2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Asla uyumuyor yaa ben şaştım kaldım artık karnı tok altı temiz gazı yok evde kucakta gezince duruyor bitek tükendim gerçekten
Bizim cocuklar boyle demek bizde de benzer durumlar var acil yardim icin annemi bekliyorum, azicik uyumak icin bebisim bi de beni yatak olarsk kullanip uyumaui seviyor. Bugun o sekilde azicik uyumusum da enerji geldi. Uykusuzluk tuketiyor bizi

Normal diyolar inşallah öyledir. Ablam akşam yorgunluktan iyi uyuyamıyorsun sütün dolmuyor dedi. Birde yine yorgunluktan güzel yiyemiyorsun tabi oda var dedi. Belkide çocukta bundan dolayı huysuz. Hissediyor…

Kızlar benim bebiş çok gazlı Yazık sürekli kıvranıyor. Bide son zamana artan kusmaları vardı. Doktorumuz idrar tahliliyle kültürü istedi. Hastaneye gittik röntgen çekildi. Ultrasonlada baktılar. Gazdan başka bişey yok çok şükür. Biogaia kullanıyoduk bağırsak düzdnleyici. Artı nurse harveys gaz damlasına başlamıştık. En son sonuçları doktora gönderince çok çok gaz var dedi yine nurse harveys in colex adlı şurubuna başlattı. İyi geldi gibi. Geçmezse reflü tedavisine başlarız dedi. Gazlı bebek çok zor Allah yardımcımız olsun. Dün 3 saat gaz çıkardım sadece düşünün.. yeterki çıksın acı çekmesin oğlumuz 24 saat bile yaparım.. Sizler nasılsınız nasıl gidiyor merak ediyorum bi yandan okuyamıyorum bile msjları..

Bunu ben de denedim ama beceremedim işe yararsa nasıl yaptığını detaylı anlatır mısın? Zafere giden her yol mübah

Yarın Antalya yolu var bizde de, umarım sizinki gibi rahat geçer. Bir süt daha atayım ben de buzluğa. 2 sefer verebilsem ciddi bir zaman kazandırır gerçekten.
Yerim ben onu ya uykusuna kıyamamış
Kalabalık çok rahatlatıyor cidden. Dün misafirimiz vardı, hem kuzenlerim slingle uyuttular, hem de sanırım konuşma sesine bayılıyor, 6 saat falan uyudu (arada gözünü aralayıp emdi ) Geniş aile seviyorlar da işte, yarından itibaren bir eşim bir ben, bir süre sonra bir tek ben ama büyüdükçe kolaylaşıyormuş, deneyim de olmayınca hep öyle kalacak gibi gelmişti

Biz de böyleyiz, ve ben de kendisi uyumaya alışsın istiyorum. 5S yöntemi işe yaradı biraz, kabaca kundak, sallama, pış pış sesi. Ama o da hem zahmetli hem de yine kendisi uyumasına tam çözüm değil. Bebeğin uykuya geçmeyi öğrenmesi için biraz gözlemlemek, uyanır uyanmaz almayıp ona uykuya geçebilmesi için zaman vermek gerekiyor diye okudum ama henüz ben yapamadım bunu. Ağlamaya başlar başlamaz, hatta henüz tam başlamadan, koşuyorum Fakat yavaş yavaş denemeye başlayacağım. 3 aydan sonra da değişiyormuş sanırım, belki de biraz beklemek lazım

40 I çıktıktan ne kadar sonra bu tatlış hareketler oldu bende istiyorum artık biz daha 35 günlüğüz bugğn biraz farklı sesler çıkarıp uzun uzun inceledi bizi ama tam olarak agular falan yok
Her gün değişiyorlar ya, çok zaman kalmamıştır senin de.
Sanırım 41-42 günlükken sesler başladı. Gülücükleri tam tahmin edemiyorum, zaten gülüyordu, hangisi sosyal hangisi değil bilemedim. Takip etmesi falan da uzun zamandır vardı ama gelişti, o yüzden onu da net söyleyemiyorum. Elini emmesi, el ayak incelemesi daha yeni, ama oda 45 güne falan denk geliyor herhalde

Kızlar sanırım bebegimde reflü var ama emin de olamiyorum ya son 2 gündür gece uykuda yüksek tonda ses çıkarmaya başlamıştı onun sesine uyandım ne olduğunu anlamaya çalıştım hep. Acaba üşüdü mu hasta mı oldu diye düşünüyordum dün birkaç kez kustu. Bu zamana kadar hep gazını çıkarmaya çalıştım yarım saat uğraştığım halde çıkmayınca yatağına koyduğum zamanlar oldu. Ne zaman öyle yapsam rahatsız oldu midesi bulandı ses çıkarıp belli etti kaldırdım gazını çıkardı bazen de kusmuş oluyordu. Acaba benim bu çıkaramadım diye bırakmalarım yüzünden reflü mü oldu çocuğum emdikten sonra gazını çıkarıyorum iyice sindirsin diye en az yarım saat göğsümde uyuyor ama yine de beşiğine koyunca süt geri geliyor guluk guluk ses geliyor yutuyor yüzü ekşiyor yavrumun. Doktora daha gitmedik ama sanırım reflü böyle oluyor

