2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ayak tutmak derken bizde oyle bisey yok simdilik. Karin ustunu ben biraz ihmal ediyorum ya daha cok calismakiyiz.
Bizimki nefret ediyor karın üstü yatmaktan hemen yaygarayı koparıyor, ben de yaptıramıyorum çok fazla o yüzden bu egzersizi
Sonra şöyle diyorum bizi ne kadar yatırdılar acaba yüz üstü.30-35 sene önce kim bu kadar önemsiyordu yani

Ben de biraz oyle dusunuyorum. Doktor bile yapiyor musun diye sormadi belki bilmiyorum

Biz sadece ilk ay sağımla anne sütü aldık yani şuan sadece mama 3. Aya kadar 2 saatte bir 120 veriyordum son kontrolden beri 3 saatte bir 150 veriyorum.. ve mama şişirir diye bi beklenti varya hani bizde hiç olmuyor ona rağmen alt sınır dan alıyor kiloyu.. son gittiğim doktor bu durum birazda genetik sizlerde öylesiniz çünkü dedi
Belki sizin de genetik itibariyle öyledir..

Ya ne güzel. O heyecanları mutlulukları o kadar güzel ki. Maaşallah. Ayın 4 ünde 4 ayı doluyor. Az daha sabredelim biz de. Dr oturt deseydi içim rahat olurdu ama 2 hafta sonra dedi. Boynunu çok güzel tutuyor. Devrilmiyor da. Oturtsam oturur aslında. Dik mi oturtuyorsun sen, yoksa biraz eğimli mi?

Yaa kıyamam yaa. Ne güzel bu mutluluklarına şahit olmak 4.ayın dolması erken sayılmaz değil mi? Senin büyük ne zaman oturmaya başlamıştı?

ManyakPrenses nerelerdesin canım merak ettim seni umarım sorun yoktur
Yok canım sağol düşündüğün için Sadece tek başıma bebekle yorucu olduğu için hızlı hızlı geçiyor zaman. Giremiyorum eskisi gibi. Bundan sonra girmeye çalışıcam bakalım inşallah yani. Sen nasılsın nasıl gidiyor

Bizim 4. ay yarın bitiyor çok salyası var ve eli hep ağzında bir aydır böyle diş kaşıyıcı aldık çeşit çeşit ama illa elini sokacak bakalım ne zaman çıkar minik dişler

Ben de iki gündür destekli oturtuyorum eline oyuncak kitap falan veriyorum sıkılana kadar 3-5 dakka falan duruyor mızıldayınca kucağıma alıyorum

Ya ben de öyleyim aslında, boyun eğriliği hikayesi bi çıktı çocuğu kıvıra kıvıra bi hal olduk, sürekli bir şeyin kontrolüne gidiyoruz. Ki götürdüğümüz yer de dedi çok sorunlu değil diye. Kakası, sümüğü, yan döndü mü, başını çevirdi mi, ayağını tuttu mu? Tecrübesiz de olunca profesyoneller ne derse o. Yıpranmış hissediyorum artık. Babam diyor kızım her gittiğinde bir şey çıkarırlar, sal gitsin, bizim ana babamız köy yerinde biliyor muydu bunları sanki. Hepsi tarlada büyümüş. O kadar haklı geliyor ve salamıyorum ki kendime sinirliyim.

O kadar haklılar ki ama kendimize anlatamıyoruz. Bazen cidden salmak gerekiyor eğer ciddi bir problem yoksa. Keşke eskisi gibi çocuk büyütsek ama.o da olmuyor.

Kızlar mesajları görünce bizim doktora anlam veremedim 4 ay kontrolünde ısrarla oturtabilir miyim diye sordum çünkü benim bebeğim sürekli oturmak istiyor kafayı dikip kalkmaya çalışıyor doktor 6 aya kadar oturtma dedi o zaman da saçma gelmişti bana çünkü 6 ayda desteksiz öncesinde destekli oturabilir diye biliyordum dinlemeyip arada oturtacağım valla her doktor farklı bu arada demir damlasını ben oğlumun kakasında görüyordum doktor normal sıkıntı yok dedi gittiğim alerji doktoruna sorduğum da kes damlayı sindiremiyor çocuk bunu dedi siz düşünün yani iyi bir çocuk doktoru bulmak çok zor

Emzirme yastığında yüzüstü yatırıyordum ben, sırtüstü de koyayım, çok mantıklı
Eskiden bebişleri yüzüstü uyutuyorlarmış, onların gelişimi daha hızlı oluyormuş. Kızım artık dönüyor göbek üstü, biraz durup ağlıyor ama o döndüğü için çok arttı bizim yüzüstü zamanımız. Ama en çok ayna oyalıyor onu, dene istersen. Veya ben de yanına yatıp konuşuyorum falan, öyle biraz daha uzun duruyor. Yoksa bizde de durum benzer, ağlıyor 2 dk sonra
Ben de biraz oyle dusunuyorum. Doktor bile yapiyor musun diye sormadi belki bilmiyorum
4’te ayakta anneler kulübü
Biz 31 Aralık’ta başlıyoruz uyku eğitimine. Artık yarım saatte bir uyanıyor kızım, çok yıprandık

Cok zor hem de cok bize demir damlasina gerek yok dedi doktorumuz. Herkes bisey diyor Birine guvenip devam etmek lazim sanirim

Gece 1,5-2 saatte bir ayaktayim uyumamak icin bakiniyorum
Umarim kisa zamanda hallolur uyku isi bize de feyz olur

İşin içine birden fazla doktor girdi mi hangisne güveneceğimi şaşırıyorum. Demir damlası ne veriyorsunuz siz?

Hadi bakalm kolay gelsin size. Umarım kısa zamanda alışır düzen oturtur ufaklık. Uyku eğitimindeki tecrübelerinizi merak ediyorum ben de.

Hadi bakalm kolay gelsin size. Umarım kısa zamanda alışır düzen oturtur ufaklık. Uyku eğitimindeki tecrübelerinizi merak ediyorum ben de.
İlk günler zombi gibi olacağız muhtemelen ama yazarım buraya sonrasında.
Tracy Hogg yöntemine karar verdik, Kim West bana bu dönem için biraz sert geliyor. Zaten kitabında da 6 ay sonrası demiş. Danışmanlık da almayacağız. Kitabı 2 kere okudum, bu hafta 3. Kez okuyacağım boş kalan yerler varsa onları da doldururum.
Bu video da bana biraz güç verdi, buraya bırakıyorum
Yeni yılda kendi kendine uzun uzun uyuyan bir bebiş diliyorum

Cok zor hem de cok bize demir damlasina gerek yok dedi doktorumuz. Herkes bisey diyor Birine guvenip devam etmek lazim sanirim
Ah bi güven sağlayabilsem canım hamileyken doktorumu çok seviyordum hiç acabam olmadı. İyi bi araştırma yapıp değiştirmeye karar verdim valla böyle gitmeyecek bu doktor alerji doktoru ama o da demir damlasını ben önermiyorum dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…