- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #39.121
Hatalı bile olsan doğum barışmaya kırgınlıkları unutmaya vesile olmalıydı.Tamamen doğru anladın canım. Saçma sapan bir şeye kırılmışlar ki, benimle ilgisi yok. Yanlış anlaşılma ve eşimin unutkanlığı... Birbirlerini doldurmuşlar. Kırıldıkları olay doğumumdan iki ay önce yaşandı. 2 ay beklemişler. Kp öyle buyurmuş. Doğuma kadar ses etmeyin demiş. Doğumdan sonra bana nasılsın bile demediler. Geçmiş olsun, gözün aydın ağrın sızın var mı diye sormadılar. Eşim niye böylesiniz, arayıp sormuyorsunuz dedi de öyle öğrendik. Ben konuyu çözmek adına işin aslını anlatan bir mesaj yazdım küçük görümceme, aramak istemedim açıkçası. Tenezzul edip cevap bile vermedi. Resim istiyorlar eşimden ancak. Lohusa halimle çok göz yaşı döktüm. Allah'a havale ettim artık. Benim de yavrumun da bir suçu yok. Çekirdek ailemde huzursuzluk çıkarmasınlar başka bir isteğim yok. Bu saatten sonra ne ararım, ne giderim.
Tamamdır çok teşekkür ederimOlay zaten sarımsak daIyice eziyorsun sarımsağı,üstüne zeytin yağı, varsa da çörek otu yağı (olursa iyi olurmuş) karıştırıp buzdolabında cam sisede bekletiyorsun. Sonra süzüp sadece yağ kısmını ayak altına sürüyorsun. Çorabını giydiriyorsun. Ben daha önce de bir kez denedim, fayda ediyor gibi. Dün akşam da sürdüm hemen. Ben sarımsak sevdiğim için sanırım, kokusu rahatsız etmedi beni
1. Ay aşısı hepatitin 2. Dozu, ateş yapmıyor. Doktorunuz bilgi verir yaparken.Kızlar bir aylık aşı yaptığınızda bebeğiniz de ateş oldu mu olduysa ilaç verdiniz mi hangi ilacı kullandınız ?
Temmuz ayında doğum günüm vardı canım. Büyük görümcem tatilden yeni gelmişti ve gelmek istemişti. Eşimi aramış "tatilden de yeni geldik ama merve kabul eder mi" demiş. Ben de bir hafta falan geçsin onlarla öyle kutlayalım demiştim eşime. Pandemiden dolayı tedirgindim. Bu yüzden eşimle de tartıştık hatta. Eşim ablasına ne dediğini söylemedi bana ama haftaya kutlayalım demiş meğer. O gün gelen giden olmadı. Telefonla kutlayıp çiçek gönderdiler. Dananın kuyruğu nerde kopmuş tabi, bir hafta sonra benden davet beklemişler. Ben davet etmeyince de kırılmışlar. Kp de doğuma kadar ses etmeyin demiş. Dogum günümü ben mi organize edeyim, onlar ne konuştu haberim bile yoktu. Eşimle konuşup bir hafta sonra gelselerdi. Eşim de unutmuş. Ben biraz soğukluk sezince ablasına sordum, bilmeden kalbini mi kırdım abla, insanlık hali olur ya, neden soğuksun dedim. Bana yok bir şey canım, sen hamilelik hormonlarından öyle hissediyorsun dedi. Söylemedi bir şey. Geçenlerde eşim kardeşine sorunca o demis merve bizi bir hafta sonra çağırmadı diye.Ben onların doğum gününde eşleri ile haberleşip pastamı alıp gidiyorum, sürpriz yapıyorum. pandemi de kendi akrabalarımla mesafeli oldum ama eşimin ailesiyle hiç mesafeli olmadım, hep görüştüm. Hamileyim bebeğime bir şey olur korkusu ile sırf tatilden yeni döndü diye 1 hafta sonra dedim. Onu da eşime dedim, net bir tarih konuşmadım. Hadi onu da geçtim, sormuşum niye soğuksun diye, söyleseymiş de sorunu cozseymisiz. Küsmek nedir çocuk gibi? Ben her zaman konuşmaktan yanayım, aile arasında küslük olmamalı derim. Kv yi de doldurmuşlar resmen. Dr erken doğum olabilir dedi, istirahat et dedi. 10 dk lik mesafeden bi çorba bile getirmediler. Neyin var bile demediler. Bebeğim doğdu eve geldiler, annemle ablamla muhattap olmadılar. Sebebini anlamamistim ama çok içerlemiştim. Yine de niye böyle davrandınız demedim. Benim ki kalp değil mi? Ben niye küsmüyorum...Aa bu konuyu anlatmıştın sanki dogum yapmamı beklemisler gibi hepsi demiştin de acaba sana mı oyle geliyor hassas olduğun icin demiştik bir çoğumuz. Ay ne saçma ya özel değilse sebebi neymiş de böyle yapmışlar hayırlısı olsun senin için hiç üzme kendini.
