- 2 Mayıs 2018
- 72
- 46
- 38
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #39.041
8ns normaldir çok taktim bende kafaya sürekli yapiyo ya uykuda yatırırken kaldırırken boğazı yirtilcak artık diyorum uyurken bile kaldırıp emziriyorum sussun diyeEvet canım inlmeye dedi. Bence çıkardığı o seste normal
Bizimki genelde sızıntı şeklinde oluyor. Sadece dün fışkırır gibi kustu onda da babası sağdığım sütü biberonla vermişti belkide çok geldi diye düşündüm. Çok teşekkür ederim takip edeceğim bakalım inşallah yoktur.Ayni seyleri benim bebistede oluyor kusmasi fiskirma seklinde degilse korkma bence cok yiyodur ondan oluyordur ben baktim karni sis doymus kesiyorum beslemeyi zamanlada doyunca kendi birakmaya basladi zaten ilk oglumun reflusu vardi ondan bilirim hem cok gazli bi bebekti hemde fiskirir sekilde kusuyordu kilo alimi azalmisti kusma oyle boyle degildi yani
Bnmde sağdan emzirirken sol akıyor elimle bastiriyorum bende öyle duruyor birazKızlar benim sağ göğsümün sütü kendiliğinden hep akıyor bebeğe kalmıyor nerdeyse sütyenim çok ıslanıyor. Basına gelen var mı ya sinir bozucu bir şey
Çok teşekkür ederim bende bir deneyeyim o zamanReflü yatağımız yok ama yattığı yeri hep yüksek eğimli tuttum.ilk doğduğunda odaya getirdiler emzirme hemşiresi hep böyle eğimli yatırın diye gösterdi. yatağının altına hep yastık koydum eğim verdim. Buradan bir arkadaş kim hatırlamıyorum reflü yatağına koyuyorum ama kayıp normal zemine iniyor demişti kullanışsız oluyor falan diye yazmıştı. Yatağı almadan yatak veya minderinin altına yastık koyup baş hizasını yükseltebilirsin bu şekilde dene verim alırsan veya alamazsan duruma göre hareket edersin. Süt içme ve kusunca bol suyla yıka
Hemen geçer merak etme
Ben mochi pompa aldım emzirirken diger memeye takıyorum hafif bi vakumu var, sağım yapma gibi degil de süt oraya birikiyor sonra doymadigini düşününce veriyorum o gün boyu biriken sütü. Mochi 130 TL falan ben ikinci el aldım 45 tl ye. Kaynatip kullaniyorum T TarihBnmde sağdan emzirirken sol akıyor elimle bastiriyorum bende öyle duruyor biraz
İlk kızım da öyleydi tabi ben reflü olduğunu bilmiyordum sonradan öğrendim ama öğrenene kadar iyileşmişti çocuk. Kendiliğinden geçene kadar 1 yaşına gelmişti. Doktor bu kızım için bu ilacı verdi bitkisel. Gaviscon falan hiç almayın bu tamamen bitkisel bebeğe kimyasal bir şey vermeyelim dedi.Kizlar bu reflü tam olarak nsl oluyor bende şüphelenmeye başladım bazen içtiği sütü aynen çıkarıyor fışkırma değil ama ağzının kenarından akıyor birde boğaz temizleme gibi bı ses çıkarıyor sürekli onla alakalı biiyoeum reflü varsada bı tedavisimi var yoksa kendiliğinden mi geciyo
İlaçla geciyormuymus yaniİlk kızım da öyleydi tabi ben reflü olduğunu bilmiyordum sonradan öğrendim ama öğrenene kadar iyileşmişti çocuk. Kendiliğinden geçene kadar 1 yaşına gelmişti. Doktor bu kızım için bu ilacı verdi bitkisel. Gaviscon falan hiç almayın bu tamamen bitkisel bebeğe kimyasal bir şey vermeyelim dedi.
