- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #39.181
Yetiyor diyor internet verileri ama bakalım zaman gösterecek.Aynen canım. Benim de 40 çıkarken böyle olmaya başladı biraz erken oldu sanırım ama insallah yetiyodur bebeğime..
Eğer meme ve mama ile besliyorsanız önce mama verin sonradan meme verin.Ben yetişemedimde ne oluyormuş özet geçebilirmisin bana ?
Memnun muydun peki bende onu almayı düşünüyorumInşallah tüm bebisler sağlıklı olsunBen kızımda nurse harveys kullanıyordum. Yeni bitti. Perşembe günü aşıya gittiğimde hemşireye sormak istiyorum devam edelim mi diye. Hiç alıştırma dediği halde kullanmaya başladım aslında, kullan diyeceğini de tahmin etmiyorum. Biraz ara verip zorlanırsa tekrar alırım belki.
Benim eşim evde olmadığı için bende pamuk ve suyla temizliyorum. 2 günde bir de eşimle duş aldırıyoruz inşallah bir daha olmaz valla çok üzülmüştüm.Çok şükür. Benim eşim evde olunca işim çok çok daha kolay oluyor. Günde 2 kere falan kaka yapıyor bizimki 1. Kakada ya poposunu yıkıyorum yada ıslak mendilden sonra havlu bezi ıslatıp siliyorum. 2. Kakada genelde akşam oluyor o yüzden duşunu aldırıp yatırıyorum.
Yaaa ne güzel maşallah bizimkide biraz emsin benim pek sütümde yok sağmaya bile değmez diyim yani emmezsede hepten gider diye korkuyorum. Gaz olunca evet almıyor onu çıkarıyorum ama bir de çiş meselesine bakıyım bezini hemen değişince emzireyim bakalım. Bir de banyodan sonra emiyor onu yıkadığımdaBenimkide ağlıyor almıyordu dayıyordum mamayı. Sütüm yaramıyor falan diyordum. Ablam onun gazı var çıkart öyle tekrar dene dedi. Cidden bebeğimin dikkat ettim ya gazı olunca yada altına hafif çiş yapsa bile memeyi almıyor. Kafasını sağa sola çevirince anlıyorum. Gazını çıkartmaya çalışıyorum arada gaz kramp gibi geliyor gidiyor. Maşallah bende mama veriyordum ama bebeğin dilinden anlamaya başladım artık mamayı kesme yolundayım.
Sütü kestim ben ve peynir olarak da sadece lor ve çökelek yemeye başladım. Peynir mayası da alerjide etkili çünkü ama bunu ben kendimden kestim doktor demedi. Kek çikolata bende de var yiyorum ama sütlaç yemiyorum artıkTekirdağ’dayım..süt ürünü yemiyorum ama acaba çikolata,kek gibi süt ürünü içeren şeylerde mi yemicez?sizde başka belirti var mı? Bizde mukuslu kaka,kulak arkası ve kepçesinde kuruluk oldu geçti ve aşırı ağlama var..
Bence boş ver ziyan olursa olsun senin sütün yetiyor nasıl olsa gerek yok ki vermeye. Ama işine karışmak hiç istemem tabii.Kızlar size 3 tane sorum var.
Öncelikle mama veren arkadaşlar elinizdeki kutuyu açtıktan ne kadar süre sonra tüketmek gerekiyor? Benim 350gr küçük kutum var açalı 1 ay oldu 3 kez belki kullanmışımdır. Ziyan olmasın gündüzleri arada bir vereyim diyorum bozulmamıştır değil mi?
Biogaia kullandım 1 aylık ömrü bitti yerine ne önerirsiniz?
Bir de doğumdan sona spiral taktıran ya da düşünen var mı? Özelde ne kadara takıyorlar acaba bir de çok acıyor mu?normal doğum yapıp hala boyle şeylerin acısını düşünüyor olmak beni de güldürüyor ama işte yine de korkuyorum
Ben de öyle haftada 3-4 kere 60 ml kadar anca verdim bazen daha az.. risk aldım resmen benimki ilk ay yeterli kilo alamamıştı ama o zaman hem aktif ememiyodu hem yaralarim çoktu insallah bu ay iyi kilo alırYetiyor diyor internet verileri ama bakalım zaman gösterecek.Bu ay ben anne sutu verdim çoğunlukla mama cok nadir hatta hiç vermedim gibi bisey oldu. Bu ayki kilosundan anliyacak doktor sut yariyor mu yaramıyor mu
Bana yine bebeği olan bir arkadaşım söylemişti, mamayı 4 hafta sonra kesinlikle vermeyin diye. Hani ziyan olan mama olsun derim ben de süt yetiyorsa ama sen bilirsinKızlar size 3 tane sorum var.
