- 24 Ocak 2021
- 1.609
- 2.511
- 83
- 38
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.201
Ben şimdi çok keyif yaptırmıyorum açıkcası üşür diye korkuyorum. Bizim burası soğuk dışarısı 16 derece gece 6-7 derece evin ısısı 21 derece ama korkuyorum elim çok fazla hızlı değil. Çabuk çabuk giydiremiyorum. Eşime bi küçük elektrikli soba alalım diyorum oda bu soğuğa alışması lazım diyor çokta soğuk değil diyor.Benim bebeğim de suya bayılıyor yıkarken hiç sesi çıkmıyor dün küvetine su doldurduk suda biraz keyif yaptı sonra yıkadık
Gerçekten meme hassasiyeti berbat bisey, bide sıklaştı emmeler, hic dinlenemiyor cok zor.. simdi de çığlık çığlığa bağırmalar ağlamalar başladı. Tam düzene giriyor derken.. sebebini de tam anlamıyoruz aksama kadar emdiği halde hem sağdıgım sütten hem mamadan verdik aç mı diye ama hala ağlıyor. Kakasini yapmadi heralde onun ağrısı diyoruz. Ne zor bisey anlamamak..Ay şu emzirme ağrısı… normalde eşimde dahil göğüslerime dokunduramam çok hassaslar ergenlikten beri. İlk günler çok tuaf oluyordum emzirmek istemiyordum yara olmasın diye krem falan sürdüm ama çok şükür yara olmadı ama 1. Haftanın sonunda göğüslerde süt doldu beze oldu yeterince bebek emmedi kilo kaybetti mama verdik. O göğüslerdeki bezeler o kadar ağrı yaptıki emsinde rahatlayim diyordum şimdi hala aynıyım böylelikle alıştım emzirmeye… ama sen cidden çok yoğun yaşadın lohusalığı. Bak benim yanımda kimse yok gurbetteyim telefonla birilerine bişeyler sorarak bebek bakmaya çalışıyorum. Her kafadan bir ses geliyor. Üstelik birine bişey sorsam Sen o çocuğa bakamıyorsun diyolar daha çok hırslanıyorum. Cesaretini topla senin çocuğunun sadece sana ihtiyacı var ve senin çocuğunu sadece sen anlayabilirsin o yüzden kimse yokkende başarabilirsin. Banyosunu nasıl yaptırıcam diye düşünürken 2 yıkamadan sonra bi çok yöntem geliştirdim. Sende başarabilirsin.
Emzirmeyi herkes ister tabi ama yoksa da napalim çoğumuz mamayla büyümüş insanlarız, sağlıklı olsunlar da neyle beslenirse beslensinler.. herkes farklı biseyden imtihan oluyor bu süreçte, kiminin gaz sancısı, kiminin gelişimi emmesi vs derken değişik bi sürece girdik artık, Rabbim tüm bebeklere çocuklara sağlık versin, bizleri onlarin hastalıklarıyla imtihan etmesin insallahEmzirmek de sizi çok zorluyor yoruyor ben burda emziren annelerin hepsini alkışlıyorum hepiniz harikasınız hiç kolay değil sürekli memede olmak meme acısı çekmek ben emzirmediğim için mama verdiğim için belki de daha çabuk düzene girdim ama çok isterdim emmesini anne sütünden mahrum kalmamasını tek tesellim o ilk süt olan kolostrumu içmiş olması yine de üzülmüyorum sağlığı huzuru yerinde olsun yavrumun da gerisini düşünmüyorum
Amin canım inşallahEmzirmeyi herkes ister tabi ama yoksa da napalim çoğumuz mamayla büyümüş insanlarız, sağlıklı olsunlar da neyle beslenirse beslensinler.. herkes farklı biseyden imtihan oluyor bu süreçte, kiminin gaz sancısı, kiminin gelişimi emmesi vs derken değişik bi sürece girdik artık, Rabbim tüm bebeklere çocuklara sağlık versin, bizleri onlarin hastalıklarıyla imtihan etmesin insallah
