- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.061
İnşAllah canımBizde süt alerjisi var ben diyetteyim atopik dermatit oluyor yüzü ve boynu kızarıyor çocuk alerjiye gidin cildiye anlamaz ne zaman geçecek bilmiyoruz inşallah çabucak geçer
Benimki kaka yapmadığı zamanlarda böyle oluyor dediğin gibi. Ha birde yeni birşey öğrendiğinde. Mesela bugün tam olarak ellerini keşfetti önde birleştirip gözünü şaş yapıyor. Burnunun ucuna bakıyor yüzünüde keşfetmeye çalışıyor.Ben hep kundak yapiyorum yoksa cok sıçrıyor, kollari hic durmuyor kendini uyandiriyor sürekli diye. Bebek uyutucu uygulamasindan pışpış+süpürge sesi her zaman açıyoruz o da işe yaramadı bu gece cok değişikti yaa derin dalamadi bi türlü. İnşallah bi daha olmaz sinirlerim cok bozuldu
Atak geçiriyordur o zaman kuzum herşey yolunda ise. Böyle durumda al azcık konuş kaldır hırpala biraz ayaklarının üstüne falan bastırır yürütür gibi yap uyutma bir süre sonrada en az 3-4 saat uyur sonrasında tekrar derin uykuya dalmıyor ama olsun en azından sende o sırada azcık uyumuş oluyorsun. Bizde öyleydik dün 8 de uyuması gerekiyordu yatım saat anca uydu gece 11e kadar oynadıK sonra 4 saat uyudu ama dediğin gibi derin değil sabah 6 da artık kaldırdım yine sohbet muhabbet derken uyudu.Banyosunu yapmış karnını doyurmus kakasını yapıp rahatlamıştı, 11 de pışpış sesi bile olmadan kendiliğinden uyumuştu cok sevinmiştim. Ortalığı toparlayıp bi duş alıp yatiyim dedim yatar yatmaz başladı mızmızlanmaya. Sonra da sabaha kadar aynı şekil.. belki sıcak olabilir ben bu huyumu bı turlu bırakamadım, çocuğun kafası terliyor yatağı ıslatıyor ama ne esim ne ben oda sıcaklığını düşürmek istemiyoruz havalar soğuyor diye. Halbuki her gelen sizin ev hamam gibi diyor. Derecemiz de yok işin kötüsü
Ayy Allah korusun evet bizim ev çok sıcak ben sıcağı severim ama terliyoruz hep. Kendi kendimize ve cocuga eziyet oluyo sanırım bu konuya el atmam gerek. Bide gece beynim çalışmıyor resmen o gece sürekli uyutmaya çalışmaktan saati algilayamamisim cocugun emme saati gelmiş artık yani acıkmış olma ihtimalini düşünmeyip sallamaya devam ediyorum sonradan dank ettiAtak geçiriyordur o zaman kuzum herşey yolunda ise. Böyle durumda al azcık konuş kaldır hırpala biraz ayaklarının üstüne falan bastırır yürütür gibi yap uyutma bir süre sonrada en az 3-4 saat uyur sonrasında tekrar derin uykuya dalmıyor ama olsun en azından sende o sırada azcık uyumuş oluyorsun. Bizde öyleydik dün 8 de uyuması gerekiyordu yatım saat anca uydu gece 11e kadar oynadıK sonra 4 saat uyudu ama dediğin gibi derin değil sabah 6 da artık kaldırdım yine sohbet muhabbet derken uyudu.
Ve sıcaktanda yatamayabilir bizim oda sıcaklığı 16 derece yinede eşim sıcak diyor. Gece çok mızmızlanırsa yanıma alıyorum sarılıyorum ama üstünü örtmüyorum. Çok sıcağa gelmez çocuk dikkat edin eve bi termometre koy bakalım kaç derece oluyor 25 falansa eğer çocuk nefes alamaz allah korusun ani çocuk ölümlerinin sebeplerinden biri.
