- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.481
niye uyandırdın ki çocuğu acıkmış olsa zaten durmaz uyanır tehlikeli zamanda geçmiş. Çocuğun uykusunu dağıtmışsın. Öyle olunca zor uyuyorlar geri. Ben hiç uyandırmıyorum. Bana hemşire akşam 10 da Uyuduysa sabah 7 ye kadar uyusun uyanmazsa elleme dedi. Zaten uyanır o kadar uyumaz demişti. Gündü sık sık uyandırır beslersin açığı kapatarsın dedi.bende uyandırdığım zaman aynısını yapıyor. Artık hiç dokunmuyorum.Bu gece 12ye dogru uyudu benimki, 4 de ben uyandirdim emzirmek icin ama ondan sonra asla uyumadi mahvetti bizi. Sürekli memede durmak istiyor ama ben kafamı tutamiyorum gözlerim kapaniyor artik saat 9 olmus hala uyanık. Şırıngayla süt veriyoruz karni tok ama uyumuyo bı türlü. berbat bi geceydi yaa
Bende baktım öyle bir uygulama bulamadım amaKızlar bebeğin gelişimi vs takip ettiğiniz bi uygulama varmı? Hamilelikte vardı ya hafta hafta takip ettiğimiz. Onun gibi. Cok çeşitli uygulamalar var da en kapsamli en populeri hangisi? Ücretsiz olanlar tercihim tabi
Yaa bizim evde de bu o kadar çok sorun oldu ki. Doktor mamaya gerek yok dedikçe ısrar ettiler, bunalttilar beni. 1 haftadır vermiyorum ama bu hafta da kilo almamış gibi. Zaten çok vermiyordum mama. Şaşırdım kaldım...Ayin 14 unden bu yana 170 gram almis kizim. Hemsire mama vermene gerek yok bez sayisi iyiyse dedi. Ama gel de annemi ikna et. Hergun bir defa mama verelim diyor. Mama versek gun gectikte olcusunu arttirmak lazim bu sefer de sutum azalmayacak mi? Ya da meme reddi olursa diye korkuyorum. Bazen emerken sinirleniyor goguslerim yumusak oluyor sut azaliyor herhalde.
Mama vermeli miyim
Bende dokunuyorum hiç ama saat gibi 2 saate acıkıyor besle alt al derken 1saat uyudum uyumadım gene aynı döngü birde kolik saatimiz var ki sormaniye uyandırdın ki çocuğu acıkmış olsa zaten durmaz uyanır tehlikeli zamanda geçmiş. Çocuğun uykusunu dağıtmışsın. Öyle olunca zor uyuyorlar geri. Ben hiç uyandırmıyorum. Bana hemşire akşam 10 da Uyuduysa sabah 7 ye kadar uyusun uyanmazsa elleme dedi. Zaten uyanır o kadar uyumaz demişti. Gündü sık sık uyandırır beslersin açığı kapatarsın dedi.bende uyandırdığım zaman aynısını yapıyor. Artık hiç dokunmuyorum.
Ya dogru diyosun yurt dışında size böyle diyorlarmış ama bizim doktora özellikle sordum hala uyandırıp emzirmem gerekiyo mu diye. Benimki ilk 15 günde kilo almadığı için doktor suan açığı kapatıyor 3 saati geçirme dedi aslında ben de uykuya önem veririm ama seninki bi toparlansin serpilsin istiyorum dedi. Cocuk daha yeni 3350 gr oldu. Ama ben de bundan sonra uyandırmıcam boyumun ölçüsünü aldım valla perisan olduk. İlk uyudugunda öyle güzel uyuyo ki pisman oldum bu sefer uyandırğıma. Sabah uyandığımda süt içinde yüzüyor olcam ama napiyimniye uyandırdın ki çocuğu acıkmış olsa zaten durmaz uyanır tehlikeli zamanda geçmiş. Çocuğun uykusunu dağıtmışsın. Öyle olunca zor uyuyorlar geri. Ben hiç uyandırmıyorum. Bana hemşire akşam 10 da Uyuduysa sabah 7 ye kadar uyusun uyanmazsa elleme dedi. Zaten uyanır o kadar uyumaz demişti. Gündü sık sık uyandırır beslersin açığı kapatarsın dedi.bende uyandırdığım zaman aynısını yapıyor. Artık hiç dokunmuyorum.
Bebek gelişimi var indirdim çok güzel haftalık aylık bilgiler veriyorKızlar bebeğin gelişimi vs takip ettiğiniz bi uygulama varmı? Hamilelikte vardı ya hafta hafta takip ettiğimiz. Onun gibi. Cok çeşitli uygulamalar var da en kapsamli en populeri hangisi? Ücretsiz olanlar tercihim tabi
Aynen ben de ne yapacagimi bilemiyorum artik. Kac kilo dogdu sizinki kac kg aldi toplamYaa bizim evde de bu o kadar çok sorun oldu ki. Doktor mamaya gerek yok dedikçe ısrar ettiler, bunalttilar beni. 1 haftadır vermiyorum ama bu hafta da kilo almamış gibi. Zaten çok vermiyordum mama. Şaşırdım kaldım...
