- 24 Mayıs 2020
- 915
- 1.643
- 63
- 45
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.121
Haklısın valla çoğu devlet hastanesi doktorları bikkinliktan hasta bakmıyor. Özelde de tamamlayıcı sağlık sigortan yoksa vay haline.Burda randevu bulsanda kimse yüzüne bakmıyor. Bugün ilk defa devlet hast. götürdüm sağlık ocağı daha iyi bakıyor valla. Bana özeldeki çocuk doktorumuz kendisi kalkar kaldırmama gerek yok dedi bende öyle yaptım, ordakilerinde kaldır dediğini bilmiyordum
Iyi doktora denk gelmek lazım bizimki yüzümüze bakmadı. 15.10 randevu saatimizdi biz 15.00da gittik bizi çağırmış mesela hatta 16.00 hastalarını alıyordu.Ben Ankarada şehir hastanesine gidiyorum. Memnunum. Her gidişimde çocuğu tümden soyuyorum, muayene ediyorlar, ölçüm yapıyorlar ve kaydını güzel tutuyorlar. Mamayı kesip kesmediğimi bugün de sordular mesela. Farklı bir doktora denk geldik bugün. Tek sıkıntı ben soy-giydir derken bazı şeyleri sormayı unutuyorum, ya da söylediklerini anlamıyorumpanik oluyurum, acele ediyorum. Mesela bugün menenjit aşısını yanlış anladığımı farkettim @Atomiks in sayesinde
Gerçekten öyle ya yine ne varsa özelde var.Haklısın valla çoğu devlet hastanesi doktorları bikkinliktan hasta bakmıyor. Özelde de tamamlayıcı sağlık sigortan yoksa vay haline.
Geçenlerde arkadaş ziyareti yaptım burda, aramız 10 gün. O söyledi hemşireler 3 saatte bir geliyordu kontrole diye
Merhaba ben aslında Temmuz annesiyim ama bu yazınızı görünce yazmak istedim. Bizim 6. Ayımız süt ve tahin yendiğimde kan geliyor ve meme reddi yapıyordu. Bebeğim şu ana kadar kilo alımı hep az persentili azalıyor her ay. Ek gıda ile toplamaya çalışıyorum onu da reddediyor. Alerji mamalarını ağzına süremiyorum zaten sadece anne sütü alıyor. Deri testinde de süt yumurta ve susam çıkmıştı. Bülent hocanın adını çok duydum sizce ne yapmam gerekir ne zaman açmalıyım diyetiKızlar hepinize selamlar, uzun zaman oldu giremedim buraya.. Alerji ne yazık ki bizi de yine geldi buldu.. Bülent Şekerel ile devam ediyoruz umarım kısa sürer bu durum.. bunu görünce yazmak istedim, ilk çocuğumda alerjikti. Tüm besinleri bi anda kestirdi ne yazık ki doktorumuz ve sütümün önce kalitesi sonra da kendisi gitti..
nacizane fikrim farklı bir alerjistin daha hatta gastronun görmesi. İlk etapta süt ve süt ürünleri ve yumurta kesebilirsin belki. Kakanın rengi de önemli oluyor yeşil ise süt ürünleri alerjisi çoğunluk, üç gün süt ve süt ürünleri ve yumurta diyeti ile sıfırlanıp 4. Gün leblebi büyüklüğünde yumurta ile başlayıp durumu gözlemleyebilirsin belki. Eğer ki varsa yumurta alerjisi bizde ki gibi anında döküntü olarak çıkabilir. Mukusa hiç takılma o nokta kadar gördüğün kanlarda önemli değil. Bunlar da Hande Alp ve Bülent Şekerel hocadan duyduklarımın bi kısmı. İlk çocuğumda denk gelmiş olsaydım keşke ama nasip olmadı, okuyunca belki fikir olur diye yazmak istedim ama tüm besinleri bir anda nolur kesme..
Kesinlikle iyi doktora denk gelmek lazım devlette. Özel de ayrı bir ilgi alaka var. Hamilelikte devlete gitmeye cesaret edememiştim mesela. Yine hamile kalsam yine gidemem sanırım.Iyi doktora denk gelmek lazım bizimki yüzümüze bakmadı. 15.10 randevu saatimizdi biz 15.00da gittik bizi çağırmış mesela hatta 16.00 hastalarını alıyordu.
