- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #37.201
Lansinoh dene istersen benim bebek devamlı memede oluyor. Ucu kanıyor artık o kremle biraz yumuşuyor iyi geldi banaMerhaba kızlar sezaryen ile cuma günü bebeğimi kucağıma aldım. Kilosu 4300. Hemen emzirdim. Hemşire sütün var dedi. Ama öyle bir emdiki uçları paramparça iki gündür dokunduramıyorum. Asla emziremiyorum ağlıyorum. Mama verdik hastanede. Hala da mama veriyorum. Sağmayı denedik makinaya bişey gelmedi çok mu erken sağdım. Bebek emerken iştahla emdi sütüm olmasa o kadar emmezmii emzirme danışmanı öyle dedi. Ama ben bi göremedim sütüçok üzgünüm çok çaresiizm ne yapacağımı bilemiyorum tavsiyeniz var mı? Krem olarak mustela ile başladım sonra hastane garmastan verdi oda olmadı gümüş kapak o olmadı tahin yağı deniyorum da deniyorum nolur bana bi akıl vern
Merhaba bende 27 günlük anneyim. Aynı şeyleri yaşadım. Çevrenizde Benim de göğüs ucum kötü olmuştu ama emzirmeye devam ettim diyenler olacaktır, onları boşverin. Ben de sezeryanla doğum yaptım, ameliyat günü de dahil emzirirken göğüslerim öyle acıyordu ki, ameliyat ağrım aklıma bile gelmiyorduMerhaba kızlar sezaryen ile cuma günü bebeğimi kucağıma aldım. Kilosu 4300. Hemen emzirdim. Hemşire sütün var dedi. Ama öyle bir emdiki uçları paramparça iki gündür dokunduramıyorum. Asla emziremiyorum ağlıyorum. Mama verdik hastanede. Hala da mama veriyorum. Sağmayı denedik makinaya bişey gelmedi çok mu erken sağdım. Bebek emerken iştahla emdi sütüm olmasa o kadar emmezmii emzirme danışmanı öyle dedi. Ama ben bi göremedim sütüçok üzgünüm çok çaresiizm ne yapacağımı bilemiyorum tavsiyeniz var mı? Krem olarak mustela ile başladım sonra hastane garmastan verdi oda olmadı gümüş kapak o olmadı tahin yağı deniyorum da deniyorum nolur bana bi akıl vern
Ben kullandım one modelini ama çok kısa süre şimdi olsa o parayı vermezdim açıkçası. Daha uygunları da aynı işi görüyor.Hiç babybjörn ana kucağı kullanan var mı? Çok iyi yorumlar okudum ama denemek için çok pahalıacaba hayat kurtarır mı?
Benim de ilk 10-13 gün aşırıydi, heryerim ıslaktı, sonra uykusuzluk yorgunluk, iyi beslenememe yüzünden azaldı diye düşündüm ama araştırdığım kadarıyla ilk iki hafta kontrolsüz bir süt üretimi olup sonra normale dönme durumu cok yayginmis. Kiminin damla damla baslar normal seyirde artar kiminin de böyle aniden fazla olup zamanla normale dönermis. Emzirdikten sonra kalan sütünü sağmani öneririm ben öyle yapıp sağdigimi da veriyorum çünkü memeyi bosaltamadigini düşünüyorum, kilo da almamıştı. Bide bu sekilde deniyoruz bakalimHerkesin sütü sonradan gelmeye başlamış genelde, bende de tam tersi ilk 3 gün çok fazlaydı şimdi azaldığını hissediyorum. Çaylar damlalar vs uğraşıyorum arttırmaya. Ödüm kopuyor süt bitecek diye. Sürekli de emiyor ama süt gelmese de emer mi bilmiyorum. Kızımdaki gibi fışkırma sağıp dolaba koyma falan mümkün değil. Acaba ilerleyen günlerde artar mı?
