2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ya bebek dedigin gece gündüz uyur zaten bizimki gündüz full uyanık gece 12-1den 6 ya kadar deliksiz uyuyodu. Dün gündüz hep uyudu iste annemlerdeydik, gece uyumucak diye annem kalın da ben bakiyim falan deyince kaldık, tahmin ettiğim gibi tüm gece ıkına sıkıla derin uyuyamadi tabi ben de öyle.. Allah'tan emzirdikten sonra annem git içerde uyu dedi de ara ara dinlendim

Gün aşırı banyo yaptiriyoruz yatmadan önce canım dün de annemlerde kaldık sırf tüm gün uyudu gece uyumaz kesin diye annem yardımcı olur diye burda kaldik artık aynen de dedigimiz gibi oldu..

Bizde gaz damlası kullandık dediklerini biogia biraz masum ama sab simplex değil ilaç bildiğin. Çevreden baskı yedim bizimde çocuklarımız gazlı oldu biz kullanmadık öyle öyle büyüdüler diye. Bende bıraktım doğru aslında ve ben bağırsaklarının damlaya alışmasından korktum açıkçası

Merhaba kızlar
Uzun zaman oldu buraya gelmeyeli, iyikide bakmışım ne güzel bilgiler vermissiniz. Çoğu konuda yalnız olmadığima sevindim. Uyku, gaz gibi problemler. Off yazcak o kadar şey var ki
İlk hafta bende depresyona girdim ama sonra toparladım. Eşim çok yoğun çalıştığı için bütün sorumluluk bende. Sağolsun annem ve kardeşlerim de arada yemek yaptılar. 1 hafta önce Fransa'ya geldim, eşimin ailesinin yanında kalacağım biraz. Iyiki de gelmişim, nefes aldirdilar bana. Ama yinede bende alışkanlık olmuş, bebeğime en iyi ben bakarım düşüncesiyle çoğu zaman kaplan kesiliyorum geçen gün kayinpederim bebeği bana bırak siz alışverişe gidin dedi (kayınvalide ile). Nerdeee ben yalnız bırakacağım bebeği Tabi alinMasin diye binbir yalan uydurdum.
Anacim bu Fransızlar hiç hijyene dikkat etmiyor, eğer bebeğim mikrop kapmazsa sizi bilgilendiricem, biz Tr de çok abartiyoruz
Kız bebeği olanlara sorum var. Benim kızın kukusunda (klitoris bölgesinde) sivilce ucu gibi beyaz birşey var ve geçmedi.
Neyse ben size yine sık sık yazacağım, iyi oldu böyle:) öptüm herkesi

Canım gece uyutuyordum bi baktım nasıl gülücükler atıyor rahatlama ifadesi ,kokuyuda alınca açtım fazlaca yapmıştı. Şimdi olabildiğince yapıyorum masajı kendiliğinden yapması gibi bir nimet yok

Selam canım, ne güzel bir mesaj olmuş
Şu mikrop konusunu ben de merak ediyorum çok. Fazla kasıyoruz gibi geliyor ama başka bir yönden de bağışıklıkları zayıf diyorlar heyecanla bekliyorum haberlerini. Bir de soğuk konusunu aydınlatan olursa çok sevineceğim
Kayınpederin ne kadar tatlıymış ama. Bizimki 2 dk kucağına zor alıyor Ben de genelde kaplanım, yalnız bırakmayı bırak uzun süre başkasının kucağında bırakamıyorum, başka odaya geçip uyuyamıyorum sanki psikolojik olarak etkilenecek gibi geliyor, mantıksız ama engel olamıyorum kendime

Biz çok rahatladık ya 40’tan sonra. Düzeni oturdu, gece uykuları düzeldi. Darısı başınıza Atak haftasını da atlattık sanırım, yeni becerileri var artık sesler çıkartıyor, elini ağzına götürüp emmeye başladı, sosyal gülücükler başladı, etrafı incelemesi, bizi dinlemesi değişti, ellerini ayaklarını incelemeye başladı gittikçe tatlılaşıyorlarmış cidden
Yolculuk nasıl geçti? Biz dün İstanbul’dan Eskişehir’e geldik, iki katı zamanda gelebildik ortalama 2 saatte bir emzirme / alt değiştirme molası vermek gerekti, o molalar da uzun sürüyor. 3 mola verdik Pazartesi de Antalya yolculuğu var, o daha çok korkutuyor beni. Süt sağıp buzluğa attım biraz, o biraz kurtarıyor yolda. Keşke yolda biraz daha uyusaydı, pek uyumadı

