- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.921
Ya bebek dedigin gece gündüz uyur zaten bizimki gündüz full uyanık gece 12-1den 6 ya kadar deliksiz uyuyodu. Dün gündüz hep uyudu iste annemlerdeydik, gece uyumucak diye annem kalın da ben bakiyim falan deyince kaldık, tahmin ettiğim gibi tüm gece ıkına sıkıla derin uyuyamadi tabi ben de öyle.. Allah'tan emzirdikten sonra annem git içerde uyu dedi de ara ara dinlendimKıyamam ya. Uykusuz kalınca, bebişe bakmak da çok zorlaşıyorGündüz uykuları bizde gece uykularını çok etkilemiyor. Ama belki ortam değişikliğinden olmuştur. Umarım dönersiniz bugün eski düzeninize.
Gün aşırı banyo yaptiriyoruz yatmadan önce canım dün de annemlerde kaldık sırf tüm gün uyudu gece uyumaz kesin diye annem yardımcı olur diye burda kaldik artık aynen de dedigimiz gibi oldu..40 dan sonra huyları gerçekten değişiyor. Bir günümüz diğerine uymuyor artık. Etrafa yalancı çıkarıyorlar insanı. Banyo ettirip,masaj yapıp uyutmayı mı denesen canım? Uykuya dalamadikca iyice asabi oluyor bu bücürler.
Bizde gaz damlası kullandık dediklerini biogia biraz masum ama sab simplex değil ilaç bildiğin. Çevreden baskı yedim bizimde çocuklarımız gazlı oldu biz kullanmadık öyle öyle büyüdüler diye. Bende bıraktım doğru aslında ve ben bağırsaklarının damlaya alışmasından korktum açıkçasıtam bitti derken gaz sancısı tekrar geri gelirmi ya56 günlüğüz ağlaması yok ama öok ıkınıyor masajlar derken iki pıtpıta sevibiyoruz inş geçer.bir de kızlar doktorumuz hem sabsimplex sabah aklam 15 er damla hemde öğlen 5 damla biogaia verdi ama bu benim aklımı çok krıştryr bunca damla gaz için fazla değil mi ya böyle kullanan var mı ,doktora 2 kere aynı şeyi sordum iyi de bir doktor ,izahını biri bagırsak düzenleyici biri gaz öıkarıcı dedi.neyse kullanıyırum arada bazen azaltıyırun ondan sanırım tekrar tavan yapıyor.2.ay kontrolde tekrar soracagım üsteleyerek.Bir de kızlar yediklerimiz mi gaz yaoıyor diyorum ana dikkatte ediyorum
Canım gece uyutuyordum bi baktım nasıl gülücükler atıyorYaaaa işinizi gördü demek çok mutlu oldum ne demek canım Allah senden de razı olsun bebekler siz de rahatlamışsınızdırNasıl yaptı peki kakasını masajdan sonra. Fazlaca mı yaptı. Bizim kaka düzeni artık normale söndü bir kaç kez daha yaptık masajı artık hergün yapıyor kaka
Bir ay daha bekleyelim takip edelim dedi ama içiniz rahat etmezse bir çocuk kardiyoloğuna gidebilirsiniz dediİnşallah canımmasaldan da güzel haberler alırız inşallah 1 ay daha bekleyelim demedi mi doktor, ikinci ay kontrolünden sonra mi yonlendirdi?
Aman kuzuuuuuu yaaBayramınız kutlu olsun teyzeler
Selam canım, ne güzel bir mesaj olmuşMerhaba kızlar
Uzun zaman oldu buraya gelmeyeli, iyikide bakmışım ne güzel bilgiler vermissiniz. Çoğu konuda yalnız olmadığima sevindim. Uyku, gaz gibi problemler. Off yazcak o kadar şey var ki
İlk hafta bende depresyona girdim ama sonra toparladım. Eşim çok yoğun çalıştığı için bütün sorumluluk bende. Sağolsun annem ve kardeşlerim de arada yemek yaptılar. 1 hafta önce Fransa'ya geldim, eşimin ailesinin yanında kalacağım biraz. Iyiki de gelmişim, nefes aldirdilar bana. Ama yinede bende alışkanlık olmuş, bebeğime en iyi ben bakarım düşüncesiyle çoğu zaman kaplan kesiliyorumgeçen gün kayinpederim bebeği bana bırak siz alışverişe gidin dedi (kayınvalide ile). Nerdeee ben yalnız bırakacağım bebeği Tabi alinMasin diye binbir yalan uydurdum.