Gerçekten benim ki mi böyle diyordum resmen asker ediyor bizi başında bir tek beni değil babası ve anneannede başımda asla susmuyor ağlama değil resmen bağırıyor misafirler kendi kendine oturup gidiyor onlar gidince 3 saat kafayı kaldırmadan uyuyorKızlar bebeğinizin eve gelen misafirler ile arası nasılbizim ki tam bir misafir savar eve yabancı biri girdiği gibi basıyor yaygarayı ve beni esir alıyor saatlerce memede bırakmak istemiyor artık kusuyor emmekten ama yılmadan yine istiyor ve asla uyumuyor misafir kapıdan çıktığı gibi memeyi bırakıp huzur dolu uyuyor artık gülüyorum bu duruma yabani galiba benim çocuğum
Bende de var 1.5 yaş bi tekne kazıntısı , büyüğüm ergenBenimki de geçen diyor ki "Evlenmeden önce ben sana 3 çocuk istediğimi demiştim. Bile bile evlendin."Bir de, tekne kazintisi olmasın mi diye duygu sömürüsü yapıyor. Ilk doğumum nasipse 34 yaşımda oluyor, tekne kazintisi ne zaman olacaksa
Allah bağışlasınBende de var 1.5 yaş bi tekne kazıntısı , büyüğüm ergen
Bir aylık olmuş kontrolde bakalım ne diyecek doktor kilosuna falan belki de gerek yoktu diyecek mamaya o zaman ne diyeceklerBugün bebeğimle tam anlamıyla ilk yalnız günümüz. Annem evine döndü. Eşim işte, biz yalnızız kızımla. Tam "mama ver" diye direten olmaz diyordum ki, eşim mesaj atmış; memeden sonra mama ver, yazmışNeyse ki - memeden sonra- demeyi öğrendi. Buna da şükür
Deneyim canım teşekkür edermLansinoh dene istersen benim bebek devamlı memede oluyor. Ucu kanıyor artık o kremle biraz yumuşuyor iyi geldi bana
Ayy korkulu ruyam bebekle yalnız kalmakBugün bebeğimle tam anlamıyla ilk yalnız günümüz. Annem evine döndü. Eşim işte, biz yalnızız kızımla. Tam "mama ver" diye direten olmaz diyordum ki, eşim mesaj atmış; memeden sonra mama ver, yazmışNeyse ki - memeden sonra- demeyi öğrendi. Buna da şükür
Ne güzel anlatmışsınız teşekkür ederm. Şuan bebeğim 3 günlük. 3 gündür mama veriyorum sararma başladı sanki. Dün gece canım atak etti aldım sağım aletini ağlaya zırlaya sağdım bi öğünlük çıktı. Bende garmastan, mustela, tahin yağı, gümüş kapak kullandım. Ama yok geçmedi. Bugün bebeğimde dil altı bağı olduğunu farkettm. Yarın çocuk cerrahına gidp baktıracağım. Onu aldırınca rahat emiyorlarmış. Benimki dilini döndüremiyor damakla ucunu ısırıyor memeninMerhaba bende 27 günlük anneyim. Aynı şeyleri yaşadım. Çevrenizde Benim de göğüs ucum kötü olmuştu ama emzirmeye devam ettim diyenler olacaktır, onları boşverin. Ben de sezeryanla doğum yaptım, ameliyat günü de dahil emzirirken göğüslerim öyle acıyordu ki, ameliyat ağrım aklıma bile gelmiyordu
Önce sütüm gelmiyor diye üzülmeyin, sakin olmaya çalışın..
göğüs uçlarım İçin madecasol, tahin yağı, kantoran yağı , lansinoh denedim, işe yaramadı. Doktor, göğüs uçlarının hava alması gerektiğini söyledi.2- 3 saatte bir 5-7 dakika sağım yapmamı ( otomatik sağım makinasıyla en fazla 10 dakika sağın) fazlası göğüs uçlarını kötü yapar dedi.
Fito krem ve madecasol kremi sırayla her sağımdan sonra sürmemi istedi. Bunları yaptım, sağdım fito krem sürdüm, sağdım medacasol sürdüm, sağdım kuruladım gümüş kapağı taktım. 3 günde iyileşti.
Sütünüz gelmese bile her 2-3 saatte bir sağım yapmanız çok önemli, bu şekilde sağdıkça 2-4 gün sonra sütünüz gelmeye başlıyor
Bebekler güçlü emme refleksi ile doğuyor, süt olmasa bile onlar emiyor , zaten emmeye devam ettikçe süt gelmeye başlıyor.