Rabbim kolaylık versin canım sen ne güzel ne iyi bir annesin ki yavruların seninle olmak istiyor sana doyamıyor Allah yavrularınla ve eşinle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu uzun bir ömür versin inşallah hayırlı evlatlar olsunlarKızlar bide benim hayatımı dinleyin bakalımsabah 7 de büyük kızım orta okula gidiyor onlar giderken ortanca uyanıyor 2.5 yasında ve ufaklık da acıkıyor tabıkı bu arada. Salona gecıyoruz emzırmeye calısırken kızım gelip cekıstırıyor,kucağımda bebek omzumda kızım takılıyoruz bir süre sonra bebeği bırakıyorum kız kucağımda hiç inmiyor, bşraz ilgisi dağılınca ortalık topla vs yapıyorum. Bebek acıkıyor yastıgı koymamla kucağımda kızım hop gelmiş anne senı seviyorum diye. Gelde kıy şimdi diğeri parcalanıyor acıktım diye emecek ama ablamız anne istiyor. Biraz ikna kıyamet gecıyor. Öğle oluyor yine emzirme seansında kucagımın yada omzumun bir köşesinde ablamız uyua kalıyor, o yarım saatte yemek koyuyorum ocağa aksam oldu üç çocuk da sadece beni istiyor. Biri emmek için ağlar, diğeri uykum geldi seni istiyorum birlikte yatalım hikaye anlat diye, büyük olan ders calısırken yanımda ol diyor. Babamız destek olmak istesede nafile hiçbiri benden vazgeçmiyor. Vcye bile gitsem peşimdeler. Yani diyeceğim o ki tek çocuk candır hatunlaaaaarrr. Kıymetini bilin odak noktası tek. Bakın bu hafta iki ablada hasta büyük okuldan mikrobu tasıdı küçük önce oldu şimdide bebeğin boğaz kızarıkmıs bugun dr gittim. Ben 100 kg ile doğum yapan tombiş bir anneyim şimdi kg ise 87 olmuş.hoş zayıflamak sıkıntı değil de vücut çöküyor işte. Yani Rabbim dermansız dert vermesin gerisinş hallederiz öpüyorum hepinizi iyi geceler
Evet çok rahatlatıyor ama her yıkadığında sabun şampuan kullanma canım cildi kurur sade suyla duş alması bile rahatlatır kuzucuğu2. Ayda senin yaptığın gibi her akşam yıkayıp uyutucam. Banyodan sonra inanılmaz rahat ve uzun süre uyuyor.
O çok ağlaması büyük ihtimalle gazdan canım bazen gaz olmuyor huzurlu oluyor bazen de gazı oluyor çok ağlıyorBizimkide Bazen çok krize giriyor bazen uyumuyor bazende tam tersi . Mesela bugün akşama kadar ağlamadı güzelce endi temizlendi emziğini verdim yatağında kendiliğinden uyudu hiç hırçınlaşmadı. Ama bazen inanılmaz korkutuyor, bi yerini incittik falan diye korkuyorum o derece gereksiz ağlaması car emzik bile çare olmuyor. Uyanınca biraz bekliyorum sonra alt değişiyorum azcık çiş yapsa rahatsız oluyor emmiyor. Ben her uyanmazına sanırım 4-5 kez alt açıyorum. Ayını doldursun muhtemelen sabahları poposunuda yıkarım günde bir kakadan sonra pişik olmasın rahatlar tüm gün şimdi çok küçük gerek yok. Şimdi bizim sırada burun temizliğimiz var yarın sabah banyosundan sonra temizlemeyi denicem umarımbaşarılı olurum. biraz endişe ediyorum.
Bizim ev 26 derece şimdilik sıcak ama kışın soğuk olursa ben de öyle uzun süre banyo etkinliği yapmam hatta her gün de yıkamam evin sıcaklığına bağlı canım Allah korusun hastalanmasınlar çok küçüklerBen şimdi çok keyif yaptırmıyorum açıkcası üşür diye korkuyorum. Bizim burası soğuk dışarısı 16 derece gece 6-7 derece evin ısısı 21 derece ama korkuyorum elim çok fazla hızlı değil. Çabuk çabuk giydiremiyorum. Eşime bi küçük elektrikli soba alalım diyorum oda bu soğuğa alışması lazım diyor çokta soğuk değil diyor.
