2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Gecmis olsun ben de cozmeye calisiyorum alerji isini cok karisik bnm gittigim alerji doktoru cilgin cikti malesef
Canım gittik doktora kakada kan olan resmini gösterdim evet alerjisi var dedi ama bebeğin gelişimi çok iyi o yüzden test yapmıycam kilo alımı düşerse diyete rağmen kan olursa o zaman gel tahlil yapalım dedi. Herşeyi bianda kesme nasıl beslenecek bu çocuk deneyerek git dedi. Ye gözlemle ona göre kes ve ayda 1 diyeti bozup dene geçecek mi ona göre devam edersin diyete dedi bizde de durum buuu

Bir yere gidince öyle oluyor malesef. Bizde gece uykusuna en geç 00.30 da gecerdik kv gittik 4 günde her şey rezil oldu gece 2 de uyumaya başladı. Daha yeni düzene girmeye başladı bazen 11 bazen 01.30 da uyuyor. Allahtan uyuyunca 6 saat uyuyor uyanıp beslenip devam ediyor. Düzen tutturunca bozmamak gerek ben bunu anladım. Bu tip durumlarda 4.aydan sonra yavaş yavaş eğitmek en doğrusu gibi geliyor bana da. Rutin oluşturmak ve uyumayı öğretmek gerek. Salliyorsan pış pış yapıyorsan ya da herhangi bir müdahale ile uyutuyorsan işin biraz daha kolay gibi. Ama benim gibi bırakıp kendi kendine uyutuyorsan nasıl öğrenir bende bilmiyorum

Uykuya ve rahatına düşkün biri olarak 7yi ilk gördüğümde ben de bi yuh çekmiştim yalan yok. Hatta geçen gün iyi dedim çoğu okul tam gün 9da başlıyor. Ben lisedeyken 6.30da kalkardım annem 6da kalkıp kahvaltı hazırlardı şimdi anlıyorum değerini valla. Bizim gün 8 civarı başlıyor ona bile bir gözüm kapalı kalkıyorum. Neyse en azından mesaiye giderken ne giyeyim derdim olmuyor böyle düşünün.

Ben de bebek uyutucu dan pışpış+süpürge sesi açıyorum kafam şişe şişe onunla uyutmaya çalışıyorum, başlarda iyi geliyodu şimdilerde onun da pek etkisi yok. Memede uyuyor yerine koyunca uyanıyor gece de, o arada o sesi açıyorum iste hafif sallayarak uyutuyorum. Bir sürü destek var yani bilmiyorum hangimizinki daha avantajlı

Uyku hassas noktam yaa keske depolanan bisey olsaydi, yıllardır o kadar rahatım o kadar cok uyurdum ki depolansaydi oğlum büyüyene kadar bana yeterdi heralde gerçekten cok zor oluyo sabahlari ben uykuluyum ama oğlan neşe içinde oyun bekliyor benden. Kalk gezdir istiyo offf

Bende almayı düşünüyordum ama çevremde bir kaç kişi almıştı ve hiç etkisi olmadığını söylediler herhalde çocuktan çocuğa değişiyor denemek istiyorum bende belki bizde etkisi olur
Ya bende dört ay olsun takıp deneyeceğim
Kuzum gerçekten uyku eğitimidir filan asla anlamadığım ve düşünmediğim şeyler sadece ben kendim şunu yapıyorum.. kafama takmıyorum yani şöyle asla uyku odaklı biri olmadım doğduğundan beri.. uyudu uyumadı stresine girmedim sanki stres yapınca hissediyor ve inadına uyumuyor gibi çünkü gündüz uykusu için bunu iki hafta kadar denedim şu saatte illa uyusun uyansın diye..
Ve ben onu zorlamayınca yavaş yavaş uykusu erkene geldi filan anlamadım yani çok şükür ki gece uykusuyla aramız iyi.. sadece destek istiyor destekte benim ellerim. Başka bir şeyi asla tutmuyor elimi tutup emziği aldığı an mayışıyor.. he birde mutlaka gözlerini örtüyorum .. tabii ki rutinlerimiz var birde aynı oda da yatmak ışığı kapatmak alt değiştirmek akşam olduğundan bahsetmek bu kadar başka da bir şey yapmıyorum rutin adına açıkçası..
he birde şuna inanıyorum mizaç meselesi bazı bebekler gerçekten uykuyu severken bazıları asla sevmiyor

Doğru desteği bulmak iyi gelmesi önemli tabikii. Bu aralar yerine bırakınca uyanma bizde de var ama ben hiç müdahale etmedigim için zorlamıyorum uyusun diye. Her birimizin işi diğerimize göre zor

Eğer alerjik durum varsa 4. Ayda başla bence. Mesela yumurtanın sarısını azcık verirsin 3 gün beklersin alerjisi varmı kontrol etmiş olursun. 3 gün sonra başka bişey tattırırsın çocuğa. Amaç ek gıda başlamanın dışında neye alerjisi var onuda öğrenirsin. Yumurtayı örnek olarak söyledim.

