- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.501
Valla cevabının kelimesi kelimesine bire bir aynısı yaşadıklarım. Anlattığım kimse anlamıyor beni. Ben de iğneyle patlatmaya çalıştım, olmadı sonra emerken patladı sanırım. Öyle rahatladım.Ayni süreçleri yaşamışız kabızlık hariç. Süt kabarcığı o kadar can yakan bişey ki bende de oldu tam meme ucu yaralari iyilesti derken o çıktı. Sol memedeydi, o tarafi vermeyi hic istemiyodum zaten de tersime geliyodu ama tam tersi orayi daha cok vermem gerekiyodu. Orayi sıcak suyla falan iyice nemlendirip o kabarcığı iğneyle delmeye çalıştım beceremedim pes ettim. Senin gibi kendimi sıka sıka ağlaya ağlaya emzirdim sonra kendiliğinden patlamış bebek emerken heralde. Yavas yavaş acısı geçti.
Biz de simdi memeden ayrılmama surecindeyiz. Gündüz sürekli memede. Memede uyuyo gazini cikarabilirsem çıkarıp yatıriyorum ama hemen uyanip tekrar memeye alana kadar ağlıyor. Hicbiseyle avunmuyor. Güvenli baglanma sürecine başlıyoruz sanırım sabredip onun istediğini vermem lazım insallah gececek..
Yatarak emzirmeyi gece ben de denedim ama uyuyup memeye destek olamadigim icin pek iyi sonuc alamadim
Öyle malesef bı sure böyle memede gececek diyor ablam taze anne olarak..Valla cevabının kelimesi kelimesine bire bir aynısı yaşadıklarım. Anlattığım kimse anlamıyor beni. Ben de iğneyle patlatmaya çalıştım, olmadı sonra emerken patladı sanırım. Öyle rahatladım.
gündüz sürekli memede +1 bu kadar emmeye 5 kilo filan alması lazımdıNicelik değil nitelik önemliymiş demek ki. "Besle, yatır, işlerini yap" diyor arkadaşlarım, anında uyanıyor ki. Sonra da memesiz avunmuyor.
3400 doğdu. 40 günlükken 4900 dediler, bugün yine aynı kilosuAynen ben de ne yapacagimi bilemiyorum artik. Kac kilo dogdu sizinki kac kg aldi toplam
Genelde doktorlar uyandırma der. Diyorsa vardır bir bildiği bence doktorlarımızın dediğini yapalımÖyle malesef bı sure böyle memede gececek diyor ablam taze anne olarak..
Gece 4de uyandirdim sonra mahvetti beni memede uyuyor bırakınca uyaniyor saat 9-10a kadar böyleydik aglicaktim artık ama bu gece uyandirmicam kendi uyanana kadar. Kilosu da hala az, doktor uyandir 3-4 saati geçirme dedi ama eşim annelerimizin lafindan etkilenip uyandirma diyor tabi onlar da öyle, uyandirmamayi denicem bakalim insallah pisman olmam..
Evet aslında kilo alımı hafta bazinda gayet iyiydi. Günde 30-35 gr almıştı ama ilk iki hafta istendiği kadar alamadığı için böyle dedi doktor. Simdi etlendi yanaklari falan çıktı baya farkediyoruz o yüzden bu ay böyle uyandirmadan denicem ikinci ay kontrolüne kadar. Sıkıntı olmazsa öyle devam ediyim diyorum. Belki kendiliginden uyanır zatenGenelde doktorlar uyandırma der. Diyorsa vardır bir bildiği bence doktorlarımızın dediğini yapalım
Evet bende cidden çok iyi benim bebeğim de işe yaradı. Sırıfı çok pahalı ikinci el mantıklı. Zaten sadece 6 ay kullanacaksınEşim de 2. elini almak istiyor, masraf olmasın diye istememiştim. O kadar başarılı mı?
