2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Biz varız canım 2 aylık oldu ama hala geçmedi. 7 tüp kan aldılar oğlumdan idrar ve dışkı tahlili de yapıldı sonuçlar temiz çıktı çok şükür. doktoru sonuçlar için aradığım da bide enzim testleri var 2 aylık olunca gel onları yaptıralım dedi bende peki onlarda temiz çıkarsa başka ne yapılacak diye sordum çünkü artık sinirlerim bozuldu ve verdiği cevapp anne sütü sarılığıdır o zaman ya 2 gün süt vermeyi keseceksin düzelir ya da 3. Aya kadar kendiliğinden geçer şeklindeydi ben o kadar kan aldırdığıma pişmanım açıkcası evet içim biraz olsun rahat etti ama bence 3 aylık olana kadar geçmez ise yapılmalı tahlil yazık canları ne ki..

Kızlar şu bebeğin burnunu nasıl temizlicem tecrübeli anneler anlatabilirmisiniz.
Benim bebeğimin burnu temiz görünüyor.
Canım öncelikle uzandır bi yere ,başını yana çevir ve nazal suyu sık sonra da aspiratörle çek. Sonra aynı şeyı dıger burun deliğine de yap. Küçük ipucu aspiratörü küçük kesik nefesler şeklinde çek. Varsa çıkacaktır.

Canım nedense bi kaç tane bebeğin hepsinde de uzamış sarılık tespiti var. Bizimkine de kondu. Ben artık sırf o testlerin paralarını almak için ve bebeklerin kanları üstünden veri toplamak için bilerek ortaya sürüldüğünü düşünüyorum bu durumun. Sırf bu nedenle doktor değiştireceğim. El kadar bebeden kaç tüp kan aldılar. Çocuk elimde bayılacaktı artık ağlamaktan. Bi de kan gelmiyo diye sağıyorlar resmen.

Canım bunu en iyi Gereksiz06 cevaplar
Çok araştırdı O bu konuları

Sizinki temiz çıktı mı

Ya bir tek ben mi böyleyim ben ne kalkan ne de göğüs pedi kullanmaya ihtiyaç duyuyorum. Sütüm akmıyor kıyafetime bulaşmıyo fındık kadar ya ıslanıyo ya ıslanmıyo

Göğsünden sürekli süt akiyosa bebek tam boşaltamiyosa bence emme sonrasi sağım yapmalısın. Benim de bi süre emzirmeyince akıyo üst baş batıyor ama birkaç gündür bebeğin emme sıklığı çok arttığı için gerek kalmıyor. Göğüs kalkanına akan sütleri ben olsam verirdim. Ped falan kullanmiyorum ben, bir kere dışarı çıkarken kullandım döndügümde acayip ıslaktı midem bulandi resmen. Henüz çözüm bulamadım ben..
Emzirirken diğer memeden akan sütler için de mochi kullanıyorum cok iyi oldu o.
2 yıl böyle devam etmicek tabiki 1-2 aya kadar normale döner süt akması durumu

Aynen canım kesinlikle katılıyorum bu dediğine 1200 TL tuttu doktorun istediği tetkikler ve daha da istiyor. Anne babanın çaresiz olduğunu korkutarak yaptıracaklarını çok iyi biliyorlar çünkü bana altında yatan bir neden olmalı kesinlikle araştırılmalı ve tedavi edilmeli dedi başta şimdi ise bişey çıkmazsa anne sütü sarılığıdır bişey olmaz ondan diyebiliyorlar işin maddiyatını da geçtim artık canları acıyor yavruların biz dayanamazken sağarak onlardan alıyorlar dediğin gibi..

Ya bir tek ben mi böyleyim ben ne kalkan ne de göğüs pedi kullanmaya ihtiyaç duyuyorum. Sütüm akmıyor kıyafetime bulaşmıyo fındık kadar ya ıslanıyo ya ıslanmıyo
Canısı sen su içmiyordun naptın artırdın mi?
Bir de duşta masaj yap Sıcak su da dinlendir kendini zihnini boşalt. Gerçekten içe yarıyor . ayrıca bu süt işi tamamen beyinde bitiyor dinlenip kendine zaman ayır kendini koşullandır bol su iç
Süt yapıcı içecekler var onlardan iç e bebekten promalt Aldım.
Tecrübe ettim işe yaradı diye paylaşıyorum
Anne gitmeden kendine zaman ayır dinlen iyi gelecektir

Ben de o fındık kadar ıslaklık da olmuyor. Kızım sürekli meme de, göğüslerim sadece sabaha karşı şişkin oluyor. 1,5 aylık oldu sadece 1 kez aktığını biliyorum.

Ben de sütümü sağıp iyice doysun diye emzirdikten sonra veriyordum, günde 1 kez de mama veriyordum. Bunları biberonla verdim tabi hep. Meme reddi olmadı ama bebeğim biraz rahata alıştı, çenesi yorulmadan kısa sürede dolu dolu geldi sütü. Öyle olunca uykuya geçişi kolay oldu, benim de işime geldi. Bebekler hemen rahata alışıyor, memeden de o hızda akmasını istiyor sanki. Bu hafta mama da vermeyi düşünmüyorum, sütümü sağmayı da. Sadece emzirmeyi planlıyorum. İstersen sen de biraz biberona ara verip deneyebilirsin. Emdiği süre artıyor mu bakarsın? Çünkü kısa emince, daha erken sürede tekrar meme istiyor bu da yorucu olur senin için.

Kuzum benim akıyorda ne oluyor sanki. Benim bebeğim yine mama istiyor doymuyor 1 saat emiyor ama nafile. Uyurken bile memem ağzında ama hala mama içmeden uyumuyor.

Bende biraz daha bekleyip temizleyeceğim. Kolay gelsin kuzum
Teşekkür ederim… hergün bu saat olduğunda anlamsız bir kriz geliyor çocuğa ağlamaktan mahvoluyor. Her akşam saat 8 ile 9 arası. Babasına veriyorum dayanamıyorum acaba gazdan mı diyorum ama gaz olsa sürekli ağlar herhalde bizimki kurulmuş saat gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…