Bizimki arada ana kucaginda uyuyor pek pusette uyumuyor neyse ki. Yaa Cok gecmis olsun ne enfeksiyonuydu? oyun halisinda zaman gecirirken falan normallesir diye umuyorum.
Uyku konusunda bizim de destege ihtiyacimiz var bakim su samuruna merak ettim:)

J joynss fuzuli_ huckleberry bir yerden sonra ücretli versiyona mı geçmeliyiz
Bildigim kadariyla oyle degil ek danismanlik istersek gerekiyor
bizim gunduz uykulari da ozellikle son 2 gundur felaket moralim bozuk o anlsmda. Uyku egitimi sart gibi geliyor

Sizde kan en cok ne kdr oldu peki? Su anda sut urunlerini tuketmiyordun di mi? Carsamba baska bi doktora gidicez dokuntu oldu cunku yuzunde kalbim pir pir. Umarim cabucak gecer

Ben de Tracy Hogg'un kitabını okumuş olmayı isterdim. 2 ay benim de çok saçma geçti. Ne kundak yaptık ne emzik verdik. Baştan başlasak bambaşka olurdu.
Üzüldüm sling tepkisine. Gerçi biz de iyi uyuyoruz ama benim için çok zor oluyor. Dışarı çıkacaksak arabayla çıkıyoruz biz, slingle ne giydireceğimi bilemedim.
Kabaca mantık o, evet. Ağlamasına pek izin vermiyorsun. Mümkünse beşikte pışpış falan sakinleştiriyorsun, olmazsa kucağına alıp sakinleştirip hemen geri yatırıyorsun. Kitap çok detaylı bu arada, uyku-beslenme-davranış falan her şeyi anlatmış. Zaten e.a.s.y. sistemi var en başta kurulması gereken. Bir de geçiş planı sunmuş. Ama en temelde dediğin gibi.
Ben akşam hiçbir yere gitmiyorum valla bu yüzden. Gün içinde gidiyoruz nereye gideceksek. Geçen hafta arkadaşlar geldi, uyku saatinde ben gittim bebemi uyuttum, 1 saat yalnız oturdular onlar Uyku eğitimi döneminde onu da yapmayacağım, misafir de kabul etmeyeceğim. Annem burada 1,5 haftadır. Sağolsun çok yardımı oldu ama bizim tüm gündüz düzenimiz bozuldu. Herkes gidiyor ben uğraşıyorum, bebeme de yazık. Kimse kusura bakmasın.

Sizde kan en cok ne kdr oldu peki? Su anda sut urunlerini tuketmiyordun di mi? Carsamba baska bi doktora gidicez dokuntu oldu cunku yuzunde kalbim pir pir. Umarim cabucak gecer
Bende 2-3 kere ince çizgi şeklinde oldu canım. Pişik zamanı doktor süt alerjisinden olabilir dediği için ben bırakmıştım tüketmeyi sonra bana ye dene dedi yoğurt yedim kan gördüm bi süredir yine yemiyordum peynir yedim ve dün yine kan gördüm yedikçe oluyor yani canım bizde de kilo alımı bu ay çok azdı 450 gr almış sadece 5. Ay kontrolünde yine bu şekilde olacak mı ona bakacaklar. Geçenlerde sırtında kuruluk deri dökülmesi oldu bol bol nemlendir dedi o şekilde geçti ama çok zormuş hadi şimdi yemiyoruz ama ek gıda da ne olacak max. 2 yaşına kadar geçeceğini söyledi doktor bugün

Cok zor gercekten bi de zaman dar yemek pisiremiyoruz. Bence bizimki sut degil baska alerji cikacak dr beni diyete sokmustu dun bozdum peynir ile. Ondan once olmustu dokuntu. Sanirim ceviz diyorum alerjimize. Bakalim . Surekli uyduruyorum biseyler
Bu ay meme reddi de yapti ya ondan da az kilo almistir. Kilo alma hizi da bi taraftan yavasliyor. Umarim ek gida ile gecer bu alerjiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…