Selaam
Bende senin gibiyim canim. Aynı şeyleri hissediyorum ve yapıyorum. Benden başkası onu sakinlestiremez yada bakamaz algısı var aklımda.
Heh soğuk konusuna geleliiiiim:) Evde genellikle 19-21 derece, malum ben bir Türk anasiyim ve bebemi 2-3 kat giydirip battaniyeye sariyorum. Bunu ilk yaptigimda kv ile kp i birbirine bakarken yakaladım bu Ortadoğulu manyak ne yapıyor der gibi Genelde ben ortuyorum onlar açıyor. Ama 1 haftadır hasta olmadi şükür
Bana sormadan dokunmuyorlar bebeğe, çok saygililar. Kucaklarına almak için gözümün içine bakiyolar bende veriyorum ama kaplan duygular gelince hemen geri aliyOrum.
Sadece emzirdigim içinde şaşkınlar burda. Fransızlar emzirsede gece mutlaka mama veriyormuş ve 3 ay emziriyorlar. Tr de 2 yıl emziriyolar dedimde şaka sandılar

Kuzum bizim ilk kontrolümüz 6 günlük yapıldı. O zaman yok kafası büyük yok bıngıldak çok açık Bi sürü saçma şey söyleyip kafamı bulandırdılar. Ben ondan sonra sadece aile hekimine gidip boy kilo baktırdım . Göz ilk muayene yaptırdım. Henüz kalça yaptırmadım. 43 günlüğüz. Bir de bu doktorumuzu arayıp bilgi verdim . 40 çıksın getirin göreyim dedi. Çok kusmasından tut ellerini yemesine kaka yaptığı gününe kadar not ettim. Çok şükür önemli bir durum yok ama reflü yüzündenmiş çok kusması ve ıkınması. O yanma hissi geçsin diye garip sesler çıkarıyormuş kuzum. Hiç bir şüphe aklınızda kalmasın her şeyi not edin sorun aklımda duracağına sordum gitti.
Kucakta sallamak çok iyi dedi geçen günkü eğitimde. Anne karnını hatırlayıp güven duyuyormuş bebeler . Ayrıca koyunca uyanıyorsa arada bırakmak kendi halinde kalmasını sağlamak lazımmış kendi kendine öğrensin diye
Hadi bakalım selametle cnm
Canım parfümü Fransızlar bulmuş derler sebebi de kötü kokularını örtmek için Yıkanmak yerine kokuyu baskılamayı tercih etmeleriymiş ben de duyduğumun yalancısıyım çok hijyenik değiller dedin ya ona istinaden

Ay kıyamam yazık öyle oluyorlar rahatlıyorlar bir kaç güne düzelir heralde hçkendilipinden yapar benimki şimdi kendiliğinden yapıyor günde 2 defa gece 1 defa gerçekten kendiliğinden yapması çok büyük nimet

Canımlar biz bugün doktora gittik
Geçmeyen ve gittikçe artan kusması vardı. Bir emiyorsa 3-5 kusuyordu hem de öyle böyle değil. Ve yüzüNdeki sivilceler de artmaya ve yerleşmeye başlamıştı. Doktor alerjik ama neye alerjisi var bilemeyiz takip edeceğiz dedi. Kusması yüzünden de reflü olmuş belki de reflü yüzünden kusuyordur onu da bilemiyorum. Tüm gün ıkınıp garip sesler çıkarıyordu. Böyle boğazını temizler gibi gıcığını temizler gibi. Hepsi reflüdenmiş. Emdikten sonra üç saat uyusa dahi uyanınca kusuyordu.
Sivilceler için bir şey yapmadı ama takip edelim dedi. Süt kesinlikle içme peynir yoğurt yenebilir dedi. Alerji ama kakayı sormadı mesela.
Onun dışında ev 21-22 derece olsun ama güzel giydirin üşümesin dedi. Soğukta burun tıkanıklığı daha az oluyormuş. Mutlaka SF sık burnuna dedi. Bunun dışında boy kilo normal şükür. Allah beterinden korusun ama bu kusma işi çok can sıkıcı. Ne emse üç katını çıkarıyor kilo almasını etkilemez inşallah

Çok geçmiş olsun bnm bebeğimde boğazını temizler gibi sesler çıkarıyor onun sebebi reflumuymus yani biz henüz kontrole gitmedikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…