdim sonra gerek kalmadı baya sütüm var çok şükür. Ama aranma olayına bakarsak benimki de aranıyor memeye gelince 3 dk icip bırakıyor yani açlıktan değil emme duygusundan yapıyor. Emzirme sıklığını 2 saatte bir değilde daha kısa tut imkanım varsa, belki düzene girer.

Benşmki de sürekli emmek istiyor ama hiç yetmediğini düşünmüyorum bana normal geliyor. Uyumadığı altını değiştirmediğim sürece hep emiyor bana da kolay geliyor o sırada bir şeyler izliyorum. Doktor kontrolünde tabii doktor az kilo almış derse o zaman mama veririm

Benim oğlum günde en az 5-6 çişli 2-3 de kakali bez çıkardığı halde kilo almamıştı yani 15. Gün kontrolünde doğum kilosuna 150 gr vardi daha. Doktor o kadar moralimi bozdu ki, kilosu çok kötü dedi, ayda 700-800 gr almasi lazım ayın yarısi gitmis ne zaman büyücek bu çocuk dedi, sen sütünü cok sanıyor olabilirsin ya emzirme sonunda sağıp kalanını ver yada mama ver dedi. Ben de sağıp vermeye çalışıyorum her emme sonunda olmasa da kusturana kadar veriyorum çocuğa resmen.. oğlum 2950 doğdu, 2860 hastaneden çıkış kilosu, 2800 gr 15. Gün kilosuydu. Memede 30-40 dk kalsa da bunun 10-15 dksı aktif emme, sürekli çenesinden uyarıp yeniden emmesine teşvik ediyorum ama memeyi boşaltacak kadar güçlü değil sanırım. Emme bittikten sonra saginca az da olsa süt geliyor çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…