- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.521
Oyyyy çok kalp o zamanBende öyle yapıyordum ama eşim yanında oturmamı istiyor.Buram buram aşk
İşitme testinden geçtiyse ve düzenli kilo alıyorsa normaldirAbenım tosun kızım 43 gunluk oldu gunluk 50 gr alıyotve o kadar uslu kı nazar demesin sureklı uyuyor. Cok Uyumak sıkıntılı mı Acaba. 16 saat uyuyordur
Amiinn canım benim başka taktikler bulmam lazımdemek her bebekte yemiyor bu taktikler. Slingi bana bugün eltimde söyledi. Ama o sürekli kucak isteyen bebekler için anneyi rahatlatıyor. Banyoda genelde çoğu bebekte işe yarar benimkinde yarıyor. Ama çok doyurmadan bebeği banyo yaptırıcaksın yorulucak ağlıcak sonrada acıkıp emip uyuycak. Ama bebeklerin hepsi farklı işte yapacak bişey yok Allah yardımcın olsun
Cok tesekkur ederım ısıtme testinde. Geçti. Uyusun artık yqpcak bırsey yok nasılsa sonra uyumayacak buyuyunceİşitme testinden geçtiyse ve düzenli kilo alıyorsa normaldir
Arkadaşımın kızına işitme testi yapılmamış meğer duymadığı için sürekli uyuyormuş Sessiz ortam olunca demek. acıkınca uyanıyormuş sadece. çok sonra farkettiler. Kulak tıkanıkmış ameliyat oldu sonradan.
Bir de açlıktan kan şekeri düştüğü için daha çok uyuma durumu olur ama senin ki düzenli kilo da alıyormuş maşallah o zaman
Belki ishal değildir, emin misin ishal olduğuna? Geçen hafta her bezde sulu kaka olunca ben de bir korkmuştum. Sonra bunları okudum;Kızlar bebeğim üşüttü ve ishal oldu. Sadece anne sütüyle besleniyor yinede su vermeli miyim ishal olduğu için. Vermeliysem ne kadar vereyim bilemedim
Ben vermeme taraftarıyım ama bence hislerine güvenAyin 14 unden bu yana 170 gram almis kizim. Hemsire mama vermene gerek yok bez sayisi iyiyse dedi. Ama gel de annemi ikna et. Hergun bir defa mama verelim diyor. Mama versek gun gectikte olcusunu arttirmak lazim bu sefer de sutum azalmayacak mi? Ya da meme reddi olursa diye korkuyorum. Bazen emerken sinirleniyor goguslerim yumusak oluyor sut azaliyor herhalde.
Mama vermeli miyim
Tatlım neyle ölçüyorsun bilmiyorum ama evde bir ben tartılıp, bir de kızımla birlikte çıkıyorduk. Son doktora gitmeden önce hiç kilo almamış görünüyordu. Ama neredeyse 500 gr almış. Bebeği tarttığın ayrı bir tartın yoksa, takma kafana bence. İstersen bi sağlık ocağına götürüp baktır, için rahat etsinYaa bizim evde de bu o kadar çok sorun oldu ki. Doktor mamaya gerek yok dedikçe ısrar ettiler, bunalttilar beni. 1 haftadır vermiyorum ama bu hafta da kilo almamış gibi. Zaten çok vermiyordum mama. Şaşırdım kaldım...
Ne güzel bir özet olmuş. Maşallah bebişe de sana daSelamlar, burası tam gaz devam ediyormuş ya :))
Bizim kızan 2 ayını doldurdu. 40 gün annem kaldı yanımda, baktım sonu yok, kadıncağız da çok yoruluyor, annemi gönderdim, 3 haftadır bebekle yalnızım. Bazı günler kolay oluyor, bazı günler zor.
Bu hafta 2. ay aşılarını oldu, çok sıkıntı çıkarır sandım maşallah aşı olurken hiç ağlamadı neredeyse. Burnunu temizlerken daha çok ortalığı birbirine katıyor.
İlk günlerden beri mama destekli gidiyorum, kilo alımı az çünkü. (Doktor kontrolü yarın ama doğduğundan beri 2 ayda toplam 1 kilo aldı diyeyim.) Çocuğu içerde çok besledim, geliştirdim ama dışarıda o kadar besleyemiyorum demek ki :/
7. haftadan beri ilk sosyal gülücüklerini atıyor, hatta ilki doğum günümdeydi, ondan ilk hediyemi aldım, gözlerim doldu.
40'ından sonra resmen dışkılama düzeni bozuldu. Bu hafta kaka yapamadığı 7. gün artık kıvranmaya ve ağlama krizine girdiği için doktor bilgisi dahilinde fitil vermek zorunda kaldım. Ama 7 gün boyunca herkesin beni her gün sürekli kaka yapıp yapmadığı konusunda her an sorguya çekmesi ve fitil verme konusunda baskı yapması aşırı derecede sinirimi bozdu.