Ben ilk iki hafta her 3 saate bir uyandırdım. Öyle söylemişlerdi. Ama şimdi saldım gitti günde 4 ölçek mama veriyorum tabi gün içine dağıtarak veriyorum gece uyumadan 2 ölçek veriyorum gün içinde de iki defa birer ölçek bütün gecede uyanırsa emiyor hem sütümde oluyor böylece. Her 3 saate bir uyandırdığımda sütümde olmuyordu. Bizimki maaşallah tosuncuk oldu mamayı kesicem 1 hafta sonra inşallah. Kilosunu ölçmedik ama kilo aldığı çok belli bezi küçük geliyor yanaklar gözle görülür şekilde doldu. Birde uyandırmamayı dene bakalım bu geceden başla. Ama paylaş benimlede nasıl geçti bilmek isterimYa dogru diyosun yurt dışında size böyle diyorlarmış ama bizim doktora özellikle sordum hala uyandırıp emzirmem gerekiyo mu diye. Benimki ilk 15 günde kilo almadığı için doktor suan açığı kapatıyor 3 saati geçirme dedi aslında ben de uykuya önem veririm ama seninki bi toparlansin serpilsin istiyorum dedi. Cocuk daha yeni 3350 gr oldu. Ama ben de bundan sonra uyandırmıcam boyumun ölçüsünü aldım valla perisan olduk. İlk uyudugunda öyle güzel uyuyo ki pisman oldum bu sefer uyandırğıma. Sabah uyandığımda süt içinde yüzüyor olcam ama napiyim
Oyyyy kıyamam bende uyandırdığım günleri özledimEvet aslında kilo alımı hafta bazinda gayet iyiydi. Günde 30-35 gr almıştı ama ilk iki hafta istendiği kadar alamadığı için böyle dedi doktor. Simdi etlendi yanaklari falan çıktı baya farkediyoruz o yüzden bu ay böyle uyandirmadan denicem ikinci ay kontrolüne kadar. Sıkıntı olmazsa öyle devam ediyim diyorum. Belki kendiliginden uyanır zaten
Masallah canım benimki hala 1 numarali bezi kullanıyoBen ilk iki hafta her 3 saate bir uyandırdım. Öyle söylemişlerdi. Ama şimdi saldım gitti günde 4 ölçek mama veriyorum tabi gün içine dağıtarak veriyorum gece uyumadan 2 ölçek veriyorum gün içinde de iki defa birer ölçek bütün gecede uyanırsa emiyor hem sütümde oluyor böylece. Her 3 saate bir uyandırdığımda sütümde olmuyordu. Bizimki maaşallah tosuncuk oldu mamayı kesicem 1 hafta sonra inşallah. Kilosunu ölçmedik ama kilo aldığı çok belli bezi küçük geliyor yanaklar gözle görülür şekilde doldu. Birde uyandırmamayı dene bakalım bu geceden başla. Ama paylaş benimlede nasıl geçti bilmek isterim. Hiç endişe etme ben ilk zamanlar 5 saat uyumasına endişe ediyordum ama artık çok rahatım. Çocuk cidden acıkınca uyanıyor.
Koluna vurulandan çok korkuyorum verem aşısı galibaYazdıklarınızdan yola çıkarak bizim çocuğu sorgulamaya başladım
Sling aldım memede çok durunca dedim kokumu istiyor sanırım veee koyduğum gibi çığlık kıyamet evi başımıza yıktı bikaç kere denedim ama yok mecburen eledim
Banyo sonrası bebeklerin rahatladığını yazmışsınız bizimkinin bir uykusu açılıyor aman yarabbi banyo yaptırmaya korkar oldum artık
Bu arada kızlar 2. Ay aşımızı yaptırdık çok ağladı yapılırken ilk kez gözünden yaş geldi ama mecbur tabiki iyiliği içinevde mutlaka calpol bulundurun derim çok şükür ateşi olmadı ama durup durup çığlık atınca canı acıdığını düşündüm 1 çay kaşığı verdim gerçekten rahatladı
Biz ailecek çıkınca ben arkada oturuyorum aklım kalacağına orası daha iyi geliyorRica ederim canımBizde dün aldık. Eminim çok işe yarıcak. Bu hafta dışarı çıktık ama aklımız arka koltukta derken iyi oldu bu.
