- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.181
Çok mantıklı bizim yer yoktu ben en sonunda yer yatağı yapmaya başlamıştımBirlikte yatmayi seviyorum tabibazen gun icinde huysuzluktan doyamamis oluyorum aksam uyutasim bile gelmiyor odasina gectigimizde kullanmak icin acilir kapanir bir cekyat alicam. Odasina biraksam su an cok aklim kalir heralde ya 1 yastan erken dusunemem gibi :/
MaşallahAman aman maşallah hep böyle gitsinyeni bir düzen kırıyordur belki kendine, atak dönemleri değiştikçe onlarda yeni şeyler kazanıyor sanki. Bizimde bugün düzeldi uyku düzenimiz bakalım yarın nasıl olucak. Şu yüz üstü yatırmayı bir ben beceremedim heralde ya bizimki yatmıyor öyle bir denedim de ellerinin üstüne koyuyor kafasını
Maşallah canımAhahah maşallah ona yaa şapka da küçülmüş büyümüş paşa baksanabizimkide ilk başta yatmıyordu ama sonra sonra alıştı . Kafasını artık kurtarıyor yan çeviriyo . Elleri bu şekilde koymayı dene bakalım ve yastık koy bakalım
Maşallah miniğeBizim de böyle değildi bir gün uyandık ve artık uyumadığını farkettik. Umuyorum düzelir.
Uyumadıkça yoruluyor ve sinirleniyor uykuya da daha zor dalıyor
Fotodaki gibi uyursa sorun yok 2-3 saat bu şekilde uyur ama ben de insanım yaw popom dümdüz oluyorkeşke uyku konusunda kediye çekseydi diyorum
Sevdiğim mesajlar bunlarMerhaba 3 ay 10 günlükten sesleniyorumdoktor bize 4. ay kontrolüne geldiğinizde artık yavaş yavaş ek gıdaya geçeriz dedi. Mama ve meme karışık gidenlerde elimizden geldiğince mamayı evden çıkartmak için ek gıdaya erken başlayabiliyoruz dedi. Şimdi anlatmayım unutursun dedi bence de dedim Kitaplar var yeni gördüm isimleri çok iyi. "BU ÇOCUK AÇ" "BIRAK KENDİ YESİN" "ACIKINCA YER" bunları alan var mı ya ben yavaştan alıp dersime çalışmaya başlayım diyorum
Maşallah Masal'cığımaBu arada hani hamak almıştımya ben gerçekten de bir müddet sonra küçük geliyormuş şöyle bir çözüm bulduk kumaşını terziye götürüp ek yaptırdık kocaman sallanan beşik oldukuzucuğumun uyku arkadaşı bondigonun ormandaki müzisyen arkadaşım inek çok seviyor bu oyuncağı ipini çekince melodi çalıyor keşke pilli olup uzun süre çalsa melodisi çok güzel
Canım bence bu da bir pazarlama stratejisi. 3 aylık kıyafet 3 aylık bebeğe düdük gibi oluyor. Bir ay sonra giydiremiyorsun. Ama almış oluyorsun bir kere.Bir de bu bebek kıyafetlerine yanlış etiket mi basıyorlar 4. aydayız 6. ay atletleri 9. ay badileri tutumları giyiyorbir sürü kıyafeti hiç giymeden kaldırdım boyu da normal öyle çok uzun değil 3 aylıkken 59 cm di bir ay geçti şimdi boyunu bilmiyorum
Bende 2 aylikken 1-3 olan badi ve alt almıştım şimdi altların beli sıkıyor badiler kafadan zor geçiyor. Bizim boyumuz da 20 gün önce 60cmdi şuan 6 aylık takım giyiyor. Yeni aldiklarimi da 3-6 aldım umarım bir süre giyebilir henüz denemedikBir de bu bebek kıyafetlerine yanlış etiket mi basıyorlar 4. aydayız 6. ay atletleri 9. ay badileri tutumları giyiyorbir sürü kıyafeti hiç giymeden kaldırdım boyu da normal öyle çok uzun değil 3 aylıkken 59 cm di bir ay geçti şimdi boyunu bilmiyorum
Şuan kargoda canım bende aldım 3 ünüdeMerhaba 3 ay 10 günlükten sesleniyorumdoktor bize 4. ay kontrolüne geldiğinizde artık yavaş yavaş ek gıdaya geçeriz dedi. Mama ve meme karışık gidenlerde elimizden geldiğince mamayı evden çıkartmak için ek gıdaya erken başlayabiliyoruz dedi. Şimdi anlatmayım unutursun dedi bence de dedim Kitaplar var yeni gördüm isimleri çok iyi. "BU ÇOCUK AÇ" "BIRAK KENDİ YESİN" "ACIKINCA YER" bunları alan var mı ya ben yavaştan alıp dersime çalışmaya başlayım diyorum
