- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.181
Evet günde bir çay kaşığı keşke önceden başlasaydım pamukçuk olmazdı en azındanHem anne sütü hem de mama takviyesi de yapan anneler bebeklere su veriyor musunuz
Günün belli saatinde olurmuş. 40 ı çıkınca bazı şeyler biraz daha oturur diye düşünüyorum en azından uyku saati falan. Ama bebek işte o bitse sırada 5. Hafta krizi sonra 8. Hafta krizi derken 1 yaş depresyonu diş çıkarma ateşi falan olucak o yüzden ben kriz dönemlerinden çok uyku düzeni yerine otursun diye uğraşıyorum..Ya bu akşam huysuzluğu bizde de var ve bazen gerçekten çok zor oluyor. Neden oluyormuş bu huysuzluk, ne yapmak lazım? 40’ı çıkınca geçecek mi? Hiç bilgin var mı bununla ilgili? Ben pek bir şey bulamadım
Bi kaç kişi bana eğer süt kesiği gibi kusuyorsa bişi olmaz süyün yarıyor fazlasını kusuyor dediler.Devamını okuyamadım forumun henüz ama bu tazyikli kusmayı dün biz de yaşadık. Bir de kakada mukus var. Ben doktora sordum, alerji olabilir dediçarşamba günü gideceğiz kontrole, o zaman konuşacağız ama siz çözebildiniz mi bu arada?
Öncelikle damaklı emzik kullanmanı tavsiye ederim. Bizimkide zorla tutuyor. Öyle bekliyorum başında elimle tutuyorum emene kadar bi emmeye başladımı gerisi geliyor. Ama cidden bazen kurtarıcı oluyor.Emzik çok kurtarıcı kızım tutmamıştı hiç emzik bende çok ısrarcı olmamıştım..bu kez kaliteli olsun diye chicco nun emziğini aldım bazen tutuyor bazen atıyor tam randıman alamıyorum..mesela şimdi verdim almadı biraz ısrar ettim aldı ve uyudu çok rahat oldu..acaba bibs marka emzik mi alsam yada başka ne önerirsiniz?şöyle ağzına verince şak diye tutsun istiyorum şuan ki emzikte biraz zorlanıyorum zor alıyor biraz
Ben anlamadım neresi atak haftası neresi normalEvet eşim bunu duymuş kitabını sipariş etmiş hakikaten okuduk ve en azından bu donemin normal olduğunu anlayıp rahatladık. Her ne kadar o birkaç gün çok yorucu geçmiş olsa da sonrası güzel oldu. Tabi şimdi ikinci atak dönemine yaklaşıyoruz bakalım neler olacak
Ya bizimde emerken falan aşırı hırıltı var babası bir şey yoktur diyip elletmiyor doktorda normal dedi. 20 günü geçtik aslında artık bende sf ile temizlemek istiyorum bence tıkalı yavrum eziyet çekiyor gibi geliyor bana.Kızımın da hırıltısı çoktu. Burnuna bakınca tıkalı gibi durmuyor, temiz görünüyordu. Gece çok tıkandı, uyku kalitesi de kalmadı tabi. Sabah sf ile tamamen temizledim, normalde damla damla sıkıyordum sf yi. Aspiratör de kullanmak istemiyorum henüz. Temiz göründüğü halde afedersin sümük çıktı. Görünmeyen yerde tıkanmış yavrumun burnu meğer. Şimdi epey rahatladı. .
Bende geride çok şey var diye düşünüyorumYa bizimde emerken falan aşırı hırıltı var babası bir şey yoktur diyip elletmiyor doktorda normal dedi. 20 günü geçtik aslında artık bende sf ile temizlemek istiyorum bence tıkalı yavrum eziyet çekiyor gibi geliyor bana.
Yaaa öyle mi ben bugğn bir çay kaşığı verdim dili çok beyaz olmuştu mamadanBende bugun doktora sordum vermeme gerek yok dedi.