Ay kuzu yaa yerimBenimki kaka yapmadığı zamanlarda böyle oluyor dediğin gibi. Ha birde yeni birşey öğrendiğinde. Mesela bugün tam olarak ellerini keşfetti önde birleştirip gözünü şaş yapıyor. Burnunun ucuna bakıyor yüzünüde keşfetmeye çalışıyor.çok tatlı oluyor ya. Gözünü şaş yapıyor korkuyorum O yüzden bizde iyi uyuyamadık. Sabah babası ilgilendi 1 saat uyuydum bende. babasıda diyor gözlerimi ben böyle yapamıyorum diye.
Maaşallah canım. Aman hep uyusun mışıl mışıl. Inşallah yolculuğun da güzel geçerEvet canım gündüz uyuyo hep uyurdu böyle gündüzleri ama açıdan sonra uyumadı bi dün uyudu işte . Kucağımda ayağımda falan uyuyunca 1 saat en fazla yerinde olunca uzun uyuyor
Bir sefer ben de emzirmeyi unuttum biliyor musunAyy Allah korusun evet bizim ev çok sıcak ben sıcağı severim ama terliyoruz hep. Kendi kendimize ve cocuga eziyet oluyo sanırım bu konuya el atmam gerek. Bide gece beynim çalışmıyor resmen o gece sürekli uyutmaya çalışmaktan saati algilayamamisim cocugun emme saati gelmiş artık yani acıkmış olma ihtimalini düşünmeyip sallamaya devam ediyorum sonradan dank etti
Ay kuzu yaa yerim
Cnm bizim kızında döküntüsü vardı ben süt ürünü tüketmedim yumurta yemedim düzeldi aklında olsunMerhabalar oğlumunfa vücudunda spyulmalar kurumalar oldu dün doktora sorduk normal karşıladı 3. Aydan sonra devam ederse takviye egzama kremi veya nemlendirici yazacağını söyledi bebeklerin cildi ilk 3 ay kuru olabiliyormuş 3. Aydan sonra yağlanıyormuş öyle dedi . Bize haftada 1-2 banyo yaptırmamıxı ve nemlendirmemizi söyledi ben bebek yağı kullanıyorum ciddi oranda azaldı kuruma ve soyulmaları . Bilginiz olsun
Madem terletiyorsun çocuğu sırtına bez koy gece baktım terledi bezi alırsın. Bir iki kere terledi bizimkide gece ortamıza koyuyorum uyuyunca yerine almak istiyorum ama bende uyuyorum baAyy Allah korusun evet bizim ev çok sıcak ben sıcağı severim ama terliyoruz hep. Kendi kendimize ve cocuga eziyet oluyo sanırım bu konuya el atmam gerek. Bide gece beynim çalışmıyor resmen o gece sürekli uyutmaya çalışmaktan saati algilayamamisim cocugun emme saati gelmiş artık yani acıkmış olma ihtimalini düşünmeyip sallamaya devam ediyorum sonradan dank etti
Ay kuzu yaa yerim
Bir sefer ben de emzirmeyi unuttum biliyor musunuyumuyor, uğraşıyorum epey, ağlıyor duruyor. Epey düşündüm ne derdi var diye. Panik de oldum tabi. Sonra aklıma geldi emzirmedigim. Çocuk acıkmış meğer
Böyle böyle öğreneceğiz. Hem acemilik var hem de yorgunluk. Sağlıklı düşünemiyoruz bazen. Bunu kendimde çok farkediyorum.bende az önce uyanıkken evi temizleyim dedim ezirdim anakucağına koydum ama durmuyor neyse dedim uykusu var herhalde uyuttum çocuğu meğersem altına yapmış bezi değişmeyi unutmuşum çocuğu bokuyla uyuttuk… şimdide temizledim besledim ama çocuğun uykusu piç oldu gözler baygın uyuyamıyor yavrum resmen eziyet ettim çocuğa.. acemi anneyiz olcak arada …
Çok haklısın işte annem bizi böyle büyütmüş ben de öyle alışmışım. Atletim azcik açılsın uykumda bile icime sokarım hemen. Yazın kavurucu sıcaklarda bile incecik örtü de olsa üstümü örtmem lazım falan böyle takıntılarım var. İnşallah hasta etmem çocuğuMadem terletiyorsun çocuğu sırtına bez koy gece baktım terledi bezi alırsın. Bir iki kere terledi bizimkide gece ortamıza koyuyorum uyuyunca yerine almak istiyorum ama bende uyuyorum bao zaman terliyor ortamızda hemen yatakta babasına yaklaştırıyorum çabucak değiştiriyorum üstünü. Bebekler iki şekilde hasta olurmuş diye duydum bir hava sirkülasyonuna maruz kalınca ( halk arasında ceryan,elektrik diyolar) ikide terleyip teri üstünde soğursa . Soğuktan çocuk hasta olmaz dediler. Eşimde ben 5 derece olan bir evde büyüdüm falan diyince evi mümkün olduğunca havalandırıp sıcak tutmamaya çalışıyorum. Dışarısı 0 derce çocuğun üstüne battaniyesini örttüm yarım saat bahçe kapısını açtım içeriyi havalndırdım. Yarın bir gün çocuğu dışarı çıkaramzsın. Bağışıklık kazansın azcık alıştırma böyle kuzum.
