- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #44.441
Sana da geçmiş olsun canım halsizlik cok zor oluyo gerçekten. Benim değerler yerinde olduğu halde var halsizlik isteksizlik..Geçmiş olsun canım bir daha hasta olmazsın inşallah ben de aşırı halsizlik var demiştim ya tahlil verdim gerçekten kan değerim düşük çıktı doktor kan hapı verdi 4-5 ay kullan dedi
Bak ne dicem sana bu yanaklarda isikik gibi bizimkinde de oluyor. Bende mustela losyon sürüyordum geçiyor ama sonra yine başlıyo. Bepanthol onarıcı bakım kremi var ondan sürüyorum daha kalıcı etkisi yemen yumuşuyor geçiyo yanakları. Aynen benimde parmakları kapmaya çalışıyor. Masal bebeğin daha da kaşınır haftası daha ileriydi iyice salya akar annesi tahmin edebiliyorum minik damaklarını dişlerini yerimHepsi bizde de var canım bir aydır bu şekilde 10 tane önlük aldım salyayla başedemiyorum çenesi yanakları kızarıyor hafif isilik oluyor mustelanın losyonunu sürünce geçiyor dış kaşiyicilarla kavga ediyor kendi parmakları hep ağzında yetmiyor benim parmaklarımı da damaklariyla ısırıyor bakalım ne zaman çıkar minik dişler bir de son bir kaç gündür uykuda ağlıyor memesini veriyorum geri uyuyor bir haftadır da sürekli mııııımmm mııııımmm diyerek mızmızlanıyor
Ay maşallah çok tatliş yaaaAy doğru dedin kız zaten dökülüp yenisi çıkacakgittik diş kaşıyıcısı aldık haline bak bi de dansçı kurbağa aldık beynimiz yandı sesten ama o bayılıyo amma yğksek ses yapmışlar gına geldi
Sağol teyzoşAy maşallah çok tatliş yaaaAy evet öyle harektli ışıklı şeyler dikkatlerini çekiyor. Bizimki telefon tv hastası teletubbies izlemeyi çok seviyor. Sabahları genelde yorucu aktiviteleri yapıyoruz öğleden sonra falan açıyorum tv izliyor anam bi dilleniyo bi konuşuyor tvle , herkes tv alışmasın falan dedi ama her şey ayarında olursa alışsın yani çok önemli değil. Birde telefon herkes onada alışmasın diyor şöyle 2. Yaşına gelsin tablet alacam kısmetse kimseyi dinlemiyorum. Tv telefonla büyüyen çocuk daha aktif daha zeki oluyor bence söylenenin aksine.
Tüketim çılgınlığı var bnceBu her şeyin sıfır olması beklentisi var ya beni de o yoruyor. Benim kızımın beşiği gorumcemin kızınındı. Puseti ve ana dizini letgodan aldım. Az kullanılmış, yepyeni duruyor. Aynı şekilde oto koltuğu ve mama sandalyesini de ikinci el almayı düşünüyorum. Çok kısa süre kullanılan şeyler sonuçta. Kızım için birikim yapmak daha mantikli geliyor bana. Ama bazen en yakınım annemin bile ikinci el eşya alışım garibine gidiyor. Paramız yokmuş gibi muamele görüyoruz
Zaten bir bebek nasıl yıpratabilir ki öyle büyük eşyaları özellikle.. eşyaya çok anlam yüklememek lazım .. ayrıca o bahsettiğin sayfaları hiç araştırmamıştım çok güzel bir fikirmişBen sen gelir günlük dedikodumuzu yaparız artık burada Mervecim
Bana hala düzenli ikinci el eşya geliyor. Verende istemezsen birine ver senden çıksın diyor. Alıyorum. instagramda yardım toplayan sayfalar var adreslerine gönderiyorum. Almayınca da kibir gibi olmasın diyorum.İlk kızımın mama sandalyesi bebek arabası 2 bebek gezdi sonunda yine bana döndüOto koltuğu da öyle
Doğru söylüyorsun hiç öyle düşünmemiştimBebek içinse daha iyi bir yerde aldırmanı tavsiye ederim. Bebeklerde damar bulmak sıkıntı oluyor. Çok çile oluyor sonrası
Ben izletmemeye çalışıyorum şuanlık gerçi bizim evde tv akşamdan akşama yarım saat belki açılır onunda etkisi varAy maşallah çok tatliş yaaaAy evet öyle harektli ışıklı şeyler dikkatlerini çekiyor. Bizimki telefon tv hastası teletubbies izlemeyi çok seviyor. Sabahları genelde yorucu aktiviteleri yapıyoruz öğleden sonra falan açıyorum tv izliyor anam bi dilleniyo bi konuşuyor tvle , herkes tv alışmasın falan dedi ama her şey ayarında olursa alışsın yani çok önemli değil. Birde telefon herkes onada alışmasın diyor şöyle 2. Yaşına gelsin tablet alacam kısmetse kimseyi dinlemiyorum. Tv telefonla büyüyen çocuk daha aktif daha zeki oluyor bence söylenenin aksine.
