2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Abenım tosun kızım 43 gunluk oldu gunluk 50 gr alıyotve o kadar uslu kı nazar demesin sureklı uyuyor. Cok Uyumak sıkıntılı mı Acaba. 16 saat uyuyordur
İşitme testinden geçtiyse ve düzenli kilo alıyorsa normaldir
Arkadaşımın kızına işitme testi yapılmamış meğer duymadığı için sürekli uyuyormuş Sessiz ortam olunca demek. acıkınca uyanıyormuş sadece. çok sonra farkettiler. Kulak tıkanıkmış ameliyat oldu sonradan.
Bir de açlıktan kan şekeri düştüğü için daha çok uyuma durumu olur ama senin ki düzenli kilo da alıyormuş maşallah o zaman

Amiinn canım benim başka taktikler bulmam lazım bugün uyandıklarında ışığı açmadan konuşmadan yola devam etmeyi deneyeceğim bakalım bugüne kadar açıyordum hep seviyordum bide bunu deneyim bu kadar zor olmasına rağmen hayatımda böyle iyi hissetmedim kendimi ha bidaha çocuk düşünür müsün deseler Allah olmayana versin

Herkese Allah kolaylık versin süt sağdım şimdi, bizim kızımız da çok gazlı, kıyamet kopuyor gaz sonrası popoda çatlak oldu biraz,

Cok tesekkur ederım ısıtme testinde. Geçti. Uyusun artık yqpcak bırsey yok nasılsa sonra uyumayacak buyuyunce

Kızlar bebeğim üşüttü ve ishal oldu. Sadece anne sütüyle besleniyor yinede su vermeli miyim ishal olduğu için. Vermeliysem ne kadar vereyim bilemedim
Belki ishal değildir, emin misin ishal olduğuna? Geçen hafta her bezde sulu kaka olunca ben de bir korkmuştum. Sonra bunları okudum;

Anne sütü ile beslenen bebekler 8-10 kereye kadar kaka yapabiliyorlarmış ve dışkılar da sıvı oluyormuş zaten. Parçacık varsa içinde, sindirilemeyen yağdan kaynaklanıyormuş. Yani sıvı olması daha makbul diye anladım ben.

Ama başka belirtiler de varsa bir doktora götürün istersen. Su vermek çok doğru olmayabilir

Ben vermeme taraftarıyım ama bence hislerine güven hem evdekileri hem her seni göreni ikna etmek o kadar yorucu ki gerçekten . Kızımla başbaşa olsaydık psikolojim daha iyi olurdu eminim ki
Tatlım neyle ölçüyorsun bilmiyorum ama evde bir ben tartılıp, bir de kızımla birlikte çıkıyorduk. Son doktora gitmeden önce hiç kilo almamış görünüyordu. Ama neredeyse 500 gr almış. Bebeği tarttığın ayrı bir tartın yoksa, takma kafana bence. İstersen bi sağlık ocağına götürüp baktır, için rahat etsin

Ne güzel bir özet olmuş. Maşallah bebişe de sana da
O sosyal gülücükleri hevesle bekliyorum, şimdi bile gözleri kayan beceriksiz gülücüklere mest oluyoruz
Yatarak emzirme benim olmazsa olmazım, geceleri öyle uyuyoruz. Seninle temas ediyor, kokunu alıyor, hiç üzülme. Bebeğim sıcaktan da bunalıyor, bence o da rahat ediyor kucak isterse de ağlıyor zaten

Abenım tosun kızım 43 gunluk oldu gunluk 50 gr alıyotve o kadar uslu kı nazar demesin sureklı uyuyor. Cok Uyumak sıkıntılı mı Acaba. 16 saat uyuyordur
Dilini ısır nazar değmesin. Maşallah . Uyusunda büyüsün işte.

Kızlar bebeğim üşüttü ve ishal oldu. Sadece anne sütüyle besleniyor yinede su vermeli miyim ishal olduğu için. Vermeliysem ne kadar vereyim bilemedim
Ya ben bebekler üşütmez diye duymuştum. Yeni doğan şimdi kakası zaten ishal gibi. Doktora götürdün mü kuzum? Nasıl oldu bebeğin?

En ilk günden beri veriyorum bazen günde 2 ölçek bazen 4 ölçek sütüm azalmadı çok şükür. Ama benimki çok uyuyan bir bebek değil uyandığında uzun zaman uyanık kalıyor önce kendi sütümü verip bitiriyorum sonra mama veriyorum daha yemek isterse.

