- 24 Mayıs 2020
- 915
- 1.643
- 63
- 45
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.141
Gecmis olsun ben de cozmeye calisiyorum alerji isini cok karisikKızlar bizde de süt alerjisi devamm.. Çocuk doktoru süt ürünlerini 15 gün kes sonra bi dene bakalım ne tepki verecek süt alerjisi mi emin olalım dedi. Kesmiştim dün akşam yedim ve bugün kakada kan vardıyarın için alerji doktorundan randevu aldım artık bakalım ne diyecek
Doktor boğazına baktı ama bir şey demedi hiç diliyle ilgili. Diş dönemimi diye sordum daha erken dedi başkada açıklama yapmadı. Sebebini bilmiyorum yani
Canım iki farklı aşı bu her birinin uygulanacağı aylar farklı. İkisi de üç doz. Ne olur ne olmaz her aşı öncesi netten araştırma yap öyle uygulat. Sağlık merkezleri o kadar yoğun ki aynı aşıyı iki defa bile vururlar farkında olmadan. Saçma sapan şeyler duyuyorum Allah korusun sen tedbiri elden bırakmaAmin canım, cümlesinin. Ben yanlış mı anladım acaba? Iki farklı tip aşıdan bahsederek mi takvim oluşurdu ki? Üstte 3 ay 19 gün yazıyor aşağıda da 4.ay yazıyor ya zaten 10 gün arayla aşı mı olacak diyorum içimden?
Sağ ol canım, seninle yazışınca içime şüphe düştü. Eşimden dr un yazdığı kağıdı istedim, dediğin gibi iki farklı aşı. Ben ikisini de vurulacak öyle 6 doz sandım önceCanım iki farklı aşı bu her birinin uygulanacağı aylar farklı. İkisi de üç doz. Ne olur ne olmaz her aşı öncesi netten araştırma yap öyle uygulat. Sağlık merkezleri o kadar yoğun ki aynı aşıyı iki defa bile vururlar farkında olmadan. Saçma sapan şeyler duyuyorum Allah korusun sen tedbiri elden bırakma
Ben ilk kuzumda vaktini kaçırmıştım aşının o yüzden 8. Ayda tek doz yaptırmıştı doktor
Bizim doktor evet erken ama kimi bebekte erken baslar belirtiler kiminde daha gec başlar dedi. Salya kaşıntı var diye hemen diş çıkacak sanmayın daha çok zamanı var dedi
Cumartesi doktor Kontrolü vardı. Salya başladıktan min 3 ay sonra dişler gelir,Salya hemen diş belirtisi değildir dedi. Bizimki de şelale gibi akıyor maşallah
Gezmeler yaradı sana maşallahSağ ol canım, seninle yazışınca içime şüphe düştü. Eşimden dr un yazdığı kağıdı istedim, dediğin gibi iki farklı aşı. Ben ikisini de vurulacak öyle 6 doz sandım öncehemen yaptirmamaya karar verdim. Biraz araştırayım, kafam yerine gelsin iyice. Hastane günleri iyice saçmalıyorum
Ben bu cumartesi aldırdım Mardin’den sonrasında takıp doktora gittik. Doktor da ayağına tak üstüne pantolon çorap ne istersen giydir dedi. Aklıma yattıKızlar kehribar alan takan varmı? Ben etkisine inanıyorum takmakta istiyorum hatta kehribarda hazırda duruyor ama korkuyorum çeker filan diye ayak bileğine takan filanda varmış ? El bileğine asla takmam elleriyle kafayı bozmuş durumda zaten
Merhaba geçmiş olsun bende de o sorun vardı ama doktora gitsen inan çeker o derecydi sağolsun bir teyze var böyle görmüş geçirmil derler ya bir doktordan öğrenmşti sana tarif edeyim dua et banaPedikür diyince yazayım dedim. Tırnak kesmeye fırsatım olmuyor diye çok dipten kestiğim için tırnak batması oldu her iki ayağımda da. Özellikle hamilelikten sonra ödemler atılıp parmaklar eski forma dönüyor ama tırnak büyük kalıyor diye çok sık görülüyormuş. Pediküre gittim ama hala bana mısın demiyor.