Canım benim oğlanlardan biri de sürekli kusuyor. Gazını çıkarsak da oluyor. Fışkırtarak kusmadığı sürece normal karşılıyor doktorlar. Zaten kustuğunun hepsi süt değil içinde tükürük mukus vs de var. En çok ıkınırken kusuyor baskıdan. Eğer çişi kakası normal, kilo alıyor ve uyuyorsa endişe etme. Diğeri de mesela gaz çıkarmıyor genelde yatırıyorum o kusmuyor mesela. Her bebek farklı suçluluk duyma hiçAyy öyle mi hemen bulayım mesajını, kaç gündür doğru düzgün bakamadım buraya. Bende yatış şekline gazına yediğime hep dikkat ettim ama bazen gazı çıkmıyor diye bıraktımpeki reflü yatağı kullanıyor musun ben bugün alıcam nasıl kullanmak lazım acaba, gece de onda yatabiliyor mu hicbir fikrim yok bu konuda
Ya annem gelecekti babam covidli biriyle temas etmis biraz zaman gecmesinu bekliyoruzAynen öyle canım ben dayanamazken nasıl dayanıyor diye düşünüyorum artıkoh iyi annen gelince biraz olsun nefes alırsın ya kurtarıcımız oluyorlar resmen ben sabaha doğru ayağımda sallarken ikimizde uyumuşuz artık Allahtan yanlarıma yastıkla destek veriyorum yapmam dediğim ne varsa yaptırdı bana bu çocuk
Sadece dün fışkırır gibi kustu onda da sanırım çok yemişti. Bebek yastığında yatırdım simdi, gazını cikarmadigi halde gayet rahat uyuyor. Göğsümde de cok rahat uyuyor mesela. Bir süre takip edicem umarım geçer çok teşekkür ederimCanım benim oğlanlardan biri de sürekli kusuyor. Gazını çıkarsak da oluyor. Fışkırtarak kusmadığı sürece normal karşılıyor doktorlar. Zaten kustuğunun hepsi süt değil içinde tükürük mukus vs de var. En çok ıkınırken kusuyor baskıdan. Eğer çişi kakası normal, kilo alıyor ve uyuyorsa endişe etme. Diğeri de mesela gaz çıkarmıyor genelde yatırıyorum o kusmuyor mesela. Her bebek farklı suçluluk duyma hiçReflü yatağına gelince bizimkiler 2200kg ile taburcu oldular şuan 3500kg civarındalar geçen haftaya kadar reflü yastığında yatırdım geceleri ama hep kayıyorlardı, artık sığmıyorlar kaldırdım ben de. Ve kusacaksa onda da kusuyor. Bence boşuna para verme. Bana sırf arkadaşım verdi diye kullandım. Arkadaşların dediği gibi kendin kafa kısmından eğimli yaparsan yatağını daha kullanışlı.
Biz şimdi dönüş yolundayız. Yarın eşim işe gidince evde bizde yalnız kalacağız kızımla. Dün gündüz yarım yamalak uykularını toplasam sadece 1 saat uyumuştur kızım. Sabah uyandı ve tam anlamıyla uykuya geçmesi gece 12 ydi.Çok gazı vardı, ağladı hep. Perisan oldu yavrum.Ama yanımda annem ve ablam olunca ben o kadar rahattım ki. Sen çayını iç yemeğini ye, dinlen diyerek sürekli kucaklarına aldılar kızımı. Aileden ayrı şehirde olmak ne zormuş bebekli olunca anladım... Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sabrımızı arttırsın...Yarın Antalya yolu var bizde de, umarım sizinki gibi rahat geçer. Bir süt daha atayım ben de buzluğa. 2 sefer verebilsem ciddi bir zaman kazandırır gerçekten.
