- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #39.021
Bizim cocuklar boyle demek bizde de benzer durumlar var acil yardim icin annemi bekliyorum, azicik uyumak icinAsla uyumuyor yaa ben şaştım kaldım artık karnı tok altı temiz gazı yok evde kucakta gezince duruyor bitektükendim gerçekten
Normal diyolar inşallah öyledir. Ablam akşam yorgunluktan iyi uyuyamıyorsun sütün dolmuyor dedi. Birde yine yorgunluktan güzel yiyemiyorsun tabi oda var dedi. Belkide çocukta bundan dolayı huysuz. Hissediyor…Gerçekten ben de aynıyım çaresizlik elimi kolumu bağlıyor çok sinirleniyorum ama elimden bir şey gelmiyor yani iş güç uyku bir yere kadar ama saatlerce ağlıyor Veya uyumuyor kıpır kıpır Bi huysuzluk nesi var bilmiyoruz öylece bekliyoruz
İnşallah geçer hepsinin zira grupta Bir çoğumuz oldukça dertliyiz şu sıralar
Bunu ben de denedim ama beceremedimKızlar yeni bişey deniyorumhamile yastığı ile uyutmaya başladım bu akşam şimdilik uyuyor ama rastlantı mı yoksa işe yaradı mı bu gecenin sabahında belli olacak benimki gibi uyumayan bebeklere bi umut olur umarım
Yarın Antalya yolu var bizde de, umarım sizinki gibi rahat geçer. Bir süt daha atayım ben de buzluğa. 2 sefer verebilsem ciddi bir zaman kazandırır gerçekten.O beceriler bizde de olduellerini emiyor,gülücükler saçıyor, sesler çıkarıyor. Çok tatlı oldular. Bizim yol 4,5 saat sürdü. Süt sağmıştım yolda ilk onu verdim. Bursaya kadar uyudu. Yolun sonuna doğru uyandı iyice emzirdim. Altını değiştirmedim,sadece çiş yaptı O yüzden çok rahat bir yolculuk oldu. Ama akşam krizi başlayınca herkesi mum etti. 6 yaşında yeğenim var, ablama diyor ki, anne gece inci uyanınca hepimiz uyanacak mıyız? herkes çocuğumu susturmaya çalışıyor, kucaktan kucağa geziyor. Bana da iyi geldi biraz nefes aldım. Inşallah dönüş yolumuz da güzel geçer.
Biz de böyleyiz, ve ben de kendisi uyumaya alışsın istiyorum. 5S yöntemi işe yaradı biraz, kabaca kundak, sallama, pış pış sesi. Ama o da hem zahmetli hem de yine kendisi uyumasına tam çözüm değil. Bebeğin uykuya geçmeyi öğrenmesi için biraz gözlemlemek, uyanır uyanmaz almayıp ona uykuya geçebilmesi için zaman vermek gerekiyor diye okudum ama henüz ben yapamadım bunu. Ağlamaya başlar başlamaz, hatta henüz tam başlamadan, koşuyorumAynısını bu gece bende yaşadım sürekli kıpır kıpır ağlamıyor ama derin uykuyada dalmıyor yanımda uyumak istiyor kolumda kucağımızda uyuyor sadece babasının omzunda ne yapacağımı bilemiyorum. Bende yatıpında uykuya dalsın öyle alışsın istiyorum bi akıl verin.
