- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.361
Benim de oyleydi doktoruma keske cocuk doktoru da olsaydiniz diyorum, her turlu guvenip kafami rahatlatiyordu. Ben de iyi doktor arayisindayim alerji cikmasaydi iyiydi ama Allah beterinden saklasinAh bi güven sağlayabilsem canım hamileyken doktorumu çok seviyordum hiç acabam olmadı. İyi bi araştırma yapıp değiştirmeye karar verdim valla böyle gitmeyecekbu doktor alerji doktoru ama o da demir damlasını ben önermiyorum dedi
Ben de newvit veriyorum, üzüm pekmezi gibi ama bizde kan değerleri düşüktü ondan kesmem muhtemelen. Oceanın var microfer o beyaz bi şurup galiba.Bestiron damla veriyordum canım doktor söyleyince kestim vermeyi ve kakasında artık görmüyorum kahverengi taneler gerçekten ondanmış
Sorma cift cizgi icin cildirirken su anda biraz korkuyoruz. Reglin duzensiz olmasi dogumdan sonra normalmis aslinda. Test yapip icini rahatlat derim. Hayirlisi olsunKızlar ya ben kendimi çok tuhaf hissediyorumdün birden kendimi hamile gibi hissettim içime öyle doğdu sonra baktım ben hala regl olmadım doğumdan sonra 2 haftada bir 2 kez olmustum. Kaç gündür karnım agiriyor ama olmuyorum takvimden baktım 4 gün geçmiş. Hem karnım ağrıyor hem sol kasığımda sabit bir ağrı var hem gaz sorunum var. Ve bingo bunların hepsi Kağana hamileyken yaşadığım belirtilerdi hiç korunmadan ilişki yaşamadık ama beni aldı bir korku. Kağanı öğrenmek için 10 gün önceden test yapan ben şimdi korkudan eczanenin önünden geçmiyorum Allah isteyene nasip etsin benim için çok çok erken ve plansız ya, çok korkuyorum
Hem de nasıl. Düzensiz olmadı değil de diğerleri korkutuyor. Eğer bir şey çıkmazsa koşa koşa gidip spiral taktırcamSorma cift cizgi icin cildirirken su anda biraz korkuyoruz. Reglin duzensiz olmasi dogumdan sonra normalmis aslinda. Test yapip icini rahatlat derim. Hayirlisi olsun
Elleriyle daha rahat kasıyorlar sanırsamBizim 4. ay yarın bitiyor çok salyası var ve eli hep ağzında bir aydır böyle diş kaşıyıcı aldık çeşit çeşit ama illa elini sokacak bakalım ne zaman çıkar minik dişler
Bizim bebiş sağolsun sadece kucakta ya da geceleri pandan uzaklaşınca uyandığo için doğal bir korunma oluyor bizde deHem de nasıl. Düzensiz olmadı değil de diğerleri korkutuyor. Eğer bir şey çıkmazsa koşa koşa gidip spiral taktırcam
Ahh kıyamam hem ona hem sana❤Bizim bebiş sağolsun sadece kucakta ya da geceleri pandan uzaklaşınca uyandığo için doğal bir korunma oluyor bizde de
Merhaba Geçmiş olsun ve hayırlı olsunSelam herkese.
Bende Eylül annesiyim. Hamileliğimin başından beri takip ediyorum topiği. Ama yazmak bu güne nasipmiş.
Evliliğimim 10. yılında anne oldum hamdolsun
Çoklu sayıda miyom ve şiddetli ağrılarla dolu hamilelik geçirdim. Ve sonrasında doğumda ameliyat da yaşadım.
İlk günler sütüm gelmedi ve mama verildi. Bende emzirmeye güç yetiremedim. Çünkü dediğim gibi ağırdı doğumum.
Meme reddi yaşadım ve zorla da olsa memeyi kabul ettirdim ama kızım sağ göğsümü asla almıyor doğduğundan beri.
Malesef bu yüzden de kiloyu sınırda alıyor.
Mamaya da devam ediyoruz.
Uyurken vermeye çalışıyorum yinede ana 2-3 dk emip bırakıyor. Çanta pozisyonu deniyorum yine aynı.