Ben hiç yapmadım ama emerken öyle bir nefes almaya çalışıyor ki boğulacak diye korkuyorum. En yakın zamanda temizlicem bendeBende geride çok şey var diye düşünüyorumAma sürekli temizlendiği zamanda alışkanlık oluyormus artık sürekli yapmak gerekiyormuş i. Bazen banyoda kendi kendine temizleniyor nadir olsada.
Ay evet tıkalı burunla doğru düzgün rahat edemezlerki yazıkSen onu araştırıp bir çaresine bak canım çünkü bütün tıkalı olunca hiç rahat olmuyor çocuklar her açıdan. Ama aspiratöru de aslında kendin cekiyorsun ya ağzına dayayıp, olur gibi geliyor bana. İyice bı sulaman lazım ama önden çocuğu
Ya benim bebeğin dili de bembeyaz oldu ama annem pamukçuk değil diyor ama bilemedim . Ben de bugün bir çay kaşığı verdim su dili beyazlığı gitti gibiEvet günde bir çay kaşığı keşke önceden başlasaydım pamukçuk olmazdı en azından
Allah yardım eder canım benim cesaretini yitirme ben de hamilelikte çok korkardım ya beceremezsem yapamazsam diye ama 20 günden sonra alıştım ilk 20 gün çok zorlanmıştım dikişler ödemeler yüzünden kaç keçe hüngür hüngür ağladım birden bire olmuyor her geçen gün biraz daha pratikleşiyorsun bebeğini tanıyorsun huyunu suyunu çözüyorsun ama bunun için bebeğin nle yanlız kalman lazım sadece cesarete ihtiyacın var ben bebeğimin gaz ve beslenme problemini çözünce burun temizliğini yapınca sık sık yıkayınca onun ağlamaları çok azaldı ben de rahatladım çözmek kolay değil ama kaç tane mama denedim biberon denedim doktorumuzu değiştirdik ilk bebekte malesef herşeyi deneme yanılma yoluyla öğreniyoruz ilk zamanlar bebeğimi aç bıraktım çok ağlattım gereksiz yere gaz çıkaracak diye hırpaladım hala aklıma geldikçe içim cız ediyor ama çok şükür geride kaldı düzene girdik senin de düzene girecek bebeğin daha az ağlayacak sen daha az yorulacaksın ama biraz cesaret biraz sabır biraz zaman gerekiyor bir de eşlerinizden yardım isteyin ben ilk başlarda yapamaz edemez diye düşünerek yardım istemedim kendimi yıprattım ama sonra o da babası onun da çocuğu o da sorumluluk almalı diyerek yardım istedim nasıl yapacağını gösterdim anlattım geceleri nöbetleşe ilgilendik gece 3 e kadar o tuttu ben uyudum sonra ben aldım bebeği o uyudu sırayla baktık mama yapmayı da öğrendi alt değiştirmeyi de yıkarken beraber yıkadık bu şekilde ben de bir nebze dinlenebildim enerji topladım neyse biraz uzun oldu kusura bakmayınİlk kez yalnız kalınca bocaladim canım aslında biliyorum herkes benim gıbi. Kimi ilk haftadan sonra yalniz kaldi kimi kırkından sonra ama sanki tek ben perişan olcakmisim gibi hissediyordum hep. Anneme biraz kırgınlıklarım oldu bu süreçte beklediğimi göremedim, dogum sonrasını hic dert etmiyodum ama en büyük derdim oldu. Bi sekilde halledicez artık
Benim bebeğim de suya bayılıyor yıkarken hiç sesi çıkmıyor dün küvetine su doldurduk suda biraz keyif yaptı sonra yıkadıkBen kahvaltı yapmıyorum böyle durumlardailk iş onu uyutmak oluyor. Ha bide çok krize girerse banyo yaptırıyorum rahatlıyor hemen uyuyor.
