- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.081
O tır olayı bende de var. Ev 3. Katta ve asansör yok. Merdivene alışkınım ama 3 kat bebek arabası taşımaya henüz alışamadım. Üstelik her kapıyı açışımda nankör kedinin kaçmaya çalışması Benim onu Durdurmaya çalışmam bebeğin kapı önünde krize girmesiGercekten sanslisindisari cikinca uzerimden tir gecmis gibi oluyor. Ilk defa gecen kanguruyla 10 dk yuruyus mesafesindeki doktora gittik yalniz. Mutlu bi andi
Canım tecrübeyle sabit soğuk hasta etmiyor, sıcaktan kork. NTV de reklam aralarında ekranda bilgiler çıkıyor ya Sağlıkla çevreyle ilgili falan,dünkü bilgi “bebeklerin bulunduğu ev ısısı 20-22 derece olmalı” Bizim oda 21 derece gece tulum ve iki battaniyeyle uyuyor. Açtığımda mutlaka bakıyorum ayaklar sıcacık.Bende terletmek istemiyorum biz ayrı uyuyoruz ama emerken ensesi acayip terliyor. Şimdi annemde burda 2 tane pijama giydir üşür hasta olur dedi esiminde gözü korktu giydirdiler bebeği. Aslında evim sıcak bir de üzerini 2 nohut battaniye ile örtüyoruz gece uyurken valla sıcaktan nefes alamıyor gibi geliyor. Yüzü soğuk diye üşüyor sanıyor babası da. Bir ara bende senin gibi yapıyordum beni de evhamlı yaptılar hasta edeceksin diye diye.
Çok geçmiş olsun, tekrar hoşgeldinSelamlar ben bayadır uğramadım ne biliyim bianda uzaklaştım biraz içsel bi sıkıntıdaydım sanırım.. abim covid oldu çook zor atlattı doğuma giderken bile abim ölecek mi psikolojisi vardı üstümde ve bu beni uzun süre etkiledi. Emdi emmedi olayımız çook oldu maalesef olmadı mamayla büyüyoruz.. 2. Ay aşısından sonra ateşten sonra baya grip oldu ömercik o baya yordu beni yakın zamanda da bi 10 gündür ishaldi kakada biraz enfeksiyon var dediler oturdum ona da üzüldüm.. onun dışında hayatımda da ters giden çok şey oldu.. iş hayatına hamilelikle birlikte ara vermekte beni çoo etkiledi bence.. neyse uzun lafın kısası burası değilde herşeyden bi uzaklaşmıştım bebeğim hariçama çok özlemişim mesajlarınızı okumayı geriye doğru gidip okumaya çalışıyorum maşallah bebişlerde çokk tatlı Rabbim iyi insanlar çıkarsın hep karşılarına.. artık buradayım dertleşmek iyi gelecek çünkü
Geçmiş gitmiş olsun. Lohusalığı abartıyorlar diye düşünüyordum ama yok değilmiş. Bambaşka bir psikoloji. Hep uykusuz kalıcam sanıyorsun ama yavaş da olsa taşlar yerine oturuyor. Umarım daha da düzene gireriz hepimiz.
Çok geçmiş olsun, tekrar hoşgeldin
herşey geçici diyorlar oturduk geçmesini bekliyoruz
Lohusalık mı dedin o ne ki
Tak bi huni al biraz çekirdek otur izle
Cok teşekkür ederimCanım tecrübeyle sabit soğuk hasta etmiyor, sıcaktan kork. NTV de reklam aralarında ekranda bilgiler çıkıyor ya Sağlıkla çevreyle ilgili falan,dünkü bilgi “bebeklerin bulunduğu ev ısısı 20-22 derece olmalı” Bizim oda 21 derece gece tulum ve iki battaniyeyle uyuyor. Açtığımda mutlaka bakıyorum ayaklar sıcacık.
Yok yok tam olarak böyle. Ben de işin uzmanı değil kurbanıyım aslında, öyle öğrendim.Sanirim benim doktor neye alerjisi oldugunu cozmek icin bana 1 hafta boyle kati bir diyet verdi. Onceki yediklerimiz vucuttan 3 haftada temizleniyormus, minimum 1 haftaymis. Onceki yediklerimizin birikimiyle kan cikiyor olabilir diye anliyorum ben. 1 hafta diyetten sonra 3 gunde bir diyet acip tepkisini olcucez sanirim. Normalde bu 3 hafta ama.
