- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.521
Ellerini ağzına götürmek çok normalmiş gelişim içinde iyi demişti doktor mümkün olduğunca elini çekmeyin hatta dediBizim gündüzdü gece görünce şaşırdım
Paylaşım yaptın mı bilmiyorum ama paylaşırsan tekrar çok sevinirim 4. Aya yaklaşırken bizi neler bekliyor fikir sahibi oluruzAtak haftası var mıdır yok mudur bilmem ama tahmini haftalar ekte. +-2 hafta oynayabiliyormuş ve beklenen doğum tarihi baz alınarak hesaplanıyor.
Hatırladığım kadarıyla bebeklerin huysuz vs oldukları dönemleri araştırıp böyle bir sonuca ulaşmışlar. En azından kabaca her bebek bu dönemlerde huysuz
Ve şimdiye kadar zaten neredeyse hep ataktaydıksanırım büyüdükçe daha da belirginleşiyormuş.
Merak eden varsa 4. atak gelişimlerini de paylaşabilirim
Teşekkür ederim canım sanırım aynı aşı. Ben hamileyken bir aşı yaptırmıştım bu aşı bebeği doğumdan sonra 3 ay korucak demişlerdi. Karma aşı dediler. 3. Aydan sonra bi aşı olucak bebek dediler. Ay burda carpol falan da vermiyolar çocuklara. Pufff umarım bende de ateş falan olmazCanım aynı mı bilmiyorum ama biz 2 aylıkken karma ve verem açılarını yaptırdık. Hepatiti daha erken yaptılar. Aşı ateş yapar dendi. Bizde yapmadı ama ateşi olanlar oldu.Gece az zorlanan bebeler oldu hatta, 4 saatte bir bi çay kaşığı calpol verin ve 3 gün banyo yapmayın Dendi. İz de kalabilir şişebilir de minik yara da olur hepsi normal dedi hemşire. Ama buzdan bahsetmedi. Ağrısı etkisi 1-1,5 gün Sürüyor.
Bu konuyu bende çok merak ediyorum. Kızım da çok seviyor izlemeyi ama bağımlı hale gelir diye korkuyorumKızlar size bir şey danışmak istiyorum. Biz oğlumla evde çocuk şarkıları açıp söylüyoruz arada bir videosunu da izletiyorum çok seviyor izlemeyi çok dikkatli bakıyor hatta kapatınca mutsuz oluyoracaba yanlış mı yapıyorum görsel olarak da dikkati algısı gelişsin görsün istiyorum ama zarar verir mi alışır mı bilemedim. Evde sürekli konuşup şarkı söylüyorum o yüzden de müzik dinlemeyi ve klip izlemeyi çok sevdi ne yapsam bilemedim.
Bende öyle ya ne yapsam bilemedim vallaBu konuyu bende çok merak ediyorum. Kızım da çok seviyor izlemeyi ama bağımlı hale gelir diye korkuyorum
Yok arkadaşım hediye etti izmirde Hatay’dan almış.Çok yakışmışbende arıyorum bu bandanalardan aldığınız bi site varmı
Banu şuna bi bak Link aşağıdaKızlar size bir şey danışmak istiyorum. Biz oğlumla evde çocuk şarkıları açıp söylüyoruz arada bir videosunu da izletiyorum çok seviyor izlemeyi çok dikkatli bakıyor hatta kapatınca mutsuz oluyoracaba yanlış mı yapıyorum görsel olarak da dikkati algısı gelişsin görsün istiyorum ama zarar verir mi alışır mı bilemedim. Evde sürekli konuşup şarkı söylüyorum o yüzden de müzik dinlemeyi ve klip izlemeyi çok sevdi ne yapsam bilemedim.
Beni hastanedeki cocuk doktoru uyrmisti, televizyon telefon gibi cihazlardan dogal olmayan uyaranlar yayiliyor. Kisa sureden bisey olmaz ama uzun sure maruz kalinca dogal uyaranlari algilayanaz hale geliyorlar. Ileri asamalaeda allah korusun hiperaktivite ya da otizme sebep oluyor. Beyin Gelişime cok acik oldugu icin her sey emiyor. O yuzden ilk 2 sene uzak tutmamiz lazimmis. Biz de arada facetime yapiyoruz umarim onun zarari olmuyordue diyorum. Ote yandan muzik dinlemek guzel biz de dinliyoruz hosuna giditorKızlar size bir şey danışmak istiyorum. Biz oğlumla evde çocuk şarkıları açıp söylüyoruz arada bir videosunu da izletiyorum çok seviyor izlemeyi çok dikkatli bakıyor hatta kapatınca mutsuz oluyoracaba yanlış mı yapıyorum görsel olarak da dikkati algısı gelişsin görsün istiyorum ama zarar verir mi alışır mı bilemedim. Evde sürekli konuşup şarkı söylüyorum o yüzden de müzik dinlemeyi ve klip izlemeyi çok sevdi ne yapsam bilemedim.