Bizim kız "pırtların efendisi" gazını çıkarmada o kadar başarılı ki, doğduğundan beri hiç gaz çıkarmadık desem yeridir.
Kucağımda emiyorsa memelerime elleriyle masaj yapması, acıkınca ellerini şapırdatarak yemesi, ağladığında meme gelmezse emerken resmen söylenmesi, sabahları gerinerek uyanmasına bayılıyorum.
Bu arada emzirme sürecinde de sıkıntılar yaşadım, sol göğsüm mastit değil de onun bir önceki aşamasındaki süt tıkanıklığı oldu. Ateşlenme olursa mastit oluyor galiba. O kızarıklık, şişkinlik, memenin içinde çıldırtan bir sızlama hissi çok zordu. Bir de meme ucunda süt kabarcığı oldu, ağzına aldığında yumruklarımı filan ısırıyordum. Hele bazen sancı geldiği için kafasını geriye atması yok mu? Off. Meme ucum uzadı resmen. Doğurmak ve emzirmek bu kadar zor olmamalıydı yaa.
Ayrıca 1. ay sonlarına doğru yatarak emzirmeyi keşfettim, 1 aydır o kadar kolayıma geliyor ki. "Çocuğu kucağına almıyorsun." diye kendime kızıyorum, vicdan azabı çektiğim için özelikle kucağıma alıp emziriyorum. İkili koltukta kızla ben, üçlü koltukla eşim sızıyoruz resmen, salona yerleştik yatak odasını unuttuk gibi bir şey oldu.
2 ayın özeti acı tatlı böyle.
Dilini ısır nazar değmesin. MaşallahAbenım tosun kızım 43 gunluk oldu gunluk 50 gr alıyotve o kadar uslu kı nazar demesin sureklı uyuyor. Cok Uyumak sıkıntılı mı Acaba. 16 saat uyuyordur
Ya ben bebekler üşütmez diye duymuştum. Yeni doğan şimdi kakası zaten ishal gibi. Doktora götürdün mü kuzum? Nasıl oldu bebeğin?Kızlar bebeğim üşüttü ve ishal oldu. Sadece anne sütüyle besleniyor yinede su vermeli miyim ishal olduğu için. Vermeliysem ne kadar vereyim bilemedim
En ilk günden beri veriyorum bazen günde 2 ölçek bazen 4 ölçek sütüm azalmadı çok şükür. Ama benimki çok uyuyan bir bebek değil uyandığında uzun zaman uyanık kalıyor önce kendi sütümü verip bitiriyorum sonra mama veriyorum daha yemek isterse.Ayin 14 unden bu yana 170 gram almis kizim. Hemsire mama vermene gerek yok bez sayisi iyiyse dedi. Ama gel de annemi ikna et. Hergun bir defa mama verelim diyor. Mama versek gun gectikte olcusunu arttirmak lazim bu sefer de sutum azalmayacak mi? Ya da meme reddi olursa diye korkuyorum. Bazen emerken sinirleniyor goguslerim yumusak oluyor sut azaliyor herhalde.
Mama vermeli miyim
Ben de senin gibi ölçüyorum. Dün yanlış ölçtü sanırım, ya da benim kafam karıştı. Bu sabah yine tartıldık, almış meğer. Çok sevindimBen vermeme taraftarıyım ama bence hislerine güvenhem evdekileri hem her seni göreni ikna etmek o kadar yorucu ki gerçekten . Kızımla başbaşa olsaydık psikolojim daha iyi olurdu eminim ki
Tatlım neyle ölçüyorsun bilmiyorum ama evde bir ben tartılıp, bir de kızımla birlikte çıkıyorduk. Son doktora gitmeden önce hiç kilo almamış görünüyordu. Ama neredeyse 500 gr almış. Bebeği tarttığın ayrı bir tartın yoksa, takma kafana bence. İstersen bi sağlık ocağına götürüp baktır, için rahat etsin
Haha kankalik mi? Yok ya mumkun degil. Hamileligimin son donemlerinde cok bilenmistim, azalsa da devam ediyor.Biz ailecek çıkınca ben arkada oturuyorum aklım kalacağına orası daha iyi geliyor
Yaw biz buradayız sen yoksun valla bugün düşündüm daha yoksun diye Kv ile kanka oldu galiba dedim( ilk ayda yazdıklarına istinaden)
Bebeler birlikte büyütcez burda,çık çık gel
Teşekkür ederim. Her emzirme yonteminin farkli farkli faydalari var, bazen acemi ebeveynligin verdigi o sucluluk hissine kapılmadan edemiyorum.Ne güzel bir özet olmuş. Maşallah bebişe de sana da
O sosyal gülücükleri hevesle bekliyorum, şimdi bile gözleri kayan beceriksiz gülücüklere mest oluyoruz
Yatarak emzirme benim olmazsa olmazım, geceleri öyle uyuyoruz. Seninle temas ediyor, kokunu alıyor, hiç üzülme. Bebeğim sıcaktan da bunalıyor, bence o da rahat ediyorkucak isterse de ağlıyor zaten
Zorla üşüttük resmen. Kvlere gittik birkaç gün kaldık sürekli çocuğu battaniyeye sarıp durdu. Ben açıyorum üşümüyor diyorum arkamı dönüyorum çocuğum battaniye de. Sürekli üşüyor bu çocuk diyip sardı ne zaman tuvalete su icmeye vs gitsem 2 dkda sarılı buldum hep. Velhasıl çocuk sıcaktan isilik oldu bu sefer. Bende yüzü düzelsin diye gece tek battaniyeyle yatırdım kombi de kapalıydı orda biraz üşüdü muhtemelen. Dün çok huysuzdu kucağımdan inmek istemedi hep göğsümde uyudu ama bugün daha iyi. Normalde dediğin gibi kakası zaten sıvı ama bizimki gazla beraber baya su gibi ve sürekli kaka yapıyordu rutinden fazla.Ya ben bebekler üşütmez diye duymuştum. Yeni doğan şimdi kakası zaten ishal gibi. Doktora götürdün mü kuzum? Nasıl oldu bebeğin?
