2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çok mantıklı bizim yer yoktu ben en sonunda yer yatağı yapmaya başlamıştım

Maşallah

Maşallah canım Saçları bizimkiyle aynı

Maşallah miniğe

Sevdiğim mesajlar bunlar bende saburiszlikla bekliyorum 4.ay bitsin 5e girerken tadım yapalım diye kitapları bende çok duydum almayı düşünüyorum.

Maşallah Masal'cığıma Kızlar bebekleri görünce bi duygulandım. Ne günler yaşamışız burda

Canım bence bu da bir pazarlama stratejisi. 3 aylık kıyafet 3 aylık bebeğe düdük gibi oluyor. Bir ay sonra giydiremiyorsun. Ama almış oluyorsun bir kere.

Bende 2 aylikken 1-3 olan badi ve alt almıştım şimdi altların beli sıkıyor badiler kafadan zor geçiyor. Bizim boyumuz da 20 gün önce 60cmdi şuan 6 aylık takım giyiyor. Yeni aldiklarimi da 3-6 aldım umarım bir süre giyebilir henüz denemedik

Şuan kargoda canım bende aldım 3 ünüdeinceleyince yorum yapacağım en çok tavsiye edilen bu kitaplar ama

Bende almayı düşünüyordum ama çevremde bir kaç kişi almıştı ve hiç etkisi olmadığını söylediler herhalde çocuktan çocuğa değişiyor denemek istiyorum bende belki bizde etkisi olur

Maşallah Masal'cığıma Kızlar bebekleri görünce bi duygulandım. Ne günler yaşamışız burda
Hepsi cok güzel değil mi ne çabuk geçti 4. 5. Aylara geldik ya burayı çok seviyorum hala birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz destek oluyoruz. Ilk çocuğum olmasına rağmen hiç zorlanmadım kendimi yalnız hissetmedim burası sayesinde ❤

Cidden düz zemin sevmiyor olabilirler çünkü bizimkini de katlayıp pusete koysam uyuyor. Muhtemelen bağırsak gaz vs ilişkili olabilir. Ama sürekli pusette uyutmak zararlı diyorlar omurga için. Bizde bir de boyun sıkıntısı var. Tortikolisten şüphelendiler, çok şükür o kadarlık bir sorun yokmuş ama 40 günlük ağır enfeksiyon geçirnce lenfleri büyümüş ağrıdan boynunu oraya kıtlıyor dediler. Bir ara hiç döndürmüyordu başını, yüzüstü yatırınca da hep tek yöne bakıyordu, şimdi daha iyi. İşte terapi yaptırmaya çalışıyorum bir de kesinlikle istemiyor ayrı konu. Allah kimseyi ayırmasın evladından sevdiklerinden, sağlıklı uzun ömürleri olsun herkesin.

Su Samurundan çok memnunum ya, o kadar ki kendime almışım yazmışım yukarıda sanki uykuya dalarken desteğe ihtiyacım varmış gibi Umarım çaldığı müzikler şartlıyordur çocuğu. Daha iyi geceler samur aşamasına gelmedik çünkü. Uyku arkadaşını sadece yatakta kullanmak gerrkiyormuş bu arada, gün içinde oyun oynatırsan büyüsü bozuluyormuş.

Bu bahsettiğim telefon android. Dediğin gibi kesilip öyle devam ediyor ama pek etkilenmedi sanki bebeğim. Çok fazla açmıyorum zaten sesi, ufak gürültüleri bastırsın yeter.
Bir ara kendi telefonumu bırakıyordum yanında, telefonsuz yaşadım o ara. O yüzden iyi kötü idare etsin android

Uyku saati 8 olduğu için ben genelde onunla yatmıyorum, o yüzden 3-4 saat kesintisiz uyuduğum çook nadir
Pışpış bizde hiç işe yaramıyor ya. İlla ağlıyor ve hemen müdahale etmezsen istediği şekilde, olay ağlama krizine dönüşüyor. Burada bu yazılanları görünce üzülüyorum, benim kızım mı çok cazgır
Gündüz o düzensizliği kanguruyla kırdım ben, yoksa bizde de durum öyleydi. 30 dk uyuyor bir de beşikte, saat başı emiyordu. Gündüzleri baya düzenledim aslında, o gün çok huysuz değilse 2,5-3 saatlik döngüler var. Ve beslenme-aktivite-uyku diye gidiyor.
Ama gece meme. İlk uykuya geçiş de meme, her uyanma da meme. Biz de emzik kullandıramadık. Bir arkadaşım hastanede tepmiş ağzına Biz geç kaldık sanırım. Tracy Hogg'un önerisi de dediğin gibi 1-2 gün zorla o saatlere uydurma yönünde. Sabah başlatıyor eğitime, 7'den önce kaldırmıyor yataktan, sonra ilk uykuya 9'da yatırıyor ve 2 saat yatır kaldır yapıyor uyumazsa, uyursa da 11'de uyandırıyor vs.