Yaw biz buradayız sen yoksun valla bugün düşündüm daha yoksun diye Kv ile kanka oldu galiba dedimSelamlar, burası tam gaz devam ediyormuş ya :))
Bizim kızan 2 ayını doldurdu. 40 gün annem kaldı yanımda, baktım sonu yok, kadıncağız da çok yoruluyor, annemi gönderdim, 3 haftadır bebekle yalnızım. Bazı günler kolay oluyor, bazı günler zor.
Bu hafta 2. ay aşılarını oldu, çok sıkıntı çıkarır sandım maşallah aşı olurken hiç ağlamadı neredeyse. Burnunu temizlerken daha çok ortalığı birbirine katıyor.
İlk günlerden beri mama destekli gidiyorum, kilo alımı az çünkü. (Doktor kontrolü yarın ama doğduğundan beri 2 ayda toplam 1 kilo aldı diyeyim.) Çocuğu içerde çok besledim, geliştirdim ama dışarıda o kadar besleyemiyorum demek ki :/
7. haftadan beri ilk sosyal gülücüklerini atıyor, hatta ilki doğum günümdeydi, ondan ilk hediyemi aldım, gözlerim doldu.
40'ından sonra resmen dışkılama düzeni bozuldu. Bu hafta kaka yapamadığı 7. gün artık kıvranmaya ve ağlama krizine girdiği için doktor bilgisi dahilinde fitil vermek zorunda kaldım. Ama 7 gün boyunca herkesin beni her gün sürekli kaka yapıp yapmadığı konusunda her an sorguya çekmesi ve fitil verme konusunda baskı yapması aşırı derecede sinirimi bozdu.
Bizim kız "pırtların efendisi" gazını çıkarmada o kadar başarılı ki, doğduğundan beri hiç gaz çıkarmadık desem yeridir.
Kucağımda emiyorsa memelerime elleriyle masaj yapması, acıkınca ellerini şapırdatarak yemesi, ağladığında meme gelmezse emerken resmen söylenmesi, sabahları gerinerek uyanmasına bayılıyorum.
Bu arada emzirme sürecinde de sıkıntılar yaşadım, sol göğsüm mastit değil de onun bir önceki aşamasındaki süt tıkanıklığı oldu. Ateşlenme olursa mastit oluyor galiba. O kızarıklık, şişkinlik, memenin içinde çıldırtan bir sızlama hissi çok zordu. Bir de meme ucunda süt kabarcığı oldu, ağzına aldığında yumruklarımı filan ısırıyordum. Hele bazen sancı geldiği için kafasını geriye atması yok mu? Off. Meme ucum uzadı resmen. Doğurmak ve emzirmek bu kadar zor olmamalıydı yaa.
Ayrıca 1. ay sonlarına doğru yatarak emzirmeyi keşfettim, 1 aydır o kadar kolayıma geliyor ki. "Çocuğu kucağına almıyorsun." diye kendime kızıyorum, vicdan azabı çektiğim için özelikle kucağıma alıp emziriyorum. İkili koltukta kızla ben, üçlü koltukla eşim sızıyoruz resmen, salona yerleştik yatak odasını unuttuk gibi bir şey oldu.
2 ayın özeti acı tatlı böyle.
