- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.201
Canım gittik doktora kakada kan olan resmini gösterdim evet alerjisi var dedi ama bebeğin gelişimi çok iyi o yüzden test yapmıycam kilo alımı düşerse diyete rağmen kan olursa o zaman gel tahlil yapalım dedi. Herşeyi bianda kesme nasıl beslenecek bu çocuk deneyerek git dedi. Ye gözlemle ona göre kes ve ayda 1 diyeti bozup dene geçecek mi ona göre devam edersin diyete dedi bizde de durum buuuGecmis olsun ben de cozmeye calisiyorum alerji isini cok karisikbnm gittigim alerji doktoru cilgin cikti malesef
Bir yere gidince öyle oluyor malesef. Bizde gece uykusuna en geç 00.30 da gecerdik kv gittik 4 günde her şey rezil oldu gece 2 de uyumaya başladı. Daha yeni düzene girmeye başladı bazen 11 bazen 01.30 da uyuyor. Allahtan uyuyunca 6 saat uyuyor uyanıp beslenip devam ediyor. Düzen tutturunca bozmamak gerek ben bunu anladım. Bu tip durumlarda 4.aydan sonra yavaş yavaş eğitmek en doğrusu gibi geliyor bana da. Rutin oluşturmak ve uyumayı öğretmek gerek. Salliyorsan pış pış yapıyorsan ya da herhangi bir müdahale ile uyutuyorsan işin biraz daha kolay gibi. Ama benim gibi bırakıp kendi kendine uyutuyorsan nasıl öğrenir bende bilmiyorumBiz iki gündür anneme geldik burda uykular iyice rezil oldu.. erken yatıramiyorum burda salonda yattığımız icin herkesin salonu terketmesi biraz geç oluyor. Evde de 11 gibi yatışa geçirmeye calisiyodum ama derin uykuya bı türlü gecemiyodu. Uyuttuktan 15 dk sonra 30 dk sonra birkac kez hic uyku mahmurlugu olmaksızın uyanip yeniden uyutmami bekliyor her gece. Gündüzler deseniz iki saatte bir 30 dk anca uyuyor.. uyku eğitimi sayfalari takip etmeye başladım ve iyice moralim bozuldu, çünkü olmasi gereken uyku saatinden, uyku düzeninden coook uzaktayiz. Benim oğluma uyku eğitimi şart bunu anladım. Hep derler bebekler rutini sever diye, bizim yanlış da olsa bi rutinimiz vardı zaten. Of bilmiyorum gözümde cok büyüyor uyku eğitimi.. 4 aylık olana kadar iyice araştırıp öğrenip yavas yavas rutin vermeye sonra uyku egitimine mi başlasam?
Uykuya ve rahatına düşkün biri olarak 7yi ilk gördüğümde ben de bi yuh çekmiştim yalan yok. Hatta geçen gün iyi dedim çoğu okul tam gün 9da başlıyor. Ben lisedeyken 6.30da kalkardım annem 6da kalkıp kahvaltı hazırlardı şimdi anlıyorum değerini valla. Bizim gün 8 civarı başlıyor ona bile bir gözüm kapalı kalkıyorum. Neyse en azından mesaiye giderken ne giyeyim derdim olmuyor böyle düşünün.Yuh gerçekten 3500 istiyosa gelip kendi uyutmalitüm uzmanlar bebek sabah 7de güne başlasın diyor, bizim de 6.30 gibi uyanip emip 7de güne başlamak istiyor ama ben zorla uyutmaya çalışıyorum, bizim sorun burdan başlıyor. Uykusuzluk beni mahvediyor. Konfor alanimdan çıkıp güne erken başlamayı kabullenmem lazım. Sonra da tracy hogg un bahsettigi rutini oluşturmam lazim.. istiyorum bakalım çok sabırsız biri olarak inşallah başarırım
Ben de bebek uyutucu dan pışpış+süpürge sesi açıyorum kafam şişe şişe onunla uyutmaya çalışıyorum, başlarda iyi geliyodu şimdilerde onun da pek etkisi yok. Memede uyuyor yerine koyunca uyanıyor gece de, o arada o sesi açıyorum iste hafif sallayarak uyutuyorum. Bir sürü destek var yani bilmiyorum hangimizinki daha avantajlıBir yere gidince öyle oluyor malesef. Bizde gece uykusuna en geç 00.30 da gecerdik kv gittik 4 günde her şey rezil oldu gece 2 de uyumaya başladı. Daha yeni düzene girmeye başladı bazen 11 bazen 01.30 da uyuyor. Allahtan uyuyunca 6 saat uyuyor uyanıp beslenip devam ediyor. Düzen tutturunca bozmamak gerek ben bunu anladım. Bu tip durumlarda 4.aydan sonra yavaş yavaş eğitmek en doğrusu gibi geliyor bana da. Rutin oluşturmak ve uyumayı öğretmek gerek. Salliyorsan pış pış yapıyorsan ya da herhangi bir müdahale ile uyutuyorsan işin biraz daha kolay gibi. Ama benim gibi bırakıp kendi kendine uyutuyorsan nasıl öğrenir bende bilmiyorum
Uyku hassas noktam yaa keske depolanan bisey olsaydi, yıllardır o kadar rahatım o kadar cok uyurdum ki depolansaydi oğlum büyüyene kadar bana yeterdi heraldeUykuya ve rahatına düşkün biri olarak 7yi ilk gördüğümde ben de bi yuh çekmiştim yalan yok. Hatta geçen gün iyi dedim çoğu okul tam gün 9da başlıyor. Ben lisedeyken 6.30da kalkardım annem 6da kalkıp kahvaltı hazırlardı şimdi anlıyorum değerini valla. Bizim gün 8 civarı başlıyor ona bile bir gözüm kapalı kalkıyorum. Neyse en azından mesaiye giderken ne giyeyim derdim olmuyor böyle düşünün.
