- 1 Mart 2018
- 657
- 962
- 53
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.221
İnşallah canım. Bizimde oldu aynısı ama beraberin ateş yada başka bir şey olmadığı için panik yapmadın.Az az kusmasını ben de umursamıyorum ama ı tazyikli, fışkırarak kusması bambaşkaydıumarım olmaz tekrar.
Hemen gittiyse pamukçuk değildir. Öyşe kolay kolay gitmez çünkü pamukçukY
Ya benim bebeğin dili de bembeyaz oldu ama annem pamukçuk değil diyor ama bilemedim . Ben de bugün bir çay kaşığı verdim su dili beyazlığı gitti gibi
Nasıl öğrendin hipotiroidi olduğunuArkadaşlar nasılsınız? Ben bayadır girmiyordum. Bebeğimde hipotiroidi var sabahları ilaç veriyorum. Değerleri biraz düşmüş şükür ama 2 kere işitme testinden geçemedi yarın eğitim araştırmaya gideceğiz inşallah geçer. Böyle testten geçemeyip sonradan geçen var mı? Yüksek seslere tepki veriyor fakat cihazda ki sesler çok kısıkmış tepki vermemiş. KBB doktoruna gittik kir ve ya su geniz eti felan yok dedi. Öte yandan diğer yavrumu 1 aydır göremiyorum. Benim için ve bebeğim için dua edin lütfen
Geçmiş olsun canım Allah yardımcın olsun yüksek seslere tepki veriyorsa sorun yoktur bence testi geçer inşallah diğer yavruna da sağlıkla huzurla kavuşursun inşallahArkadaşlar nasılsınız? Ben bayadır girmiyordum. Bebeğimde hipotiroidi var sabahları ilaç veriyorum. Değerleri biraz düşmüş şükür ama 2 kere işitme testinden geçemedi yarın eğitim araştırmaya gideceğiz inşallah geçer. Böyle testten geçemeyip sonradan geçen var mı? Yüksek seslere tepki veriyor fakat cihazda ki sesler çok kısıkmış tepki vermemiş. KBB doktoruna gittik kir ve ya su geniz eti felan yok dedi. Öte yandan diğer yavrumu 1 aydır göremiyorum. Benim için ve bebeğim için dua edin lütfen
Allah yardımcın olsun canımArkadaşlar nasılsınız? Ben bayadır girmiyordum. Bebeğimde hipotiroidi var sabahları ilaç veriyorum. Değerleri biraz düşmüş şükür ama 2 kere işitme testinden geçemedi yarın eğitim araştırmaya gideceğiz inşallah geçer. Böyle testten geçemeyip sonradan geçen var mı? Yüksek seslere tepki veriyor fakat cihazda ki sesler çok kısıkmış tepki vermemiş. KBB doktoruna gittik kir ve ya su geniz eti felan yok dedi. Öte yandan diğer yavrumu 1 aydır göremiyorum. Benim için ve bebeğim için dua edin lütfen
Allah kolaylık versin canım gerçekten zor ama bugünler geçicek elbet vitamin takviyesi al mutlaka 3 çocuğa yetişmek kolay değilKızlar bide benim hayatımı dinleyin bakalımsabah 7 de büyük kızım orta okula gidiyor onlar giderken ortanca uyanıyor 2.5 yasında ve ufaklık da acıkıyor tabıkı bu arada. Salona gecıyoruz emzırmeye calısırken kızım gelip cekıstırıyor,kucağımda bebek omzumda kızım takılıyoruz bir süre sonra bebeği bırakıyorum kız kucağımda hiç inmiyor, bşraz ilgisi dağılınca ortalık topla vs yapıyorum. Bebek acıkıyor yastıgı koymamla kucağımda kızım hop gelmiş anne senı seviyorum diye. Gelde kıy şimdi diğeri parcalanıyor acıktım diye emecek ama ablamız anne istiyor. Biraz ikna kıyamet gecıyor. Öğle oluyor yine emzirme seansında