Akıl ermiyor gerçekten canım araştırdım biraz her doktor farklı bizim çocuk doktoruna sorsan bundan bişey olmaz devam diyor ama en iyisi yardım almak olacak bakalım bizimki nasıl bi yol belirleyecek mutlaka yazacağım sana da görüşünüGecmis olsun ben de cozmeye calisiyorum alerji isini cok karisikbnm gittigim alerji doktoru cilgin cikti malesef
Evet dün gittğimde söylediler. Doktorla görüşecekmişim. Burda 4. Ayda tadıma başlanıyormuş. Kontrolü yapan hemşire doktor açıklıcak dedi ama birazda bahsetti. 4. Aydan itibaren çocuk sana sinyal verir eğer yediklerine bakarsa isterse sadece tadına baktıracaksın dedi. Birde neye alerjisi olabilir nasıl anlıcaksın ne yapacaksın doktor sana anlatacak 4. Ayda dedi. Bende söyledim 6. Ayda ek gıdaya geçicem diye. Doktorun sana açıklıcak eskiden 6. Ayda başlanıyordu ama şimdi tadım için 4. Ayı öneriyor doktor dedi bakalım gelecek ay gidicez yazarım mutlaka sana.Kızlar ek gıda da tadım yaptırmaya ne zaman başlayacaksınız? Bazı kaynaklarda 4. Ayda tadım yapıldığı yazıyor özellikle yurt dışında yapıyorlar. Biraz araştırdım da Türk pediatristler 6.ayın daha uygun olduğunu sindirim sisteminin o zaman gelistigini söylüyor. Özellikle sizi merak ediyorum yurt dışında sizlere bu konuda bilgi verildi mi ya da etrafınızdakiler ne zaman başladı kızlar?okidoki6666 M MadameMarieCurie
Aa en azından iki kelime etmiş şükret. Çoğu zaman açıklama bile yapmıyorlar herşey yolunda git diyip gönderiyor.Az önce kontrolden çıktık bu sefer devlet hastanesine getirdim ve tabiki sıfır ilgi hiç şaşırtmadıAdam ne kilosuna baktı ne boyuna baktı direk gelişimi iyi dedi yüzündeki kuruluk için zoraki bir krem yazdı salyaları için diş donemi mi dedim daha erken dedi, ek gıda için 6.ayın sonunu bekle dedi hırıltısı için normal dedi çıktık
Doktor boğazına baktı ama bir şey demedi hiç diliyle ilgili. Diş dönemimi diye sordum daha erken dedi başkada açıklama yapmadı. Sebebini bilmiyorum yani
Salya bizde de cok yogun
Bizim doktor evet erken ama kimi bebekte erken baslar belirtiler kiminde daha gec başlar dedi. Salya kaşıntı var diye hemen diş çıkacak sanmayın daha çok zamanı var dedi
Cumartesi doktor Kontrolü vardı. Salya başladıktan min 3 ay sonra dişler gelir,Salya hemen diş belirtisi değildir dedi. Bizimki de şelale gibi akıyor maşallah
ben de 5.5 en geç tadımlara başlarım diyorum. Yurtdışındakiler 4 diyor evet, ben bir doktora sormuştum biz de 4 desek millet 2de başlar diye 6 demek iyidir demişti. 5.5 ideal bana göre, o iki hafta tadımla geçsin hele benimki gibi alerjik bebeklerde neye ne tepki verecek bileyim ki esas ek gıda döneminde ona göre yol çizeyim.Ben çok hevesliyim ya sanırım 5de başlıycam
Ben aldım ama boynuna takınca içim rahat etmedi. O yüzden patikli alt giydirince içine atıyorum bazen. Maksat tenine değsin. Eğer hiç takamayacak gibi olursam bileklik yaptırırım diyorum. Ama salya kesme olayı doğru, yani bizde işe yaradı diyeyim en azından.Kızlar kehribar alan takan varmı? Ben etkisine inanıyorum takmakta istiyorum hatta kehribarda hazırda duruyor ama korkuyorum çeker filan diye ayak bileğine takan filanda varmış ? El bileğine asla takmam elleriyle kafayı bozmuş durumda zaten
Oo kocakarı ilaçlarına bayılırımMerhaba geçmiş olsun bende de o sorun vardı ama doktora gitsen inan çeker o derecydi sağolsun bir teyze var böyle görmüş geçirmil derler ya bir doktordan öğrenmşti sana tarif edeyim dua et bana
Makas tığ kolonya sarfı bezi veya tülbent lazım
Önce batık yeri kolonya ile dezenfekte yap sonra bezden küçücük parça kes batık yere tığla dayanabildiğin kadar içine ittir ve bu şekilde hergün ittirmeye devam et sonunda tırnak kurtulcak inşaAllah
Alerjik bebeklere 4 fibi baslatildigini duymustumben de 5.5 en geç tadımlara başlarım diyorum. Yurtdışındakiler 4 diyor evet, ben bir doktora sormuştum biz de 4 desek millet 2de başlar diye 6 demek iyidir demişti. 5.5 ideal bana göre, o iki hafta tadımla geçsin hele benimki gibi alerjik bebeklerde neye ne tepki verecek bileyim ki esas ek gıda döneminde ona göre yol çizeyim.
Ayak bileği bncedeCumartesi doktor Kontrolü vardı. Salya başladıktan min 3 ay sonra dişler gelir,Salya hemen diş belirtisi değildir dedi. Bizimki de şelale gibi akıyor maşallah
Gezmeler yaradı sana maşallah
Ben bu cumartesi aldırdım Mardin’den sonrasında takıp doktora gittik. Doktor da ayağına tak üstüne pantolon çorap ne istersen giydir dedi. Aklıma yattı
Bende yakında takayım o halde salyadan yakası kurumuyor çocuğunBen aldım ama boynuna takınca içim rahat etmedi. O yüzden patikli alt giydirince içine atıyorum bazen. Maksat tenine değsin. Eğer hiç takamayacak gibi olursam bileklik yaptırırım diyorum. Ama salya kesme olayı doğru, yani bizde işe yaradı diyeyim en azından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?