Sorum şu ki; sağ memede olan sütün tadı değişmiş, ekşi tuzlu gibi karışık bi hale gelmişbaşlarda böyle değildi tadı normaldi. Sizce yapacak bişey var mı? Yaşayan, duyan yardımcı olabilir mi?
Uzun oldu kusura bakmayın
4-5 Ay gibi hatırlıyorum . 6 aydan sonra da o oturmasa da ben onu destekli oturtuyordum veya mama sandalyesine koyup sırt ayarını oturur hale getiriyordum. Ama şöyle bir şey var. Ben biraz büyüklerden de feyz alıyorum. Annemler mesela oturtma diyor. Daha erken diyorlar çok ısrar etmiyorum ben de vardır bi bildikleri diyorum. Sonra düşünürken şunu farkettim. Evet oturtsam oturur ama onun defalarca oturmaya çalışması sırt ve bel kaslarını hareket ettirmesi ve onları çok daha aktif kullanmasına yaraması için egzersiz yapmasını sağlıyor. Ben bugünden onu oturtursam emeklemeden yürümesi gibi bir şey olacak. Hiç zorlamayacak kendini. Ama bu benim fikrim. Her anne ve çocuk şahsına münhasır sonuçta. Ben biraz katıyım mesela büyük kızım parkta düşerdi ben görmeme rağmen görmemiş gibi yapar kafamı çevirirdim. Yanıma gelirse sarılırdım veya gerçekten canının acıdığını hissedersem koŞardım ama genelde uzaktan izlerdim. Herşeye müdahale edersem çok kendi doğasına da karışmış olurum diye biraz da oluruna bırakıyorum.Yaa kıyamam yaa. Ne güzel bu mutluluklarına şahit olmak4.ayın dolması erken sayılmaz değil mi? Senin büyük ne zaman oturmaya başlamıştı?
Evet koyversek aslında ama sonrası büyük vicdan azabı. Ya bi şey olursa ve buna sebep ben olursalar başlıyor. Sonra diyorum ki doğudaki çocuklar kar altında ayakları çıplak ne alerji oluyorlar ne hastaYa ben de öyleyim aslında, boyun eğriliği hikayesi bi çıktı çocuğu kıvıra kıvıra bi hal olduk, sürekli bir şeyin kontrolüne gidiyoruz. Ki götürdüğümüz yer de dedi çok sorunlu değil diye. Kakası, sümüğü, yan döndü mü, başını çevirdi mi, ayağını tuttu mu? Tecrübesiz de olunca profesyoneller ne derse o. Yıpranmış hissediyorum artık. Babam diyor kızım her gittiğinde bir şey çıkarırlar, sal gitsin, bizim ana babamız köy yerinde biliyor muydu bunları sanki. Hepsi tarlada büyümüş. O kadar haklı geliyor ve salamıyorum ki kendime sinirliyim.
Konuşmayı ben yapmasam o yapıyor zaten resmen gel benle konuş diyorEmzirme yastığında yüzüstü yatırıyordum ben, sırtüstü de koyayım, çok mantıklı
Eskiden bebişleri yüzüstü uyutuyorlarmış, onların gelişimi daha hızlı oluyormuş. Kızım artık dönüyor göbek üstü, biraz durup ağlıyor ama o döndüğü için çok arttı bizim yüzüstü zamanımız. Ama en çok ayna oyalıyor onu, dene istersen. Veya ben de yanına yatıp konuşuyorum falan, öyle biraz daha uzun duruyor. Yoksa bizde de durum benzer, ağlıyor 2 dk sonra
4’te ayakta anneler kulübü
Biz 31 Aralık’ta başlıyoruz uyku eğitimine. Artık yarım saatte bir uyanıyor kızım, çok yıprandık
Aman iyi olun da.. bizim de aynı hızlı hızlı geçiyor ama çok sıkılıyorum sürekli buralarda takılıyorum ben. Sünnet ettirdik oğlumu 3 haftadan fazla oldu sanırım iyilesti cok şükürYok canım sağol düşündüğün içinSadece tek başıma bebekle yorucu olduğu için hızlı hızlı geçiyor zaman. Giremiyorum eskisi gibi. Bundan sonra girmeye çalışıcam bakalım inşallah yani. Sen nasılsın nasıl gidiyor
Dik de oturuyor canım valla doktor cok rahat söyledi hic tereddüt etmedi o yüzden rahat davranıyorum. Doktora gitmeden 1-2 hafta önce başladı benimki kafasını asla koymamaya. Ben de doktora gidene kadar direndim oturtmadim. Kalça ultrasonu çektirmiş miydin? Belki biz çektirip sorun yokmuş dediğimiz için de rahat konuşmuş olabilir doktor (gerci bi ilgisi var mi bilmiyorum tamamen mantık yürüttüm)Ya ne güzel. O heyecanları mutlulukları o kadar güzel ki. Maaşallah. Ayın 4 ünde 4 ayı doluyor. Az daha sabredelim biz de. Dr oturt deseydi içim rahat olurdu ama 2 hafta sonra dedi. Boynunu çok güzel tutuyor. Devrilmiyor da. Oturtsam oturur aslında. Dik mi oturtuyorsun sen, yoksa biraz eğimli mi?