Alwrjide eger bebek asiri huzursuz degilse kilo alimi etkilenmediyse diyete gerek yok diyen doktorlar da var. Bu doktor beni hemen diyete soktu ama sonraki yaklasimi naisl olacak Persembe gunu soyleyecek o zaman paylasirim.
Aklima su takildi bebisim 23 kasimda 5815di, 16 aralikta 6430, yani 3 haftada 585 gram almisti. Bugun tarttim 6700 cikti. Yani 5 gunde 370 gram almis. Acaba alerji kilo alimini hafiften bozmus muydu sa diyet iyi geldi diye supheye dusmedim degil
mumuberry benden cok daha tecrubeli. Imarim hatali bi paylasimim olmamistir
Maşallah kuzuyaO zaman bir foto da bizden gelsino meşhur kangurumuz ve uykuya geçiş aşamamız.
Belki de bu ara memeye fazla yuklendim ozellikle geceleri. Sabah uyandigimda yuzu kirmizi ve burun delikleri sis gibi geldi. Doktor normal dedi ama bence sis. Bi daha emzirdim hafif yuzu kizardi ve gecti. Muz ve Deniz urunlerini her zamankine gore cok yemistim. Dokundu diye korktum sabah diyeti biraktim.Vejetaryenlik kalp ben. Uzun zamandir et yemiyordim hamilelikle tekrar basladim:)
Yok yok tam olarak böyle. Ben de işin uzmanı değil kurbanıyım aslında, öyle öğrendim.
J joynss Bebeğin diyetten önce çok kusma, ishal gibi durumlar yaşıyorduysa diyet muhtemelen kilo tutumunu arttırmış olabilir. 270 gr 5 gün için normalin bir tık üstü aslında, günde 54 gr. Bir de sakinlesin diye sürekli memeye takılı geziyoruz bizim de kilo alışlarımız yüksek. Ben bunu takip edebilmek için kiwinin bebek tartısını aldım, aşağı yukarı sizin minnoş kadar çok şükür sıkıntısız gidiyoruz nazar değmesin. Doktora göre kilo alımına bakarak, mukusu falan sallayıp 6. Ayda diyeti açabilirmişiz bu şekil giderse. O gruplarda da mukus ek gıdayla geçiyor zaten diyorlar, ben de saldım ne yalan söyleyim, diyet devam da mukus var diye kafayı yemiyorum kısaca. Umarım doktorun da çok zorlamaz yarın, ama çıkarsa da süt ürünleri yumurta kuruyemiş dışında yine yenecek şey bulunuyor zaten şurada kalmış 2 ay. Ben bol bol ayva tüketiyorum tatlısı, reçel, kendisi. Yumırtasız keki yulaf sütüyle yapıyorum, trakya birlik mi onun vegan yağı var kahvaltılık sürmelik. Patatesli pırasalı börek yapabilirsin, Geçen vegan tarhana aldım daha denemedim ama. Ülker vegan çiko çıkarmış bitter tadı güzel. Milföyde galiba süt vs yok, hindi salam vs tüketebilirsin içeriği okuyup. Gün tabağı tarifi vermiş gibi oldum haha neyse öldürmeyen şey güçlendirir
Ya ben de işte güzel ülkemizin güneydoğu mutfağına karşı koyamayan biriyim. Bizi kuruyemiş yaktı esas. Süte yumurtaya evet tepki var mukus olarak, ama ceviz ve badem direk kırmızı kan getiriyor. Bana çocuk süt içemiyor al bari ceviz ye diye diye dayadılar oradan biliyorum Dikkat etmezsen değil de göz ardı edersen en kötü ihtimal Allah korusun anafilaktik şok, acil ya da 112. Ondan öncesi aktif kanama, kilo kaybı, huzursuzluk, meme reddi falan sanırım. Bu süt diyetinde şok yaşayan çok görmedim, alerji tutulumu bağırsaklar diye herhalde, ama diğer belirtiler gözümü korkuttuğundan diyete girdim diyebilirim.