Ya bende dört ay olsun takıp deneyeceğimBende almayı düşünüyordum ama çevremde bir kaç kişi almıştı ve hiç etkisi olmadığını söylediler herhalde çocuktan çocuğa değişiyordenemek istiyorum bende belki bizde etkisi olur
Kuzum gerçekten uyku eğitimidir filan asla anlamadığım ve düşünmediğim şeyler sadece ben kendim şunu yapıyorum.. kafama takmıyorum yani şöyle asla uyku odaklı biri olmadım doğduğundan beri.. uyudu uyumadı stresine girmedim sanki stres yapınca hissediyor ve inadına uyumuyor gibi çünkü gündüz uykusu için bunu iki hafta kadar denedim şu saatte illa uyusun uyansın diye..Biz iki gündür anneme geldik burda uykular iyice rezil oldu.. erken yatıramiyorum burda salonda yattığımız icin herkesin salonu terketmesi biraz geç oluyor. Evde de 11 gibi yatışa geçirmeye calisiyodum ama derin uykuya bı türlü gecemiyodu. Uyuttuktan 15 dk sonra 30 dk sonra birkac kez hic uyku mahmurlugu olmaksızın uyanip yeniden uyutmami bekliyor her gece. Gündüzler deseniz iki saatte bir 30 dk anca uyuyor.. uyku eğitimi sayfalari takip etmeye başladım ve iyice moralim bozuldu, çünkü olmasi gereken uyku saatinden, uyku düzeninden coook uzaktayiz. Benim oğluma uyku eğitimi şart bunu anladım. Hep derler bebekler rutini sever diye, bizim yanlış da olsa bi rutinimiz vardı zaten. Of bilmiyorum gözümde cok büyüyor uyku eğitimi.. 4 aylık olana kadar iyice araştırıp öğrenip yavas yavas rutin vermeye sonra uyku egitimine mi başlasam?
Doğru desteği bulmak iyi gelmesi önemli tabikii. Bu aralar yerine bırakınca uyanma bizde de var ama ben hiç müdahale etmedigim için zorlamıyorum uyusun diye. Her birimizin işi diğerimize göre zorBen de bebek uyutucu dan pışpış+süpürge sesi açıyorum kafam şişe şişe onunla uyutmaya çalışıyorum, başlarda iyi geliyodu şimdilerde onun da pek etkisi yok. Memede uyuyor yerine koyunca uyanıyor gece de, o arada o sesi açıyorum iste hafif sallayarak uyutuyorum. Bir sürü destek var yani bilmiyorum hangimizinki daha avantajlı
Eğer alerjik durum varsa 4. Ayda başla bence. Mesela yumurtanın sarısını azcık verirsin 3 gün beklersin alerjisi varmı kontrol etmiş olursun. 3 gün sonra başka bişey tattırırsın çocuğa. Amaç ek gıda başlamanın dışında neye alerjisi var onuda öğrenirsin. Yumurtayı örnek olarak söyledim.ben de 5.5 en geç tadımlara başlarım diyorum. Yurtdışındakiler 4 diyor evet, ben bir doktora sormuştum biz de 4 desek millet 2de başlar diye 6 demek iyidir demişti. 5.5 ideal bana göre, o iki hafta tadımla geçsin hele benimki gibi alerjik bebeklerde neye ne tepki verecek bileyim ki esas ek gıda döneminde ona göre yol çizeyim.
