2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kaç gündür okuyorum hep ama hic yazmaya fırsatım olmadı. Benim oğlumun gündüz uykulari hala yok, dün kayinvalidemin ısrarıyla öğlen saatlerinde mama verdim sonra mışıl mışıl uyudu evet mamaya karşı değilim ama sütümün yetersiz geliyor hissi beni üzdü.. aslında mama vermiyorken bisuru çişli bezi oluyor dolu dolu, bazen fazla sütü kusuyor ama mama ekstra bi ağırlık yaptı uyudu heralde. Gün icinde bir kez böyle mama verip hem onun hem kendimin dinlenmesini sağlamayı düşünüyorum. Yoksa tüm gün emiyor ve uyumuyor, ne süt kalıyor ne bende enerji. Bir de gece yatmadan bazen gerekiyor.
Bide oğlum 15 günlükken falan öksürük ve hırıltı olmustu, uzun süre devam etti ama öksürük bitmişti. Hırıltı da azaldi ama hala var, resmen 1 ay oldu hala bitmedi.. niye acaba anlamiyorum hic üsütmüyoruz da.

Yanlış anlamadım değil mi?
Bu kararı almışlar doğumu beklemişler ve sana bunu doğumdan sonra mı iletiyorlar ?
İyi de bebenin günahı ne? size gelsinler mesafeli olsunlar sana,madem bu kadar istemiyorlar seni...Telefonla torun sevmek ne ola ki?
İnsanlar çok garip kuzum. it gibi arkasına bakmadan giden sonra da At gibi dört nala koşarak dönen çok insan gördüm. Allah yardımcın olsun

Üzülme ne olacak günde 1-2 mama verebilirsin zaten seni de emiyor. Benimki bırak benim sütümle uyumayı benim sütüm yetmiyo sinirleniyo memenin ardından hep mama veriyorum napim en azından uyuyo doyuyor. Kiloda baya aldı

Ya doktorlar bana hep temizlemene gerek yok diyordu ondan temizlemiyordjm. Hastalaninca mecbur yapiyoruz simdi. Bizim de haftaici kohkoh hafif oksurugu vardi gecer demistim ustune usutme tuzu biberi oldu sanieim. Karisim iyiymis olmazsa aliveririn ben de. Bu arada bebislerimizin her seyini anliyoruz artik hic merak erme ben dun sabah sesini duydum hastalanmis bu cocuk dedim

Kizlar selam,
Doğumdan bir kaç gün öncesine kadar göğüslerim tas tas pıhtı pıhtı siskin olurdu süt dolunca, bir kaç gündür yumuşak göğüslerim içlerinde az süt var akmıyor damlamıyor yerlere de. Korkuyorum sütüm mu azalıyor acaba emziriyorum ama emdikçe süt ağzına bol bol geliyormu bilemiyorum korkuyorum sutum gitcek diye dün gece ilik dus yapip bir kac saat sonra sağdım 60 ml yakin cikti sut ama her zaman çıkmıyor. Anlam veremiyorum valla süt gider diyede cok korkuyorum

Beslenmek önemli yaa ben çaylar falan içmesem helva falan yemesem hiç olmaz bence.

Meme+mama şeklinde besleyen anneler şuna bakın

Senin bebe iki aylık olmuş artık ilk zamanlara göre kat kat fazla emiyordur süt emzirdikçe çoğalır azalmaz ama beslenme ve dinlenmeni ihmal etme
Bir çoğu annenin memeler aynı durumda

Tamamen doğru anladın canım. Saçma sapan bir şeye kırılmışlar ki, benimle ilgisi yok. Yanlış anlaşılma ve eşimin unutkanlığı... Birbirlerini doldurmuşlar. Kırıldıkları olay doğumumdan iki ay önce yaşandı. 2 ay beklemişler. Kp öyle buyurmuş. Doğuma kadar ses etmeyin demiş. Doğumdan sonra bana nasılsın bile demediler. Geçmiş olsun, gözün aydın ağrın sızın var mı diye sormadılar. Eşim niye böylesiniz, arayıp sormuyorsunuz dedi de öyle öğrendik. Ben konuyu çözmek adına işin aslını anlatan bir mesaj yazdım küçük görümceme, aramak istemedim açıkçası. Tenezzul edip cevap bile vermedi. Resim istiyorlar eşimden ancak. Lohusa halimle çok göz yaşı döktüm. Allah'a havale ettim artık. Benim de yavrumun da bir suçu yok. Çekirdek ailemde huzursuzluk çıkarmasınlar başka bir isteğim yok. Bu saatten sonra ne ararım, ne giderim.

Hazır değil evde kendim hazırladım ben. Üşütmeye birebirmis. Aklında bulunsun senin de. Rabbim şifa versin.

Hayır canım memelerin terbiye olması bu. İnstagramda takip ettiğim emzirme danışmanları hep paylaşıyor bu durumun normal olduğunu, kontrolsüz süt üretiminin bir süre sonra bitip bebeğin ihtiyacına kadar süt üretildiğini ve Bebek büyüdükçe memeleri daha iyi boşaltıp memelerin yumusak olmasının normal olduğunu falan. Bı araştır istersen memelerin terbiye olması diye

Kızlar bugün bizde 1. Ay aşısına gittik ancak götürebildik babamız bu aralar yoğundu. 4 buçuk kilo olmuş benim bebiş boyuda 56 cm. ortalamanın üstünde dedi. 2. Ay aşısı için isterseniz tek seferde isterseniz iki farklı seferde yapalım dedi bizde 2 seferde olsun dedik. Verem aşısı biraz ağırmış bir gece önceden yıkayın aşidan sonra 3 gün yıkamayın dedi. Uyandırmaya devam edeyim mi dedim evet daha çok küçük 3 saatte bir uyandır dedi. misophonia_ canım çocuk doktoru değil ama sağlık ocağında uyandır dediler. Ben dün 5 saat uyumasına izin verdim zaten son zamanlarda hep 4 saat falan uyuyor kaldırmıyorum bir soru olmadı yine böyle yapmaya devam edicem.

Teşekkür ederim canım

Aa bu konuyu anlatmıştın sanki dogum yapmamı beklemisler gibi hepsi demiştin de acaba sana mı oyle geliyor hassas olduğun icin demiştik bir çoğumuz. Ay ne saçma ya özel değilse sebebi neymiş de böyle yapmışlar hayırlısı olsun senin için hiç üzme kendini.

Sarımsak koymasak olur mu peki sence
Olay zaten sarımsak da Iyice eziyorsun sarımsağı,üstüne zeytin yağı, varsa da çörek otu yağı (olursa iyi olurmuş) karıştırıp buzdolabında cam sisede bekletiyorsun. Sonra süzüp sadece yağ kısmını ayak altına sürüyorsun. Çorabını giydiriyorsun. Ben daha önce de bir kez denedim, fayda ediyor gibi. Dün akşam da sürdüm hemen. Ben sarımsak sevdiğim için sanırım, kokusu rahatsız etmedi beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…