Özelliklede misafir gelecekse duş aldırıyorum emzirip uyutuyorum 3 saat kesintisiz rahatımBanyo yaptırmayada alıştım iyice 2 güne bir banyodayız. Eğer kusar yada çok kaka yapıp belini üstünü batırırsa lavabonun altında 5 dk sürmüyor su akıyor duş alıyor keyif yapıyor sadece vücudunu yıkıyorum eşimde elinde havlu bekliyor hemen sarıp sıcacık giydiriyorum. Çok seviyor bayılıyor resmen bebeğim.
Canım cok teşekkür ederim bana güç oluyo burda yazılan hersey. Herkesin bocaladıgını, benim ekstra beceriksiz olmadığımı bilmek bir nebze rahatlatiyor. Bebeğimin ekstra bi sorunu yok aslında ben tepe takla olan hormonlarimin esiri oldum sanırım. İlk 1 hafta ben de dikiş acısından hergun normal dogum yapar gibi acı içinde kıvrandım belli saatlerde nedense. Bir avuç ağrı kesici içtim hergun. Sonra meme ucu yaraları başladı, cok heveslendigim emzirmek benim icin kabus oldu, çok ağladım yazık yavrum karnını doyurmak istiyor ama annesi hic meme vermek istemiyor, berbat bi süreçti, hala da acı var yaralar geçse de. Bu hafta da sürekli memede durma isteği ve kakayi zorlanarak yapma durumu başladı.. bi ara da memeyi reddediyodu. 1 ayda onlarca sorunla karşılaştım, kendi ağrı acımı, rezil halimi, berbat olmuş fiziğimi falan hic söylemiyorum bile.. lohusaligin zor olduğunu biliyodum ama bu kadar siddetlisini yaşamayı beklemiyodum heralde.. bugunumuze cok şükür tabi eşim bu kadar yardımcı olmasa napardim bilmiyorum.. git gide hepimiz icin daha da kolaylaşır insallahAllah yardım eder canım benim cesaretini yitirme ben de hamilelikte çok korkardım ya beceremezsem yapamazsam diye ama 20 günden sonra alıştım ilk 20 gün çok zorlanmıştım dikişler ödemeler yüzünden kaç keçe hüngür hüngür ağladım birden bire olmuyor her geçen gün biraz daha pratikleşiyorsun bebeğini tanıyorsun huyunu suyunu çözüyorsun ama bunun için bebeğin nle yanlız kalman lazım sadece cesarete ihtiyacın var ben bebeğimin gaz ve beslenme problemini çözünce burun temizliğini yapınca sık sık yıkayınca onun ağlamaları çok azaldı ben de rahatladım çözmek kolay değil ama kaç tane mama denedim biberon denedim doktorumuzu değiştirdik ilk bebekte malesef herşeyi deneme yanılma yoluyla öğreniyoruz ilk zamanlar bebeğimi aç bıraktım çok ağlattım gereksiz yere gaz çıkaracak diye hırpaladım hala aklıma geldikçe içim cız ediyor ama çok şükür geride kaldı düzene girdik senin de düzene girecek bebeğin daha az ağlayacak sen daha az yorulacaksın ama biraz cesaret biraz sabır biraz zaman gerekiyor bir de eşlerinizden yardım isteyin ben ilk başlarda yapamaz edemez diye düşünerek yardım istemedim kendimi yıprattım ama sonra o da babası onun da çocuğu o da sorumluluk almalı diyerek yardım istedim nasıl yapacağını gösterdim anlattım geceleri nöbetleşe ilgilendik gece 3 e kadar o tuttu ben uyudum sonra ben aldım bebeği o uyudu sırayla baktık mama yapmayı da öğrendi alt değiştirmeyi de yıkarken beraber yıkadık bu şekilde ben de bir nebze dinlenebildim enerji topladım neyse biraz uzun oldu kusura bakmayın
Emzik benim en büyük kurtarıcım ben mama yaparken onunla oyalanıyor yoksa ağlıyor bekleyemiyor uykuya dalmasına da çok yardımcı bir de mamasını vermeden önce altını değiştiriyorum sonradan değiştirirsem kusar diye her beslenmeden önce değiştiriyorum tabi o sırada mama saati geldiği için beklemek istemiyor ağlıyor ve emzik beni kurtarıyor altını değiştirirken de onu emerek oyalanıyor ardından mamasını içiyor gazını çıkarıyorum uyuyor uykusu yoksa yine emziğini emiyor konuşuyorum şarkı söylüyorum oyuncaklarını gösteriyorum bebek kitaplarına baktırıyorum kucağımda etrafı gözlemliyor sonra uyuyor bu şekilde rutine girdik tabi bazen gazlı olduğu ve uyumadığı zaman da oluyor o kadar olur artık sürekli değil en azındanÖncelikle damaklı emzik kullanmanı tavsiye ederim. Bizimkide zorla tutuyor. Öyle bekliyorum başında elimle tutuyorum emene kadar bi emmeye başladımı gerisi geliyor. Ama cidden bazen kurtarıcı oluyor.