Her gün değişiyorlar ya, çok zaman kalmamıştır senin de.40 I çıktıktan ne kadar sonra bu tatlış hareketler oldu bende istiyorum artık biz daha 35 günlüğüz bugğn biraz farklı sesler çıkarıp uzun uzun inceledi bizi ama tam olarak agular falan yok
Aynen öyle canım ben dayanamazken nasıl dayanıyor diye düşünüyorum artıkBizim cocuklar boyle demek bizde de benzer durumlar var acil yardim icin annemi bekliyorum, azicik uyumak icinbebisim bi de beni yatak olarsk kullanip uyumaui seviyor. Bugun o sekilde azicik uyumusum da enerji geldi. Uykusuzluk tuketiyor bizi
Malasef hüsranla sonuçlandı canımBunu ben de denedim ama beceremedimişe yararsa nasıl yaptığını detaylı anlatır mısın? Zafere giden her yol mübah
Kuzum kundak yapıyor musun? Ben yarım kundak yapıyorum bir de emzik veriyorum kıpır kıpır olan çocuk emziği aldığı gibi şak diye duruyor uykuya dalınca atıyor emziğiBizimkinin de dakkası dakkasını tutmuyor ama derin uykuya dalmaması beni delirtiyor öyle olunca biz de uyuyamıyoruz sürekli kıpır kıpır ıhlıyor tıslıyor gözleri kapalı. Ne yapacam ben ya
Kuzum ben iki gündür yazıyorum. Okudun mu bilmiyorum ben çıkardığı sesleri kusmasını falan yazdım.bizimki reflüymüş.Oku bi karşılaştır bakalım. Kendini suçlama.ben hep dikkat ettim.hem yediğime hem gazının çıkmasına Yattığı pozisyona ve Yatış eğimine kadar. yapısında varsa oluyor allah dermansız dert vermesin Geçer inşallahKızlar sanırım bebegimde reflü var ama emin de olamiyorum yason 2 gündür gece uykuda yüksek tonda ses çıkarmaya başlamıştı onun sesine uyandım ne olduğunu anlamaya çalıştım hep. Acaba üşüdü mu hasta mı oldu diye düşünüyordum dün birkaç kez kustu. Bu zamana kadar hep gazını çıkarmaya çalıştım yarım saat uğraştığım halde çıkmayınca yatağına koyduğum zamanlar oldu. Ne zaman öyle yapsam rahatsız oldu midesi bulandı ses çıkarıp belli etti kaldırdım gazını çıkardı bazen de kusmuş oluyordu. Acaba benim bu çıkaramadım diye bırakmalarım yüzünden reflü mü oldu çocuğum emdikten sonra gazını çıkarıyorum iyice sindirsin diye en az yarım saat göğsümde uyuyor ama yine de beşiğine koyunca süt geri geliyor guluk guluk ses geliyor yutuyor yüzü ekşiyor yavrumun. Doktora daha gitmedik ama sanırım reflü böyle oluyor
Ayy öyle mi hemen bulayım mesajını, kaç gündür doğru düzgün bakamadım buraya. Bende yatış şekline gazına yediğime hep dikkat ettim ama bazen gazı çıkmıyor diye bıraktımKuzum ben iki gündür yazıyorum. Okudun mu bilmiyorum ben çıkardığı sesleri kusmasını falan yazdım.bizimki reflüymüş.Oku bi karşılaştır bakalım. Kendini suçlama.ben hep dikkat ettim.hem yediğime hem gazının çıkmasına Yattığı pozisyona ve Yatış eğimine kadar. yapısında varsa oluyor allah dermansız dert vermesin Geçer inşallah
