2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kuzum benim hiç taş gibi olmadı göğüslerim, hiç süt gelmedi emzirmezken. Ama yetiyor sütüm. Aklına takılmasın onlar. Doymasa anlarsın zaten merak etme

Montessori mobil nasıl birşey canim? Link varmı?

Ufaklık atağını atlattı sanırım ama sonrasında Türkiye’den farklı bir zaman diliminde yaşamayı seçti. Gündüzleri uzun uyuyup gece de gündüz gibi davranıyor. 3 saat uyuyup sonra saat başı uyanıyor. Uyumazsa evi başımıza yıkıyor. Nasıl düzelteceğiz bilmiyorum ama umarım başarırız bir şekilde.

Bu tarz şeyler olunca acaba süt alerjisi gibi alerjik bir durum mu var diye endişeleniyorum..doktor diyet diyip duruyor yapıyorum biraz azalma var sanki yada psikolojik bilmiyorum sonra yine çoğalıyor..çocuk alerji doktoruna gitmek istiyorum aslında normal bir çocuk doktoru çok anlamıyor bu durumlardan..

Tam böyle şu an bizim de. Atak kadar kötü değil burda arkadaşların yazdığı becerileri kazandı. Eğer 11 12 uykusunu kaçırırsa gece 3e kadar uyumuyor. Ve bu süreçte uyuyamadıkça aşırı sinirli oluyor. Geç yatıp güzel uyumak diye bir şey de yok. 2 saatte 1, saatte 1 kalkıyor. Gece fobisi oldu bende ya gece olsun istemiyorum valla artık

Kızlar bugün göz muayenesine gittik çok şükür Dr damla damlatmadan ışıkla baktı gözlerine. Daha küçük bebeklerde damlatıyormuş. Bizi şehir hastanesindeki doktor ulucanlar göz e yönlendirmişti. Ulucanlardaki dr da bir sıkıntı olması halinde tam teşekküllü diye şehir hastanesine yönlendirebilecegini, ulucanlarda bebekle ilgili imkanların yetersiz olduğunu söyledi. Şaka gibiler... Gündüz uyumayan kızım dr un yanında uyudu ve uyurken muayene oldu Benim kızım bir gün uyuyor, bir gün uyumuyor artık. Böyle bir düzene girdi. Iki gündür çok fazla gazı var. Gaz damlası, masaj, banyo, sıcak uygulama hicbir şey fayda etmedi. Şimdi uyuyor, uyanacak diye korkuyorum resmen

Kızlar size 3 tane sorum var.

Öncelikle mama veren arkadaşlar elinizdeki kutuyu açtıktan ne kadar süre sonra tüketmek gerekiyor? Benim 350gr küçük kutum var açalı 1 ay oldu 3 kez belki kullanmışımdır. Ziyan olmasın gündüzleri arada bir vereyim diyorum bozulmamıştır değil mi?

Biogaia kullandım 1 aylık ömrü bitti yerine ne önerirsiniz?

Bir de doğumdan sona spiral taktıran ya da düşünen var mı? Özelde ne kadara takıyorlar acaba bir de çok acıyor mu? normal doğum yapıp hala boyle şeylerin acısını düşünüyor olmak beni de güldürüyor ama işte yine de korkuyorum

Gerçekten şaka gibiler sorunsuz geçsin inşallah bütün muayeneleriniz. Inşallah bebişin güzelce uyur da sen de o da dinlenirsiniz bizimde biraz gaz sancımız var damlamızın ömrü bitti yeni bir damla alıcaz akşam ama hala karar veremedim hangisi olacağına

doktor bana süt alerjisi yüksek ihtimal o yüzden kesinlikle süt içme dedi. gittiğim doktor hem çocuk dr hem de alerji dr Prof. bana alerji üzerine bir şey söylemek için henüz çok erken takip edeceğiz dedi. bu kadar küçük bebekte belli olmazmış henüz. hangi şehirdesin?

