- 7 Eylül 2020
- 2.305
- 2.233
- 63
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.961
Maşallah güle güle büyütAhahah maşallah ona yaa şapka da küçülmüş büyümüş paşa baksanabizimkide ilk başta yatmıyordu ama sonra sonra alıştı . Kafasını artık kurtarıyor yan çeviriyo . Elleri bu şekilde koymayı dene bakalım ve yastık koy bakalım
Size de geçmiş olsun , inş kolaylıkla atlatırım ben de . Bilgi ve destek için teşekkürlerİnşallah. Yara bende de olmuştu yakıldı basit bir işlem merak etmeyin
Aramıza hoş geldinHak veriyorum valla bazen benimde öyle oluyor, Allah yardımcımız olsun ne diyelim. Benim bebişe bu aralar zıvanadan çıktı resmen. Gündüzleri kucağımda uyuyor yerine koyuyorum gözleri kocaman açılıyor hemen. Sonra geri alıyorum göğsüme koyuyorum uyuyor yerine koyuyorum yine aynı. Geceleri sorun yok çok şükür iyi uyuyorama gündüzler kabus olmaya başladı. Hayır yani kucakta uyumaya da alıştırmadım ki nerden geliyor bu kucak sevdası anlamıyorum.
Sağolasın cnm cümlemiz sağlıkla büyütsün inşallah kuzularıMaşallah güle güle büyüt❤❤ tatlı kuzucuk.
Sorma bıcı bıcı yapmıştık hasta gibiydi takayım dedim ama küçülmüşAhahah maşallah ona yaa şapka da küçülmüş büyümüş paşa baksanabizimkide ilk başta yatmıyordu ama sonra sonra alıştı . Kafasını artık kurtarıyor yan çeviriyo . Elleri bu şekilde koymayı dene bakalım ve yastık koy bakalım
Ayy ne zormuş ya gerçektenAramıza hoş geldin
Ya evet önerilmiyor bende düz zeminde yatırıyorum ama bazen sırtı dinlensin diye falan ya da yüzüstü koyunca yastığı koyuyorum ince bi yastık derin uykuya geçince düz çevirip yastığı alıyorumSorma bıcı bıcı yapmıştık hasta gibiydi takayım dedim ama küçülmüşbizimde kafa dönüyor sürekli ama ilk denemede uyumak istemedi bakalım yine deneyeceğim yastık hiç kullanmadık 1 yaşına kadar önerilmiyor diye
Haftaya baktırıcam kilosuna kaç oldu bilmiyorumYaaaa bayıldımmmmAllah nazarlarda korusun insallaahhhh bende kucağımda uyutuyorum gündüzleri, bugün maşallah önce kucakta sonra pusette devam ediyor. Geceleri 6 saat uyuyor bizimki bende kaldırmıyorum kalkınca bayaa emiyor ama bende kendi kendine uyusun zamanla da odasına alışsın istiyorum o yüzden bakalım nasıl ilerleyecek. Bugün gördüm haberleri de kapanma gelmiş senin için sevindim valla. Bu arada bebiş kaç kilo ya baya şişko duruyor maşallah nazar değmesin
Çok teşekkür ederimÇok güzel olmuşçok beğendim. Elinize sağlık.
Aynen tabi önceden bu da yoktu. Şimdi en azından koştur koştur da olsa karnimi doyurabiliyorum ama hala adam akıllı bir yemek yapacak kadar zaman vermiyor. Önceden pusete koyup kahvaltı yapiyodum ama şimdi pusette de durmuyor. İlk uykusunu uyurken hızlıca yiyorum biseyler.. insallah zamanla artar uyku süresiGündüz 2 saat uyanık, 1 saat civarı uyuyor gibi kızım. Bu sürenin bir kısmı emzirirken uyuma süresi tabi. Tam bir düzeni yok ama eskiden hiç uyumuyordu, şimdi uyuyor en azından ☺
Bende bir deneyeyim bakalım sevecek mi inşallah eskisi gibi kendi kendine uyur da yüz üstü uyumasa da olurYa evet önerilmiyor bende düz zeminde yatırıyorum ama bazen sırtı dinlensin diye falan ya da yüzüstü koyunca yastığı koyuyorum ince bi yastık derin uykuya geçince düz çevirip yastığı alıyorumilk denemede bizimki de uyumamıştı yastığı dizime aldım onuda yüzüstü koydum biraz sallanimıştım öyle alıştı
Inşallah değildir canım ya. Şuan ne kadar bilmiyorum ama 17 gün önce 5.700 olmuştu toplamda 1.200gr almış 1 ayda. Bir sonraki kontrolümüz 4 Ocakta. Evet şuan için kilolu olması iyi dediğin gibi vericek zatenHaftaya baktırıcam kilosuna kaç oldu bilmiyorumama son zamanlarda fazla kaka yapıyor umarım ishal değildir. İlk ay mama verdim ben belki ondan kiloludur. Aman zayıf olmasında bu zamanda diş çıkarma yürüme emekleme derken nasılsa vericek kilo. Seninki kaç kilo ?
