- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.161
Evet kısa sürünce meme istiyor tekrar haklisin ilk zamanlar 1 memede 15 dakikayı dolduruyordu simdi 5 dakkkayi zor dolduduyor emzirmek daha mantikliBen de sütümü sağıp iyice doysun diye emzirdikten sonra veriyordum, günde 1 kez de mama veriyordum. Bunları biberonla verdim tabi hep. Meme reddi olmadı ama bebeğim biraz rahata alıştı, çenesi yorulmadan kısa sürede dolu dolu geldi sütü. Öyle olunca uykuya geçişi kolay oldu, benim de işime geldi. Bebekler hemen rahata alışıyor, memeden de o hızda akmasını istiyor sanki. Bu hafta mama da vermeyi düşünmüyorum, sütümü sağmayı da. Sadece emzirmeyi planlıyorum. İstersen sen de biraz biberona ara verip deneyebilirsin. Emdiği süre artıyor mu bakarsın? Çünkü kısa emince, daha erken sürede tekrar meme istiyor bu da yorucu olur senin için.
Evet en mantiklisi emzirmekBebek kendisi uyanırsa kalkıp emzirin bence benimki de emme süresi çok az emdiği zaman uyuyor tekrar uyandırıp emziriyorum ama sık sık emziriyorum bu gece saat üçe kadar hep emzirdim doydu sütüm de kalmadı oda uyudu bende uyudum hiç biberonla vermiyorum korkuyorum sonra emmeyi bırakır diye
Yani ben bu şekilde devam ediyorum sizin sütünüz geliyorsa bence biberonla değilde emzirseniz daha iyi
Dolapta hazır oluyor sutum ordan veriyorum verirsem mamayi kestim gibi zaten artikHer ne kadar anne sütü de içse ten temasının önemli oldugunu düşündüğüm için ben bu yöntemi tercih etmezdim. Uyurken emzirsen acaba uyanmayabilir mi? . Gece sagip mi veriyorsun yoksa daha önce sagdigin sütü mü veriyorsun? Gündüz emme süresinin azalması artık güçlenip daha çabuk boşaltıyor olması da olabilir. Büyüdüler canım artık
Bizde de hırıltı oluyor ama tıkandığını hiç fark etmedim. Acaba oluyor da ben mi anlamıyorum yaBenimkinin de burnu çok tıkanıyor nefes alamıyor bazen arada düzeliyor tekrar başlıyor
Bir şekilde geçecek bu günler canım. Kırgınlık oluncs psikolojik olarak çöküyor zaten insan. O da elinden geleni yapmıştır canım, doldurma kendini. Çok bunalirsan al oğlunu bana gelİlk kez yalnız kalınca bocaladim canım aslında biliyorum herkes benim gıbi. Kimi ilk haftadan sonra yalniz kaldi kimi kırkından sonra ama sanki tek ben perişan olcakmisim gibi hissediyordum hep. Anneme biraz kırgınlıklarım oldu bu süreçte beklediğimi göremedim, dogum sonrasını hic dert etmiyodum ama en büyük derdim oldu. Bi sekilde halledicez artık
Bir şekilde geçecek bu günler canım. Kırgınlık oluncs psikolojik olarak çöküyor zaten insan. O da elinden geleni yapmıştır canım, doldurma kendini. Çok bunalirsan al oğlunu bana gelSen çocuklara bakarsın ben yemek yaparım :) Üzme kendini, günden güne bebişler büyüdükçe daha iyi olacağız. Bir gün iyi, bir gün kötü derken bir bakmışız her şey yoluna girmiş. Ben de küçük çocuğu olan yeni doğum yapmış anneler ne yapıyor onu merak ediyorum. Hadi ben aç kalırım da evde bir çocuğum daha olsa onunla nasıl ilgilenirdim diyorum.
Kızımın da hırıltısı çoktu. Burnuna bakınca tıkalı gibi durmuyor, temiz görünüyordu. Gece çok tıkandı, uyku kalitesi de kalmadı tabi. Sabah sf ile tamamen temizledim, normalde damla damla sıkıyordum sf yi. Aspiratör de kullanmak istemiyorum henüz. Temiz göründüğü halde afedersin sümük çıktı. Görünmeyen yerde tıkanmış yavrumun burnu meğer. Şimdi epey rahatladı. .Bizde de hırıltı oluyor ama tıkandığını hiç fark etmedim. Acaba oluyor da ben mi anlamıyorum ya
Amin canım, Rabbim hepimize yardım etsin. Canın sıkıldıkça, bunaldıkça yaz. Paylaşmak iyi hissettirir belkiYaa çok tatlısın canım. Onu ben de düşünüyorum gerçekten birden fazla çocuğu olanlar için hersey daha zordur Allah hepimize yardım etsin günahsız yavrularimiz hatrına
Ben kahvaltı yapmıyorum böyle durumlardaBugün ilk kez bebeğimle evde yalnızım.onu doyurdum alti temiz gazını çıkardım. Artık benim kahvaltı yapmam lazim ama ağlıyor sebepsiz. Arabayla yanıma aldim salliyorum ediyorum hic umrunda degil.. siz nasıl hallediyosunuz yaa
Devamını okuyamadım forumun henüz ama bu tazyikli kusmayı dün biz de yaşadık. Bir de kakada mukus var. Ben doktora sordum, alerji olabilir dediGünaydınlar
Bizim de dün kızımız iki kere tazyikli fışkırarak kustu. Biz de çok besleyemiyoruz, çabuk yorulup uyuyor, sağdığım sütü veriyoruz genelde ama mama da çok vermeye başladık, doğum kilosunu yeni yakaladık, doktor kademeli olarak arttır dedi ama daha başaramadım. Günde kaç cc süt ve mama veriyorsunuz biz 24 günlüğüz. 3080gr olduk.