Malesef bizde de öyle kıyafetleri sürekli ıslanıyorSalya bizde de cok yogun
Bende almayı düşünüyordum ama çevremde bir kaç kişi almıştı ve hiç etkisi olmadığını söylediler herhalde çocuktan çocuğa değişiyorKızlar kehribar alan takan varmı? Ben etkisine inanıyorum takmakta istiyorum hatta kehribarda hazırda duruyor ama korkuyorum çeker filan diye ayak bileğine takan filanda varmış ? El bileğine asla takmam elleriyle kafayı bozmuş durumda zaten
Hepsi cok güzel değil miMaşallah Masal'cığımaKızlar bebekleri görünce bi duygulandım. Ne günler yaşamışız burda
Cidden düz zemin sevmiyor olabilirler çünkü bizimkini de katlayıp pusete koysam uyuyor. Muhtemelen bağırsak gaz vs ilişkili olabilir. Ama sürekli pusette uyutmak zararlı diyorlar omurga için. Bizde bir de boyun sıkıntısı var. Tortikolisten şüphelendiler, çok şükür o kadarlık bir sorun yokmuş ama 40 günlük ağır enfeksiyon geçirnce lenfleri büyümüş ağrıdan boynunu oraya kıtlıyor dediler. Bir ara hiç döndürmüyordu başını, yüzüstü yatırınca da hep tek yöne bakıyordu, şimdi daha iyi. İşte terapi yaptırmaya çalışıyorum bir de kesinlikle istemiyor ayrı konu. Allah kimseyi ayırmasın evladından sevdiklerinden, sağlıklı uzun ömürleri olsun herkesin.Uykusu geldigini anliyorum ama uyutmak, uyudu mi yeterli surede uyumasi saatler aliyor. 20dkda uyaniverince hala uykusuz oluyor ve hemen uyutamiyorum. Bazen de pes ediyorum
Uyku oyuncaklarindan memnun musunuz peki?
Biz de hep birlikte yatiyoruz, arasa da ben besigi oluyorjmdun alerjisi olan bebekler duz zemine yatirinca uyanir, kucakta ya da bebej arabasinda uyumayi sever diye okudum. Acaba? Dedim.
Saat basi uyanmak benim icin de cok normalaman uyudu diyip keyif yaptigim zaman ya hic olmadi ya da bir ikidir. Allah ayirmasin yapisik ikiz gibiyiz
Bu bahsettiğim telefon android. Dediğin gibi kesilip öyle devam ediyor ama pek etkilenmedi sanki bebeğim. Çok fazla açmıyorum zaten sesi, ufak gürültüleri bastırsın yeter.Telefonun android mi i phone mu. Androidde müzik bitiyor sessizlik üstüne tekrar başlıyor bebeği uyandırıyor yazmışlar o yüzden ben istemedim Uygulamayı. Ben gürültüden etkilenmssin diye gürültü bırakıyorum başına. Biri arıyor Müzik susuyor meşgule atıyorum müzik başlıyor ve bebeğe resmen bomba etkisi yapıyor. Uçak modunda internet yok müzik çalmıyor benim derdim de bu şimdi
Uyku saati 8 olduğu için ben genelde onunla yatmıyorum, o yüzden 3-4 saat kesintisiz uyuduğum çook nadirGece uykularımız çok benzer, ben de kesintisiz 3-4 saat uyuyorumdur heralde, sonra viklerse o zaman yine kalkıyoruz. Memeyi kesince yerne başka bir destek koymam lazım, emzik denedim ama asla almadı zaten eksi tarafları da olunca zorlamadım. Pışpışlama geceleri işe yarasa da gündüz pek oralı değil. Gece memesine pışpış, pat pat ve müzikli kombo yapıp yavaş yavaş memeyi denklemden çıkarmayı da düşündüm ama bu da ne kadar uygulanabilir bilmiyorum. Benim memeyle genel sorunum şu aslında, her ağlaması memede bitiyor anca orada susuyor. Bu da tabi düzensiz beslenme saati yaratıyor. 3 saatte bir besleyin lafı bizde 30 dakika. Easydeki gibi düzene koymam lazım. Beslenme+ uyku değil de beslenme > aktiviteye ulaşsak zaten iş bitmiş olacak. Ya bir gün uyanış saatine göre katı bir plan yapacağım, bağrış çağrış ona uydurmaya çalışacağım, uykusuzluktan ölene aktivite yaptırıp meme vermeden yatıracağım ya da meme yerine sevdiği bir destek bulacağım. Bilmiyorum işte bi gerilesin bakalım sonra düzeliyor kısmında ne kadar düzelecek onu görmek lazım sanki.