Siz iyileşene kadar bebeği emziremediğiniz için sağım makinasyıla 2-3 saatte sağım yapın lütfen
İnşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer
Yarın aşı için aile hekimliğine gideceğiz. Hafta içi bir gün de göz kontrolü için doktora. Tartıdan sonra eşim yine de mama der eminim. Çünkü onun için mama uyku ilacı gibi bir şey. Yesin, doysun, uyusun... Sen uyumak için yemek mi yiyorsun dedim dünBir aylık olmuş kontrolde bakalım ne diyecek doktor kilosuna falan belki de gerek yoktu diyecek mamaya o zaman ne diyecekler
Ben de korkuyordum. Annem gidecek diye ağlayıp durdum günlerce. Ama çok şükür rahat geçiyor. Yemek varsa evde problem yok benim için. Bir de kızım eşimde durmuyor, susturamiyor eşim. Biraz yorgun olacağım bu yüzden. Kızımın uyku saatlerine ev işlerini bölmem ve dinlenmem gerekecek. Zamanla oturturum düzeni inşallah. Ben müzik eşliğinde kucağımda sallayarak sakinleştirmeye çalışıyorum mızmızlanınca. Her ağlaması açlık değil ama sürekli emzirmeye çalışıyorum.Ayy korkulu ruyam bebekle yalnız kalmakhaftaya bizim de öyle olcak.. benim eşim de bebeğin her mızmızlanmasında aç diyo ya biz anlamıyoruz doyup doymadigini
Benimki uykuya dalmaya çok zorlanıyor, memede uyuyo zaten sürekli dürterek emmesini sağlıyorum en son dürtsem de uyanmiyor bıraktırıyorum memeyi, gazını çıkarmakta cok zorlaniyoruz cogu zaman çıkmıyo, yatıriyoruz geri uyaniyo hep mızmızlaniyo. Esim de doymadi diyo. Cogu zaman emmenin peşine şırıngayla yine sütümü veriyorum yine hala aç bu çocuk diyoYarın aşı için aile hekimliğine gideceğiz. Hafta içi bir gün de göz kontrolü için doktora. Tartıdan sonra eşim yine de mama der eminim. Çünkü onun için mama uyku ilacı gibi bir şey. Yesin, doysun, uyusun... Sen uyumak için yemek mi yiyorsun dedim dün
Ben de korkuyordum. Annem gidecek diye ağlayıp durdum günlerce. Ama çok şükür rahat geçiyor. Yemek varsa evde problem yok benim için. Bir de kızım eşimde durmuyor, susturamiyor eşim. Biraz yorgun olacağım bu yüzden. Kızımın uyku saatlerine ev işlerini bölmem ve dinlenmem gerekecek. Zamanla oturturum düzeni inşallah. Ben müzik eşliğinde kucağımda sallayarak sakinleştirmeye çalışıyorum mızmızlanınca. Her ağlaması açlık değil ama sürekli emzirmeye çalışıyorum.
Ben 4 gündür yalnızım ve çok güzel geçiyor daha çok yoruluyorum tabii ama rahat rahat bakıyorum bebeğe evin her yerinde emziriyorum müzik açıp dans ediyorum ve her şey de yetişiyor kendimi böyle çok daha yeterli ve iyi hissediyorumYarın aşı için aile hekimliğine gideceğiz. Hafta içi bir gün de göz kontrolü için doktora. Tartıdan sonra eşim yine de mama der eminim. Çünkü onun için mama uyku ilacı gibi bir şey. Yesin, doysun, uyusun... Sen uyumak için yemek mi yiyorsun dedim dün
Ben de korkuyordum. Annem gidecek diye ağlayıp durdum günlerce. Ama çok şükür rahat geçiyor. Yemek varsa evde problem yok benim için. Bir de kızım eşimde durmuyor, susturamiyor eşim. Biraz yorgun olacağım bu yüzden. Kızımın uyku saatlerine ev işlerini bölmem ve dinlenmem gerekecek. Zamanla oturturum düzeni inşallah. Ben müzik eşliğinde kucağımda sallayarak sakinleştirmeye çalışıyorum mızmızlanınca. Her ağlaması açlık değil ama sürekli emzirmeye çalışıyorum.
Fıngostatın yadaa mıkostatın alın eczaneden eczacı tarif eder yada karbonat ve tülbentle ağız ıcını temizleyinKızlar bebeğinde dilinde pamukçuk olan oldu mu? Olduysa ne yaptınız
Genelde her şeyde doğum kilosu ile kıyaslama yapıyorlar canım. Her gittiğimizde doktor aldığı ilave gramı deftere notlamis hepsinde de doğum kilosunu baz almış örneğin.Bebeğin 1 aylık kilosuna bakarken hastane çıkış kilosuna mı bakarlar doğum kilosuna mı. Ben evde ikimz birden çıkıp tartıyorum ama tam doğru olur mu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?