Ben de tam olarak böyleyim. Bir kere topuk kanı alınırken bebeğim çok ağlayınca sütün aktığını gördüm, bir de dün emzirirken diğer mememden bir damla süt geldiYa bir tek ben mi böyleyim ben ne kalkan ne de göğüs pedi kullanmaya ihtiyaç duyuyorum. Sütüm akmıyor kıyafetime bulaşmıyo fındık kadar ya ıslanıyo ya ıslanmıyo
Uykusu varsa uyuyamıyorsa ve bağırsaklarda gaz varsada krize giriyorlar. Duş iyi geliyor.Gerçekten meme hassasiyeti berbat bisey, bide sıklaştı emmeler, hic dinlenemiyor cok zor.. simdi de çığlık çığlığa bağırmalar ağlamalar başladı. Tam düzene giriyor derken.. sebebini de tam anlamıyoruz aksama kadar emdiği halde hem sağdıgım sütten hem mamadan verdik aç mı diye ama hala ağlıyor. Kakasini yapmadi heralde onun ağrısı diyoruz. Ne zor bisey anlamamak..
İnsallah başarıcam dediğin gibi zamanla ögrenicez canım cok teşekkür ederim destegin için
Aynen duru suyla duş alıyor 2 güne bir şampuan yapıyorum sadece. Vücut losyonu kullanıyorum.Evet çok rahatlatıyor ama her yıkadığında sabun şampuan kullanma canım cildi kurur sade suyla duş alması bile rahatlatır kuzucuğu
Ben birşey sıkmican önce banyo sonrası denicem çekip çıkarmayı baktım beceremiyorum braunun otomatik burun aspiratörü varmış pratik gibi geliyor. Onu alıcam. Bugün arkadaş gösterdi telefondan kendi bebeğinde bakalım yarın olsunda bir paylaşırım nasıl geçtiğiniO çok ağlaması büyük ihtimalle gazdan canım bazen gaz olmuyor huzurlu oluyor bazen de gazı oluyor çok ağlıyor
burun temizliğinden ben de çok korkuyordum ilk başlarda çok ağlıyor korkma yaptıkça sen de bebek de alışıyorsun yine ağlıyor ama ilk seferkiler kadar değil işlem bittikten sonra o rahat nefes aldığını farkediyorya hemen geçiyor ağlaması bir müddet sonra bebek de öğreniyor o işlemlemin onu rahatlattığını daha az ağlıyor bir de serum fizyolojiği damlatma hiç etkisi olmaz bebeği yan şekilde uzandır yani kafası yan duracak burnuna sık ama yavaş sık tazikli sıkınca orta kulak iltihabı yapıyormuş bu yüzden yavaş sık bir burun deliğine sıkıyorum sonra ters çevirip sırtına hafifçe vuruyorum çıkıyor sonra diğer burun deliğine sıkıyorum yine ters çevirip sırtına hafifçe vuruyorum çıkıyor mendiliyle siliyorum wee nin şu sıkmalı turuncu aspiratörü ile de içerde kalan varsa diye bir iki kez çekiyorum onun ucu çok yumuşak tahriş etmiyor onu çekerken de biraz mızmızlanıp ağlıyor geçti annecim bitti deyip kucaklayıp öpünce hemen susuyor yaptıkça alışıyorsun ben ilk yaptığımda eşimle yaptım çok panikledim bebek de çok ağladı of ben bunu nasıl hergün yapacağım dedim sonra bir doktor videosunda Allah korusun burun tıkanıklığının ani bebek ölümlerine yol açtığını duyunca tek başıma eşim evde yokken denedim daha rahat yaptım ve yapa yapa alıştım pratikteştim
Teşekkür ederim… hergün bu saat olduğunda anlamsız bir kriz geliyor çocuğa ağlamaktan mahvoluyor. Her akşam saat 8 ile 9 arası. Babasına veriyorum dayanamıyorum acaba gazdan mı diyorum ama gaz olsa sürekli ağlar herhalde bizimki kurulmuş saat gibi.
