2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ayyy çok iyi ya bende takip edeyim bakayım ne zaman başlayacak bizimki

Burdaki bütün bebekler çok tatlı zaten hepsine maşallah sağlıkla büyüsunler

Evet esnemeler bendede başlamış konuşurken birileriyle sürekli esniyorum çok şükür bende de bir 15-20 dakika uyuyor sonra tabi başlıyor uyumuyor ağlıyor ama dediğin gibi pes etmek yok devam edeceğiz bu şekilde

Kızlar ek gıda da tadım yaptırmaya ne zaman başlayacaksınız? Bazı kaynaklarda 4. Ayda tadım yapıldığı yazıyor özellikle yurt dışında yapıyorlar. Biraz araştırdım da Türk pediatristler 6.ayın daha uygun olduğunu sindirim sisteminin o zaman gelistigini söylüyor. Özellikle sizi merak ediyorum yurt dışında sizlere bu konuda bilgi verildi mi ya da etrafınızdakiler ne zaman başladı kızlar? okidoki6666 M MadameMarieCurie

Kayinvalideye sordum 4,5 yada 5. ayda baslaniyormus. Sanırım ben 5.ayin sonunda yavaştan başlarım Banucum

Kayinvalideye sordum 4,5 yada 5. ayda baslaniyormus. Sanırım ben 5.ayin sonunda yavaştan başlarım Banucum
Çok teşekkür ederim bende bugün doktorumuza soracağım ama yurt dışındaki sisteme daha çok güveniyorum açıkçası burda hemşireler oğlum 2 aylıkken 3 saate bir kaldır dediğinde ben 5 saat kaldırmıyordum hiçte bir şey olmadı

Bence de uyuyan çocuk açsa zaten uyanır kafasındayım
Almanya’da benden 2 ay önce doğum yapan arkadaşımla konuştum onlarda 5. Ay gibi başlıyorlarmış ancak kesinlikle süt ve süt ürünleri ile değil tamamen sebze ve sonrasında yumurta ile başlıyormuş alerji durumu için süt ve süt ürünleri en sonra bırakılıyormuş.
Burada da 6. Ayın sonunda yoğurtla ve yumurta sarısıyla başlayın Meyveyi en sona bırakın tatlıyı severse asla sebze yemez diyorlar

Evet evet kesinlikle alerji durumu benimde aklımda bende sebze ile başlamayı düşünüyorum. Dediğin gibi 6 ayın sonunda başlanıyor ve direk yoğurt ile başlanıyor bu beni düşündürüyor alerji durumu için. Meyveyi sona saklamak mantıklı bencede. Bende 6.ayı beklemeden başlayacağım sanırım.

Bu ara bizim gecelerimiz de çok dalgalı. Dün saat başı uyanıp emdi ama baya da aç gibiydi. Bazen sadece memeyi ağzına alıp tekrar uyuyor. Atak dönemine girdik sanırım, belki de daha çok acıkıyordur, bilemedim.
Benim de annem geldi. 1,5 haftadır faln burada. Valla çok zor yalnız olmak. Ama işe dönüş var bir yerde, o yüzden de bebeğimle biraz yalnız kalmak istiyorum. Ara ara gelip bizi toparlayıp gider. Kal desem hiç gitmeyecek, gözümün içine bakıyor kal diyeyim diye umarım gelebilir seninki de yakında
Tracy Hogg’un bir rutini var, e(at),a(ctivity),s(leep),y(ourself) olarak adlandırdığı. 4 aydan sonra da bu döngüler 4 saate çıkabilir diyor. Öncelikle o rutini oturtmak lazım. Uyku eğitimi de yatır-kaldır olarak geçiyor. Ağladığı anda kucağına alıp, sakinleştirip tekrar yatırıyorsun. Burada benim açımdan iki sıkıntı var, kucağımda sakinleşmiyor genelde ve sonunda kucağa alışması ile bitebiliyormuş eğitim her ağlayınca kucağa alınca, kafası karışabilir gibi de geldi, ağlatmaya çalışıyormuşuz gibi
Kim West’te beşiğin yanına sandalyeyi koyuyorsun, uyku rutini sonrası yatırıyorsun bebişi. Sesinle veya dokunarak sakinleştiryorsun. Histerik bir şekilde ağlarsa alın kucağa, ama sakinleştirip geri yatırın diyor. 3 günde bir de sandalyeyi yavaş yavaş uzaklaştırıyorsun. Ayrıca West gece uykularından başlıyor, yavaşça gündüz uykularına geçiyor. Hogg hepsini birden yapıyor.
Ağlatmama fikri daha cezbedici tabi, ayrıca ortalama 4 saatlik rutinler falan da çok anlamlı geldi bana. Bir de doğru zamanda yatırırsan, uyur 2-3 gün sonra, alışır diye düşünüyorum. Ama yukarıdaki sebeplerle de acaba West daha mı mantıklı diyorum. Bir ay daha var, o arada karar veririm sanırım kendim yapmayı düşünüyorum, bir tur daha okurum hangisini uygulayacaksam. Biraz da içgüdüler ve sabır. Her türlü verilir eğitim bence