Bizde whatssap yapiyoruz 5 10 dk aileden herkes uzakta ondanda korkuyorum onun disinda tvyi kapali tutmaya calisiyorumBeni hastanedeki cocuk doktoru uyrmisti, televizyon telefon gibi cihazlardan dogal olmayan uyaranlar yayiliyor. Kisa sureden bisey olmaz ama uzun sure maruz kalinca dogal uyaranlari algilayanaz hale geliyorlar. Ileri asamalaeda allah korusun hiperaktivite ya da otizme sebep oluyor. Beyin Gelişime cok acik oldugu icin her sey emiyor. O yuzden ilk 2 sene uzak tutmamiz lazimmis. Biz de arada facetime yapiyoruz umarim onun zarari olmuyordue diyorum. Ote yandan muzik dinlemek guzel biz de dinliyoruz hosuna giditor
Televizyon izlerken bizim tepkilerimize gore tepki olmuyor ya, ama video call yaparken karsidan reaksiyon var diye acaba o kadar kotu degil mi diyorum? Bunu da bi sorayim doktoraBizde whatssap yapiyoruz 5 10 dk aileden herkes uzakta ondanda korkuyorum onun disinda tvyi kapali tutmaya calisiyorum
Bende oyle düşündüm karsidaki kisi konuşuyor bebekle ona gore tepki veriyor diye ama isinlarda zararli deniyordu sanırımTelevizyon izlerken bizim tepkilerimize gore tepki olmuyor ya, ama video call yaparken karsidan reaksiyon var diye acaba o kadar kotu degil mi diyorum? Bunu da bi sorayim doktora
Aynen aynen moralim sabahtandır çok bozuk. Vücudunun bazı yerlerinde kuruluk oluypr benimde olurdı egzamamıdır bilmiyorum acaba Mustela duş jeli falanmı yaramadı daha hassas bir şey mi kullanmamız lazım bende doktora gidecegım randevusunu erkene alıpevet bizde de var anne sütünden oluyor yağlı kısmı yarıyor bbeğe veya alerji yapıyor diyorlar. ben takip ediyorum artarsa doktora soracağım cuma kontrole gittiğimde. normalde hep olmuyor arada tamamen gidiyor sonra tekrarlıyor
Yok yapmamıştım. Biraz uzun olacak amaPaylaşım yaptın mı bilmiyorum ama paylaşırsan tekrar çok sevinirim 4. Aya yaklaşırken bizi neler bekliyor fikir sahibi oluruz
Çok teşekkür ederim. En azından hazırlıklı olurum olabilecek ağrılara karşı.Evet kuzum hala aklıma gitmeni bekliyorum. Karma aşıları biz 2.ayda olduk hemşire ateş yapar calpol verebilirsin dedi ama bizim hiç ateş yapmadı çok şükür. Ilk başta asi yapılırken baya ağladı sonra hemen sustu. Aşıya gitmeden bir gece önce yıkadık sonra 3 gün yıkamadık, yıkama zamanı gelince de kollarını keselemedik. Bizimki aşı olunca baya bir uyudu uykuda atlattı diyebilirim ama her bebek başka tabiki. Inşallah sorunsuz atlatır minik❤
Ben de okudum bu kitabı güzelGünaydın anneler
Otuz Milyon Kelime diye bir kitaba başladım. Çocukların okul başarısı ve zekalarının 0-3 yaş döneminde duydukları kelime sayısı ve ebeveynlerle olan iletişimleri ile birebir bağlantılı olduğunu söylüyor. ‘Dur’, ‘Yapma’ gibi ifadelerle başlayan iletişimlerde de kötü etkilendiğini belirtmiş. Yeni başladım kitaba ama çok beğendim. Okuyabilirseniz okuyun mutlaka
Bu kitabı da aldım ama henüz okumadımGünaydın
Bende bütün- beyinli çocuk kitabını aldım. Dediğiniz kitaba da Hemen bakıyorum. Teşekkürler
Teşekkür ederizYanakların güzelliği
Tamam canım yazarım burayaMaşallah bebişe ❤ bakalım doktor neler anlatacak bizimle de paylaş olur mu
Hadi bakalım kolay gelsin hepimize inşallah iştahla yerler sağlıkla büyürlerMaşallah maşallah.
Bende geçmek istiyorum ek gıdaya. 1 hafta sonra randevumuz var sorcam doktora.
Bende acilmadi ne yaziyor acabaYok arkadaşım hediye etti izmirde Hatay’dan almış.
Banu şuna bi bak Link aşağıda
Ben ilk kızıma 2 yaşa kadar hiç ekran göstermedim ne tv ne telefon ne tablet buna da aynını yapmak istiyorum. Herkesin kendi bileceği iş tabi. Sonra bağımlı olması, bi şey izlemeden yemek dahi yememesi benim üstesinden gelebileceğim şeyler değil o yüzden baştan sıkı tutmaya çalışacağım
Orhan Toker on Instagram: "Bu gün sizler için @drkristy (Dr. Kristy Goodwin) 'in "Dijital dünyada çocuk büyütmek" kitabından bir derleme hazırladım. 👶 Çocukların zihinsel gelişiminin önemli bir bölümünü tamamladığı ilk 36 ayda, onları teknolojiyle t
50K likes, 737 comments - dijitalbaba.orhantoker on December 1, 2021: "Bu gün sizler için @drkristy (Dr. Kristy Goodwin) 'in "Dijital dünyada çocuk büyütmek" kitabından bir derleme hazırladım. 👶 Çocukların zihinsel gelişiminin önemli bir bölümünü tamamladığı ilk 36 ayda, onları teknolojiyle...www.instagram.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?