kucagımın yada omzumun bir köşesinde ablamız uyua kalıyor, o yarım saatte yemek koyuyorum ocağa aksam oldu üç çocuk da sadece beni istiyor. Biri emmek için ağlar, diğeri uykum geldi seni istiyorum birlikte yatalım hikaye anlat diye, büyük olan ders calısırken yanımda ol diyor. Babamız destek olmak istesede nafile hiçbiri benden vazgeçmiyor. Vcye bile gitsem peşimdeler. Yani diyeceğim o ki tek çocuk candır hatunlaaaaarrr. Kıymetini bilin odak noktası tek. Bakın bu hafta iki ablada hasta büyük okuldan mikrobu tasıdı küçük önce oldu şimdide bebeğin boğaz kızarıkmıs bugun dr gittim. Ben 100 kg ile doğum yapan tombiş bir anneyim şimdi kg ise 87 olmuş.hoş zayıflamak sıkıntı değil de vücut çöküyor işte. Yani Rabbim dermansız dert vermesin gerisinş hallederiz öpüyorum hepinizi iyi geceler
Bazen sinirlerim bozuluyor sonra sakin kalmaya çalışıp bebiş emerken onu okşamaya başlıyorum. Bir noktada sızıyor. Yoksa stres olmamak mümkün değilBen çok stres oluyorum ya, siz ne güzel yaklaşmışsınızhep acaba bir sorun var ve ben mi anlamıyorum düşüncesi var. Sanırım biraz rahatlamak lazım.
sıpalar ya, normal halleri yeterince zor değilmiş gibi
Uyku işi bizde de sıkıntı. 40’ı çıksın diye bekliyorum ben de, sonra biraz uğraşacağım. Yoksa çok zor böyle. Umarım biraz düzene girer
Bizimkiler de öyle canım. Zamanla düzelecek. Benimkilerden biri memeye geçince yapıyor direk kakasınıBebeği zor kaka yapan var mı?
Kabız değil, kakası çok cıvık ama bı turlu yapıp rahatlayamiyor çocuk. Doktora söyledim kakasi katı değilse sorun yok bağıra çağıra yapacak ilaç veremem dedi. Karnına poposuna masaj yap falan dedi.
İnternetten araştırdım bu kaka cok cıvık olduğu için, bebeklerin de sinir sistemi tam gelişmediği icin kaka anüsü tam uyaramiyomus anladığım kadarıyla. Forumda da cok okudum eskiden yazanları çok kişide varmış bu. Cok üzülüyorum el kadar bebek uykunun arasında uyanıp ıkınıp ıkınıp ağlıyo yorulup geri uyuyo. Emzirmek icin uyandırmaya kıyamıyorum suan zaten kalitesiz uyudu sancılı uyudu diye. Poposuna zeytinyağıyla kulak çöpüyle, parmağımla masaj yaptim, karnına yaptım ne yaptıysak olmadi..
Biogaia kullaniyoruz ama etki etmiyor çok. Gaz çıkarıyor ama kaka yoj
Sen benden de beterdinKızlar bide benim hayatımı dinleyin bakalımsabah 7 de büyük kızım orta okula gidiyor onlar giderken ortanca uyanıyor 2.5 yasında ve ufaklık da acıkıyor tabıkı bu arada. Salona gecıyoruz emzırmeye calısırken kızım gelip cekıstırıyor,kucağımda bebek omzumda kızım takılıyoruz bir süre sonra bebeği bırakıyorum kız kucağımda hiç inmiyor, bşraz ilgisi dağılınca ortalık topla vs yapıyorum. Bebek acıkıyor yastıgı koymamla kucağımda kızım hop gelmiş anne senı seviyorum diye. Gelde kıy şimdi diğeri parcalanıyor acıktım diye emecek ama ablamız anne istiyor. Biraz ikna kıyamet gecıyor. Öğle oluyor yine emzirme seansında kucagımın yada omzumun bir köşesinde ablamız uyua kalıyor, o yarım saatte yemek koyuyorum ocağa aksam oldu üç çocuk da sadece beni istiyor. Biri emmek için ağlar, diğeri