2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ne zaman bağırıyor bizde bağırmalar genelde akşam 6 gibi oluyor gün icindekiler genelde acıktım yoruldum demek için.
Bizim o saatli bağırma durumu geçti çok şükür. Ama uykudan önce bağırarak ağlıyor, emmeye başlamadan aynı şekilde. Uyanırken de ağlayarak uyanıyor artık. Yorulduğu, uykuya dalamadığı için sanırım bizde de.

Bizde de oluyor yoruldugu zaman dalamadığı zaman ama akşam ki geçmedi.

Hpv bakıldı dediğiniz için sormuştum. Rahim ağzındaki bozulma derecesini gösteriyor ascus (ne olduğı belli olmayan anormal hücreler, ilk aşama). Sizinki baska bir durum olabilir enfeksiyon dediyse
Hpv sonucu inş güzel çıkar, sezaryen sonrası çamaşırımda dikiş gördüm ben . Eğer yara varsa yakılır dediler

Rahatlar ama bu kadar da değiller ve türklerden daha temizler aslında eşim parmağını koyuyor çok ağladığında babası diye ses etmiyorum artık ilk yaptığında tepki verdim senin gibi ben babasıyım ben yaptım onu, benden mikrop kapmaz dedi ama sana bişey söyliyimi hollandalıların gözünde fransızlar çokta temiz değil. Eşim parisde kokudan duramazsın diyor. Burda kapının önünü süpürmezsen dedikodunu yaaparlar. Öyle çok kucaklarına almıyorlar bebeğimi, öpmüyorlar dikkat ediyorlar. Kucağına aldıklarındada azcık sarılıyorlar en fazla yanak yanağa koyuyolar. Hatta bende eşime şey demiştim öpmeden çocuğu nasıl seviyorsun dokunmak isteyen yabancı biri olduğunda en fazla başını okşuyor genelde uzaktan bakıyolar sadece. Benim eşimde çok temizliğe alıştırma bağışıklık kazansın mikroba da yaz olsun çamurla falan oynasın dedi yanlız burun peçetesiyle çocuğun ağzımı silinirmiş bacım ya bi hoş oldum.

Bebegim nereleresin gözüm yollarda kaldı denk gelemiyoruz okidoki6666

@UkaderU kuzucum seni de göremedim bende çok sık gelemiyorum kv ile delirmeye devam mı
Aynen kuzum bi denk gelemedik benim kocacığımda evde çalışıyor ya anca ev çocuk koca arasında gidip geliyorum telefonu elime alamıyorum desem yeridir. Benim oğlanda son zamanlarda ağlamaya başladı. Bir ağladığında kıyamet koparıyor. Sürekli uyumuyor artık senin maşallah herşey yolundamı atak dönemini nasıl atlattınız?

Sizin için güzel olur diye tahmin ediyorum umarım sevmişsindir. Çok farklı bir kültür muhtemelen ama.

Kanguruyu benim kadar kullanan azdır sanıyorum hemen yazayım.
Sling çok kullanışlı ve doğumdan itibaren hemen kullanabilirsin. Kafayı da gömüyorsun içeri, mis gibi uyuyor. Ama ben slingi unutup eve dönünce tekrar almayayım diye kanguru aldım. Neko switch aldım, doğumdan itibaren kullanabiliyorsun onu da. Bence güzel ama çok fazla ayar yapman gerekiyor. Ben bunu ve slingi (kavuştum sonradan slingime) dönüşümlü kullanıyorum. Tüm gündüz uykularımızı (4-5 saat) böyle uyuduğumuz için hep aynı yere yük binmesin diye.
Başka markaların da var doğumdan itibaren kullanılanları, onlara da bak. Veya yenidoğan aparatları oluyor ayrıca eklenen. E-bebek’ten almıştım ben bir tane ama pek beğenmedim, iade ettim. Bulursun illa ki kullanabileceğin bir kanguru.
Bebişin alışması zaman alabilir ama. Her uyku öncesi minik bir ağlama oluyor bizde. İlk esnemede paketlersem daha kolay geçiyor uykuya, dolaşıyoruz bakınıyoruz ve uyuyor ama geç kalırsam ağlıyor biraz bazen çok. Sonra uyuyor Başka türlü felaket uykularından kurtulamadık. Şimdilik böyle devam ediyoruz.

Hak veriyorum valla bazen benimde öyle oluyor, Allah yardımcımız olsun ne diyelim. Benim bebişe bu aralar zıvanadan çıktı resmen. Gündüzleri kucağımda uyuyor yerine koyuyorum gözleri kocaman açılıyor hemen. Sonra geri alıyorum göğsüme koyuyorum uyuyor yerine koyuyorum yine aynı. Geceleri sorun yok çok şükür iyi uyuyor ama gündüzler kabus olmaya başladı. Hayır yani kucakta uyumaya da alıştırmadım ki nerden geliyor bu kucak sevdası anlamıyorum.

