2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Hesaba girdim goruntulu gorusmede yapmayin diyor yanimizda kimse yok esimin ailesi yurtdisinda benim kardesimde oyle annemlerde 1 saat uzagimizda mumkun oldugunca kisa bebegi gosteriyoruz bazen yapmamaya calisayim

Teşekkür ederim canım bense hiç o şekilde yemek yedirmek alışmasını saglamak istemiyorum

Bebisim 12 gun once 6730du, evde tarttim 6800 cikti. Yarin asi icin doktora gidecegiz doktor dogru bir sekilde tartacaktie ama diyet yuzunden mi diye moralim bozuldu. Bu siralar pek emmiyordu aslinda ben biraz da ona bagliyorum. Yeni fark ettim acikinca miziklanmadigini kendini oyuna kaptiriyor. Esim desen proteín yemiyosun, kilo almadiysa diyeti birakiyorsun diye baski yapiyor. Ne yapacagimi sasirdim.

Diyet yapmayınca da alerji iyice ilerler ama kilo olayını bi doktorla görüşün bence kuzum sen diyeti bırakma yetersiz görürse belki ek gıdaya erken başla der ya da alerji maması verir bilemiyorum ama diyeti kesme bence

Teşekkür ederim canım o zaman sadece dinleyelim izlemeyelim ❤

Sutum cok iyi yariyorken mamaya baslarsak uzulurum ne yalan soyleyim bikmis durumdayim esim geliyor virvirvir konusuyor proteín almiyorsun diye. En cok kendim zorlaniyorum bu diyet isinden. Turkiyenin en iyisi denilen bi doktora gittim o yap dedi bana diyeti kafama gore is yapmiyorum ki. O da demeseydi diyet yapma diye yapmazdim. Bosver diyor gecer diyor esim, sacmalik Ben de birakmayi dusunmuyorum 3 gun sonra diyeti acicaz gorucez ne dokunuyor ne dokunmuyor. Umarim bari yumurtayi acariz da proteín kaynagi olur

Kızla iyi aksamlar bu 19.hafta atağı biraz zorlayacak gibi herseyden korkuyor ve agliyor sürekli 3 gündür. Tam 18 haftalık suanda kızım. Neler yapabilirim rahatlamasi için sarılıyorum vs ama emmek bile istemiyor bazen

Canım yine bilmediğim bir konu ama, özellikle baklagillerde ciddi oranda protein var. Baklagilleri yiyebiliyorsun, değil mi? Ayrıca dünyada bir sürü vegan anne var, çocukları hiç mi kilo almıyor Bol su ve biraz dikkatli beslenmek gerekebilir. Yeliz Utku Konca da vegan anne diye hatırlıyorum, belki biraz iyi hissettirir

Bugun ben de bunu dusundum. Son zamanlarda hep bulgur ve bakliyat yedim. Kuzu da yiyordum ama besin zehirlenmesi gecirdigim gun yedigim hicbir seyi icim almiyor bizim kerata son zamanlarda memeyi ihmal etti bence ondan oldu ya. Umudum bu yonde.

Sakin ol sıkma canını, stres de etkiler. Önceki aylarda kilo alımı nasıldı? 4. Ayda ilk aylara göre daha az kilo almaları olası.

Sakin ol sıkma canını, stres de etkiler. Önceki aylarda kilo alımı nasıldı? 4. Ayda ilk aylara göre daha az kilo almaları olası.
2. Ve 3. Ayda 1,5 kg aldi ama kucuktu bebisim ancak acigi kapatti. 4. Ayda 800 gram almisti.bir de kv n gelip iste bizde bi tek solunum alerjisi var demiyor mu delleniyorum kendileri doktor, alerji doktorlarina soemuslar alerji diyet yapmasi lazim demis doktor, hala virvir

Du bakalım ya tartıda hata var bence 12 gündür kesin kilo almıştır. Almadıysa da aynen doktor bakalım ne diyecek

Bizim evde kullanılan tartı bile aynı gün içinde 50 kere başka sonuç veriyor. Hele aynı tartıda tartılmıyorsanız o bile sonucu değiştirir. Ben alerji dendiğinde eve bebek tartısı almıştım ikinci el, ortalama haftada bir tartıyorum. Artık bazı haftalar çok az değişirken bazen dramatik çıkışlar oluyor. O zamanlardan birine de denk gelmişsinizdir belki. Ne olursa olsun 6.800 de hiç ufak değil ki. Maşallah ona

Aynı düşüncedeyim canım bende emzirme taraftarıyım tabiki. Bi bilseler hiçbişey yemeden süt vermek nasıl bişey böyle konuşamazlar az kalmış kontrole inşallah hepsi geçip gitmiş olur kilo sorunu bizde de var biliyorsun en çok üzünde bu oluyor zaten bizleri ama evdeki tartıya asla güvenme peşpeşe 2 gün tarttığımda (temiz bez aynı kıyafet) 100 gr vermiş gözüküyordu ertesi gün yarın doktora gidince kilo almış olduğunu göreceksin inşallah

J joynss bu aralar benim bebeğim de çok az emiyor, reddediyor. Senin bebeğin de az emdiği için de az almış olabilir, tartı da yanlış ölçmüş olabilir. Alerjik bebeklerin annelerinin ne kadar zorlandığını sizde gördüm burda, bilmiyordum daha önce. Yorum yapmıyorum ama çok üzülüyorum her birinize. Emzirmek zaten iyi beslenmeyi de gerektiren bir durum bence, siz bebekleriniz için bundan kendinizi mahrum ediyorsunuz zaten. Kilo vermek için diyet yapmıyorsun ki, bebeğinin sağlığı için doktor dediği için yapıyorsun. Eşlerimiz bazen düşüncesiz yaklaşabiliyorlar, bebekle ilgili konularda da bu böyle. Sıkma canını sen. Bebişin kilosu da güzel. Zaten her ay 1 kilo almaya devam etseler biteriz biz. Şimdiden kolu, beli sakatladık. Yavaş yavaş aldıkları kilo da azalacak.

Lif yapmıyorum ben banyoda. Kustuğu için yüzünü ve boynunu mustela ile sabunluyorum bir de poposuna Ve başına sabun yapıyorum gerisi hep Su. Tüm gövdesi kol ve bacaklar Da. Lif daha da kurutur ve hassaslaştırıyor. Lif yapıyorsan o da etkiliyor olabilir
Bende acilmadi ne yaziyor acaba
Canım her anne kendine göre ayar yapıyor,nasıl rahat edeceksen. Ben kendimi tanıdığım için sonrasında bıraktırmayacağım bildiğim şeylere hiç başlamıyorum bile.
Yeşil mercimeği kıyma ile pişiriyorum hem doyurucu hem protein kaynağı
Ayrıca benim bebek geçen ay kilo Alamadı diye çok üzüldüm ama dün bi kaç anne yazdı buraya çok şükür bizim kiloya çok yakın demek ki ortalamada seyrediyor. Senin de öyle anladığım kadarıyla. takılma sağlıklı olun da gerisi hallolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…