uykum geldi seni istiyorum birlikte yatalım hikaye anlat diye, büyük olan ders calısırken yanımda ol diyor. Babamız destek olmak istesede nafile hiçbiri benden vazgeçmiyor. Vcye bile gitsem peşimdeler. Yani diyeceğim o ki tek çocuk candır hatunlaaaaarrr. Kıymetini bilin odak noktası tek. Bakın bu hafta iki ablada hasta büyük okuldan mikrobu tasıdı küçük önce oldu şimdide bebeğin boğaz kızarıkmıs bugun dr gittim. Ben 100 kg ile doğum yapan tombiş bir anneyim şimdi kg ise 87 olmuş.hoş zayıflamak sıkıntı değil de vücut çöküyor işte. Yani Rabbim dermansız dert vermesin gerisinş hallederiz öpüyorum hepinizi iyi geceler
Gece gene kustu cnm, üşüttü sanırım . Mama değiştirmiştik belki ondan kusuyor, anne sütü de azaldıBen de birkaç gündür hayvansal gıda yemedim ama bu kusma işi buna başladığım gün oldu, o yüzden emin olamadım. Senin sebebini bulmana sevindim. Bizde de tekrar olmadı, belki çok emdi ve gaz sıkıştırdı vs ama mukus da olunca kakada. Umarım yaşamazlar tekrar, üzüldüm çok o haline
Canım benimki de öyle. Haftada bir mecbur müdahaleyle yaptırıyoruz. Doktor bi fitil verdi. Bi hafta dolmadan uygulama dedi. Ama bi hafta dolunca çocuk artık çok kötü oluyor mecbur uyguluyorum.Bebeği zor kaka yapan var mı?
Kabız değil, kakası çok cıvık ama bı turlu yapıp rahatlayamiyor çocuk. Doktora söyledim kakasi katı değilse sorun yok bağıra çağıra yapacak ilaç veremem dedi. Karnına poposuna masaj yap falan dedi.
İnternetten araştırdım bu kaka cok cıvık olduğu için, bebeklerin de sinir sistemi tam gelişmediği icin kaka anüsü tam uyaramiyomus anladığım kadarıyla. Forumda da cok okudum eskiden yazanları çok kişide varmış bu. Cok üzülüyorum el kadar bebek uykunun arasında uyanıp ıkınıp ıkınıp ağlıyo yorulup geri uyuyo. Emzirmek icin uyandırmaya kıyamıyorum suan zaten kalitesiz uyudu sancılı uyudu diye. Poposuna zeytinyağıyla kulak çöpüyle, parmağımla masaj yaptim, karnına yaptım ne yaptıysak olmadi..
Biogaia kullaniyoruz ama etki etmiyor çok. Gaz çıkarıyor ama kaka yoj
Bizim doktor da poposunu kulak çöpüyle parmakla uyarabilirsin dedi. Kabiz mi seninkiler yoksa yapınca cıvık mı yapiyolar? Ben de zeytinyağı damlatiyorum emziğine ama aslında mantıklı değil. Zaten kakası cok cıvık oldugu icin anüsü uyaramiyosa daha da cıvık olmaz mı yağ ile? Kafam karıştıBizimkiler de öyle canım. Zamanla düzelecek. Benimkilerden biri memeye geçince yapıyor direk kakasınıdiyorum ağızla bağırsak direk birbirine bağlı heralde popo deliğini bişeylerle uyarmak çok önerilmiyor kabız olmadığı sürece pek dokunma istersen. Bi de ben meme uçlarım yara olunca zeytinyağ sürdüm silmeden direk emiyorlar ya böylece zyağ vermişim gibi oluyor daha rahat yapıyorlar. Yaralarıma da çok iyi geldi ayrıca.
Ayy bir hafta cok zor olur bizimki sadece dün yapmadı hala da yapmadı kıvranıyor yavrumCanım benimki de öyle. Haftada bir mecbur müdahaleyle yaptırıyoruz. Doktor bi fitil verdi. Bi hafta dolmadan uygulama dedi. Ama bi hafta dolunca çocuk artık çok kötü oluyor mecbur uyguluyorum.