Gerçekten öyle ya yine ne varsa özelde var.
Bende büyük konuşmayayım ama kesinlikle gidemem ya. Özelde gördüğün muamele bambaşka. Doktorumu aşırı seviyorum ama bir sonraki çocuğumda kim bilir hangi şehirde olucamKesinlikle iyi doktora denk gelmek lazım devlette. Özel de ayrı bir ilgi alaka var. Hamilelikte devlete gitmeye cesaret edememiştim mesela. Yine hamile kalsam yine gidemem sanırım.
Canım bu ortadoğu tıp merkezi olarak geçen yer mi acaba?İlk raporda 40 verdi ikincide 40 veremiyormuş 30 verdi hiç aklıma gelmedi 35 olur mu diye sormak
Psikiyatri doktoru veriyor canımAslıcım bu aldığın heyet raporlarını hangi branştan veriyorlar?
Evet canımCanım bu ortadoğu tıp merkezi olarak geçen yer mi acaba?
Deli gibi bunu araştırıyorum bende bir aydırKızlar ek gıda da tadım yaptırmaya ne zaman başlayacaksınız? Bazı kaynaklarda 4. Ayda tadım yapıldığı yazıyor özellikle yurt dışında yapıyorlar. Biraz araştırdım da Türk pediatristler 6.ayın daha uygun olduğunu sindirim sisteminin o zaman gelistigini söylüyor. Özellikle sizi merak ediyorum yurt dışında sizlere bu konuda bilgi verildi mi ya da etrafınızdakiler ne zaman başladı kızlar? @okidoki6666 M MadameMarieCurie
Ben de seviyorum balkonda baya büyük kauçuk var onu içeri alamadım kırmızı olan sardunyaBaya iyi olmuş güzel yapmış terzibenimde dikkatimi çiçeklerini çekti çok güzeller maşallah severim çiçekleri kırmızı olan antoryom çiçeği mi acaba
Arkadaşımda ortadoğunun psikiyatri bölümünden almıştı. Çok zorlamıyor sanırım. Zaten kolay kolay başka bölümde vermiyor rapor ne yazık ki.Psikiyatri doktoru veriyor canım
Ben doktora sordum 5. ayda konuşuruz dedi haftaya 4. ayımız bitiyor biz de sadece mama yiyoruz bir de ek gıdaya erken başlayan bebeklerde kabızlık sorunu oluyormuş bazı annelerden duydum ne kadar doğru bilmiyorumDeli gibi bunu araştırıyorum bende bir aydırçokta heyecanlanıyorum ek gıda için açıkçası.. dediğini bende okudum dinledim yurt dışında 4. Ay başlama olayını.. bir yerde şöyle bir şey okudum çünkü tadıma 6 da başlanırsa çocugun normal bir yemek düzenine geçmesi oldukça gecikiyormuş yani 4 ayda diyenler bundan dolayı ve damak tadının geniş olması için bunu öneriyorlarmış bilemedim.. birde mesela biz tek mama yiyoruz mama yiyenler 4. Ayda tadım yapmalı diyen büyük bir kesim var … benimde bazen kafama yatıyor aslında Belki küçük küçük 4 te veririm diyorum bilemedim
Bende aşırı heves ediyorum ama yanlış bir şey yapmaktan korkuyorumDeli gibi bunu araştırıyorum bende bir aydırçokta heyecanlanıyorum ek gıda için açıkçası.. dediğini bende okudum dinledim yurt dışında 4. Ay başlama olayını.. bir yerde şöyle bir şey okudum çünkü tadıma 6 da başlanırsa çocugun normal bir yemek düzenine geçmesi oldukça gecikiyormuş yani 4 ayda diyenler bundan dolayı ve damak tadının geniş olması için bunu öneriyorlarmış bilemedim.. birde mesela biz tek mama yiyoruz mama yiyenler 4. Ayda tadım yapmalı diyen büyük bir kesim var … benimde bazen kafama yatıyor aslında Belki küçük küçük 4 te veririm diyorum bilemedim
Gerçekten herkes farklı bir şey diyor yaşamadan anlamamız pek mümkün değil gibiBen doktora sordum 5. ayda konuşuruz dedi haftaya 4. ayımız bitiyor biz de sadece mama yiyoruz bir de ek gıdaya erken başlayan bebeklerde kabızlık sorunu oluyormuş bazı annelerden duydum ne kadar doğru bilmiyorum
5. Ay çok erken değil gibi beste tadım yapanlarında sayısı oldukça elde tutulur kadar var okuduğumBende aşırı heves ediyorum ama yanlış bir şey yapmaktan korkuyorumbiz sadece anne sütü alıyoruz mama hiç yok ama 5.Ayda minik minik vermek istiyorum. Bugün devlet hast. Gittik ordaki çocuk doktoru kesinlikle 6.aya kadar anne sütü dedi gözüm korktu ama yine de başlayacağım heralde
Kızlar hepinize selamlar, uzun zaman oldu giremedim buraya.. Alerji ne yazık ki bizi de yine geldi buldu.. Bülent Şekerel ile devam ediyoruz umarım kısa sürer bu durum.. bunu görünce yazmak istedim, ilk çocuğumda alerjikti. Tüm besinleri bi anda kestirdi ne yazık ki doktorumuz ve sütümün önce kalitesi sonra da kendisi gitti..