Anacim bu Fransızlar hiç hijyene dikkat etmiyor, eğer bebeğim mikrop kapmazsa sizi bilgilendiricem, biz Tr de çok abartiyoruz
Kız bebeği olanlara sorum var. Benim kızın kukusunda (klitoris bölgesinde) sivilce ucu gibi beyaz birşey var ve geçmedi.
Neyse ben size yine sık sık yazacağım, iyi oldu böyle:) öptüm herkesi
Biz çok rahatladık ya 40’tan sonra. Düzeni oturdu, gece uykuları düzeldi. Darısı başınıza40 dan sonra huyları değişiyor derler ya, iyi yönde değişmesini umardımKahve arkadaşı olmak için erken değil mi minik tırtıl? Kedilerimizin uykusu biraz da yavrularımızda olsaydı keşke. Benim kızım da çok tutarlı. Gündüzleri bir gün uyuyor, bir gün uyumuyor. Hiç şaşmıyor bu düzeni artık. Bugün ilk şehir dışı yolculugumuzu yapıyoruz. Ankaradan Bursaya ablama gidiyoruz. 1 saattir yoldayız. Şimdilik iyi geçiyor bakalım
SelaamSelam canım, ne güzel bir mesaj olmuş
Şu mikrop konusunu ben de merak ediyorum çok. Fazla kasıyoruz gibi geliyor ama başka bir yönden de bağışıklıkları zayıf diyorlarheyecanla bekliyorum haberlerini. Bir de soğuk konusunu aydınlatan olursa çok sevineceğim
Kayınpederin ne kadar tatlıymış ama. Bizimki 2 dk kucağına zor alıyorBen de genelde kaplanım, yalnız bırakmayı bırak uzun süre başkasının kucağında bırakamıyorum, başka odaya geçip uyuyamıyorum sanki psikolojik olarak etkilenecek gibi geliyor, mantıksız ama engel olamıyorum kendime
Maşallah kuzuyaBayramınız kutlu olsun teyzeler
Kuzum bizim ilk kontrolümüz 6 günlük yapıldı. O zaman yok kafası büyük yok bıngıldak çok açık Bi sürü saçma şey söyleyip kafamı bulandırdılar. Ben ondan sonra sadece aile hekimine gidip boy kilo baktırdım . Göz ilk muayene yaptırdım. Henüz kalça yaptırmadım. 43 günlüğüz. Bir de bu doktorumuzu arayıp bilgi verdim . 40 çıksın getirin göreyim dedi. Çok kusmasından tut ellerini yemesine kaka yaptığı gününe kadar not ettim. Çok şükür önemli bir durum yok ama reflü yüzündenmiş çok kusması ve ıkınması. O yanma hissi geçsin diye garip sesler çıkarıyormuş kuzum. Hiç bir şüphe aklınızda kalmasın her şeyi not edin sorun aklımda duracağına sordum gitti.Ciddi derken merak ettim normal rutin mi kaç günlüksünüz,kalça ve göz muayenelerini yaptırdınuz mı? Bende herşeyi not alıp tek tek soruyırum ama çıkınca yünede tatmin olmadığım oluyor 3 doktor değiştirdim eşimde kızıyor tek bir doktorda ikerkemek mantıklı olan.