Benim miniğim de 5 dk falan emiyordu ve bırakıyordu ama geçen hafta bir emzirme danışmanıyla görüştüm (hastanede vardı, öylesine görüştüm aslında kilo alımımız falan iyi). Artık 3 aylık olmuş, 5 dk’da doymaz dedi. Biraz savaş halindeyiz ama iki memeyi de vererek çok itiraz etmediği sürece 15-20 dk emziriyorum ve emiyor bilgin olsun.

Aaa bunu bilmem çok iyi oldu, sağol arkadaşım Bende zorlayayim biraz. Bu ay 500 Gr aldı. Annemlere göre çok az, burdakilere göre çok normal:)
Ablamlar kendi çocuklarından örnek veriyor, ayda 2 kilo almışlar falan. Önce bir üzüldüm sonra dedim kendine gel, Dr normal diyor.

Sen bu slingi gerçekten çok aktif kullanıyorsun. Ben şunu merak ettim. Bebeğin slingde uyuyunca çıkarmıyor musun slingden? O şekilde oturabiliyor musun, oturmuyorsan hep ayakta mı duruyorsun sen Kafamda deli sorular...

Ayda 2 kilo da çok fazla bence. Onlara bakıp da üzülme. 600 gr- 1 kilo arası olması gerekiyor diye biliyorum. Doktor normal demiş sonuçta. Yalnız 5 dk emmesi bence de az. Ne kadar kuvvetli çekse de biraz daha memede tutmaya çalış istersen. 15-20 dakika emiyor benim kızım. Biraz coşkulu, biraz aheste, dinlene dinlene ☺

Fazla emincede kusuyor ama zorlaya zorlaya midesi genislermi acaba?

Atak döneminde oluyormuş bizim bugün sanki normale dönüyor gibi 1 hafta boyunca gündüz ya benim ya babasının kucağında uyudu. Gece dedğin gibi hiç bir sıkıntı yok lamba kapalı olsun sabah kadar arada emiyor uyuyor.Uyusun bu dönemde kucağa falan alışmaz korkma sadece sana ihtiyaç duyuyor duygusal doyum için. Ben hiç ona buna alışmasın demiyorum sonuçta evdeyiz bakarız. Sadece 6. Aydan sonra odasına tam yerleşsin istiyorum. İkinci çocuk çalışmalarına başlamam lazım bakalım kısmetse. Oğlum aşılamayla oldu belki diğeri normal yolla olur. Bu arada benim tam işe döneceğim zaman yasaklar çıktı burda kesin olarak 1 aydan fazla yine evdeyim sevin süper oldu. Yılbaşı fotoğrafı çektik dün süper oldu evde olan boş kutuları hediye kağıdıyla sarsım ekstra para harcamadan güzel pozlar aldık. Koyuyorum ekte

Eklentiler

• 6CD667C5-BE18-4B39-82A2-3EB72BDFD439.webp
    62,8 KB · Görüntüleme: 71
  • B82C47F3-E490-4190-807E-F376C07F2E52.webp
    116,8 KB · Görüntüleme: 78
  • 2E5C31A1-CDB6-4366-82AB-566F74EC23EA.webp
    74,1 KB · Görüntüleme: 70
Yaaaa bayıldımmmm Allah nazarlarda korusun insallaahhhh bende kucağımda uyutuyorum gündüzleri, bugün maşallah önce kucakta sonra pusette devam ediyor. Geceleri 6 saat uyuyor bizimki bende kaldırmıyorum kalkınca bayaa emiyor ama bende kendi kendine uyusun zamanla da odasına alışsın istiyorum o yüzden bakalım nasıl ilerleyecek. Bugün gördüm haberleri de kapanma gelmiş senin için sevindim valla. Bu arada bebiş kaç kilo ya baya şişko duruyor maşallah nazar değmesin

Kusması daha da kötü. Belki geçici bir durumdur bu kısa süre emmesi. Ne sıklıkta emiyor peki?
Gündüzleri 1 ile 2 saat arası, gece 3 saatte bir emiyor. Her zaman kusmuyor, ne zaman çok emerse kusuyor. Onun haricinde ağlamıyor, bezleri dolu dolu çiş oluyor. Kaka 10 günde bir yapıyor.

Gündüzleri 1 ile 2 saat arası, gece 3 saatte bir emiyor. Her zaman kusmuyor, ne zaman çok emerse kusuyor. Onun haricinde ağlamıyor, bezleri dolu dolu çiş oluyor. Kaka 10 günde bir yapıyor.
Belki de yetiyordur emdiği miktar. Gündüz de sık emiyormuş, gece de 3 saat çok iyi bence. Her çocuk bir değil neticede. Doktor da iyi demiş kilosuna. Benim bazen gece 5-6 saat emmiyor kızım. Uyursa uyandirmiyorum. Sanırım anne olunca insanın içi hiç rahat etmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…