Ayni seyleri benim bebistede oluyor kusmasi fiskirma seklinde degilse korkma bence cok yiyodur ondan oluyordur ben baktim karni sis doymus kesiyorum beslemeyi zamanlada doyunca kendi birakmaya basladi zaten ilk oglumun reflusu vardi ondan bilirim hem cok gazli bi bebekti hemde fiskirir sekilde kusuyordu kilo alimi azalmisti kusma oyle boyle degildi yaniKızlar sanırım bebegimde reflü var ama emin de olamiyorum yason 2 gündür gece uykuda yüksek tonda ses çıkarmaya başlamıştı onun sesine uyandım ne olduğunu anlamaya çalıştım hep. Acaba üşüdü mu hasta mı oldu diye düşünüyordum dün birkaç kez kustu. Bu zamana kadar hep gazını çıkarmaya çalıştım yarım saat uğraştığım halde çıkmayınca yatağına koyduğum zamanlar oldu. Ne zaman öyle yapsam rahatsız oldu midesi bulandı ses çıkarıp belli etti kaldırdım gazını çıkardı bazen de kusmuş oluyordu. Acaba benim bu çıkaramadım diye bırakmalarım yüzünden reflü mü oldu çocuğum emdikten sonra gazını çıkarıyorum iyice sindirsin diye en az yarım saat göğsümde uyuyor ama yine de beşiğine koyunca süt geri geliyor guluk guluk ses geliyor yutuyor yüzü ekşiyor yavrumun. Doktora daha gitmedik ama sanırım reflü böyle oluyor
Reflü yatağımız yok ama yattığı yeri hep yüksek eğimli tuttum.ilk doğduğunda odaya getirdiler emzirme hemşiresi hep böyle eğimli yatırın diye gösterdi. yatağının altına hep yastık koydum eğim verdim. Buradan bir arkadaş kim hatırlamıyorum reflü yatağına koyuyorum ama kayıp normal zemine iniyor demişti kullanışsız oluyor falan diye yazmıştı. Yatağı almadan yatak veya minderinin altına yastık koyup baş hizasını yükseltebilirsin bu şekilde dene verim alırsan veya alamazsan duruma göre hareket edersin. Süt içme ve kusunca bol suyla yıkaAyy öyle mi hemen bulayım mesajını, kaç gündür doğru düzgün bakamadım buraya. Bende yatış şekline gazına yediğime hep dikkat ettim ama bazen gazı çıkmıyor diye bıraktımpeki reflü yatağı kullanıyor musun ben bugün alıcam nasıl kullanmak lazım acaba, gece de onda yatabiliyor mu hicbir fikrim yok bu konuda
İnleme ic8nmi öyle söyledi doktor cnm bizdede sürekli boğazını temizler gibi bı ses cikariyo sürekli yspiyo bunuBen doktora her gittiğimde sordum bana sabırla bekle 2.ay geçecek dedi. Şimdi yok kadar az
Aynı şekilde biz de böyleyiz yalnız değilmişim demekkiNormal diyolar inşallah öyledir. Ablam akşam yorgunluktan iyi uyuyamıyorsun sütün dolmuyor dedi. Birde yine yorgunluktan güzel yiyemiyorsun tabi oda var dedi. Belkide çocukta bundan dolayı huysuz. Hissediyor…
Cnm nurse harveysi kaç damla veriyosun bende onu aldimda eczacı günde 4 damlayı geçmesin dedi az gibi geldi sanki bana ilk bebegimdede kullanmıştım ama miktarı daha çoktu sanki tam hatirlamiyoeumdaKızlar benim bebiş çok gazlıYazık sürekli kıvranıyor. Bide son zamana artan kusmaları vardı. Doktorumuz idrar tahliliyle kültürü istedi. Hastaneye gittik röntgen çekildi. Ultrasonlada baktılar. Gazdan başka bişey yok çok şükür. Biogaia kullanıyoduk bağırsak düzdnleyici. Artı nurse harveys gaz damlasına başlamıştık. En son sonuçları doktora gönderince çok çok gaz var dedi yine nurse harveys in colex adlı şurubuna başlattı. İyi geldi gibi. Geçmezse reflü tedavisine başlarız dedi. Gazlı bebek çok zor Allah yardımcımız olsun. Dün 3 saat gaz çıkardım sadece düşünün.. yeterki çıksın acı çekmesin oğlumuz 24 saat bile yaparım.. Sizler nasılsınız nasıl gidiyor merak ediyorum bi yandan okuyamıyorum bile msjları..
Evet canım inlmeye dedi. Bence çıkardığı o seste normalİnleme ic8nmi öyle söyledi doktor cnm bizdede sürekli boğazını temizler gibi bı ses cikariyo sürekli yspiyo bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?