2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Valla cevabının kelimesi kelimesine bire bir aynısı yaşadıklarım. Anlattığım kimse anlamıyor beni. Ben de iğneyle patlatmaya çalıştım, olmadı sonra emerken patladı sanırım. Öyle rahatladım.
gündüz sürekli memede +1 bu kadar emmeye 5 kilo filan alması lazımdı Nicelik değil nitelik önemliymiş demek ki. "Besle, yatır, işlerini yap" diyor arkadaşlarım, anında uyanıyor ki. Sonra da memesiz avunmuyor.

Öyle malesef bı sure böyle memede gececek diyor ablam taze anne olarak..
Gece 4de uyandirdim sonra mahvetti beni memede uyuyor bırakınca uyaniyor saat 9-10a kadar böyleydik aglicaktim artık ama bu gece uyandirmicam kendi uyanana kadar. Kilosu da hala az, doktor uyandir 3-4 saati geçirme dedi ama eşim annelerimizin lafindan etkilenip uyandirma diyor tabi onlar da öyle, uyandirmamayi denicem bakalim insallah pisman olmam..

Genelde doktorlar uyandırma der. Diyorsa vardır bir bildiği bence doktorlarımızın dediğini yapalım

Genelde doktorlar uyandırma der. Diyorsa vardır bir bildiği bence doktorlarımızın dediğini yapalım
Evet aslında kilo alımı hafta bazinda gayet iyiydi. Günde 30-35 gr almıştı ama ilk iki hafta istendiği kadar alamadığı için böyle dedi doktor. Simdi etlendi yanaklari falan çıktı baya farkediyoruz o yüzden bu ay böyle uyandirmadan denicem ikinci ay kontrolüne kadar. Sıkıntı olmazsa öyle devam ediyim diyorum. Belki kendiliginden uyanır zaten

Ben ilk iki hafta her 3 saate bir uyandırdım. Öyle söylemişlerdi. Ama şimdi saldım gitti günde 4 ölçek mama veriyorum tabi gün içine dağıtarak veriyorum gece uyumadan 2 ölçek veriyorum gün içinde de iki defa birer ölçek bütün gecede uyanırsa emiyor hem sütümde oluyor böylece. Her 3 saate bir uyandırdığımda sütümde olmuyordu. Bizimki maaşallah tosuncuk oldu mamayı kesicem 1 hafta sonra inşallah. Kilosunu ölçmedik ama kilo aldığı çok belli bezi küçük geliyor yanaklar gözle görülür şekilde doldu. Birde uyandırmamayı dene bakalım bu geceden başla. Ama paylaş benimlede nasıl geçti bilmek isterim. Hiç endişe etme ben ilk zamanlar 5 saat uyumasına endişe ediyordum ama artık çok rahatım. Çocuk cidden acıkınca uyanıyor.

Yazdıklarınızdan yola çıkarak bizim çocuğu sorgulamaya başladım
Sling aldım memede çok durunca dedim kokumu istiyor sanırım veee koyduğum gibi çığlık kıyamet evi başımıza yıktı bikaç kere denedim ama yok mecburen eledim
Banyo sonrası bebeklerin rahatladığını yazmışsınız bizimkinin bir uykusu açılıyor aman yarabbi banyo yaptırmaya korkar oldum artık
Bu arada kızlar 2. Ay aşımızı yaptırdık çok ağladı yapılırken ilk kez gözünden yaş geldi ama mecbur tabiki iyiliği için evde mutlaka calpol bulundurun derim çok şükür ateşi olmadı ama durup durup çığlık atınca canı acıdığını düşündüm 1 çay kaşığı verdim gerçekten rahatladı

Oyyyy kıyamam bende uyandırdığım günleri özledimşimdi uyusun diye gözüne bakıyorum. Doktorum bacaklardan anlarız kiloyu zaten derdi

Masallah canım benimki hala 1 numarali bezi kullanıyo öyle tosuncuk olma durumu yok. Mama vermiyorum sayılır 3-4 günde bir 2 ölçek kadar gerekiyor bazen 1.. anne sütü agrilikli olunca kilo alımı daha yavaş seninkine göre. Bakalım 2. Ay kontrolünde kilo alımı iyi derse cok sevincem yoksa pisman olcam uyandirmadigima

Koluna vurulandan çok korkuyorum verem aşısı galiba

Rica ederim canım Bizde dün aldık. Eminim çok işe yarıcak. Bu hafta dışarı çıktık ama aklımız arka koltukta derken iyi oldu bu.
Biz ailecek çıkınca ben arkada oturuyorum aklım kalacağına orası daha iyi geliyor
Yaw biz buradayız sen yoksun valla bugün düşündüm daha yoksun diye Kv ile kanka oldu galiba dedim ( ilk ayda yazdıklarına istinaden)
Bebeler birlikte büyütcez burda,çık çık gel

Benimki de öyle hala 1 numaralı bez belki ince uzun olacaklardır büyüyünce
Boşver salla
çocuk yatarak yıkanarak ve beslenerek büyür üçü de önemli. Hemen toparlar inşallah sen merak etme

Koluna vurulandan çok korkuyorum verem aşısı galiba
Aynen canım koldan verem 2 bacaktan da karma aşısını vurdular. Tutmak çok zor oluyor o feryatlarında ama başkasının tutmasına da güvenemiyorum ben. 2 ay sonra sivilce gibi olacak kabuk bağlayacak koparmayın kendisi düşecek dedi bakalım

Benimde öncelik anne sütü ama bebek olmadan önce çok kasıyordum. Yok emzik kullanmam,yok mama vermem şöyle bakarım böyle yaparım. Ama koyverdim gitti sağlığı yerinde olsunda. Mama yiyende büyüyor emzik emende. Önemli olan huyunu suyunu iyi vermekmiş. Beslenmesi temizliği bi şekilde halloluyor. Hadi bakalım şansın bol olsun. Ama bak unutma paylaş bizimlede süreç nasıl geçicek senin için merak ettim.

demek her bebekte yemiyor bu taktikler. Slingi bana bugün eltimde söyledi. Ama o sürekli kucak isteyen bebekler için anneyi rahatlatıyor. Banyoda genelde çoğu bebekte işe yarar benimkinde yarıyor. Ama çok doyurmadan bebeği banyo yaptırıcaksın yorulucak ağlıcak sonrada acıkıp emip uyuycak. Ama bebeklerin hepsi farklı işte yapacak bişey yok Allah yardımcın olsun

Bende öyle yapıyordum ama eşim yanında oturmamı istiyor. Buram buram aşk

Ben de senin gibi düşünüyorum canım hatta uyumadan mama vericem büyük ihtimal, sabahtan beri emiyor meme uçlarım çok acıdı, emerken diger memeden akan sütler birikmisti 70-80 ml civarı simdi onu verdik hala doymuyo sanırım mama verince doyacak mama daha uzun süre tok tuttugu için sen gece uyandirmasan sıkıntı olmaz anlaminda demiştim ben zaten ama benimki de acıkınca uyanir heralde. Nerdeyse 40 günlük olcaz hala anlamıyorum aglama sebebini falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…