Canım eşim ailesine karsi biraz pasif kalıyor ne yazık ki. Hele babasına karşı çok sessiz. Beni pek savunamiyor. Onların yüzünden tartışınca dedim, ilk eşin kötüydü madem, ben de mi kötüyüm dedim. Hani çok seviyorlardı beni. Ailesinin de hatalı olduğunu görsün. Millet kapısını kapatıyor kenara çekiliyor, biz kavga ediyoruz. Ikimizin de ikinci evliliği, el kadar bebemiz var, gözümüzün önüne bakmamız lazım. Karı koca bi sorunumuz yok. Böyle çocukça davranacaklarsa uzak olsunlar benden.Hatalı bile olsan doğum barışmaya kırgınlıkları unutmaya vesile olmalıydı.
Üzülme göz yaşı dökme.Allah eşinle Aranız bozulmasın diye böyle bir duruma sokmuş bile olabilir seni.
Düşünsene belki başka bir olay yapacaklardı Daha çok üzülecektin Allah beterinden korudu
Kendileri bilirler az büyüsün bebek eşine al getir bebeği de görelim diyecekler.sanki ağaç kavuğundan çıktı bebek
Ay canim tamam bir araştırayım sagolasin sağlık ocagina gittim bugun gebe izlem bolunu nornaldir dedi yuruyus yap bol sivi tuket dedi bakalımHayır canım memelerin terbiye olması bu. İnstagramda takip ettiğim emzirme danışmanları hep paylaşıyor bu durumun normal olduğunu, kontrolsüz süt üretiminin bir süre sonra bitip bebeğin ihtiyacına kadar süt üretildiğini ve Bebek büyüdükçe memeleri daha iyi boşaltıp memelerin yumusak olmasının normal olduğunu falan. Bı araştır istersen memelerin terbiye olması diye
aman şükür bununla kalsın. hakkaten çok boştan kırılmaya değmeyecek incir çekirdeği misali. onların küsesi varmış.Temmuz ayında doğum günüm vardı canım. Büyük görümcem tatilden yeni gelmişti ve gelmek istemişti. Eşimi aramış "tatilden de yeni geldik ama merve kabul eder mi" demiş. Ben de bir hafta falan geçsin onlarla öyle kutlayalım demiştim eşime. Pandemiden dolayı tedirgindim. Bu yüzden eşimle de tartıştık hatta. Eşim ablasına ne dediğini söylemedi bana ama haftaya kutlayalım demiş meğer. O gün gelen giden olmadı. Telefonla kutlayıp çiçek gönderdiler. Dananın kuyruğu nerde kopmuş tabi, bir hafta sonra benden davet beklemişler. Ben davet etmeyince de kırılmışlar. Kp de doğuma kadar ses etmeyin demiş. Dogum günümü ben mi organize edeyim, onlar ne konuştu haberim bile yoktu. Eşimle konuşup bir hafta sonra gelselerdi. Eşim de unutmuş. Ben biraz soğukluk sezince ablasına sordum, bilmeden kalbini mi kırdım abla, insanlık hali olur ya, neden soğuksun dedim. Bana yok bir şey canım, sen hamilelik hormonlarından öyle hissediyorsun dedi. Söylemedi bir şey. Geçenlerde eşim kardeşine sorunca o demis merve bizi bir hafta sonra çağırmadı diye.Ben onların doğum gününde eşleri ile haberleşip pastamı alıp gidiyorum, sürpriz yapıyorum. pandemi de kendi akrabalarımla mesafeli oldum ama eşimin ailesiyle hiç mesafeli olmadım, hep görüştüm. Hamileyim bebeğime bir şey olur korkusu ile sırf tatilden yeni döndü diye 1 hafta sonra dedim. Onu da eşime dedim, net bir tarih konuşmadım. Hadi onu da geçtim, sormuşum niye soğuksun diye, söyleseymiş de sorunu cozseymisiz. Küsmek nedir çocuk gibi? Ben her zaman konuşmaktan yanayım, aile arasında küslük olmamalı derim. Kv yi de doldurmuşlar resmen. Dr erken doğum olabilir dedi, istirahat et dedi. 10 dk lik mesafeden bi çorba bile getirmediler. Neyin var bile demediler. Bebeğim doğdu eve geldiler, annemle ablamla muhattap olmadılar. Sebebini anlamamistim ama çok içerlemiştim. Yine de niye böyle davrandınız demedim. Benim ki kalp değil mi? Ben niye küsmüyorum...