Benimki de öyle hala 1 numaralı bez belki ince uzun olacaklardır büyüyünceMasallah canım benimki hala 1 numarali bezi kullanıyoöyle tosuncuk olma durumu yok. Mama vermiyorum sayılır 3-4 günde bir 2 ölçek kadar gerekiyor bazen 1.. anne sütü agrilikli olunca kilo alımı daha yavaş seninkine göre. Bakalım 2. Ay kontrolünde kilo alımı iyi derse cok sevincem yoksa pisman olcam uyandirmadigima
Aynı bizzzSanırım biz de 2.atak dönemindeyiz. Bütün gün uyumuyor, kucakta dakikalarca uğraşıyorum, yerine yatırınca en fazla 5 dksanki bir yerini incitmisim gibi bağırarak ağlıyor. Bittim resmen
Aynen canım koldan verem 2 bacaktan da karma aşısını vurdular. Tutmak çok zor oluyor o feryatlarında ama başkasının tutmasına da güvenemiyorum ben. 2 ay sonra sivilce gibi olacak kabuk bağlayacak koparmayın kendisi düşecek dedi bakalımKoluna vurulandan çok korkuyorum verem aşısı galiba
Benimde öncelik anne sütü ama bebek olmadan önce çok kasıyordum. Yok emzik kullanmam,yok mama vermem şöyle bakarım böyle yaparım. Ama koyverdim gitti sağlığı yerinde olsunda. Mama yiyende büyüyor emzik emende. Önemli olan huyunu suyunu iyi vermekmiş. Beslenmesi temizliği bi şekilde halloluyor. Hadi bakalım şansın bol olsun.Masallah canım benimki hala 1 numarali bezi kullanıyoöyle tosuncuk olma durumu yok. Mama vermiyorum sayılır 3-4 günde bir 2 ölçek kadar gerekiyor bazen 1.. anne sütü agrilikli olunca kilo alımı daha yavaş seninkine göre. Bakalım 2. Ay kontrolünde kilo alımı iyi derse cok sevincem yoksa pisman olcam uyandirmadigima
Yazdıklarınızdan yola çıkarak bizim çocuğu sorgulamaya başladım
Sling aldım memede çok durunca dedim kokumu istiyor sanırım veee koyduğum gibi çığlık kıyamet evi başımıza yıktı bikaç kere denedim ama yok mecburen eledim
Banyo sonrası bebeklerin rahatladığını yazmışsınız bizimkinin bir uykusu açılıyor aman yarabbi banyo yaptırmaya korkar oldum artık
Bu arada kızlar 2. Ay aşımızı yaptırdık çok ağladı yapılırken ilk kez gözünden yaş geldi ama mecbur tabiki iyiliği içinevde mutlaka calpol bulundurun derim çok şükür ateşi olmadı ama durup durup çığlık atınca canı acıdığını düşündüm 1 çay kaşığı verdim gerçekten rahatladı
Bende öyle yapıyordum ama eşim yanında oturmamı istiyor.Biz ailecek çıkınca ben arkada oturuyorum aklım kalacağına orası daha iyi geliyor
Yaw biz buradayız sen yoksun valla bugün düşündüm daha yoksun diye Kv ile kanka oldu galiba dedim( ilk ayda yazdıklarına istinaden)
Bebeler birlikte büyütcez burda,çık çık gel
Ben de senin gibi düşünüyorum canım hatta uyumadan mama vericem büyük ihtimal, sabahtan beri emiyor meme uçlarım çok acıdı, emerken diger memeden akan sütler birikmisti 70-80 ml civarı simdi onu verdik hala doymuyo sanırım mama verince doyacakBenimde öncelik anne sütü ama bebek olmadan önce çok kasıyordum. Yok emzik kullanmam,yok mama vermem şöyle bakarım böyle yaparım. Ama koyverdim gitti sağlığı yerinde olsunda. Mama yiyende büyüyor emzik emende. Önemli olan huyunu suyunu iyi vermekmiş. Beslenmesi temizliği bi şekilde halloluyor. Hadi bakalım şansın bol olsun.Ama bak unutma paylaş bizimlede süreç nasıl geçicek senin için merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?