Yerim ben onu yauykusuna kıyamamış
Kalabalık çok rahatlatıyor cidden. Dün misafirimiz vardı, hem kuzenlerim slingle uyuttular, hem de sanırım konuşma sesine bayılıyor, 6 saat falan uyudu (arada gözünü aralayıp emdi) Geniş aile seviyorlar da işte, yarından itibaren bir eşim bir ben, bir süre sonra bir tek ben ama büyüdükçe kolaylaşıyormuş, deneyim de olmayınca hep öyle kalacak gibi gelmişti
İyileşmeye yardımcı, yanmasını alıyor Dedi doktorİlaçla geciyormuymus yani
İnsallah canm sen yinede doktoruna gifince soylersin bebisini gece azicik yuksekte yatir destek ver kafasina ben oyle yapiyorum benmde bazen ağzindan cikarmiyo gazini yatiriyorum bende mizirdanmadigi surece sorun olmuyo fakat afedersin alttan durmadan cikartiyo seninde oyleyse korkma gazi cikmiyo falan diyeBizimki genelde sızıntı şeklinde oluyor. Sadece dün fışkırır gibi kustu onda da babası sağdığım sütü biberonla vermişti belkide çok geldi diye düşündüm. Çok teşekkür ederim takip edeceğim bakalım inşallah yoktur.
Son cumlelerine o kadar katiliyorum kiBiz şimdi dönüş yolundayız. Yarın eşim işe gidince evde bizde yalnız kalacağız kızımla. Dün gündüz yarım yamalak uykularını toplasam sadece 1 saat uyumuştur kızım. Sabah uyandı ve tam anlamıyla uykuya geçmesi gece 12 ydi.Çok gazı vardı, ağladı hep. Perisan oldu yavrum.Ama yanımda annem ve ablam olunca ben o kadar rahattım ki. Sen çayını iç yemeğini ye, dinlen diyerek sürekli kucaklarına aldılar kızımı. Aileden ayrı şehirde olmak ne zormuş bebekli olunca anladım... Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sabrımızı arttırsın...
Bizde de öyle oluyor dün bir kaç kez kustu gazıni çıkarmaya çalışıyorum ama çıkmıyor artık mecburi yatağına koyuyorum . Aynı şekilde sürekli yutkunma sesi geliyor .bende reflü den şüpheleniyorum dünden beri aklımdan çıkmıyor çok üzülüyorum doktora beş Kasım'da götürecem bakalım ne diyecekKızlar sanırım bebegimde reflü var ama emin de olamiyorum yason 2 gündür gece uykuda yüksek tonda ses çıkarmaya başlamıştı onun sesine uyandım ne olduğunu anlamaya çalıştım hep. Acaba üşüdü mu hasta mı oldu diye düşünüyordum dün birkaç kez kustu. Bu zamana kadar hep gazını çıkarmaya çalıştım yarım saat uğraştığım halde çıkmayınca yatağına koyduğum zamanlar oldu. Ne zaman öyle yapsam rahatsız oldu midesi bulandı ses çıkarıp belli etti kaldırdım gazını çıkardı bazen de kusmuş oluyordu. Acaba benim bu çıkaramadım diye bırakmalarım yüzünden reflü mü oldu çocuğum emdikten sonra gazını çıkarıyorum iyice sindirsin diye en az yarım saat göğsümde uyuyor ama yine de beşiğine koyunca süt geri geliyor guluk guluk ses geliyor yutuyor yüzü ekşiyor yavrumun. Doktora daha gitmedik ama sanırım reflü böyle oluyor
Malasef hüsranla sonuçlandı canımayakta sallayarak uyudum dün geceyi ilk bi süre sonra yanıma yatırdım uyandı geri salladım felan 4 saat uyudu totalde buna şükür diyorum artık
Anam ne zormuş beee
Oyyy kıyamammm çok geçmiş olsun paşamaaa hemencik iyileşir inşallahYa annem gelecekti babam covidli biriyle temas etmis biraz zaman gecmesinu bekliyoruzhic sorma bazen gece naptigimi nasil uyudugumuzu hatirlamiyorum Cok dikkatli olmamiz lazim.
Sanirim bebisim hasta oldu teyzesi dun disardaydik arabasinda durmayip agladi mecbur kucaga aldik. Astronot tulumu da vardi ama usutmus gibi. Burnu tikali hafif oksuruyor sanki
Ben artık umut bağlamıyorum yabiz de ilk yarıyı kundak, ikinci yarıyı yanımda, ağzında meme geçirdik. Bebeğim uyuyor, günde herhalde 13-14 saat uyuyordur da ben 4 saat ancak valla çok zormuş 3. Aydan sonra umarım kolaylaşır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?