Lavaboda nasıl yıkıyorsun?Ben kahvaltı yapmıyorum böyle durumlardailk iş onu uyutmak oluyor. Ha bide çok krize girerse banyo yaptırıyorum rahatlıyor hemen uyuyor.
Özelliklede misafir gelecekse duş aldırıyorum emzirip uyutuyorum 3 saat kesintisiz rahatımBanyo yaptırmayada alıştım iyice 2 güne bir banyodayız. Eğer kusar yada çok kaka yapıp belini üstünü batırırsa lavabonun altında 5 dk sürmüyor su akıyor duş alıyor keyif yapıyor sadece vücudunu yıkıyorum eşimde elinde havlu bekliyor hemen sarıp sıcacık giydiriyorum. Çok seviyor bayılıyor resmen bebeğim.
Ya bu akşam huysuzluğu bizde de var ve bazen gerçekten çok zor oluyor. Neden oluyormuş bu huysuzluk, ne yapmak lazım? 40’ı çıkınca geçecek mi? Hiç bilgin var mı bununla ilgili? Ben pek bir şey bulamadımBende özledim senibizimkisi huysuzlanmaya başladı elime telefonu alamıyorum. Bizde de aynı gaz olayı bir gaz çıkarıyor karşı komşu duyar Her emmeden sonra dikkat ediyorum gaz çıkarmasına ama canı istersen çıkarıyor istemezse sancılı bir şekilde popodan çıkıyor. Erkek çocuğu gazlı olur diyorlar. Biogia ne? Burda mümkünse herşeyi doğal çözmeye çalışıyorlar. Mesela geçen burun temizliğini konuşurken eşim sütünü sağman gerekiyormuş burnuna dedi. Düşünebiliyormusun bizim gerikafalı diye gördüğümüz ninelerimizin doğal taktiğini kullanıyorlar herseyde. Hastaneden çıktıktan sonra hemşire 1 hafta bana bi ilaç verdi günde 3 kez ama şu gıda takviyesi gibi olanlar varya doğal karışım öyle birşeydi 1 haftanın sonunda sormak aklıma geldi ne bu dedim. Karnını toparlaması için göbeğin kalmasın diye dedi. Şimdi beni gören herkes nasıl doğum yaptın sanki hiç hamile kalmamışsın gibi diyor maşallah demeyide bilmiyor bunlar nazar değiricekler
Bebiş kendine bi düzen kurdu hergün aynı saat aralığında uyuyup uyanıyor krize giriyorhiç saatini şaşırmıyor ama çok şükür gece huysuzluğu yok sadece akşam saat 5 ve 9 arası çok huysuz… şu 40 bi çıksaydı
Ben doğumdan beri hiç süt içmemiştim ili gündür laktozsuz süt. İçmeye başlamıştım muz ve süt ara öğün yapmıştım ben de süt alerjisi olabilir bugün kusmadı eğer yarın da kusmaz ise sütten oldu benceDevamını okuyamadım forumun henüz ama bu tazyikli kusmayı dün biz de yaşadık. Bir de kakada mukus var. Ben doktora sordum, alerji olabilir dediçarşamba günü gideceğiz kontrole, o zaman konuşacağız ama siz çözebildiniz mi bu arada?
Bende bugun doktora sordum vermeme gerek yok dedi.Hem anne sütü hem de mama takviyesi de yapan anneler bebeklere su veriyor musunuz
Sen onu araştırıp bir çaresine bak canım çünkü bütün tıkalı olunca hiç rahat olmuyor çocuklar her açıdan. Ama aspiratöru de aslında kendin cekiyorsun ya ağzına dayayıp, olur gibi geliyor bana. İyice bı sulaman lazım ama önden çocuğuYaa evet bende aldım o serumlardan damlatıyorum ama olmuyor. Galiba benim aspiratör iyi değil
Şöyle ki ben araştırma sonucu Philips avent aldim onu da güya %98 tutuyormuş bebekler. Benimki emziği zor alanlardan aynı seninki gibi. Normal emzige göre daha iyi geldi bana her zaman olmass da arada bir direk aldığı oluyor bunu.Emzik çok kurtarıcı kızım tutmamıştı hiç emzik bende çok ısrarcı olmamıştım..bu kez kaliteli olsun diye chicco nun emziğini aldım bazen tutuyor bazen atıyor tam randıman alamıyorum..mesela şimdi verdim almadı biraz ısrar ettim aldı ve uyudu çok rahat oldu..acaba bibs marka emzik mi alsam yada başka ne önerirsiniz?şöyle ağzına verince şak diye tutsun istiyorum şuan ki emzikte biraz zorlanıyorum zor alıyor biraz
O huysuzluk bizde de var merasim diyoruz bu süreceYa bu akşam huysuzluğu bizde de var ve bazen gerçekten çok zor oluyor. Neden oluyormuş bu huysuzluk, ne yapmak lazım? 40’ı çıkınca geçecek mi? Hiç bilgin var mı bununla ilgili? Ben pek bir şey bulamadım
Benimki de öyle akşam üzeri 4, 5 gibi bir başlıyor 3 saat kesin sürüyor o huysuzlukO huysuzluk bizde de var merasim diyoruz bu sürece3-4 saat emip ağlıyor sonra sızıyor.
Benimki derin lavabo değil geniş hilton lavabo tam bebek sığıyor içineLavaboda nasıl yıkıyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?