Çok teşekkür ederim bende bir sağlıkçıya sormadan hic mudahale etmedim. Kuzenim ebe ona sordum sadece anne sütü yeterli dedi.Belki ishal değildir, emin misin ishal olduğuna? Geçen hafta her bezde sulu kaka olunca ben de bir korkmuştum. Sonra bunları okudum;
Anne sütü ile beslenen bebekler 8-10 kereye kadar kaka yapabiliyorlarmış ve dışkılar da sıvı oluyormuş zaten. Parçacık varsa içinde, sindirilemeyen yağdan kaynaklanıyormuş. Yani sıvı olması daha makbul diye anladım ben.
Ama başka belirtiler de varsa bir doktora götürün istersen. Su vermek çok doğru olmayabilir
Canım doğru mu bilmiyorum ama bi yerde okumuştum soğuktan değil de terleyip teri üstünde soğuduğu zaman hasta olurmuş bebekler. Kv sürekli sardığı için terlediginden olmuş olabilir yaniZorla üşüttük resmen. Kvlere gittik birkaç gün kaldık sürekli çocuğu battaniyeye sarıp durdu. Ben açıyorum üşümüyor diyorum arkamı dönüyorum çocuğum battaniye de. Sürekli üşüyor bu çocuk diyip sardı ne zaman tuvalete su icmeye vs gitsem 2 dkda sarılı buldum hep. Velhasıl çocuk sıcaktan isilik oldu bu sefer. Bende yüzü düzelsin diye gece tek battaniyeyle yatırdım kombi de kapalıydı orda biraz üşüdü muhtemelen. Dün çok huysuzdu kucağımdan inmek istemedi hep göğsümde uyudu ama bugün daha iyi. Normalde dediğin gibi kakası zaten sıvı ama bizimki gazla beraber baya su gibi ve sürekli kaka yapıyordu rutinden fazla.
O yüzündeki isilik değil sıcaktan falan oldu diye düşünme. Hormonlardan oluyormuş bebekte.bizimkinde de var . Bende çok sıcak tutmuyorum ilk hafta sarıp sarmalıyordum. Hemşire sadece türkler böyle yapıyor dediZorla üşüttük resmen. Kvlere gittik birkaç gün kaldık sürekli çocuğu battaniyeye sarıp durdu. Ben açıyorum üşümüyor diyorum arkamı dönüyorum çocuğum battaniye de. Sürekli üşüyor bu çocuk diyip sardı ne zaman tuvalete su icmeye vs gitsem 2 dkda sarılı buldum hep. Velhasıl çocuk sıcaktan isilik oldu bu sefer. Bende yüzü düzelsin diye gece tek battaniyeyle yatırdım kombi de kapalıydı orda biraz üşüdü muhtemelen. Dün çok huysuzdu kucağımdan inmek istemedi hep göğsümde uyudu ama bugün daha iyi. Normalde dediğin gibi kakası zaten sıvı ama bizimki gazla beraber baya su gibi ve sürekli kaka yapıyordu rutinden fazla.
Evet bende böyle duymuştum. Arkasına bez koyuyorum hep o yüzden. Genelde gece yanıma alınca terliyor. Bende öksürünce korkmuştum. Arada çok tatlı öksürüyor.Canım doğru mu bilmiyorum ama bi yerde okumuştum soğuktan değil de terleyip teri üstünde soğuduğu zaman hasta olurmuş bebekler. Kv sürekli sardığı için terlediginden olmuş olabilir yani
Bende basta hormonlar diye düşündüm burda da okumuştum ama çocuğu normal ısıda tutunca baya azaldı sarınca yeniden olduO yüzündeki isilik değil sıcaktan falan oldu diye düşünme. Hormonlardan oluyormuş bebekte.bizimkinde de var . Bende çok sıcak tutmuyorum ilk hafta sarıp sarmalıyordum. Hemşire sadece türkler böyle yapıyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?