- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.121
Annem yarın gidiyoCanısı sen su içmiyordun naptın artırdın mi?
Bir de duşta masaj yap Sıcak su da dinlendir kendini zihnini boşalt. Gerçekten içe yarıyor . ayrıca bu süt işi tamamen beyinde bitiyor dinlenip kendine zaman ayır kendini koşullandır bol su iç
Süt yapıcı içecekler var onlardan iç e bebekten promalt Aldım.
Tecrübe ettim işe yaradı diye paylaşıyorum
Anne gitmeden kendine zaman ayır dinlen iyi gelecektir
Ya bizimki de hep memede memeyi sıkınca süt çıkıyor. Ama ıslanmıyor. Evet o şişkinlik gün içerisinde 1-2 kez anca oluyo bende. Memenin ardından nadir uyuyo genelde meme ardından mama veriyorum öyle uyuyoBen de o fındık kadar ıslaklık da olmuyor.Kızım sürekli meme de, göğüslerim sadece sabaha karşı şişkin oluyor. 1,5 aylık oldu sadece 1 kez aktığını biliyorum.
Neden öyle acaba. Benim bebeğimde öyle meme veriyorum ama uyumuyo ardından mama veriyorum öyle uyuyo kaç cc veriyorsun mamayıKuzum benim akıyorda ne oluyor sanki. Benim bebeğim yine mama istiyor doymuyor 1 saat emiyor ama nafile. Uyurken bile memem ağzında ama hala mama içmeden uyumuyor.
Ya bir tek ben mi böyleyim ben ne kalkan ne de göğüs pedi kullanmaya ihtiyaç duyuyorum. Sütüm akmıyor kıyafetime bulaşmıyo fındık kadar ya ıslanıyo ya ıslanmıyo
Her ne kadar anne sütü de içse ten temasının önemli oldugunu düşündüğüm için ben bu yöntemi tercih etmezdim. Uyurken emzirsen acaba uyanmayabilir mi? . Gece sagip mi veriyorsun yoksa daha önce sagdigin sütü mü veriyorsun? Gündüz emme süresinin azalması artık güçlenip daha çabuk boşaltıyor olması da olabilir. Büyüdüler canım artıkKızlar bebeğim 15 er dakika emiyordu sağ sol gogus. Geceleri az uyuyim diye sagarak biberonla veriyorum kendjm uyumak icin uyurken çekiyor biberonla hiç kalkmadan bende yedirip uykuma devam ediyorum. Emzirirken gündüzleri emme süresi azaldı biraz 5-7-8dakika anca emiyor bir kerede bırakıyor yoruluyor falan sütüm geliyor ama. Sizce ben hata mi yapıyorum gece de uyandırıp emzirmeli miyim ???? Biberonla vermem emmesini.engeller mi zamanla ??? Emmeyi bırakmasından korkuyirym valla
Evet sanırım ben de yaptırmayacapım. Gerçekten çok fazla topuk kanı falan olsa tamam 7 tüp ne demek. Doktor bana da yğzde 80 anne sütü sarılığı dedi. 3 öğün mama ver dedi. Süt gelip dururken mama vermek hiç canım istemedi. Ama bir öğün de olur bari öyle atar daha yavaş atar dedi. Denedim. Resmen biberonu itip memeye yöneldi yapmadım. 3 ayda geçmezse kesin yaptırmak lazım testleri ama.Biz varız canım 2 aylık oldu ama hala geçmedi. 7 tüp kan aldılar oğlumdan idrar ve dışkı tahlili de yapıldı sonuçlar temiz çıktı çok şükür. doktoru sonuçlar için aradığım da bide enzim testleri var 2 aylık olunca gel onları yaptıralım dedi bende peki onlarda temiz çıkarsa başka ne yapılacak diye sordum çünkü artık sinirlerim bozuldu ve verdiği cevapp anne sütü sarılığıdır o zaman ya 2 gün süt vermeyi keseceksin düzelir ya da 3. Aya kadar kendiliğinden geçer şeklindeydiben o kadar kan aldırdığıma pişmanım açıkcası evet içim biraz olsun rahat etti ama bence 3 aylık olana kadar geçmez ise yapılmalı tahlil yazık canları ne ki..