Canım eşim ailesine karsi biraz pasif kalıyor ne yazık ki. Hele babasına karşı çok sessiz. Beni pek savunamiyor. Onların yüzünden tartışınca dedim, ilk eşin kötüydü madem, ben de mi kötüyüm dedim. Hani çok seviyorlardı beni. Ailesinin de hatalı olduğunu görsün. Millet kapısını kapatıyor kenara çekiliyor, biz kavga ediyoruz. Ikimizin de ikinci evliliği, el kadar bebemiz var, gözümüzün önüne bakmamız lazım. Karı koca bi sorunumuz yok. Böyle çocukça davranacaklarsa uzak olsunlar benden.
Dediğin gibi incir çekirdeğini doldurmaz, onların kusesi varmış. Bana değil, kendi oğullarına kardeşlerine değer verseler bunu yapmazlardı. Ben eşim için alttan alıyorsam onlar da eşim için alttan almalılar bir sorun olduğunda. Bizler zaten kötü tecrübeler yaşamış insanlarız. Gözümüzün önüne ailecek bakmalıyız. Yaşanan olumsuzluklardan hiç mi tecrübe edinmezler, ders çıkarmazlar. Kp evlendugimden beri bir kez kızım demedi, adımla bile hitap etmedi. Değer vermediğini, benimsemedigini gözüme sokuyor. Yine de baba diyip, saygıda kusur etmedim. Anlamıyorum bazı insanları. Çözümün değil, sorunun parçası olmak istiyorlar. Illa yukardan bakmak, değer vermemek, kibirli olmak mı lazım...aman şükür bununla kalsın. hakkaten çok boştan kırılmaya değmeyecek incir çekirdeği misali. onların küsesi varmış.
çok doğru el kadar bebe.herkes bi yana ailen bi yana. başkası laf ediyor kapısını kapatıyor sen uğraş dur. hiç sıkma canını.sakın da eksik ezik hissetme. insan oğlu böyle maalesef. güçlü dur herkes haddini bilsin.
Yaaa ne kadar basit bir sebep ya böyle bir şey için görüşmeme kararı nedir Allah aşkına. O kadar basit o kadar gereksiz ki bence de çocukluk. Senin doğum gününü de sen mi kutlayacaksın eşinle plan yapsınlar dediğin gibi ya. Bir kere düşünen insan hemen gelmek istemez pandemi vs düşünür biraz. Insanlar çok düşüncesiz ya, hiç sıkma canını onlar kaybeder sen değil. Böyle basit bir sebepten tavır alan bir çorba bile getirmeyen insanlar çok da bir şey eksiltmez hayatından. Yine de eşinin ailesidir sana da ailene de huzursuzluk yansımasın inşallah sorun olmaz da hatalarını anlayıp telafi ederler.Temmuz ayında doğum günüm vardı canım. Büyük görümcem tatilden yeni gelmişti ve gelmek istemişti. Eşimi aramış "tatilden de yeni geldik ama merve kabul eder mi" demiş. Ben de bir hafta falan geçsin onlarla öyle kutlayalım demiştim eşime. Pandemiden dolayı tedirgindim. Bu yüzden eşimle de tartıştık hatta. Eşim ablasına ne dediğini söylemedi bana ama haftaya kutlayalım demiş meğer. O gün gelen giden olmadı. Telefonla kutlayıp çiçek gönderdiler. Dananın kuyruğu nerde kopmuş tabi, bir hafta sonra benden davet beklemişler. Ben davet etmeyince de kırılmışlar. Kp de doğuma kadar ses etmeyin demiş. Dogum günümü ben mi organize edeyim, onlar ne konuştu haberim bile yoktu. Eşimle konuşup bir hafta sonra gelselerdi. Eşim de unutmuş. Ben biraz soğukluk sezince ablasına sordum, bilmeden kalbini mi kırdım abla, insanlık hali olur ya, neden soğuksun dedim. Bana yok bir şey canım, sen hamilelik hormonlarından öyle hissediyorsun dedi. Söylemedi bir şey. Geçenlerde eşim kardeşine sorunca o demis merve bizi bir hafta sonra çağırmadı diye.Ben onların doğum gününde eşleri ile haberleşip pastamı alıp gidiyorum, sürpriz yapıyorum. pandemi de kendi akrabalarımla mesafeli oldum ama eşimin ailesiyle hiç mesafeli olmadım, hep görüştüm. Hamileyim bebeğime bir şey olur korkusu ile sırf tatilden yeni döndü diye 1 hafta sonra dedim. Onu da eşime dedim, net bir tarih konuşmadım. Hadi onu da geçtim, sormuşum niye soğuksun diye, söyleseymiş de sorunu cozseymisiz. Küsmek nedir çocuk gibi? Ben her zaman konuşmaktan yanayım, aile arasında küslük olmamalı derim. Kv yi de doldurmuşlar resmen. Dr erken doğum olabilir dedi, istirahat et dedi. 10 dk lik mesafeden bi çorba bile getirmediler. Neyin var bile demediler. Bebeğim doğdu eve geldiler, annemle ablamla muhattap olmadılar. Sebebini anlamamistim ama çok içerlemiştim. Yine de niye böyle davrandınız demedim. Benim ki kalp değil mi? Ben niye küsmüyorum...