Yine supersin her seye ragmen isini hallediyormusunO tır olayı bende de var. Ev 3. Katta ve asansör yok. Merdivene alışkınım ama 3 kat bebek arabası taşımaya henüz alışamadım. Üstelik her kapıyı açışımda nankör kedinin kaçmaya çalışması Benim onu Durdurmaya çalışmam bebeğin kapı önünde krize girmesi
Her işimi hallediyorum bi kere çıkmışken ne varsa yapmaya çalışıyorum ama mahvoluyorum yorgunluktan. Hava buz gibi yine de t Shirt üstüne montla çıkıyorum terden sırılsıklam oluyorum çünkü. Dün kızımı okula bırakıp sahilde biraz yürüdüm bu sırada bebek uyudu iyi geldi bana
Hırıltı bizde oluyor hala, genellikle derin uyudugu zaman duyuyorum. Bizim ev sürekli aynı sıcaklıkta gece uyurken 18 gündüz 21 uyumadan önce yapıyor banyosunu. Sobalı yada klimalı evde daha çok üşütüyor çocuk. Bi sıcak bi soğuk olunca. Aslında çocuğun bünyesiylede alakalı benim eşim grip falan olmaz olursada 2 gün burun akar geçer sonra. Çocuğum inşallah babasına çekmiştirde oda aynı olur. Bugün dışarda buz var hertaraf bembeyaz kar gibi babamızda hadi yürüyüş yapalım diyorBende süt bir kaç damla burnuna koyuyorum biraz açılıyor ben sürekli yapamıyorum banyosunu üşütüyor çok çabuk ama iyi geliyor süt
Hırıltı bizde de oluyor ara sıra boğazdan geliyor sürekli anneme sorduğumda iki tane küçük havlu ısıtıp birini sırtına birini de karnına koy iki gün o şekilde yaptım geçti bugün tekrar bir baktım başlamış
Bu korkuyu yenebilsek aslında çocuklarımız da dayanıklı olacak. Annem hep anlatır, yeni evlendiğinde aile apartmanında oturuyorlarmış. Bi akrabamız en büyüğü 8 yaşında olan çocuklarını bırakıp şehir dışına gidermiş sürekli. Annemlerde sobalarını yakmaya falan gidermiş. O çocuklar hep yalınayak betona basarlarmış o soğuklarda. Eskinin kışı daha çetin tabi. Hiç de hasta olmazlarmış. Annem de ablamı kat kat giydirir,ablam da hep hasta olurmuş. Ben de kızımın çorabını çıkarmaya korkuyorum. Aslında biliyorum, soğuktan değil de terlerse hasta olur. Rüzgarda kalırsa hasta olur. Ama yine de korkuyorum.Hırıltı bizde oluyor hala, genellikle derin uyudugu zaman duyuyorum. Bizim ev sürekli aynı sıcaklıkta gece uyurken 18 gündüz 21 uyumadan önce yapıyor banyosunu. Sobalı yada klimalı evde daha çok üşütüyor çocuk. Bi sıcak bi soğuk olunca. Aslında çocuğun bünyesiylede alakalı benim eşim grip falan olmaz olursada 2 gün burun akar geçer sonra. Çocuğum inşallah babasına çekmiştirde oda aynı olur. Bugün dışarda buz var hertaraf bembeyaz kar gibi babamızda hadi yürüyüş yapalım diyorbu hava çok sağlıklıymış çocuk bağışıklık kazanırmış. Daha neler öğrencem biz olsak dışarda buz var sakın çocuğu dışarı çıkartmayalım üşütür falan deriz…
Oyy minnoşum yaaKiyamam bu tatlislarq hem uykulari var hem uyuyamiyorlae. Benim bebisim de ee ee demeyi ogrendi kiyamam uykusu gelince eee ee diyor, bazen kizarak bazen cok icli icli. Eriyorum tabi
Bizim uykular da 15 saati buldu ama bazi gunler bozuluyor ve cok kotu etkileniyoruz. Duzelecek inaniyorum
Teşekkür ederzOyy masallahgözleri ne kadar güzel kime çekmiş gözleri bende hep hamileyken kızımın gözleri mavi olsun diye hep dua ederdim eşimin ailesinde vardı belki kızımda da olur diye bir ümitle bekledim ama olmadı tabi şart değildi ama bu şekilde de bile bana dünyalara bedel
Umarım yararBende kanguruya geçiş yapacam uyku düzeni için inşallah bende de işe yarar
Ooo bay iyiymişsiniz. MaşallahGün geliyor sıfır bezle günü tamamlıyoruz gün geliyor 5-6 bez. Çiş kaka hepsi tutuyor sorun yok ama 10 dk da bir çişinin geldiği oluyor.kış günü soy giydir yapmaktan imanım gevredi o yüzden ben de istemeden ara verdim. Sana da çok geçmiş olsun ameliyat olacak mısın ne diyor doktor?