nacizane fikrim farklı bir alerjistin daha hatta gastronun görmesi. İlk etapta süt ve süt ürünleri ve yumurta kesebilirsin belki. Kakanın rengi de önemli oluyor yeşil ise süt ürünleri alerjisi çoğunluk, üç gün süt ve süt ürünleri ve yumurta diyeti ile sıfırlanıp 4. Gün leblebi büyüklüğünde yumurta ile başlayıp durumu gözlemleyebilirsin belki. Eğer ki varsa yumurta alerjisi bizde ki gibi anında döküntü olarak çıkabilir. Mukusa hiç takılma o nokta kadar gördüğün kanlarda önemli değil. Bunlar da Hande Alp ve Bülent Şekerel hocadan duyduklarımın bi kısmı. İlk çocuğumda denk gelmiş olsaydım keşke ama nasip olmadı, okuyunca belki fikir olur diye yazmak istedim ama tüm besinleri bir anda nolur kesme..
Tekrar selam10 gün uzun bir süre ve her şeyi birden kesmek anlayamadım. Kan varsa siz ilk etapta süt süt ürünleri ve yumurtayı kesin, kahvaltılar biraz zorlu geçiyor alışmak zaman alıyor ama öğlen ve akşam mutlaka sıcak sulu yemek yiyin. Kuzu etini bol tüketin kuzu Eti nadir dokunanlardan ve besin alerjisinde kaliteli sütü en çok yapanlardan. Bulgur pilavı tüketin bol kimyon ile. Ispanak tüketmeyin, pazı olabilir. Tropikal meyveler sebzeler uzak durun. Kaka da kan var ise bebek muhtemelen proktokolit. Bağırsak tepkili alerjiler çabuk geçiyor hiç strese girmeyin. Yeşilliğinizi eksik etmeyin, muz ve elma risksiz bol bol tüketin mandalina uzak durun kaka da köpük yapar. Aklıma gelenleri yazdım aynı dertle iki kez uğraşınca insan deneyim kazanıyor. Ara ara bakarım ben de buraya bilgilerimizi paslaşırız bu süreçte bitip gider inşallah
Ben 6 ay dolunca düşünüyorum canım.Kızlar ek gıda da tadım yaptırmaya ne zaman başlayacaksınız? Bazı kaynaklarda 4. Ayda tadım yapıldığı yazıyor özellikle yurt dışında yapıyorlar. Biraz araştırdım da Türk pediatristler 6.ayın daha uygun olduğunu sindirim sisteminin o zaman gelistigini söylüyor. Özellikle sizi merak ediyorum yurt dışında sizlere bu konuda bilgi verildi mi ya da etrafınızdakiler ne zaman başladı kızlar? @okidoki6666 M MadameMarieCurie
Bende alıcam en kısa zamanda5. Ay çok erken değil gibi beste tadım yapanlarında sayısı oldukça elde tutulur kadar var okuduğumben hevesten 2 . Ayda gittim tabak kaşık çanak aldım ek gıda için
Ben çok hevesliyim ya sanırım 5de başlıycamBen 6 ay dolunca düşünüyorum canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?