Ben cidden diyorum keşke hamileyken okusaymışım bi sene önceki anneler ne yapmış ne yaşamış. En azından doğum sonrası ilk 6 aylık forumu okusaymışım. Textbook bilgiler hiçbir işe yaramıyor, diğer herkesin de bir fikri var her bebek her anne aynı değil anlatamıyorsun. Neyle karşılaşacağımı bilirdim en azından. Mesela emzik tutturma, kundağa geçirme, ilk gün meme verme falan. 2 ay öyle saçma geçti ki yani sanki 2 yıl sürdü. Şimdi dişler ve ek gıda için bunu yapmayı düşünüyorum artık. Mayıs anneleri heralde bunlarla boğuşuyodur şimdi.Uyku saati 8 olduğu için ben genelde onunla yatmıyorum, o yüzden 3-4 saat kesintisiz uyuduğum çook nadir
Pışpış bizde hiç işe yaramıyor ya. İlla ağlıyor ve hemen müdahale etmezsen istediği şekilde, olay ağlama krizine dönüşüyor. Burada bu yazılanları görünce üzülüyorum, benim kızım mı çok cazgır
Gündüz o düzensizliği kanguruyla kırdım ben, yoksa bizde de durum öyleydi. 30 dk uyuyor bir de beşikte, saat başı emiyordu. Gündüzleri baya düzenledim aslında, o gün çok huysuz değilse 2,5-3 saatlik döngüler var. Ve beslenme-aktivite-uyku diye gidiyor.
Ama gece meme. İlk uykuya geçiş de meme, her uyanma da meme. Biz de emzik kullandıramadık. Bir arkadaşım hastanede tepmiş ağzınaBiz geç kaldık sanırım. Tracy Hogg'un önerisi de dediğin gibi 1-2 gün zorla o saatlere uydurma yönünde. Sabah başlatıyor eğitime, 7'den önce kaldırmıyor yataktan, sonra ilk uykuya 9'da yatırıyor ve 2 saat yatır kaldır yapıyor uyumazsa, uyursa da 11'de uyandırıyor vs.
Yer değiştirmeyi geçtim, başımdan eksik olmasınlar ama akşam iki adım öteye büyüklere yemeğe gitmek bile bazen kabus gibi. Ben sırf o yüzden gece 9:30 10da yatağa götürebiliyorum. Bir gece 8de yatırayım öbür gece 10da iyice kafayı yiyecek çocuk. Uyku eğitimi kesinlikle anne için, instagramdaki sayfaları ben de takip ediyorum, videolar falan izledim ama iş pratiğe gelince ee nereden başlayacağıma geliyor. Zaten insanlar iyice ticarete dökmüş işi. Geçen burada vardı 3.500 civarı istiyormuş bir danışman. O parayı verirsem kalksın gelsin kendi uyutsun. Daha uygun olanlar da bir pdf yolluyormuş ki eminim buradaki bilgi alışverişi daha sağlam temel oluşturuyordur. Şimdiden bilgilenip başlamak lazım, gözünüzde büyütmeyin. Okuyun kendi düzeninizde ne eksik onu farkedin ve düzeltmek için ne yapılabilir çözüm arayın. Ben eminim başta zorlanacağız belki ama minnoşlar büyüdükçe çok daha keyifli olacak her şey.Biz iki gündür anneme geldik burda uykular iyice rezil oldu.. erken yatıramiyorum burda salonda yattığımız icin herkesin salonu terketmesi biraz geç oluyor. Evde de 11 gibi yatışa geçirmeye calisiyodum ama derin uykuya bı türlü gecemiyodu. Uyuttuktan 15 dk sonra 30 dk sonra birkac kez hic uyku mahmurlugu olmaksızın uyanip yeniden uyutmami bekliyor her gece. Gündüzler deseniz iki saatte bir 30 dk anca uyuyor.. uyku eğitimi sayfalari takip etmeye başladım ve iyice moralim bozuldu, çünkü olmasi gereken uyku saatinden, uyku düzeninden coook uzaktayiz. Benim oğluma uyku eğitimi şart bunu anladım. Hep derler bebekler rutini sever diye, bizim yanlış da olsa bi rutinimiz vardı zaten. Of bilmiyorum gözümde cok büyüyor uyku eğitimi.. 4 aylık olana kadar iyice araştırıp öğrenip yavas yavas rutin vermeye sonra uyku egitimine mi başlasam?
Yuh gerçekten 3500 istiyosa gelip kendi uyutmaliYer değiştirmeyi geçtim, başımdan eksik olmasınlar ama akşam iki adım öteye büyüklere yemeğe gitmek bile bazen kabus gibi. Ben sırf o yüzden gece 9:30 10da yatağa götürebiliyorum. Bir gece 8de yatırayım öbür gece 10da iyice kafayı yiyecek çocuk. Uyku eğitimi kesinlikle anne için, instagramdaki sayfaları ben de takip ediyorum, videolar falan izledim ama iş pratiğe gelince ee nereden başlayacağıma geliyor. Zaten insanlar iyice ticarete dökmüş işi. Geçen burada vardı 3.500 civarı istiyormuş bir danışman. O parayı verirsem kalksın gelsin kendi uyutsun. Daha uygun olanlar da bir pdf yolluyormuş ki eminim buradaki bilgi alışverişi daha sağlam temel oluşturuyordur. Şimdiden bilgilenip başlamak lazım, gözünüzde büyütmeyin. Okuyun kendi düzeninizde ne eksik onu farkedin ve düzeltmek için ne yapılabilir çözüm arayın. Ben eminim başta zorlanacağız belki ama minnoşlar büyüdükçe çok daha keyifli olacak her şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?