Ben Lcw koton Hm aldım. hala 1-3 aylıkları giyiyoruz. Özellikle LCW çoğunlukta ve kalitesi fiyatı çok iyi @Asli06m
Cok tatlilarOyy minnoşum yaayerim ben onu.
Bizimki de ağzıyla pırt yapmayı öğrendi tükürük saça saçasen hayırlı bir şey öğretmişsin, benimki ancak şebeklik
4. Aydan sonra ben de düzeleceğine inanıyorumuyku eğitimi işi de çok yattı kafama, bir terslik olmazsa 4,5 gibi başlarım ama öncesinde hem şu uyku gerilemesini görmek istiyorum, hem de gece uyanmaları biraz düzelir diye umuyorum. Dün saat başı uyanıp emdi, hangisi açlık hangisi değil şu aşamada anlamam mümkün değil
Kim West’i de okudum bu arada, kararsız kaldım. O da mantıklı geldi, Tracy Hogg da
Öncelikle bu eşlerin benimkide dahil bu esprileri beni benden alıyor hastaneye gidiyoruz sanki gezmeye mi çıktıkGünaydınnnn. Sabahtan beri hastanedeydik, yeni girdik eve. Eşim, hadi yine iyisin öğlene kadar gezdin, diyorOrtopediye gittim, diz röntgenim çekildi. Sıkıntı yokmuş. Hamilelikte kilo alımı ile olabiliyormuş. Jel verdi ağrı oldukça süreceğim. Kızımın kontrolünüde yaptırdık. 7 kilo olmuş. Kakasindaki mukusu kan olmadığı için ve kilo alımı iyi diye önemsemedi. Menenjit aşısını ekonomik gücünüz varsa muhakkak yaptırın dedi. Niye öyle dedi diye düşünüyordum ki 535 liraymış, az önce eşim arayıp söyledi. 6 dozmuş bilmiyordum ben. B grubu aşılar ateş yaparmış. Aşıdan önce calpol ver, sonra da ateşi olmasa bile 6 saat arayla calpole devam et ilk 24 saat dedi. Kızımın sürekli oturmak istediğini,kendini zorladığını söyledim 2 hafta sonra koltukta, destekle oturtmaya başla, dayanabildigi kadar dursun dedi. Bizde haberler böyle
Teşekkür ederim canım. Allah durumu olmayanlara yardım etsin, gerçekten ciddi bütçe gerektiriyor. Oturma isteğini şöyle anladım. Yatarken sürekli kafasını kaldırıyor, sırttan kuvvet alarak. Yarım mekik çeker gibi hep. Kucakta da bacakları çekiyor, oturur gibi duruyor. Top gibi yapıyor kendini. Düz tutmak mümkün değil. Ben yatırıyorum o kafayı kaldırıp bakıyor.Öncelikle bu eşlerin benimkide dahil bu esprileri beni benden alıyor hastaneye gidiyoruz sanki gezmeye mi çıktıkbebişe maşallah çok güzel kilosu sana da geçmiş olsun canım inşallah çok ağrın olmaz. Rota ve menenjit aşıları baya bütçe yoruyor bizim doktorumuz da söylemişti gerçekten surumu olmayanlara allah yardım etsin bu bütçeleri karşılamak çok zor. Oturma isteğini nasıl anlıyorsun bende otursun yemek yemeye başlasın diye çok heves ediyorum ama daha erken tabi bizim için
Bizim ev biraz büyük ve ısı derecesi hep aynı ama pek ısıtmıyor evi 50-60 derece kadar açık ama ev ısınmıyor o yüzden pek banyosunu yapamıyorumHırıltı bizde oluyor hala, genellikle derin uyudugu zaman duyuyorum. Bizim ev sürekli aynı sıcaklıkta gece uyurken 18 gündüz 21 uyumadan önce yapıyor banyosunu. Sobalı yada klimalı evde daha çok üşütüyor çocuk. Bi sıcak bi soğuk olunca. Aslında çocuğun bünyesiylede alakalı benim eşim grip falan olmaz olursada 2 gün burun akar geçer sonra. Çocuğum inşallah babasına çekmiştirde oda aynı olur. Bugün dışarda buz var hertaraf bembeyaz kar gibi babamızda hadi yürüyüş yapalım diyorbu hava çok sağlıklıymış çocuk bağışıklık kazanırmış. Daha neler öğrencem biz olsak dışarda buz var sakın çocuğu dışarı çıkartmayalım üşütür falan deriz…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?