Gecen hafta ben de sürekli ağlıyordum biliyorsun. Fark ettim ki ben böyle yaptıkça bebeğim de huysuzlanıyor, ilk geceler annem kapıdan girsin bi el atsın çok istedim ama şimdi mecbur alıştım. Çok gözüm korkuyordu. Mutlaka sen de alışacaksın, su soğuk ama girince alışılıyorBen cok dramtize ediyorum ya bircok karikatür foto vs görürdüm lohusalikla annelikle ilgili böyle tarif ettigin şekilde, iyice beynime kazınmıştı aslında bebekli hayatın zorluklari falan ama yaşayınca farklı oluyomus. Biraz da anneme kırgınım bu süreçte beni erken yalnız bıraktı. Elinde olmayan sebepler de vardı ama ne biliyim ben kac kere lohusalık yasicam ki diye düşünüp düşünüp kendimi doldurup biraz da kendi halime acıyıp ağlayıp duruyorum. Allah çaresiz dert vermesin bunlar hep geçici süreçler dediğin gibi..
Ne zaman üzüm kayısı çok yesem bebişim sanki daha kolay gaz çıkarıyor. Kendi beslenmene bunları eklesen katkısı olur gibi geldi.Ayy bir hafta cok zor olur bizimki sadece dün yapmadı hala da yapmadı kıvranıyor yavrumkatı mi geliyor peki yaptığında?
Hayır canım bildiğin sıvıAyy bir hafta cok zor olur bizimki sadece dün yapmadı hala da yapmadı kıvranıyor yavrumkatı mi geliyor peki yaptığında?
Allah yardımcın olsun. Nasıl gücün yetiyor bunca şeye, MaasallahKızlar bide benim hayatımı dinleyin bakalımsabah 7 de büyük kızım orta okula gidiyor onlar giderken ortanca uyanıyor 2.5 yasında ve ufaklık da acıkıyor tabıkı bu arada. Salona gecıyoruz emzırmeye calısırken kızım gelip cekıstırıyor,kucağımda bebek omzumda kızım takılıyoruz bir süre sonra bebeği bırakıyorum kız kucağımda hiç inmiyor, bşraz ilgisi dağılınca ortalık topla vs yapıyorum. Bebek acıkıyor yastıgı koymamla kucağımda kızım hop gelmiş anne senı seviyorum diye. Gelde kıy şimdi diğeri parcalanıyor acıktım diye emecek ama ablamız anne istiyor. Biraz ikna kıyamet gecıyor. Öğle oluyor yine emzirme seansında kucagımın yada omzumun bir köşesinde ablamız uyua kalıyor, o yarım saatte yemek koyuyorum ocağa aksam oldu üç çocuk da sadece beni istiyor. Biri emmek için ağlar, diğeri uykum geldi seni istiyorum birlikte yatalım hikaye anlat diye, büyük olan ders calısırken yanımda ol diyor. Babamız destek olmak istesede nafile hiçbiri benden vazgeçmiyor. Vcye bile gitsem peşimdeler. Yani diyeceğim o ki tek çocuk candır hatunlaaaaarrr. Kıymetini bilin odak noktası tek. Bakın bu hafta iki ablada hasta büyük okuldan mikrobu tasıdı küçük önce oldu şimdide bebeğin boğaz kızarıkmıs bugun dr gittim. Ben 100 kg ile doğum yapan tombiş bir anneyim şimdi kg ise 87 olmuş.hoş zayıflamak sıkıntı değil de vücut çöküyor işte. Yani Rabbim dermansız dert vermesin gerisinş hallederiz öpüyorum hepinizi iyi geceler
Zeytinyağı benim de meme ucuma iyi geldi. Ilk sürmede rahatlattı hemen.Bizimkiler de öyle canım. Zamanla düzelecek. Benimkilerden biri memeye geçince yapıyor direk kakasınıdiyorum ağızla bağırsak direk birbirine bağlı heralde popo deliğini bişeylerle uyarmak çok önerilmiyor kabız olmadığı sürece pek dokunma istersen. Bi de ben meme uçlarım yara olunca zeytinyağ sürdüm silmeden direk emiyorlar ya böylece zyağ vermişim gibi oluyor daha rahat yapıyorlar. Yaralarıma da çok iyi geldi ayrıca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?