Sorma takur tukur gitmekten çocuğun içi gidiyordur sokaklar berbat durumda. Ben bebek küçükken daha rahat geziyorum. büyüyünce her şeyi ellemek uzanmak istiyor diye o döneme gelmeden bol bol çıkarıyorum market olur postan banka veya sadece yürüyüş
Oh sağlıkla büyüsün güzel inci tanesi benim bildiğim menenjit alışı iki dozdu ama değişti mi ilk defa duyuyorum bu 6 doz olayını J joynss da sormuştu sanırım ona da bir doz yeter size demişti sanki doktor
Çok geçmiş olsun ve evet dediğin gibi havalar ısınsana kadar çok da üstelemeyeceğim bu iletişim işini
Üzüldüm ben de çaresiz ve bazen de sefil gibi hissediyorum, farklı bir ruh hali yani elim kolum bağlıymış gibi garip bir his. Büyüdükçe kolaylaşacak ama bu günler öyle kIymetli ki ilk günleri bile düşündükçe özlüyorum

Az önce kontrolden çıktık bu sefer devlet hastanesine getirdim ve tabiki sıfır ilgi hiç şaşırtmadı Adam ne kilosuna baktı ne boyuna baktı direk gelişimi iyi dedi yüzündeki kuruluk için zoraki bir krem yazdı salyaları için diş donemi mi dedim daha erken dedi, ek gıda için 6.ayın sonunu bekle dedi hırıltısı için normal dedi çıktık

Burda uzman doktorlardan randevu bulmak o kadar zorki! 1 ay önceden rdv alman lazım,birde doktora tlfn ile falan asla ulasamiyorsun. Eger ciddi anlamda bir sorun varsa uzman doktora gidiliyor yoksa aile hekimine gitmek lazim. Mesela ben 3.ay kontrolü için pediatristten randevu bulamadım, aile hekimine gittim. Ama alanlarında çok iyiler.
Yeni doğanlar için burda da 3 saatte bir beslenme zorunluluğu var. Bizimkilerin hakkını yeme şimdi

Ah super annen varken tadini cikar
Annemin de hep akli bizde ama babam ve kardesime de akli takiliyor. 1 aydan biraz fazladir yalniziz gucumun tukendigini hissettim bugun.
Ben 4-5 sefer yaninda durup pispislayarak ya da ee ee diyerek uyuttum. 1 defa yatakta, digerleri sallanarak ana kucaginda oldu. Mizirdaninca elini tuttum vs. Arada sakinse bunu yapmaya calisiyorum. Biraz mizirdaniyor ama cok uykusu varsa kucagimda da mizirdaniyor. Karanlik diye uyutmak icin koridora gidiyorum mesela hem cok uykusu var hem de orada uyutucam diye hemen agliyor sakinlestirip yine kucagimda uyutuyorum. Bu acidan kendi tecrubeme gore westin metodu illa cok aglamali olacak degil.

Gelisimi neye gore iyiymis tartmqk kac dk alir ya insaf

Zamazingo bilgiler vereyim size
Fransa'da her birey doğduğunda "Carnet de Santé" diye bir defter veriliyor. Yaklaşık 100 sayfalık bir defter ve asla yanlarından ayrılmıyor, bir nevi sağlık kimlikleri. Kayınvalidemin bile var yani düşünün. Seninki nerde diye sordular geçende, utandım dedimki, biz Tr de defterle ugrasmiyoruz hep online kaydediliyor bilgilerimiz benim bebeklik aşıların ne yapılmış bilmiyorum mesela
Defterin fotolarindan da gördüğünüz gibi, aşı yi yapan Dr mutlaka imzasını atmak ve aşının bandrolunu yapıştırmak zorunda. Burda verem ve hepatit aşıları zorunlu değil. Bende kızim için buranın aşı sistemini takip edeceğim.

Bana iki ayri doktor da su anda cok fazla olur 1 yasindan sonra oneriyorum dedi. Her doktorun uygulamasi oyle farkli ki.
Ben de ilk zamanlardaki fotograflara bakip duruyorum. Nasil hizli buyuduler cok sukur. Simdiden ozleniyor.

Kızımın aşı kartı hepimizin olduğu gibi sadece tarih atılan bir kart ama kedim öyle mi Aşısının bandrolü ve veterinerin kaşesi ile imzası var karnesinde online kaydediliyor demen süper olmuş

Amin canım, cümlesinin. Ben yanlış mı anladım acaba? Iki farklı tip aşıdan bahsederek mi takvim oluşurdu ki? Üstte 3 ay 19 gün yazıyor aşağıda da 4.ay yazıyor ya zaten 10 gün arayla aşı mı olacak diyorum içimden?

Eklentiler

• IMG-20211222-WA0000.webp
    42,6 KB · Görüntüleme: 34
Ben Ankarada şehir hastanesine gidiyorum. Memnunum. Her gidişimde çocuğu tümden soyuyorum, muayene ediyorlar, ölçüm yapıyorlar ve kaydını güzel tutuyorlar. Mamayı kesip kesmediğimi bugün de sordular mesela. Farklı bir doktora denk geldik bugün. Tek sıkıntı ben soy-giydir derken bazı şeyleri sormayı unutuyorum, ya da söylediklerini anlamıyorum panik oluyurum, acele ediyorum. Mesela bugün menenjit aşısını yanlış anladığımı farkettim Atomiks in sayesinde

Burda randevu bulsanda kimse yüzüne bakmıyor. Bugün ilk defa devlet hast. götürdüm sağlık ocağı daha iyi bakıyor valla. Bana özeldeki çocuk doktorumuz kendisi kalkar kaldırmama gerek yok dedi bende öyle yaptım, ordakilerinde kaldır dediğini bilmiyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…