Emzirmek de sizi çok zorluyor yoruyor ben burda emziren annelerin hepsini alkışlıyorum hepiniz harikasınız hiç kolay değil sürekli memede olmak meme acısı çekmek ben emzirmediğim için mama verdiğim için belki de daha çabuk düzene girdim ama çok isterdim emmesini anne sütünden mahrum kalmamasını tek tesellim o ilk süt olan kolostrumu içmiş olması yine de üzülmüyorum sağlığı huzuru yerinde olsun yavrumun da gerisini düşünmüyorumCanım cok teşekkür ederim bana güç oluyo burda yazılan hersey. Herkesin bocaladıgını, benim ekstra beceriksiz olmadığımı bilmek bir nebze rahatlatiyor. Bebeğimin ekstra bi sorunu yok aslında ben tepe takla olan hormonlarimin esiri oldum sanırım. İlk 1 hafta ben de dikiş acısından hergun normal dogum yapar gibi acı içinde kıvrandım belli saatlerde nedense. Bir avuç ağrı kesici içtim hergun. Sonra meme ucu yaraları başladı, cok heveslendigim emzirmek benim icin kabus oldu, çok ağladım yazık yavrum karnını doyurmak istiyor ama annesi hic meme vermek istemiyor, berbat bi süreçti, hala da acı var yaralar geçse de. Bu hafta da sürekli memede durma isteği ve kakayi zorlanarak yapma durumu başladı.. bi ara da memeyi reddediyodu. 1 ayda onlarca sorunla karşılaştım, kendi ağrı acımı, rezil halimi, berbat olmuş fiziğimi falan hic söylemiyorum bile.. lohusaligin zor olduğunu biliyodum ama bu kadar siddetlisini yaşamayı beklemiyodum heralde.. bugunumuze cok şükür tabi eşim bu kadar yardımcı olmasa napardim bilmiyorum.. git gide hepimiz icin daha da kolaylaşır insallah
2. Ayda senin yaptığın gibi her akşam yıkayıp uyutucam. Banyodan sonra inanılmaz rahat ve uzun süre uyuyor.Benim bebeğim de suya bayılıyor yıkarken hiç sesi çıkmıyor dün küvetine su doldurduk suda biraz keyif yaptı sonra yıkadık
Canım hiç korkma benım üçündede vardı yani kızlarda var dı gectı oglumdada var. Doğum lekesi gecerYa kızlar bişey sorucam. Benim bebeğimin tek göz kapağında pembe leke var. Herkes o geçer dedi. 22 günlük oldu ama hala geçmedi. Biraz taktım kafaya acaba geçer mi
Bizimkide Bazen çok krize giriyor bazen uyumuyor bazende tam tersi . Mesela bugün akşama kadar ağlamadı güzelce endi temizlendi emziğini verdim yatağında kendiliğinden uyudu hiç hırçınlaşmadı. Ama bazen inanılmaz korkutuyor, bi yerini incittik falan diye korkuyorum o derece gereksiz ağlaması car emzik bile çare olmuyor. Uyanınca biraz bekliyorum sonra alt değişiyorum azcık çiş yapsa rahatsız oluyor emmiyor. Ben her uyanmazına sanırım 4-5 kez alt açıyorum. Ayını doldursun muhtemelen sabahları poposunuda yıkarım günde bir kakadan sonra pişik olmasın rahatlar tüm gün şimdi çok küçük gerek yok. Şimdi bizim sırada burun temizliğimiz var yarın sabah banyosundan sonra temizlemeyi denicem umarımEmzik benim en büyük kurtarıcım ben mama yaparken onunla