Yalniz o nasıl güzel yanaklar öyle maşallah yerim ben onuu Allah nazarlardan korusunAhahah maşallah ona yaa şapka da küçülmüş büyümüş paşa baksanabizimkide ilk başta yatmıyordu ama sonra sonra alıştı . Kafasını artık kurtarıyor yan çeviriyo . Elleri bu şekilde koymayı dene bakalım ve yastık koy bakalım
Canım 30 dk uykulara felaket uykusu diyorlarmış. Bir döngüyü tamamlayamamış oluyormuş. Bizim de hep böyleydi, o yüzden slingde uzatmaya çalışıyorum ben uykuları. Sen nasıl uyutuyordun? Gözlerini açınca tekrar uyutmayı dene istersen.Bizim gündüz düzenimiz şu şekilde: 2 saat uyanık kalıyor 30 dk uyuyor. Asla 31 dk değil. Az değil mi yaa sanki saat kurmus gibi 31. Dk da uyaniyor delircem
Ne demekbize de sağlık ocağı 500 gr, doktor 700 gr almış dedi 200 gr da farketmemesi lazım ama salladım. 500’ü duyunca ben de senin gibi bir üzüldüm, sonra normal diyorlar niye üzülüyorsun deyip toparladım kendimi. Onun üstüne bir emzirme danışmanıyla konuşayım dedim işte, ama 700 gr’ı duyunca rahatlamıştım. Sadece tek meme veriyordum her öğünde ama ikinci memeyi verince de cok cok emiyor maşallah. Sonra bir tur daha döndürüyorum 15 dk falan emiyor. Aslında emecekmiş bebe ben emzirmiyormuşum
2 kilo da çok gerçekten, hiç öyle şeyleri düşünüp üzülme, gerek de yok. Normal sınırlarda olsun yeter.
Bir de Tracy Hogg kitabında gündüz yeterli kaloriyi alamazsa bebek gece çok sık uyanır diyor. Hala çok düzensiz bizim gece uyanmalarımız ama 8 gibi uyutup, 10:30-11 gibi beslersem tekrar (dream feeding diye geçiyor, bak istersen) 1’e kadar falan uyuyor. Bu da işine yarayabilir bence1’den sonra saat başı - 2 saatte bir uyanıyoruz ama o ayrı
Kusma bizde de vardı. Şimdi emdikten sonra biraz kucağımda geziyoruz, gazı çıkıyor genelde. Sonra altını değiştiriyorum, ondan sonra geçiyorum oyuna. Mesela emdikten sonra sırtını göğsüme yaslarsam da kusuyordu. Dikkat edince çok azaldı. Bir dene bakalım, belki işe yarar
Bizimki uyumaya başladı yine bakalım devam eder inşllahBende bir deneyeyim bakalım sevecek mi inşallah eskisi gibi kendi kendine uyur da yüz üstü uyumasa da olur
Çok sevindim tekrar uyumasına. Darısı başımızaSlingin de kangurunun da hakkını veriyorsun benceBen çok alışamadım, keşke alışabilseydim. Belki daha rahat ederdim. Bugün kızım uyandı hemen müdahale etmedim tekrar uyumaya devam etti. Çok mutlu oldum. Gündüz uykuları da düzene girecek gibi. Ben emzirerek uyutmaktan çok memnunum. Kızım dile gelip,anne bırak beni dese de ben bırakamicam sanırım Çok keyif alıyorum. (Dişleri çıkınca fikrim değişebilir belki ☺) Oda ayırma mevzusu da, emzirmeyi bırakma mevzusu da kızımdan çok bana travma olacak ilerde
Bugün denedim ve ikinci memeyide verdim. İkisini toplamda 15 dk da emdi. Sonra oynuyor, sakız çiğner gibi yapıyor, uzatıyor çekiyor falan:) sonra gazını çıkardım ve tekrar yatırdım. Ağladı kucak istedi ve sonra kustu:) sırtını göğsüme versede ya da tam tersi pozisyonlarda kustu. Ama peşini bırakmayacağız bu işin, denemeye devam...Ne demekbize de sağlık ocağı 500 gr, doktor 700 gr almış dedi 200 gr da farketmemesi lazım ama salladım. 500’ü duyunca ben de senin gibi bir üzüldüm, sonra normal diyorlar niye üzülüyorsun deyip toparladım kendimi. Onun üstüne bir emzirme danışmanıyla konuşayım dedim işte, ama 700 gr’ı duyunca rahatlamıştım. Sadece tek meme veriyordum her öğünde ama ikinci memeyi verince de cok cok emiyor maşallah. Sonra bir tur daha döndürüyorum 15 dk falan emiyor. Aslında emecekmiş bebe ben emzirmiyormuşum
2 kilo da çok gerçekten, hiç öyle şeyleri düşünüp üzülme, gerek de yok. Normal sınırlarda olsun yeter.
Bir de Tracy Hogg kitabında gündüz yeterli kaloriyi alamazsa bebek gece çok sık uyanır diyor. Hala çok düzensiz bizim gece uyanmalarımız ama 8 gibi uyutup, 10:30-11 gibi beslersem tekrar (dream feeding diye geçiyor, bak istersen) 1’e kadar falan uyuyor. Bu da işine yarayabilir bence1’den sonra saat başı - 2 saatte bir uyanıyoruz ama o ayrı
Kusma bizde de vardı. Şimdi emdikten sonra biraz kucağımda geziyoruz, gazı çıkıyor genelde. Sonra altını değiştiriyorum, ondan sonra geçiyorum oyuna. Mesela emdikten sonra sırtını göğsüme yaslarsam da kusuyordu. Dikkat edince çok azaldı. Bir dene bakalım, belki işe yarar
Cümlesini korusun inşallah bal teyzesi teşekkür ederizYalniz o nasıl güzel yanaklar öyle maşallah yerim ben onuu Allah nazarlardan korusun
Günde bir kere yüz üstü egzersizi yaptırman gerekiyormuş. Bizede hemşire söylemişti saolsun eşim hergün o konuyla ilgileniyor. Birde sert bir yer olursa daha iyiymiş mümkünse koltuğun üstünde yapmayın dedi.Sorma bıcı bıcı yapmıştık hasta gibiydi takayım dedim ama küçülmüşbizimde kafa dönüyor sürekli ama ilk denemede uyumak istemedi bakalım yine deneyeceğim yastık hiç kullanmadık 1 yaşına kadar önerilmiyor diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?