Bizim cocuklar boyle demek bizde de benzer durumlar var acil yardim icin annemi bekliyorum, azicik uyumak icin bebisim bi de beni yatak olarsk kullanip uyumaui seviyor. Bugun o sekilde azicik uyumusum da enerji geldi. Uykusuzluk tuketiyor bizi
Aynen öyle canım ben dayanamazken nasıl dayanıyor diye düşünüyorum artık oh iyi annen gelince biraz olsun nefes alırsın ya kurtarıcımız oluyorlar resmen ben sabaha doğru ayağımda sallarken ikimizde uyumuşuz artık Allahtan yanlarıma yastıkla destek veriyorum yapmam dediğim ne varsa yaptırdı bana bu çocuk

Bunu ben de denedim ama beceremedim işe yararsa nasıl yaptığını detaylı anlatır mısın? Zafere giden her yol mübah
Malasef hüsranla sonuçlandı canım ayakta sallayarak uyudum dün geceyi ilk bi süre sonra yanıma yatırdım uyandı geri salladım felan 4 saat uyudu totalde buna şükür diyorum artık
Anam ne zormuş beee

Bizimkinin de dakkası dakkasını tutmuyor ama derin uykuya dalmaması beni delirtiyor öyle olunca biz de uyuyamıyoruz sürekli kıpır kıpır ıhlıyor tıslıyor gözleri kapalı. Ne yapacam ben ya
Kuzum kundak yapıyor musun? Ben yarım kundak yapıyorum bir de emzik veriyorum kıpır kıpır olan çocuk emziği aldığı gibi şak diye duruyor uykuya dalınca atıyor emziği bazen bizimde huysuzluğumuz tutuyor o gibi durumlarda göğsümde uyutuyorum sonra yerine koyuyorum devam ediyor. Mesela benimki yatağına koyunca uyumuyorsa mutlaka bir sıkıntısı oluyor. Alıyorum kucağıma gazını çıkarıyor devam ediyor sonra uyumaya.

Kuzum ben iki gündür yazıyorum. Okudun mu bilmiyorum ben çıkardığı sesleri kusmasını falan yazdım.bizimki reflüymüş.Oku bi karşılaştır bakalım. Kendini suçlama.ben hep dikkat ettim.hem yediğime hem gazının çıkmasına Yattığı pozisyona ve Yatış eğimine kadar. yapısında varsa oluyor allah dermansız dert vermesin Geçer inşallah

Ayy öyle mi hemen bulayım mesajını, kaç gündür doğru düzgün bakamadım buraya. Bende yatış şekline gazına yediğime hep dikkat ettim ama bazen gazı çıkmıyor diye bıraktım peki reflü yatağı kullanıyor musun ben bugün alıcam nasıl kullanmak lazım acaba, gece de onda yatabiliyor mu hicbir fikrim yok bu konuda

Ayni seyleri benim bebistede oluyor kusmasi fiskirma seklinde degilse korkma bence cok yiyodur ondan oluyordur ben baktim karni sis doymus kesiyorum beslemeyi zamanlada doyunca kendi birakmaya basladi zaten ilk oglumun reflusu vardi ondan bilirim hem cok gazli bi bebekti hemde fiskirir sekilde kusuyordu kilo alimi azalmisti kusma oyle boyle degildi yani

Reflü yatağımız yok ama yattığı yeri hep yüksek eğimli tuttum.ilk doğduğunda odaya getirdiler emzirme hemşiresi hep böyle eğimli yatırın diye gösterdi. yatağının altına hep yastık koydum eğim verdim. Buradan bir arkadaş kim hatırlamıyorum reflü yatağına koyuyorum ama kayıp normal zemine iniyor demişti kullanışsız oluyor falan diye yazmıştı. Yatağı almadan yatak veya minderinin altına yastık koyup baş hizasını yükseltebilirsin bu şekilde dene verim alırsan veya alamazsan duruma göre hareket edersin. Süt içme ve kusunca bol suyla yıka
Hemen geçer merak etme

Cnm nurse harveysi kaç damla veriyosun bende onu aldimda eczacı günde 4 damlayı geçmesin dedi az gibi geldi sanki bana ilk bebegimdede kullanmıştım ama miktarı daha çoktu sanki tam hatirlamiyoeumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…