2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kiloları ne yaptınız hanımlar? Bende hala 10 kilo var ve azaldığı da yok
Bende de 10 kg duruyor
Salı itibarı ile şeker ve tahıl bazlı karbonhidratı hayatımdan çıkardım
Çok canım çekiyor ama kuru üzüm ve incir ile idare ediyorum
Yoksa karnım hiç inmeyecek bu gidişle

Merhaba, markası ve modelini paylaşmanız mümkün mü? Fotoğraftan anlayamadım da ben.

Normal doğum yapan arkadaşlara sorum var
Ben yürüyüş yapıyorum şimdi aslında hiç oturmuyorum desem yeridir. Yemek temizlik derken evde sürekli ya ayaktayım ya bebekle zaten bebeklede çok oturmuyorum evin içinde gezdiriyorum. Yada arabasına bindirip yürüyüş yapıyorum. Yarım saat falan yürüyoruz ama benim vajinada ağrı ve baskı hissediyorum aşağı doğru canım yanıyor. Doğumdan 15 gün sonra bi yürüş yapmak istedim böyle bir ağrı hissettim hemen eve döndüm daha erken diye düşündüm ama 1 ay geçti benim gibi hisseden varmı ? Acaba geçermi doktor kontrolü için biraz daha beklesem mi ?

Selam kizlaar, bugün 2. Ay kontrolü vardı ve ilk kez Fransa'da pediatrist ziyaret ettik. 1,5 kilo almış ve 5 cm uzamis.
Gece besleme dedi bana neymiş bebekler gece acikmazmis.Ayrica günde Max 6 kez beslemeliymisim. Yahu ben bunu yapabilir miyim, asla! Eşimle hiç kavga etmezdik bugün ilk kez tartıştık. Disiplin şimdiden vermeliymisiz Ya el kadar bebek disipline 1 yaşında baslariz dedim. Şimdi gece beslemelerinde baslicak asıl kavgalar o emzirme dicek ben emzircem.

Kiloları ne yaptınız hanımlar? Bende hala 10 kilo var ve azaldığı da yok
Emzirmede çabuk zayıflatır diyorlar bende her hafta 1 kilo veriyorum ilk doğum yaptığımda 67 gibiydim geçen hafta 65 bugün baktım 64 hamile kaldığımda 60 kiloyla kaldım. Ama ben 55 olmak istiyorum şimdiden başladım işte yürüyorum bebekle hergün hem bebeğede iyi geliyor yoruluyor gün içinde gece rahat uyuyor.

E bebek gece acıkıp uyanıyor ve ağlıyor beslemeden nasıl sakinleşecek? Eğer uyuyorsa sabaha kadar sıkıntı yok ama uyanıyorsa çok zor bence.

Öncelikle masallah ben 2.5 haftadır falan gece beslemiyorum yani uyanmazsa beslemiyorum. Gece zaten 12-1 arasi uyuyor, uyumadan önce emzirip ya kendi gün içinde biriken kendi sütümden yada 60-75 ml mama veriyoruz. Sabah 6-7 ye kadar uyanmiyor. Eger kakası gazı yoksa tabi. Sen hala uyandiriyo musun özellikle

Maşallah aslında gece besleme konusu bizimki uyanmasa bende beslemem bunu bana hem burdaki hemşireler hem annem söyledi acıkınca uyanır bebekler diye. Tabi sen nasıl rahat edeceksen öyle yap. Disiplin konusunda eşin aslında haklı okuldayken hocam söylerdi yeni doğan bebek sizi kullanmak ister izin vermeyin diye. Şimdi takip ediyoruzda eşimle daha 1 aylık ana kucağına koyup üstünü örtsem üstünü açıyor sonrada ağlıyor yada emziği atıyor ağlıyor sırf kendşni kucağa alalım diye yapıyor aslında bütün çocuk gelişim uzmanları aynı şeyi söylüyor eğitim 0-6 yaş arasında ne verirsen o diye 1 yaş 1 yıl geç kalınmış demek. Sadece bildiklerimi söylemek istedim tabi karar senin. Yanlız bende aynı senin gibiyim o kadar okul okudum ama kendi bebeğime gelince birini bile uygulamayanıyorum, benim eşimde seninki gibi tutturmuş bırak ağlasın diyor ama anne yüreği onlar doğruyu söylüyor ama biz duygusal davranıyoruz mantığımızın önüne geçiyor Çünkü biz anneyiz

Tatlim biz Türk anasiyiz el kadar bebek ağlayınca nasıl bakmayalim demi
Geceleri ben asla uyandiramadim ve uyandirmiyorum. Ben o ne zaman acikirsa ve isterse o zaman besliyorum. Teoride doğru doktorun soyledikleri ama pratikte yapması zor Boşver biz bildiğimiz gibi yapalım. 40 yaşında zar zor bebem olmuş tabi beslicem isteyince

Sagol canim bende uyandirmiyorum ama kendisi 2 kere uyanıyor. Meme istiyor, bende veriyorum ne yapayım kıyamam ki

12 kg'a kadar sallama yapıyormuş canım sonrasında da yine kullanıyor kilo çok olunca motor yeterli gelmiyor demiş satış yapan arkadaş tahmini 9 ay 1 yaşa kadar kullanılıyormuş bence değer o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…