Ben de senin gibi ölçüyorum. Dün yanlış ölçtü sanırım, ya da benim kafam karıştı. Bu sabah yine tartıldık, almış meğer. Çok sevindim dediğin gibi asm de daha doğru sonuç verir. Bu yöntemde yanılma olur illa ki

Haha kankalik mi? Yok ya mumkun degil. Hamileligimin son donemlerinde cok bilenmistim, azalsa da devam ediyor.
Altli ustluyuz, hamileligimin son iki haftasinda bel agrisindan butun gun yattigimi bildigi halde bir gun bakmayan kadin; her gün ya telefondan, ya kapiya damlayip darliyor beni "ağlıyor, niye agladi?" diye. Bebek yani, aglayacak. Sebep mi sayalim illa her seferinde? Kapiyi acmayinca da bekliyor, "niye acmadin?" diyor.
Bir de saçma sapan takma isimlerle, sifatlarla sesleniyor kiza. Yüksek sesle bagiriyor filan, isitmesini test ediyormus. Terslememe az kaldi.
Aksamlari esim yarim saatligine indiriyor gorsunler diye. Sirf o laflarini duyup sinirlenmemek icin inmiyorum. Her seye karisiyor, cocuktan once mudahale edemiyordu evin icine. Cocuk sahibi olmak ailelerle iliskilerde yeni bir levelmis, gormus oldum. 5. ayda ise donecegim icin yarim gün o bakacak sanirim Simdiden düşünüp huzunlenmeye basladim.
Anam ne tutmusum icimde, biri sorsun diye bekliyormusum resmen
Beraber buyutelim, ben varim : )

Teşekkür ederim. Her emzirme yonteminin farkli farkli faydalari var, bazen acemi ebeveynligin verdigi o sucluluk hissine kapılmadan edemiyorum.

Ya ben bebekler üşütmez diye duymuştum. Yeni doğan şimdi kakası zaten ishal gibi. Doktora götürdün mü kuzum? Nasıl oldu bebeğin?
Zorla üşüttük resmen. Kvlere gittik birkaç gün kaldık sürekli çocuğu battaniyeye sarıp durdu. Ben açıyorum üşümüyor diyorum arkamı dönüyorum çocuğum battaniye de. Sürekli üşüyor bu çocuk diyip sardı ne zaman tuvalete su icmeye vs gitsem 2 dkda sarılı buldum hep. Velhasıl çocuk sıcaktan isilik oldu bu sefer. Bende yüzü düzelsin diye gece tek battaniyeyle yatırdım kombi de kapalıydı orda biraz üşüdü muhtemelen. Dün çok huysuzdu kucağımdan inmek istemedi hep göğsümde uyudu ama bugün daha iyi. Normalde dediğin gibi kakası zaten sıvı ama bizimki gazla beraber baya su gibi ve sürekli kaka yapıyordu rutinden fazla.

Çok teşekkür ederim bende bir sağlıkçıya sormadan hic mudahale etmedim. Kuzenim ebe ona sordum sadece anne sütü yeterli dedi.

Her zamankinden farklı geldi bana bir de burun akıntısı, aşırı gaz falan olunca üşüdüğünü düşündüm.

Canım doğru mu bilmiyorum ama bi yerde okumuştum soğuktan değil de terleyip teri üstünde soğuduğu zaman hasta olurmuş bebekler. Kv sürekli sardığı için terlediginden olmuş olabilir yani

O yüzündeki isilik değil sıcaktan falan oldu diye düşünme. Hormonlardan oluyormuş bebekte.bizimkinde de var . Bende çok sıcak tutmuyorum ilk hafta sarıp sarmalıyordum. Hemşire sadece türkler böyle yapıyor dedi

Canım doğru mu bilmiyorum ama bi yerde okumuştum soğuktan değil de terleyip teri üstünde soğuduğu zaman hasta olurmuş bebekler. Kv sürekli sardığı için terlediginden olmuş olabilir yani
Evet bende böyle duymuştum. Arkasına bez koyuyorum hep o yüzden. Genelde gece yanıma alınca terliyor. Bende öksürünce korkmuştum. Arada çok tatlı öksürüyor.

Bende basta hormonlar diye düşündüm burda da okumuştum ama çocuğu normal ısıda tutunca baya azaldı sarınca yeniden oldu hemşire o kadar haklı ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…