Canım eşim ailesine karsi biraz pasif kalıyor ne yazık ki. Hele babasına karşı çok sessiz. Beni pek savunamiyor. Onların yüzünden tartışınca dedim, ilk eşin kötüydü madem, ben de mi kötüyüm dedim. Hani çok seviyorlardı beni. Ailesinin de hatalı olduğunu görsün. Millet kapısını kapatıyor kenara çekiliyor, biz kavga ediyoruz. Ikimizin de ikinci evliliği, el kadar bebemiz var, gözümüzün önüne bakmamız lazım. Karı koca bi sorunumuz yok. Böyle çocukça davranacaklarsa uzak olsunlar benden.
Işte aklın yolu bir canım. Geçinmeye gönlü olan her şekilde geçinir. Kalp kırmadım, kötü bir söz etmedim. Peşlerinde pervane oldum, güler yüzümü eksik etmedim. Eşimin teyzesi oğlunu evlendirmek istiyor. Benim kv ye, merve gibi gelin isterim ben de, der. Kendimi övmüyorum, yanlış anlasilmasin. Eksiklerim kusurlarım illa ki vardır, ben de insanım. Ama yapılan iyilikler de mi göze görünmez hiç. Bu kadar kolay mı görüşmeme kararı almak? El miyim ben? Çok üzüldüm, çok yalnız bıraktılar. Eşimle huzurum kaçmasın başka bir isteğim yok.Yaaa ne kadar basit bir sebep ya böyle bir şey için görüşmeme kararı nedir Allah aşkına. O kadar basit o kadar gereksiz ki bence de çocukluk. Senin doğum gününü de sen mi kutlayacaksın eşinle plan yapsınlar dediğin gibi ya. Bir kere düşünen insan hemen gelmek istemez pandemi vs düşünür biraz. Insanlar çok düşüncesiz ya, hiç sıkma canını onlar kaybeder sen değil. Böyle basit bir sebepten tavır alan bir çorba bile getirmeyen insanlar çok da bir şey eksiltmez hayatından. Yine de eşinin ailesidir sana da ailene de huzursuzluk yansımasın inşallah sorun olmaz da hatalarını anlayıp telafi ederler.
Çok haklısın canım doğru söze ne denir ki. Yeterki senin eşinle aran bozulmasın çocuğunu huzur içinde büyüt gerisi önemli değil. Inan yine kendileri konuşmaya başlayacaktır.Işte aklın yolu bir canım. Geçinmeye gönlü olan her şekilde geçinir. Kalp kırmadım, kötü bir söz etmedim. Peşlerinde pervane oldum, güler yüzümü eksik etmedim. Eşimin teyzesi oğlunu evlendirmek istiyor. Benim kv ye, merve gibi gelin isterim ben de, der. Kendimi övmüyorum, yanlış anlasilmasin. Eksiklerim kusurlarım illa ki vardır, ben de insanım. Ama yapılan iyilikler de mi göze görünmez hiç. Bu kadar kolay mı görüşmeme kararı almak? El miyim ben? Çok üzüldüm, çok yalnız bıraktılar. Eşimle huzurum kaçmasın başka bir isteğim yok.