E-bebek'te var diye biliyorum.Teşekkür Ederim hemen araştıracağım
o hafta hafta hamilelik uygulamasının hafta hafta bebek uygulaması da var. Soru-cevap kısmı da var hamilelikteki gibi yine. Uygulamada besleme, bez, gelişim takibi ve bilgiler bölümü var.Kızlar bebeğin gelişimi vs takip ettiğiniz bi uygulama varmı? Hamilelikte vardı ya hafta hafta takip ettiğimiz. Onun gibi. Cok çeşitli uygulamalar var da en kapsamli en populeri hangisi? Ücretsiz olanlar tercihim tabi
Bizimki belli olmuyor bazen 2 bazen 5 saat uyuyor. Kolik değil ama bizimkide çok gazlı bugün 4mom elektirkli ana kucağı aldık ay süper rahatladık. O kadar sevdiki ben hiç çocuğumu uyanıkken kendi halinde görmemiştim.Bende dokunuyorum hiç ama saat gibi 2 saate acıkıyor besle alt al derken 1saat uyudum uyumadım gene aynı döngü birde kolik saatimiz var ki sormakeşke uyusa ama okadar uzun beslenmeden hiç uyumadık
Eşim de 2. elini almak istiyor, masraf olmasın diye istememiştim. O kadar başarılı mı?Bizimki belli olmuyor bazen 2 bazen 5 saat uyuyor. Kolik değil ama bizimkide çok gazlı bugün 4mom elektirkli ana kucağı aldık ay süper rahatladık. O kadar sevdiki ben hiç çocuğumu uyanıkken kendi halinde görmemiştim.
Çok merak ediyordum ya seni iyi ki yazdın. Tatlı hallerini yazmışsın ya okurken resmen memelerim sızladı. Kızım uyyor kaklksa da emzirsem diye düşündüm.Selamlar, burası tam gaz devam ediyormuş ya :))
Bizim kızan 2 ayını doldurdu. 40 gün annem kaldı yanımda, baktım sonu yok, kadıncağız da çok yoruluyor, annemi gönderdim, 3 haftadır bebekle yalnızım. Bazı günler kolay oluyor, bazı günler zor.
Bu hafta 2. ay aşılarını oldu, çok sıkıntı çıkarır sandım maşallah aşı olurken hiç ağlamadı neredeyse. Burnunu temizlerken daha çok ortalığı birbirine katıyor.
İlk günlerden beri mama destekli gidiyorum, kilo alımı az çünkü. (Doktor kontrolü yarın ama doğduğundan beri 2 ayda toplam 1 kilo aldı diyeyim.) Çocuğu içerde çok besledim, geliştirdim ama dışarıda o kadar besleyemiyorum demek ki :/
7. haftadan beri ilk sosyal gülücüklerini atıyor, hatta ilki doğum günümdeydi, ondan ilk hediyemi aldım, gözlerim doldu.
40'ından sonra resmen dışkılama düzeni bozuldu. Bu hafta kaka yapamadığı 7. gün artık kıvranmaya ve ağlama krizine girdiği için doktor bilgisi dahilinde fitil vermek zorunda kaldım. Ama 7 gün boyunca herkesin beni her gün sürekli kaka yapıp yapmadığı konusunda her an sorguya çekmesi ve fitil verme konusunda baskı yapması aşırı derecede sinirimi bozdu.
Bizim kız "pırtların efendisi" gazını çıkarmada o kadar başarılı ki, doğduğundan beri hiç gaz çıkarmadık desem yeridir.
Kucağımda emiyorsa memelerime elleriyle masaj yapması, acıkınca ellerini şapırdatarak yemesi, ağladığında meme gelmezse emerken resmen söylenmesi, sabahları gerinerek uyanmasına bayılıyorum.
Bu arada emzirme sürecinde de sıkıntılar yaşadım, sol göğsüm mastit değil de onun bir önceki aşamasındaki süt tıkanıklığı oldu. Ateşlenme olursa mastit oluyor galiba. O kızarıklık, şişkinlik, memenin içinde çıldırtan bir sızlama hissi çok zordu. Bir de meme ucunda süt kabarcığı oldu, ağzına aldığında yumruklarımı filan ısırıyordum. Hele bazen sancı geldiği için kafasını geriye atması yok mu? Off. Meme ucum uzadı resmen. Doğurmak ve emzirmek bu kadar zor olmamalıydı yaa.