Kızlar bizim bebek sürekli meme istiyor ve geri kalan zamanlarda ağlıyor çoğunlukla. Bende ne zaman isterse veriyorum meme. Bu seferde fazla sütü çıkarıyor yazık. Bugün öyle ağladı ki üzüldüm çok.. Sürekli bebekle uğraştığımdan buraya bile girecek zamanım olmuyor. Sizleride çok özledim. 40 ımıza çok az kaldı. 40 ı çıkan arkadaşlardan olumlu şeyler duymaya ihtiyacım varLütfen bişeyler söyleyin
Ben sling’le rahatladım biraz. Eğer kullanmıyorsanız, deneyebilirsiniz. Hem eller boşta kalıyor, hem de bebekler rahat ediyor. 1,5-2 saat uyuyor genelde öyle. Sonra uyanıyor, emzirme, alt değiştirme, biraz oyun, hop tekrar sling. 2-3 gündür böyleyiz. Akşam huysuzlukları bizde de var, çok düzenli değil ama bazen 4-5 saat sürüyor, mahvoluyorum. Bugün de huysuzdu, banyo + sling rahat atlattık.İki üç gündür benimki de aynı. Emziriyorum gazını çıkarıyorum, altı temiz, tamam diyorum uyur veya ağlamadan az bı sure takılır, gezdiririz falan ama yok ağlıyor ve emzik vs hicbiseyle oyalanmiyor, mecbur memeye alıyorum hemen susuyor. Kısır döngü hep aksama kadar uyumadan bu sekildeyiz.. Bu evre böyle diyor ablam, doymak icin değil güvenli baglanma için, manevi doyum için sürekli memede duracaklar bı sure. Belki 1-2 ay
Ben yalnız değilim ama sling senin de işine yarar diye düşünüyorum. Çok reklam yaptım ama valla çok rahat ettim benBugün ilk kez bebeğimle evde yalnızım.onu doyurdum alti temiz gazını çıkardım. Artık benim kahvaltı yapmam lazim ama ağlıyor sebepsiz. Arabayla yanıma aldim salliyorum ediyorum hic umrunda degil.. siz nasıl hallediyosunuz yaa
Sevindim yaaa iyi bariCanım hiç korkma benım üçündede vardı yani kızlarda var dı gectı oglumdada var. Doğum lekesi gecer
Ben de birkaç gündür hayvansal gıda yemedim ama bu kusma işi buna başladığım gün oldu, o yüzden emin olamadım. Senin sebebini bulmana sevindim. Bizde de tekrar olmadı, belki çok emdi ve gaz sıkıştırdı vs ama mukus da olunca kakada. Umarım yaşamazlar tekrar, üzüldüm çok o halineBen doğumdan beri hiç süt içmemiştim ili gündür laktozsuz süt. İçmeye başlamıştım muz ve süt ara öğün yapmıştım ben de süt alerjisi olabilir bugün kusmadı eğer yarın da kusmaz ise sütten oldu bence
Ben çok stres oluyorum ya, siz ne güzel yaklaşmışsınızO huysuzluk bizde de var merasim diyoruz bu sürece3-4 saat emip ağlıyor sonra sızıyor.
Benimki de öyle akşam üzeri 4, 5 gibi bir başlıyor 3 saat kesin sürüyor o huysuzluk
Uyku işi bizde de sıkıntı. 40’ı çıksın diye bekliyorum ben de, sonra biraz uğraşacağım. Yoksa çok zor böyle. Umarım biraz düzene girerGünün belli saatinde olurmuş. 40 ı çıkınca bazı şeyler biraz daha oturur diye düşünüyorum en azından uyku saati falan. Ama bebek işte o bitse sırada 5. Hafta krizi sonra 8. Hafta krizi derken 1 yaş depresyonu diş çıkarma ateşi falan olucak o yüzden ben kriz dönemlerinden çok uyku düzeni yerine otursun diye uğraşıyorum..
Az az kusmasını ben de umursamıyorum ama ı tazyikli, fışkırarak kusması bambaşkaydıBi kaç kişi bana eğer süt kesiği gibi kusuyorsa bişi olmaz süyün yarıyor fazlasını kusuyor dediler.
Ben anlamadım neresi atak haftası neresi normalbiz hep atak haftasında gibiyiz. Bakalım 8. hafta ne olacak
Hayır ya bir ucunu ağzına alıp diğer ucunu çoğunun burnuna koyuyosun. Zaten içinde filtre var senin ağzına gelmiyo filtreye geliyo gelen olursa. Onlar da degisebiliyo . En azından benimki öyleAy evet tıkalı burunla doğru düzgün rahat edemezlerki yazıkağzımızla nasıl çekicez kız o zaman ağzımıza mı gelicek anlmadımki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?