Instagramda izmirbebekhemşiresi sayfasında bununla ilgili açıklama vardı. Bir bak istersen. Mamanin mideye çöküp, şişkinlik hissiyle uyuttugunu yazıyor. Bu anne sütüyle olmuyor, yavaş yavaş beslendiği için. Biz tabi doymuyor gibi algiliyoruz... O kadar emiyor, üstüne mama da içiyor ve doğal olarak bu hisse kapılıyoruz.Neden öyle acaba. Benim bebeğimde öyle meme veriyorum ama uyumuyo ardından mama veriyorum öyle uyuyo kaç cc veriyorsun mamayı
Göğüs pedi bana da ilk 15 gün lazım oldu. Şimdi sadece dışarı çıkarken takıyorum akarsa rezil olmiim diye. Ve akmıyor da zaten. Artık iyi çekiyor. Eskiden boşaltamıyordu. O zaman akardı . Daha yeni 2. Memeye geçmeye başladı bir öğünde. Sütüm yok diye düşünme. Çok klasik ama cidden çektikçe geliyor. O çeksin gelecek. Bestlak damla bol su sıcak duşYa bizimki de hep memede memeyi sıkınca süt çıkıyor. Ama ıslanmıyor. Evet o şişkinlik gün içerisinde 1-2 kez anca oluyo bende. Memenin ardından nadir uyuyo genelde meme ardından mama veriyorum öyle uyuyo
Duruma göre 30 yada 60 bugün görümcem kayınpederim falan gezdik dışardaydık azcık emzirdim sırf göğüslerimi rahatlatmak için o yüzden 60 verdim. Kısa süreli uyanık olursa 30 veriyorum. İlk emziriyorum sonra 30 cc veriyorum yine emziriyorum eğer aradan 2 saat falan geçerse ve hala uyanıksa bi 30 daha veriyorum. Çok vermek istemiyorum aslında ama yapacak bişey yok. Sen ne kadar veriyorsun ? Bu verdiğim ölçü her uyanmasında. 40ı çıkana kadar bi düzen kuramicaz bi kırkımız çıksın düzen kurucam onada.Neden öyle acaba. Benim bebeğimde öyle meme veriyorum ama uyumuyo ardından mama veriyorum öyle uyuyo kaç cc veriyorsun mamayı
O göbeği gideren ilaç neydi? Ben artık bu göbeğe kafayı takmaya başladım gitmiyor.Bende özledim senibizimkisi huysuzlanmaya başladı elime telefonu alamıyorum. Bizde de aynı gaz olayı bir gaz çıkarıyor karşı komşu duyar Her emmeden sonra dikkat ediyorum gaz çıkarmasına ama canı istersen çıkarıyor istemezse sancılı bir şekilde popodan çıkıyor. Erkek çocuğu gazlı olur diyorlar. Biogia ne? Burda mümkünse herşeyi doğal çözmeye çalışıyorlar. Mesela geçen burun temizliğini konuşurken eşim sütünü sağman gerekiyormuş burnuna dedi. Düşünebiliyormusun bizim gerikafalı diye gördüğümüz ninelerimizin doğal taktiğini kullanıyorlar herseyde. Hastaneden çıktıktan sonra hemşire 1 hafta bana bi ilaç verdi günde 3 kez ama şu gıda takviyesi gibi olanlar varya doğal karışım öyle birşeydi 1 haftanın sonunda sormak aklıma geldi ne bu dedim. Karnını toparlaması için göbeğin kalmasın diye dedi. Şimdi beni gören herkes nasıl doğum yaptın sanki hiç hamile kalmamışsın gibi diyor maşallah demeyide bilmiyor bunlar nazar değiricekler
Bebiş kendine bi düzen kurdu hergün aynı saat aralığında uyuyup uyanıyor krize giriyorhiç saatini şaşırmıyor ama çok şükür gece huysuzluğu yok sadece akşam saat 5 ve 9 arası çok huysuz… şu 40 bi çıksaydı
Ya bende bilmiyorum ki ama şimdi değil ilk doğum yaptığım hafta verdi 1 hafta. Bismillah sende şimdi niye kafaya takıyorsun. Daha yeni doğum yaptın. Bi zaman geçsin bakalım en az 6 ay sonra bakarsın çaresine. Bende göbek gitti ama karnım yumuşak 6. Aydan sonra spora gitmeyi planlıyorum.O göbeği gideren ilaç neydi? Ben artık bu göbeğe kafayı takmaya başladım gitmiyor.