Ayrıca 1. ay sonlarına doğru yatarak emzirmeyi keşfettim, 1 aydır o kadar kolayıma geliyor ki. "Çocuğu kucağına almıyorsun." diye kendime kızıyorum, vicdan azabı çektiğim için özelikle kucağıma alıp emziriyorum. İkili koltukta kızla ben, üçlü koltukla eşim sızıyoruz resmen, salona yerleştik yatak odasını unuttuk gibi bir şey oldu.
2 ayın özeti acı tatlı böyle.
Ayni süreçleri yaşamışız kabızlık hariç. Süt kabarcığı o kadar can yakan bişey ki bende de oldu tam meme ucu yaralari iyilesti derken o çıktı. Sol memedeydi, o tarafi vermeyi hic istemiyodum zaten de tersime geliyodu ama tam tersi orayi daha cok vermem gerekiyodu. Orayi sıcak suyla falan iyice nemlendirip o kabarcığı iğneyle delmeye çalıştım beceremedim pes ettim. Senin gibi kendimi sıka sıka ağlaya ağlaya emzirdim sonra kendiliğinden patlamış bebek emerken heralde. Yavas yavaş acısı geçti.Selamlar, burası tam gaz devam ediyormuş ya :))
Bizim kızan 2 ayını doldurdu. 40 gün annem kaldı yanımda, baktım sonu yok, kadıncağız da çok yoruluyor, annemi gönderdim, 3 haftadır bebekle yalnızım. Bazı günler kolay oluyor, bazı günler zor.
Bu hafta 2. ay aşılarını oldu, çok sıkıntı çıkarır sandım maşallah aşı olurken hiç ağlamadı neredeyse. Burnunu temizlerken daha çok ortalığı birbirine katıyor.
İlk günlerden beri mama destekli gidiyorum, kilo alımı az çünkü. (Doktor kontrolü yarın ama doğduğundan beri 2 ayda toplam 1 kilo aldı diyeyim.) Çocuğu içerde çok besledim, geliştirdim ama dışarıda o kadar besleyemiyorum demek ki :/
7. haftadan beri ilk sosyal gülücüklerini atıyor, hatta ilki doğum günümdeydi, ondan ilk hediyemi aldım, gözlerim doldu.
40'ından sonra resmen dışkılama düzeni bozuldu. Bu hafta kaka yapamadığı 7. gün artık kıvranmaya ve ağlama krizine girdiği için doktor bilgisi dahilinde fitil vermek zorunda kaldım. Ama 7 gün boyunca herkesin beni her gün sürekli kaka yapıp yapmadığı konusunda her an sorguya çekmesi ve fitil verme konusunda baskı yapması aşırı derecede sinirimi bozdu.
Bizim kız "pırtların efendisi" gazını çıkarmada o kadar başarılı ki, doğduğundan beri hiç gaz çıkarmadık desem yeridir.
Kucağımda emiyorsa memelerime elleriyle masaj yapması, acıkınca ellerini şapırdatarak yemesi, ağladığında meme gelmezse emerken resmen söylenmesi, sabahları gerinerek uyanmasına bayılıyorum.
Bu arada emzirme sürecinde de sıkıntılar yaşadım, sol göğsüm mastit değil de onun bir önceki aşamasındaki süt tıkanıklığı oldu. Ateşlenme olursa mastit oluyor galiba. O kızarıklık, şişkinlik, memenin içinde çıldırtan bir sızlama hissi çok zordu. Bir de meme ucunda süt kabarcığı oldu, ağzına aldığında yumruklarımı filan ısırıyordum. Hele bazen sancı geldiği için kafasını geriye atması yok mu? Off. Meme ucum uzadı resmen. Doğurmak ve emzirmek bu kadar zor olmamalıydı yaa.
Ayrıca 1. ay sonlarına doğru yatarak emzirmeyi keşfettim, 1 aydır o kadar kolayıma geliyor ki. "Çocuğu kucağına almıyorsun." diye kendime kızıyorum, vicdan azabı çektiğim için özelikle kucağıma alıp emziriyorum. İkili koltukta kızla ben, üçlü koltukla eşim sızıyoruz resmen, salona yerleştik yatak odasını unuttuk gibi bir şey oldu.
2 ayın özeti acı tatlı böyle.
Teşekkür ederim. Nedense doğumlar bitince yazışmalar da biter diye kodlamışım kafamda. Geçmiş olsun bu arada, inşallah bir an önce iyileşip mesafesiz emzirmeye geri dönebilirsin.Çok merak ediyordum ya seni iyi ki yazdın. Tatlı hallerini yazmışsın ya okurken resmen memelerim sızladı. Kızım uyyor kaklksa da emzirsem diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?