İlk zamanlar kaka yapmadıkça altını değiştirmek aklıma gelmiyodu, kakayi sesli yaptığı için anliyodum ama bez Çisden patlıcak noktaya gelse anlamiyodumbende az önce uyanıkken evi temizleyim dedim ezirdim anakucağına koydum ama durmuyor neyse dedim uykusu var herhalde uyuttum çocuğu meğersem altına yapmış bezi değişmeyi unutmuşum çocuğu bokuyla uyuttuk… şimdide temizledim besledim ama çocuğun uykusu piç oldu gözler baygın uyuyamıyor yavrum resmen eziyet ettim çocuğa.. acemi anneyiz olcak arada …
Evet canım bende alerjiden şüpheleniyorum başka belirtilerde var ama doktor şuan diyeyi gereksiz görüyorCnm bizim kızında döküntüsü vardı ben süt ürünü tüketmedim yumurta yemedim düzeldi aklında olsun
Ay bende tam tersi ilk zamanlar çiş yapmasa bile bez değişiyordum.İlk zamanlar kaka yapmadıkça altını değiştirmek aklıma gelmiyodu, kakayi sesli yaptığı için anliyodum ama bez Çisden patlıcak noktaya gelse anlamiyodum
Bende hemen hemen senin gibiyim ama evlendikten sonra adamın yanındada atletle yatılmıyorkiÇok haklısın işte annem bizi böyle büyütmüş ben de öyle alışmışım. Atletim azcik açılsın uykumda bile icime sokarım hemen. Yazın kavurucu sıcaklarda bile incecik örtü de olsa üstümü örtmem lazım falan böyle takıntılarım var. İnşallah hasta etmem çocuğu
Atak zamanı bende böyle olmuştum benimkiyle kavga etmiştik odayı karanlık yap belki uyur yanına yatır koluna memede uyusun onu dene ay nebilim Allah yardımcın olsun …Yıldım. Omzum boynum sırtım kolum her yerim ağrıyor. Dayanmıyor bünyem. 5 kez uyudu bugün. Yarım saat uğraş sonuç 10 dk. Kendime çok kızıyorum. Uyudu deyip sallamyı bıraktığım için kolik müziği kapatyığım için. Sonra ahlanıp vahlanıyorum. Artık kucağımda uyutmiicam ya. Ayakta sallicam. Gene daha kolay sonrasını sonra düşünürüm. Şu an sallıyorum uyumakla alakası yok. Öylece huysuzlanıyor. Bugün salıncakta 1 saat denedim. Yok olmadı maalesef
Aaa sen kötü alistirmissin ben gayet de lohusa pijaması pembe ponçik pijamalar da giyiyorum, özeller özel zamanlardaBende hemen hemen senin gibiyim ama evlendikten sonra adamın yanındada atletle yatılmıyorkiilk başlarda yapıyordum kazak falanda giy diye dalga geçiyordu bana dokunma der gibisin dedi. Hatta doğumdan sonra üşütmeyim diye pijamayla uyuyordum ne zamana kadar böyle gidecek dedi
Bugün pek uyumadı ama fena değildi yineMaaşallah canım. Aman hep uyusun mışıl mışıl. Inşallah yolculuğun da güzel geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?