2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bebeğimin kusması için bugün doktora götürdüm kızlar dünden beri üç dört defa kusuyordu randevu almıştım devlet Hastanesi'ne dayanamayıp özel hastaneye götürdüm anne yüreği gerçekten çok farklı oluyor her saniye düşüyorsun bebeğini
Bu kusması bağırsaklarında iltihap var dedi bezine baktı afedersiniz sümüksü gibi gelirse iltihaptan dolayiymis ben de hep bezini değiştirirken görüyordum ama nedenini bilmiyordum . ama yine de idrar ve kaka tahlili yaptıralim dedi yaptırdık gerçekten tahlillerde iltihap çıktı ilaç verdi şurup ve damla inşallah biran önce iyileşir

Dört aylıkken ameliyat olacak o nedenle de memeye zorlamadık önemli olan beslenmesi diye sağıp biberon ile verdik mama daha çok veriyoruz tabi . İnş dediğin gibi olur cnm
Naçizane fikrimi paylaşayım; evet beslenmesi önemli ama sizi hissetmesi güven duyması da çok önemli.kaldı ki ameliyat olacak olması da bu durumu daha şart hale getiriyor. Bence 4 aylık olmasını beklemeyin. İnanın çok iyi ve uygun danışmanlar var emzirme ile ilgili. Biberonla mamayla beslemeye karşı değilim ancak imkan varken bebelerin bundan mahrum kalması beni çok üzüyor.
Nolur yanlış anlamayın sadece kendim gibi üzüldüm o yüzden paylaştım.
Allah yardımcınız olsun acil şifalar şimdiden

Aaaa çok geçmiş olsun çok iyi etmişsin götürmekle
Neyden olmuş dedi mi doktor? Ya da neyden olurmuş..?

İnş cnm öok teşekkürler
Başka bir danışman daha tuttuk ama kalbini yormayalım diye emzirmeye zorlama torunu yaptı o da.

Çok geçmiş olsun biz de hala idrar tahlili veremedik, kusuyor bizim kızımız da ,

Bebegim ilk defa gun icinde hic kaka yapmadi. 4-5 gun oncesine kadar gunde 5 6 kere yapiyordu sonra 2 ye 3 e dustu dun de hic yapmadi. Sizin bebisler nasil ?

Bizdede aynen öyle oldu bend sebebini anlamadım ama sadece anne sütü alıyorsa normalmis

Geçmiş olsun öncelikle. Dışkıdan ne testi baktılar acaba? E nabıza düştüyse yazabilir misiniz?

Bebegim ilk defa gun icinde hic kaka yapmadi. 4-5 gun oncesine kadar gunde 5 6 kere yapiyordu sonra 2 ye 3 e dustu dun de hic yapmadi. Sizin bebisler nasil ?
benim de ve hatta başka arkadaşlarında öyle oldu yazdılar buraya. 10 güne kadar normalmiş. dışardan fitil vs müdahale edilirse bağırsak tembelliği olurmuş. sadece karnına masaj yapılabilir belki. youtube da videoları var. karına saat yönüne göbek çevresine masaj yapılıyor.

Aaaa hiç denemedim çok güzel fikir oldu bu. Mamayı verdikten sonra memede uyutmaya çalışmak ve biraz da olda ağzına değdirmek işe yarayabilir çok teşekkürler
Bebekle birlikte banyoya girip dusun altinda emzirmeyi de oneriyorlar. Meme reddi olan bebekler boyle memeyi tutabiliyormus.

Cnm sizin de tüp bebek miydi? Acaba ondan mı emziremiyorum ben
Yok canım benim ilki tüp bebekti emdi.
Bebeğin emme refleksi ile ilgili bir durum biraz. Emme refleksi güçlüyse memeye düşkün oluyor olmayan sütü bile getiriyor. Bazı çocuklar bu konuda tembel oluyor ne yaparsan yap almıyor memeyi, bazı bebeklerde teşvik istiyor uğraşarak alışıyor. Şöyle söyleyeyim ilk sezeryanimda 3.gun geldi sütüm ona rağmen boş memeyi bırakmadan emdi. Sen yine elinden geleni bebisi yormadan yap, zorlamadan her kucağına aldığında memeyi dene. inşallah tekrar emer Allah şifa versin bu arada

Bağırsaklar geliştikçe kaka sıklığı azalıyor ama miktarı artıyor diye biliyorum. Sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal diyorlar. Benim bebişim bazen daha çok yapıyor ama bazen durup durup birbirine çok yakın saatlerde fazla miktarda yapıyor. Kaka yapmazsa üzüm ve kayısı yiyorum, bebeğime de katkısı olduğunu düşünüyorum.

Kızlar sizi kurtarıcım ile tanıştırayım benim oğlan geceleri asla uyumuyor ayakta salladığım da uyuyor ama durduğum an gözünü açıyor ve ben dün sabah isyan bayraklarını açınca eşim bunu almak zorunda kaldı dün gece uyudu ve gündüz de içinde çok eğlendi kahkahalar havada uçtu benim gibi olan anneler aklınızda bulunsun diye paylaşmak istedim

Eklentiler

• images (51).webp
    4 KB · Görüntüleme: 61
Evet biz günde 5 6 kez yapardık bir anda yapmamaya başladı 2 günde bir olmaya başladı. Bugün kontrolümüz var bakalım soracağız tek tek doktpra

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Bu kusma nasıldı? Tazyikli falan mıydı? O mukus tarzı bir şey benim kızımda da var ama kusması çok içince sirt ustu yatırırsam sızıntı gibi mesela.

Sen ne kadar naifsin böyle Hem üzülüyorsun için gidiyor, hem de yanlış anlar kırılırsa diye üzülüyorsun. Mesajlarında duygun o kadar dışa vuruyor ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…