Biz iki gündür anneme geldik burda uykular iyice rezil oldu.. erken yatıramiyorum burda salonda yattığımız icin herkesin salonu terketmesi biraz geç oluyor. Evde de 11 gibi yatışa geçirmeye calisiyodum ama derin uykuya bı türlü gecemiyodu. Uyuttuktan 15 dk sonra 30 dk sonra birkac kez hic uyku mahmurlugu olmaksızın uyanip yeniden uyutmami bekliyor her gece. Gündüzler deseniz iki saatte bir 30 dk anca uyuyor.. uyku eğitimi sayfalari takip etmeye başladım ve iyice moralim bozuldu, çünkü olmasi gereken uyku saatinden, uyku düzeninden coook uzaktayiz. Benim oğluma uyku eğitimi şart bunu anladım. Hep derler bebekler rutini sever diye, bizim yanlış da olsa bi rutinimiz vardı zaten. Of bilmiyorum gözümde cok büyüyor uyku eğitimi.. 4 aylık olana kadar iyice araştırıp öğrenip yavas yavas rutin vermeye sonra uyku egitimine mi başlasam?

Ben cidden diyorum keşke hamileyken okusaymışım bi sene önceki anneler ne yapmış ne yaşamış. En azından doğum sonrası ilk 6 aylık forumu okusaymışım. Textbook bilgiler hiçbir işe yaramıyor, diğer herkesin de bir fikri var her bebek her anne aynı değil anlatamıyorsun. Neyle karşılaşacağımı bilirdim en azından. Mesela emzik tutturma, kundağa geçirme, ilk gün meme verme falan. 2 ay öyle saçma geçti ki yani sanki 2 yıl sürdü. Şimdi dişler ve ek gıda için bunu yapmayı düşünüyorum artık. Mayıs anneleri heralde bunlarla boğuşuyodur şimdi.

Sling ve kanguru ben de denedim. Hatta kumaş slingle çok güzel geziyordum evde, dışarıda. Ama sonra elini kolunu algılamaya başlayınca içine yerleştirmek çok zorladı, içine koyana kadar saç baş yoluyorduk. Kanguruda da küçük kalıyor, ek parçalar var galiba ama daha bakamadım. Bir de yan sling aldım, onda eh nispeten durmuştu. Hava soğuyunca dışarı çıkmaz olduk tabi kullanımdan kalktı onlar.

Maşallah diyorum gündüz uykusuna, umarım bozulmaz gerilemede. Ben o yatır kaldırı oturtamadım kafamda. Yattı ağladı sakinleştirdim geri yatırdım bu kadar mı?

Yer değiştirmeyi geçtim, başımdan eksik olmasınlar ama akşam iki adım öteye büyüklere yemeğe gitmek bile bazen kabus gibi. Ben sırf o yüzden gece 9:30 10da yatağa götürebiliyorum. Bir gece 8de yatırayım öbür gece 10da iyice kafayı yiyecek çocuk. Uyku eğitimi kesinlikle anne için, instagramdaki sayfaları ben de takip ediyorum, videolar falan izledim ama iş pratiğe gelince ee nereden başlayacağıma geliyor. Zaten insanlar iyice ticarete dökmüş işi. Geçen burada vardı 3.500 civarı istiyormuş bir danışman. O parayı verirsem kalksın gelsin kendi uyutsun. Daha uygun olanlar da bir pdf yolluyormuş ki eminim buradaki bilgi alışverişi daha sağlam temel oluşturuyordur. Şimdiden bilgilenip başlamak lazım, gözünüzde büyütmeyin. Okuyun kendi düzeninizde ne eksik onu farkedin ve düzeltmek için ne yapılabilir çözüm arayın. Ben eminim başta zorlanacağız belki ama minnoşlar büyüdükçe çok daha keyifli olacak her şey.

Yuh gerçekten 3500 istiyosa gelip kendi uyutmali tüm uzmanlar bebek sabah 7de güne başlasın diyor, bizim de 6.30 gibi uyanip emip 7de güne başlamak istiyor ama ben zorla uyutmaya çalışıyorum, bizim sorun burdan başlıyor. Uykusuzluk beni mahvediyor. Konfor alanimdan çıkıp güne erken başlamayı kabullenmem lazım. Sonra da tracy hogg un bahsettigi rutini oluşturmam lazim.. istiyorum bakalım çok sabırsız biri olarak inşallah başarırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…