Aynen canım geçecektir Allahın izniyle 3 aya kadar gerek bile kalmaz inşallahEvet sanırım ben de yaptırmayacapım. Gerçekten çok fazla topuk kanı falan olsa tamam 7 tüp ne demek. Doktor bana da yğzde 80 anne sütü sarılığı dedi. 3 öğün mama ver dedi. Süt gelip dururken mama vermek hiç canım istemedi. Ama bir öğün de olur bari öyle atar daha yavaş atar dedi. Denedim. Resmen biberonu itip memeye yöneldi yapmadım. 3 ayda geçmezse kesin yaptırmak lazım testleri ama.
Bazı bebekler öyle ya derdini de anlamıyoruz ki çaresiz kalıyoruz resmen.Teşekkür ederim… hergün bu saat olduğunda anlamsız bir kriz geliyor çocuğa ağlamaktan mahvoluyor. Her akşam saat 8 ile 9 arası. Babasına veriyorum dayanamıyorum acaba gazdan mı diyorum ama gaz olsa sürekli ağlar herhalde bizimki kurulmuş saat gibi.
Ben sadece mama verdiğim halde su vermiyorum zaten mama suya katılıyor anne sütünde de su var ek gıdaya geçene kadar vermeyeceğim ama yine de bu ay sonu kontrolde doktora sorayımHem anne sütü hem de mama takviyesi de yapan anneler bebeklere su veriyor musunuz
Biz hala meme mama olarak devam ediyoruz sütümü sağıyorum vermeden önce memeye tutturuyorum önce sonrasında ya kendi sütüm yada mamasını veriyorum yani yapacak birşey yok kuzum üzme kendini ben mesela kızım da çok üzülmüştüm çünkü onda 1 damla 2 damla anca süt geliyordu sonra kesildi bunda çok şükür geliyor ama doymuyor yani napalm , ama mama verince sütün nasıl az geliyor o kısmı anlamadımSız ne durumdasınız acaba? Ben de aynı seyı yasıyorum.Kılo alımı cok ıyı ama sureklı emmek ıstedıgı ıcın gogsum dolmuyor.Gogsum tam dolu olsa bıle emzırme bıttıkten sonra hala aranıyor.Eger memede sızıp uyumazsa sureklı ac.Tekrar meme ıstıyor.Arada mama vermek zorunda kalıyorum .O zamqnda sutum az gelecek ne yapacagımı sasrdım cıdden artık.Cok yıprandım
İki üç gündür benimki de aynı. Emziriyorum gazını çıkarıyorum, altı temiz, tamam diyorum uyur veya ağlamadan az bı sure takılır, gezdiririz falan ama yok ağlıyor ve emzik vs hicbiseyle oyalanmiyor, mecbur memeye alıyorum hemen susuyor. Kısır döngü hep aksama kadar uyumadan bu sekildeyiz.. Bu evre böyle diyor ablam, doymak icin değil güvenli baglanma için, manevi doyum için sürekli memede duracaklar bı sure. Belki 1-2 ayKızlar bizim bebek sürekli meme istiyor ve geri kalan zamanlarda ağlıyor çoğunlukla. Bende ne zaman isterse veriyorum meme. Bu seferde fazla sütü çıkarıyor yazık. Bugün öyle ağladı ki üzüldüm çok.. Sürekli bebekle uğraştığımdan buraya bile girecek zamanım olmuyor. Sizleride çok özledim. 40 ımıza çok az kaldı. 40 ı çıkan arkadaşlardan olumlu şeyler duymaya ihtiyacım varLütfen bişeyler söyleyin
Anne sütü varken suya gerek yok bence ben vermiyor.Hem anne sütü hem de mama takviyesi de yapan anneler bebeklere su veriyor musunuz
Maalesef emzirme durumu yok biberon ile anne sütü yetmez ise mama veriyoruz başka bir emzirme danışmanından destek alacağız kadın şehir dışında gelince görüşeceğiz bakalımMeme reddi durumunu ne yaptınız?
Yazınca aklıma geldin
Her şey yoluna girmiştir inşallah
Şimdi ASM den geldimBize 2 ay dolmadan yaptırın dediler ama bunu söyleyen hastane başka yerde yaptırın dediVe şu an yer bulamıyoruz. Kaç yeri aradım bugün. 2 ay dolmadan yapmıyoruz diyorlar ya da hiç yapmıyorlar. Haftaya cmt venividi den randevu aldım bakalım, hayırlısı ile bi yaptıralım da. Kalça usg için de tam 2 ay 20 günlük oluyor usg zamanı. Problem olmaz inşallah.
Bu testlerin standart bir zamanı yok anladığım kadarıyla. Her dr farklı bir zaman diliminde istiyor sonuçları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?