Yaaa size de maşallahMaşallah canımSaçları bizimkiyle aynı
Bizimki arada ana kucaginda uyuyor pek pusette uyumuyor neyse ki. Yaa Cok gecmis olsun ne enfeksiyonuydu?Cidden düz zemin sevmiyor olabilirler çünkü bizimkini de katlayıp pusete koysam uyuyor. Muhtemelen bağırsak gaz vs ilişkili olabilir. Ama sürekli pusette uyutmak zararlı diyorlar omurga için. Bizde bir de boyun sıkıntısı var. Tortikolisten şüphelendiler, çok şükür o kadarlık bir sorun yokmuş ama 40 günlük ağır enfeksiyon geçirnce lenfleri büyümüş ağrıdan boynunu oraya kıtlıyor dediler. Bir ara hiç döndürmüyordu başını, yüzüstü yatırınca da hep tek yöne bakıyordu, şimdi daha iyi. İşte terapi yaptırmaya çalışıyorum bir de kesinlikle istemiyor ayrı konu. Allah kimseyi ayırmasın evladından sevdiklerinden, sağlıklı uzun ömürleri olsun herkesin.
Su Samurundan çok memnunum ya, o kadar ki kendime almışım yazmışım yukarıda sanki uykuya dalarken desteğe ihtiyacım varmış gibiUmarım çaldığı müzikler şartlıyordur çocuğu. Daha iyi geceler samur aşamasına gelmedik çünkü. Uyku arkadaşını sadece yatakta kullanmak gerrkiyormuş bu arada, gün içinde oyun oynatırsan büyüsü bozuluyormuş.
Bildigim kadariyla oyle degil ek danismanlik istersek gerekiyor diye biliyorum. Uyari mi verdi?
Bildigim kadariyla oyle degil ek danismanlik istersek gerekiyor
bizim gunduz uykulari da ozellikle son 2 gundur felaketBiz iki gündür anneme geldik burda uykular iyice rezil oldu.. erken yatıramiyorum burda salonda yattığımız icin herkesin salonu terketmesi biraz geç oluyor. Evde de 11 gibi yatışa geçirmeye calisiyodum ama derin uykuya bı türlü gecemiyodu. Uyuttuktan 15 dk sonra 30 dk sonra birkac kez hic uyku mahmurlugu olmaksızın uyanip yeniden uyutmami bekliyor her gece. Gündüzler deseniz iki saatte bir 30 dk anca uyuyor.. uyku eğitimi sayfalari takip etmeye başladım ve iyice moralim bozuldu, çünkü olmasi gereken uyku saatinden, uyku düzeninden coook uzaktayiz. Benim oğluma uyku eğitimi şart bunu anladım. Hep derler bebekler rutini sever diye, bizim yanlış da olsa bi rutinimiz vardı zaten. Of bilmiyorum gözümde cok büyüyor uyku eğitimi.. 4 aylık olana kadar iyice araştırıp öğrenip yavas yavas rutin vermeye sonra uyku egitimine mi başlasam?
Sizde kan en cok ne kdr oldu peki? Su anda sut urunlerini tuketmiyordun di mi? Carsamba baska bi doktora gidicez dokuntu oldu cunku yuzunde kalbim pir pir. Umarim cabucak gecerCanım gittik doktora kakada kan olan resmini gösterdim evet alerjisi var dedi ama bebeğin gelişimi çok iyi o yüzden test yapmıycam kilo alımı düşerse diyete rağmen kan olursa o zaman gel tahlil yapalım dedi. Herşeyi bianda kesme nasıl beslenecek bu çocuk deneyerek git dedi. Ye gözlemle ona göre kes ve ayda 1 diyeti bozup dene geçecek mi ona göre devam edersin diyete dedi bizde de durum buuu
Ben de Tracy Hogg'un kitabını okumuş olmayı isterdim. 2 ay benim de çok saçma geçti. Ne kundak yaptık ne emzik verdik. Baştan başlasak bambaşka olurdu.Ben cidden diyorum keşke hamileyken okusaymışım bi sene önceki anneler ne yapmış ne yaşamış. En azından doğum sonrası ilk 6 aylık forumu okusaymışım. Textbook bilgiler hiçbir işe yaramıyor, diğer herkesin de bir fikri var her bebek her anne aynı değil anlatamıyorsun. Neyle karşılaşacağımı bilirdim en azından. Mesela emzik tutturma, kundağa geçirme, ilk gün meme verme falan. 2 ay öyle saçma geçti ki yani sanki 2 yıl sürdü. Şimdi dişler ve ek gıda için bunu yapmayı düşünüyorum artık. Mayıs anneleri heralde bunlarla boğuşuyodur şimdi.