Biz de mama alalı 1 ay olmuştur ben kullanmaya devam ediyorum daha baya da var. Üzerinde açtıktan sonra 4 haftada tüketin yaziyomus ama buzdolabinda da saklamayın yaziyomus. Kendi düşüncem biraz satış politikası oldugu icin böyle deniyor, oda sıcaklığında 4 hafta durabilen ürünün neden ömrü daha uzun olmasin ki.. gıda mühendisi bir akrabamiz kuru gıdalar toz ürünler icin son kullanma tarihlerine cok takılmayın onlar satış politikası gereği konuyor tüketebilirsiniz demişti ama mama için ayrı bi durum var mi bilmiyorum.
Biz biogaia dan sonra sab simplex e geçtik. Faydasi oluyor mu emin değilim ikisinden de. Eczaci demis ki üst üste aynı markayi kullanmayın bağışıklık kazanir bebek bı sure sonra fayda etmez demiş.
Spiral ben değil ama ablam taktırdı özelde 300 küsur fiyatı vardi belki daha fazlaydi tam hatırlamıyorum. Acı da çok olmamış ama ablamda çok kanama yaptı, ara kanama yapması normalmis ama ablamin baya adet şeklinde ve cok uzun sürdü memnun değildi. Anneme de böyle olmus, bazısının vucut kabul etmiyor yani ama kimisi de cok memnun

Ay cok teşekkür ederim hepsine cevap yazmışsın bende dün ilk defa buzdolabına koydum çıkarayım bari. Bende aynı damlayı kullanmak istemiyorum aynen dediğin gibi alışmasın diye inşallah bu seferki daha etkili bir şey olur. Spirali de umarım vücudum kabul eder sorun yaşamak istemiyorum ya

Tekirdağ’dayım..süt ürünü yemiyorum ama acaba çikolata,kek gibi süt ürünü içeren şeylerde mi yemicez?sizde başka belirti var mı? Bizde mukuslu kaka,kulak arkası ve kepçesinde kuruluk oldu geçti ve aşırı ağlama var..

Bizimde bazen böyle oluyor bizimkinin gaz sancısıda oluyor. biz şu çözümleri bulduk küvetini doldur içine koy sadece vucudunu 10 dakika keyif yapsın ardından meme sakinleşiyor ve uyuyor. Yada bebek arabasıyla dışarda bi tur at hemen uyuyor sende yürüyüş yapmış oluyorsun. En zoruda şu pusetine koyup arabada tur atmak o zaman kaç saat istiyorsan uyuyor derin bir uyku çekiyor.

Ay cok şükür geçti bizimde pişiğimiz. Ben hala su ve pamukla siliyorum kuruluyorum bir de bepanthol baby pişik önleyici kullanıyorum inşallah tekrarlamaz
Çok şükür . Benim eşim evde olunca işim çok çok daha kolay oluyor. Günde 2 kere falan kaka yapıyor bizimki 1. Kakada ya poposunu yıkıyorum yada ıslak mendilden sonra havlu bezi ıslatıp siliyorum. 2. Kakada genelde akşam oluyor o yüzden duşunu aldırıp yatırıyorum.

Inşallah tüm bebisler sağlıklı olsun Ben kızımda nurse harveys kullanıyordum. Yeni bitti. Perşembe günü aşıya gittiğimde hemşireye sormak istiyorum devam edelim mi diye. Hiç alıştırma dediği halde kullanmaya başladım aslında, kullan diyeceğini de tahmin etmiyorum. Biraz ara verip zorlanırsa tekrar alırım belki.

Benimkide ağlıyor almıyordu dayıyordum mamayı. Sütüm yaramıyor falan diyordum. Ablam onun gazı var çıkart öyle tekrar dene dedi. Cidden bebeğimin dikkat ettim ya gazı olunca yada altına hafif çiş yapsa bile memeyi almıyor. Kafasını sağa sola çevirince anlıyorum. Gazını çıkartmaya çalışıyorum arada gaz kramp gibi geliyor gidiyor. Maşallah bende mama veriyordum ama bebeğin dilinden anlamaya başladım artık mamayı kesme yolundayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…