Kucakta sallamak çok iyi dedi geçen günkü eğitimde. Anne karnını hatırlayıp güven duyuyormuş bebeler . Ayrıca koyunca uyanıyorsa arada bırakmak kendi halinde kalmasını sağlamak lazımmış kendi kendine öğrensin diyeBen de 5S yöntemini denemeye başlayınca sallamaya başladım. Kucağımda sallıyorum kundaklayıp, uyuyunca hop yatağa. Ben de başta annemlere kızdım saçmalamayın, sallamayın diyebileydim ilk günden başlardım sallamaya sonunda geceleri rahat rahat uyuyoruz
Yatağa koyunca uyumasına çok özendimulaşmak istediğimiz nokta burası. Kendi kendilerine uyumayı bilmiyorlarmış ilk aylarda, onu öğrenince yatağa koyunca uyuyorlarmış. Dene bakalım yavaş yavaş, uykusu gelince bırak git, öğrenirse ne mutlu sana darısı başımıza
Hadi bakalım selametle cnm40 dan sonra huyları değişiyor derler ya, iyi yönde değişmesini umardımKahve arkadaşı olmak için erken değil mi minik tırtıl? Kedilerimizin uykusu biraz da yavrularımızda olsaydı keşke. Benim kızım da çok tutarlı. Gündüzleri bir gün uyuyor, bir gün uyumuyor. Hiç şaşmıyor bu düzeni artık. Bugün ilk şehir dışı yolculugumuzu yapıyoruz. Ankaradan Bursaya ablama gidiyoruz. 1 saattir yoldayız. Şimdilik iyi geçiyor bakalım
Canım parfümü Fransızlar bulmuş derler sebebi de kötü kokularını örtmek için Yıkanmak yerine kokuyu baskılamayı tercih etmeleriymişUzun zaman oldu buraya gelmeyeli, iyikide bakmışım ne güzel bilgiler vermissiniz. Çoğu konuda yalnız olmadığima sevindim. Uyku, gaz gibi problemler. Off yazcak o kadar şey var ki
İlk hafta bende depresyona girdim ama sonra toparladım. Eşim çok yoğun çalıştığı için bütün sorumluluk bende. Sağolsun annem ve kardeşlerim de arada yemek yaptılar. 1 hafta önce Fransa'ya geldim, eşimin ailesinin yanında kalacağım biraz. Iyiki de gelmişim, nefes aldirdilar bana. Ama yinede bende alışkanlık olmuş, bebeğime en iyi ben bakarım düşüncesiyle çoğu zaman kaplan kesiliyorumgeçen gün kayinpederim bebeği bana bırak siz alışverişe gidin dedi (kayınvalide ile). Nerdeee ben yalnız bırakacağım bebeği Tabi alinMasin diye binbir yalan uydurdum.
Anacim bu Fransızlar hiç hijyene dikkat etmiyor, eğer bebeğim mikrop kapmazsa sizi bilgilendiricem, biz Tr de çok abartiyoruz
Kız bebeği olanlara sorum var. Benim kızın kukusunda (klitoris bölgesinde) sivilce ucu gibi beyaz birşey var ve geçmedi.
Neyse ben size yine sık sık yazacağım, iyi oldu böyle:) öptüm herkesi
Huyları değişiyor demekki inşllah zorlaşmazda kolaylaşırBizde dünden beri oyleyiz kucağımdan yatağa koyduğum an ikinip sıkılıp ağlamaya basliyo
Allah kolaylık versin canım umarım çabuk atlatırsınızDoktornkoysu teşhisi canim hem.gazli hemde haftanın 3 gününden fazla 3 saatten fazla devam eden sebepsiz ağlamaları var
Ay kıyamam yazık öyle oluyorlar rahatlıyorlarCanım gece uyutuyordum bi baktım nasıl gülücükler atıyorrahatlama ifadesi ,kokuyuda alınca açtım fazlaca yapmıştı. Şimdi olabildiğince yapıyorum masajı kendiliğinden yapması gibi bir nimet yok
Çok geçmiş olsun bnm bebeğimde boğazını temizler gibi sesler çıkarıyor onun sebebi reflumuymus yani biz henüz kontrole gitmedikteCanımlar biz bugün doktora gittik
Geçmeyen ve gittikçe artan kusması vardı. Bir emiyorsa 3-5 kusuyordu hem de öyle böyle değil. Ve yüzüNdeki sivilceler de artmaya ve yerleşmeye başlamıştı. Doktor alerjik ama neye alerjisi var bilemeyiz takip edeceğiz dedi. Kusması yüzünden de reflü olmuş belki de reflü yüzünden kusuyordur onu da bilemiyorum. Tüm gün ıkınıp garip sesler çıkarıyordu. Böyle boğazını temizler gibi gıcığını temizler gibi. Hepsi reflüdenmiş. Emdikten sonra üç saat uyusa dahi uyanınca kusuyordu.
Sivilceler için bir şey yapmadı ama takip edelim dedi. Süt kesinlikle içme peynir yoğurt yenebilir dedi. Alerji ama kakayı sormadı mesela.
Onun dışında ev 21-22 derece olsun ama güzel giydirin üşümesin dedi. Soğukta burun tıkanıklığı daha az oluyormuş. Mutlaka SF sık burnuna dedi. Bunun dışında boy kilo normal şükür. Allah beterinden korusun ama bu kusma işi çok can sıkıcı. Ne emse üç katını çıkarıyor kilo almasını etkilemez inşallah
Aminn ins bu arada kakası için yaptığın mani mrk ettim bnm bebeğimde 3 gunkaka yapmamıştı dün yaptı ama bgn yine yokHuyları değişiyor demekki inşllah zorlaşmazda kolaylaşır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?