oyalanıyor yoksa ağlıyor bekleyemiyor uykuya dalmasına da çok yardımcı bir de mamasını vermeden önce altını değiştiriyorum sonradan değiştirirsem kusar diye her beslenmeden önce değiştiriyorum tabi o sırada mama saati geldiği için beklemek istemiyor ağlıyor ve emzik beni kurtarıyor altını değiştirirken de onu emerek oyalanıyor ardından mamasını içiyor gazını çıkarıyorum uyuyor uykusu yoksa yine emziğini emiyor konuşuyorum şarkı söylüyorum oyuncaklarını gösteriyorum bebek kitaplarına baktırıyorum kucağımda etrafı gözlemliyor sonra uyuyor bu şekilde rutine girdik tabi bazen gazlı olduğu ve uyumadığı zaman da oluyor o kadar olur artık sürekli değil en azından
Ay şu emzirme ağrısı… normalde eşimde dahil göğüslerime dokunduramam çok hassaslar ergenlikten beri. İlk günler çok tuaf oluyordum emzirmek istemiyordum yara olmasın diye krem falan sürdüm ama çok şükür yara olmadı ama 1. Haftanın sonunda göğüslerde süt doldu beze oldu yeterince bebek emmedi kilo kaybetti mama verdik. O göğüslerdeki bezeler o kadar ağrı yaptıki emsinde rahatlayim diyordum şimdi hala aynıyım böylelikle alıştım emzirmeye… ama sen cidden çok yoğun yaşadın lohusalığı. Bak benim yanımda kimse yok gurbetteyim telefonla birilerine bişeyler sorarak bebek bakmaya çalışıyorum. Her kafadan bir ses geliyor. Üstelik birine bişey sorsam Sen o çocuğa bakamıyorsun diyolar daha çok hırslanıyorum. Cesaretini topla senin çocuğunun sadece sana ihtiyacı var ve senin çocuğunu sadece sen anlayabilirsin o yüzden kimse yokkende başarabilirsin. Banyosunu nasıl yaptırıcam diye düşünürken 2 yıkamadan sonra bi çok yöntem geliştirdim. Sende başarabilirsin.Canım cok teşekkür ederim bana güç oluyo burda yazılan hersey. Herkesin bocaladıgını, benim ekstra beceriksiz olmadığımı bilmek bir nebze rahatlatiyor. Bebeğimin ekstra bi sorunu yok aslında ben tepe takla olan hormonlarimin esiri oldum sanırım. İlk 1 hafta ben de dikiş acısından hergun normal dogum yapar gibi acı içinde kıvrandım belli saatlerde nedense. Bir avuç ağrı kesici içtim hergun. Sonra meme ucu yaraları başladı, cok heveslendigim emzirmek benim icin kabus oldu, çok ağladım yazık yavrum karnını doyurmak istiyor ama annesi hic meme vermek istemiyor, berbat bi süreçti, hala da acı var yaralar geçse de. Bu hafta da sürekli memede durma isteği ve kakayi zorlanarak yapma durumu başladı.. bi ara da memeyi reddediyodu. 1 ayda onlarca sorunla karşılaştım, kendi ağrı acımı, rezil halimi, berbat olmuş fiziğimi falan hic söylemiyorum bile.. lohusaligin zor olduğunu biliyodum ama bu kadar siddetlisini yaşamayı beklemiyodum heralde.. bugunumuze cok şükür tabi eşim bu kadar yardımcı olmasa napardim bilmiyorum.. git gide hepimiz icin daha da kolaylaşır insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?