Sling ve kanguru ben de denedim. Hatta kumaş slingle çok güzel geziyordum evde, dışarıda. Ama sonra elini kolunu algılamaya başlayınca içine yerleştirmek çok zorladı, içine koyana kadar saç baş yoluyorduk. Kanguruda da küçük kalıyor, ek parçalar var galiba ama daha bakamadım. Bir de yan sling aldım, onda eh nispeten durmuştu. Hava soğuyunca dışarı çıkmaz olduk tabi kullanımdan kalktı onlar.
Maşallah diyorum gündüz uykusuna, umarım bozulmaz gerilemede. Ben o yatır kaldırı oturtamadım kafamda. Yattı ağladı sakinleştirdim geri yatırdım bu kadar mı?
Ben akşam hiçbir yere gitmiyorum valla bu yüzden. Gün içinde gidiyoruz nereye gideceksek. Geçen hafta arkadaşlar geldi, uyku saatinde ben gittim bebemi uyuttum, 1 saat yalnız oturdular onlarYer değiştirmeyi geçtim, başımdan eksik olmasınlar ama akşam iki adım öteye büyüklere yemeğe gitmek bile bazen kabus gibi. Ben sırf o yüzden gece 9:30 10da yatağa götürebiliyorum. Bir gece 8de yatırayım öbür gece 10da iyice kafayı yiyecek çocuk. Uyku eğitimi kesinlikle anne için, instagramdaki sayfaları ben de takip ediyorum, videolar falan izledim ama iş pratiğe gelince ee nereden başlayacağıma geliyor. Zaten insanlar iyice ticarete dökmüş işi. Geçen burada vardı 3.500 civarı istiyormuş bir danışman. O parayı verirsem kalksın gelsin kendi uyutsun. Daha uygun olanlar da bir pdf yolluyormuş ki eminim buradaki bilgi alışverişi daha sağlam temel oluşturuyordur. Şimdiden bilgilenip başlamak lazım, gözünüzde büyütmeyin. Okuyun kendi düzeninizde ne eksik onu farkedin ve düzeltmek için ne yapılabilir çözüm arayın. Ben eminim başta zorlanacağız belki ama minnoşlar büyüdükçe çok daha keyifli olacak her şey.
Ben direk ücretli versiyonu aldım, analiz falan istediğim için. Kullanamıyor musun?
Evet bana 1 gün kaldı diyorBildigim kadariyla oyle degil ek danismanlik istersek gerekiyor diye biliyorum. Uyari mi verdi?
UzduEvet bana 1 gün kaldı diyor
Bende 2-3 kere ince çizgi şeklinde oldu canım. Pişik zamanı doktor süt alerjisinden olabilir dediği için ben bırakmıştım tüketmeyi sonra bana ye dene dedi yoğurt yedim kan gördüm bi süredir yine yemiyordum peynir yedim ve dün yine kan gördüm yedikçe oluyor yani canım bizde de kilo alımı bu ay çok azdı 450 gr almış sadece 5. Ay kontrolünde yine bu şekilde olacak mı ona bakacaklar. Geçenlerde sırtında kuruluk deri dökülmesi oldu bol bol nemlendir dedi o şekilde geçti ama çok zormuş hadi şimdi yemiyoruz ama ek gıda da ne olacak max. 2 yaşına kadar geçeceğini söyledi doktor bugünSizde kan en cok ne kdr oldu peki? Su anda sut urunlerini tuketmiyordun di mi? Carsamba baska bi doktora gidicez dokuntu oldu cunku yuzunde kalbim pir pir. Umarim cabucak gecer
Cok zor gercekten bi de zaman dar yemek pisiremiyoruz. Bence bizimki sut degil baska alerji cikacak dr beni diyete sokmustu dun bozdum peynir ile. Ondan once olmustu dokuntu. Sanirim ceviz diyorum alerjimize. BakalimBende 2-3 kere ince çizgi şeklinde oldu canım. Pişik zamanı doktor süt alerjisinden olabilir dediği için ben bırakmıştım tüketmeyi sonra bana ye dene dedi yoğurt yedim kan gördüm bi süredir yine yemiyordum peynir yedim ve dün yine kan gördüm yedikçe oluyor yani canım bizde de kilo alımı bu ay çok azdı 450 gr almış sadece 5. Ay kontrolünde yine bu şekilde olacak mı ona bakacaklar. Geçenlerde sırtında kuruluk deri dökülmesi oldu bol bol nemlendir dedi o şekilde geçti ama çok zormuş hadi şimdi yemiyoruz ama ek gıda da ne olacak max. 2 yaşına kadar geçeceğini söyledi doktor bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?