Öncelikle mama veren arkadaşlar elinizdeki kutuyu açtıktan ne kadar süre sonra tüketmek gerekiyor? Benim 350gr küçük kutum var açalı 1 ay oldu 3 kez belki kullanmışımdır. Ziyan olmasın gündüzleri arada bir vereyim diyorum bozulmamıştır değil mi?
Bir de doğumdan sona spiral taktıran ya da düşünen var mı? Özelde ne kadara takıyorlar acaba bir de çok acıyor mu?normal doğum yapıp hala boyle şeylerin acısını düşünüyor olmak beni de güldürüyor ama işte yine de korkuyorum
Çok şükür sütüm var kilo alımı da iyi hatta boyu kilosu ortalamanın üstünde ama arada versem daha mi iyi olur göğüslerim dinlenir diye düşündüm ama çok kararsizim bende. Bende bu sefer nurse deneyeceğim inşallah iyi gelirBence boş ver ziyan olursa olsun senin sütün yetiyor nasıl olsa gerek yok ki vermeye. Ama işine karışmak hiç istemem tabii.
Nurse harveys ten ben çok memnunum
Sütüm yetiyor canım sadece elimde kaldı ziyan etmeyeyim arada gündüzleri vereyim dedim. 4 hafta oldu bizimde acalı vermeyeyim hiç o zaman. Gündüzleri saatte bir emmek istiyor bazen yoruluyorum valla o aralar vereyim diye düşünmüştümBana yine bebeği olan bir arkadaşım söylemişti, mamayı 4 hafta sonra kesinlikle vermeyin diye. Hani ziyan olan mama olsun derim ben de süt yetiyorsa ama sen bilirsin
Doktor söylemiş eksik yazmışımSütüm yetiyor canım sadece elimde kaldı ziyan etmeyeyim arada gündüzleri vereyim dedim. 4 hafta oldu bizimde acalı vermeyeyim hiç o zaman. Gündüzleri saatte bir emmek istiyor bazen yoruluyorum valla o aralar vereyim diye düşünmüştüm
Ay bu benim aklımdaki sorunKızlar epey özel olacak ama doğumdan sonra ilk ilişkisinde sorun yaşayan oldu mubizim erken doğum riski ve öncesindeki kv ve kp uzun kalmasi sebebiyle lohusalikla beraber toplamda 3.5 ay kadar iliski olmadı hiç. Gecen aksam bi denememiz hüsranla sonuçlandı, ıslaklıkta sorun olmadığı halde ben zorlandım ve başlamadan bitti diyim.. o arada oglum da uyanınca denemeye devam da etmedik.. uzun zaman olmadığı için mi dogumla mi alakalı bilemedim bide 1 senedir hic korunmadik tabi prezervatif de ters bi etki mi yaptı acaba.. kusura bakmayın bunu buraha açtığım için ama aklıma takıldı üzüldüm
Aman iyi olsunlar emsinler de yorulalım ne yapalımDoktor söylemiş eksik yazmışımçok haklısın yoruluyoruz ne diyim dinlenmek de lazım.
Biz sadece mama içtiğimiz için o bir kutuyu bitirmek bir haftayı bulmuyor canım damla olarak da şuan Mommys Bliss gece ve gündüz olandan ayrı ayrı kullanıyoruz şişesi 200 TL pahalı ama en etkilisi bu oldu şırınga ile 1ml çekip mamasına katıyorum gündüz 12 ve 6 da gece 12 ve 6 da 4 kez veriyorum korunmayı da eşim yapıyor doktor hap yazdı ama eşim kullanmamı istemedi sipirali de orda ip sallanıyor galiba bu yüzden istemedim ama bilmiyorum henüz ikinci reglimi olmadım korkuyorum yaa sezeryanlı oluncaKızlar size 3 tane sorum var.
Evet hep kullanınca erken biter haklsın şifa olsun bebişineBiz sadece mama içtiğimiz için o bir kutuyu bitirmek bir haftayı bulmuyor canım damla olarak da şuan Mommys Bliss gece ve gündüz olandan ayrı ayrı kullanıyoruz şişesi 200 TL pahalı ama en etkilisi bu oldu şırınga ile 1ml çekip mamasına katıyorum gündüz 12 ve 6 da gece 12 ve 6 da 4 kez veriyorum korunmayı da eşim yapıyor doktor hap yazdı ama eşim kullanmamı istemedi sipirali de orda ip sallamıyor galiba bu yüzden istemedim ama bilmiyorum henüz ikinci reglimi olmadım korkuyorum yaa sezeryanlı olunca
Aylik 600-1000 gr arasi kilo alimi normal diye biliyorum bence gayet iyi benim kizim 770 gr almisti ve 3 cm uzamisti doktorum guzel demistiArkadaşlar bebekleriniz ilk bir ayda kaç kilo aldı ve kaç cm uzadı? Benimki 870 gr aldı 2,5 cm uzadı, doktor kötü değil ama daha çok alabilirdi dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?