Aynısını bende söyledim doktorumaBenim de oyleydi doktoruma keske cocuk doktoru da olsaydiniz diyorum, her turlu guvenip kafami rahatlatiyordu. Ben de iyi doktor arayisindayim alerji cikmasaydi iyiydi ama Allah beterinden saklasin
Bide onu sorayım o zaman belki de bu damla yaramadığı gerçekten. Her doktor başka valla ben anlamıyorum artık bunlarıBen de newvit veriyorum, üzüm pekmezi gibi ama bizde kan değerleri düşüktü ondan kesmem muhtemelen. Oceanın var microfer o beyaz bi şurup galiba.
Ya bu sabah eşime böyle bir espri yaptım, ödü koptuKızlar ya ben kendimi çok tuhaf hissediyorumdün birden kendimi hamile gibi hissettim içime öyle doğdu sonra baktım ben hala regl olmadım doğumdan sonra 2 haftada bir 2 kez olmustum. Kaç gündür karnım agiriyor ama olmuyorum takvimden baktım 4 gün geçmiş. Hem karnım ağrıyor hem sol kasığımda sabit bir ağrı var hem gaz sorunum var. Ve bingo bunların hepsi Kağana hamileyken yaşadığım belirtilerdi hiç korunmadan ilişki yaşamadık ama beni aldı bir korku. Kağanı öğrenmek için 10 gün önceden test yapan ben şimdi korkudan eczanenin önünden geçmiyorum Allah isteyene nasip etsin benim için çok çok erken ve plansız ya, çok korkuyorum
Ayy ben bile nasıl meraklandım yap bi testte haber ver bizeKızlar ya ben kendimi çok tuhaf hissediyorumdün birden kendimi hamile gibi hissettim içime öyle doğdu sonra baktım ben hala regl olmadım doğumdan sonra 2 haftada bir 2 kez olmustum. Kaç gündür karnım agiriyor ama olmuyorum takvimden baktım 4 gün geçmiş. Hem karnım ağrıyor hem sol kasığımda sabit bir ağrı var hem gaz sorunum var. Ve bingo bunların hepsi Kağana hamileyken yaşadığım belirtilerdi hiç korunmadan ilişki yaşamadık ama beni aldı bir korku. Kağanı öğrenmek için 10 gün önceden test yapan ben şimdi korkudan eczanenin önünden geçmiyorum Allah isteyene nasip etsin benim için çok çok erken ve plansız ya, çok korkuyorum
Bizimkininse ödükopuyor saçmalama dediYa bu sabah eşime böyle bir espri yaptım, ödü koptuben zaten düşünmüyorum başka çocuk ama şu ara iyice zor birisiyle zor uğraşırken Allah isteyene versin, diyecek başka bir şey yok Düzensizlik bence de normal ama, yine de bir test yap, için rahat etsin
Teşekkür ederim. Tamam deneyeceğim.Merhaba Geçmiş olsun ve hayırlı olsun
Emmedği göğsü ters pozisyonda tutup emzirebilirsn Bununla ilgili çok yazı var internette pozisyona da oradan bakabilirsin
Sütün tadı bozuk geliyorsa da defalarca sağıp normal süt kıvamına gelene kadar düzenli boşaltırsan yeni gelen sütün tadı aynı olacaktır
Allah kolaylık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?