3 ay dedi bize doktorumuz. Şişenin 4 haftalık ömrü varmış üstünde yazıyor o daKızlar, bu biogaia gaz damlasını ne kadar süre vereceğiz bilen var mı? Kuzenime doktoru 2 ay verin demiş bizim doktor bisey demedi sanki, bir sonraki kontrolumuz 2 aydan sonra da fazla vermeyeyim diye korktum
Inşallah canımÇok haklısın canım doğru söze ne denir ki. Yeterki senin eşinle aran bozulmasın çocuğunu huzur içinde büyüt gerisi önemli değil. Inan yine kendileri konuşmaya başlayacaktır.
Ben artık pamuksuyla silmiyorum. Biz de prima kullanıyoruz. Islak mendil olarak sleepy bin saf su saf bambu saf pamuk olanı var yenidoğan için ben çok memnunum Migros’tan çoklu paketini de alıyorum hiç kızarmıyor. Krem olarak sebamed pişik önleyici kullanıyorumBende pamuk ve suyla siliyorum ama cildimiz çok hassasbezimiz de prima, sürekli degistiriyorum kuruluyorum havalandırmaya çalışıyorum ama yine de kızarıyor bakalım geçer inşallah.
Ay cok şükür geçti bizimde pişiğimiz. Ben hala su ve pamukla siliyorum kuruluyorum bir de bepanthol baby pişik önleyici kullanıyorum inşallah tekrarlamazBen artık pamuksuyla silmiyorum. Biz de prima kullanıyoruz. Islak mendil olarak sleepy bin saf su saf bambu saf pamuk olanı var yenidoğan için ben çok memnunum Migros’tan çoklu paketini de alıyorum hiç kızarmıyor. Krem olarak sebamed pişik önleyici kullanıyorum
kimisine mutluluk rahatsızlık verir canım. sorunsuz hayat batar....sen anladığım fazla iyi olunca bazısı kendini baya değerli görmüş. 10 kuruşluk sakıza 10 lira verirsen kendini çikolata sanar hesabı :)Dediğin gibi incir çekirdeğini doldurmaz, onların kusesi varmış. Bana değil, kendi oğullarına kardeşlerine değer verseler bunu yapmazlardı. Ben eşim için alttan alıyorsam onlar da eşim için alttan almalılar bir sorun olduğunda. Bizler zaten kötü tecrübeler yaşamış insanlarız. Gözümüzün önüne ailecek bakmalıyız. Yaşanan olumsuzluklardan hiç mi tecrübe edinmezler, ders çıkarmazlar. Kp evlendugimden beri bir kez kızım demedi, adımla bile hitap etmedi. Değer vermediğini, benimsemedigini gözüme sokuyor. Yine de baba diyip, saygıda kusur etmedim. Anlamıyorum bazı insanları. Çözümün değil, sorunun parçası olmak istiyorlar. Illa yukardan bakmak, değer vermemek, kibirli olmak mı lazım...
sırasıyla yazıyorum,ağlıyor diye emziriyorum kusuyor, altını değiştiriyorum ağlıyor üşüyor diye sıcak su torbası yapıyorum yanına koyuyorum,gene ağlıyor gazı var die sırtını ovuyorum gazını çıkarırken gene kusuyor gene üst değiştiriyorum çünkü fışkırarak kusuyor her yeri ıslanıyor. bu böyle bir döngü ve saatlerimi alıyor. diyeceğim her yolu deniyorum. en son bugün rezene anason kimyon içmeye ve ona da vermeye başladım. tabi damla damla. her alt değiştirdiğimde karnına adaçayı yağı sürüyorum kasıklarına ve ayak tabanlarına. bir de gaz damlası aldım sab simplex . mahşerin dört atlısı misali kuşandım tüm silahları. her gün en az 5-6 kere üst değiştiriyorum. falan filan . diyeceğim seni anlıyorum ancak bu da geçecek diyerek sabretmekten başka çaremiz yok maalesef. zira elimizden geleni yapıyoruz.Kızlar bebeğim sürekli ağlıyor tüm gün sürekli sakinleştirmeye çalışıyoruz biyerdr tükeniyorum ben eşim alıyor kucağına,annem alıyor tüm gün böyle geçiyor..ne zaman kesilecek bu durum gündüz hiç uyumuyor gözlerim mosmor oldu herşeyi unutuyorum..giydirp fotoğrafını bile çekemiyoruz herhangi bir etkinlik yapmak imkansız ye-alt değiştir-yatıştır-uyut.. bu şekilde bir düzen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?