Aynen ben de çok severim bakliyat özledım de, bol kimyonlu azar azar yiyip alıstırmaya basliycamBen ilk 2 ay yemedim sanırım. Haftada 1 nohut, kuru fasulye pişiririm. Mercimek çorbasını da eşim çok sever, sık pişiririm az az içiyorum. Bebeklerimizin de alışması lazım bence.
Şu dört ayda bunları yiyememek bile zordu ben çok severim alerji diyeti ne zordur, bebişleriniz inşallah hemen tolere etmeye başlar da eski düzene dönersiniz sağlıkla ♡Alerji diyeti yapmaya başlayınca tamamen bakliyatla besleniyorum çok şükür sorun olmadı. Kendimde şikayet hissedersem de kimyon içiyorum
Bastona bineceği aya gelince zaten artık anneye bakınca değil de etrafa bakınca daha çok keyif alıyorlar. İlgilerini çekiyor. Bundan sebep de bastonlar hep dışa dönük, ama yeni modeller çıktıysa bilemem tabi. Bir de baston sadece kumaştan yapıldığı için yaz ve bahar aylarında kullanılabiliyor. Mayıs itibarı ile izmirde Ekim ayına kadar kullanılabilir diye düşünüyorumBen travel arabayı tanıdıktan aldım, ilk başta olur mu canım ilk bebeğiniz falan dediler de dedim zaten kış bebeği ben bi yere çıkamam onunla boşuna harcama yapmayalım. İlk hafta sarılıktan 2 gün yattık, 40 günlükken de hasta olunca açıkçası dışarı çıkarmaya korktum bilmiyorum iyi mi yaptım. Bir de travel o kadar hantal ki indir kopar canımı çıkardı. Arabaya bile sığdıramadık ondan slingle kanguruyla dolaştık. Neyse şimdi oturmaya başlayınca güzel bir baston araba almaya niyetliyim, sizin öneriniz var mı hiç baktınız mı? Tek yön çift yön olayı var mı onlarda da?
Biz microfer kullanıyoruz. Kabızlık yapmaz demişti doktorumuz yapmadı da.Kızlar bizim doktor bestiron, fermix, ocean microfer ya da sidefer herhangi birini baslayabilirsiniz demiş demir ne kullaniyorsunuz? Memnun musunuz, kabızlık yapmayan bir öneriniz var mı?
Ne yiyorsun Allah askına bn aç aç dolaşıyorumAlerji diyeti yapmaya başlayınca tamamen bakliyatla besleniyorum çok şükür sorun olmadı. Kendimde şikayet hissedersem de kimyon içiyorum
Sorma bu ara her şeyi canım çekiyorNe yiyorsun Allah askına bn aç aç dolaşıyorum
Ben ovlum sadece bana baksın isterim amaBastona bineceği aya gelince zaten artık anneye bakınca değil de etrafa bakınca daha çok keyif alıyorlar. İlgilerini çekiyor. Bundan sebep de bastonlar hep dışa dönük, ama yeni modeller çıktıysa bilemem tabi. Bir de baston sadece kumaştan yapıldığı için yaz ve bahar aylarında kullanılabiliyor. Mayıs itibarı ile izmirde Ekim ayına kadar kullanılabilir diye düşünüyorum
Bizde 5.ayda başlayacağız çok heyecanlı su falan denedim bugün çay kaşığı ile pek hevesli geldi gözüme inşallah güzel bir ek gida süreci yaşarızMerhaba teyzeler. Bizim minnakların bugün 5. Ay kontrolleri vardı. Benim bebeler 34haftalık doğdu ben normalde düzeltilmiş aylarını bekleyecektim ek gıda için ama doktorumuz bu ayın sonunda başlayalım dedi. Geçe kalınca alerjik sorunlar daha fazla olabilir dedi. Şöyle bir liste verdi. Fikir olması için sizinle de paylaşıyorum
Eki Görüntüle 2992967
Eki Görüntüle 2992968
Eki Görüntüle 2992969
Eki Görüntüle 2992970
Eki Görüntüle 2992971
Aslında bu vegan yemekler arttırılsa keşke. İnek sütü dısında sütlerden tatlılar yapılsaSorma bu ara her şeyi canım çekiyorsevdiğim bi yerden arada kokusuz oluyor kuzu durum, falafel (vegan yemek yapan yerler var istda arada sipariş veriyorum kendim de yapıcam eve), bulgur pilavı, pirinç pilavı, salata, pırasa, mercimek köftesi çorbası, brokoli karnabahar son günlerde yediğim şeyler. Sabah ekmek zeytin Hurma baş gıdam kuru incir elma ve sütsüz kurabiye yaptık o da güzel oldu. Bugun yumurtayı açıcam bakalım nolacak
Baston bende istiyorum büyük bir bebek arabası bizde de var eltimden aldım ama daha hafif bir şey istiyorum ama gerekli mi bilmiyorum buda iki yönlü zaten hali hazırda kararsız kaldım. Ayrıca geçen e bebeke uğradım şubat indirimi olacak mı dedim emin değilim ama olabilir dediler.. alacaksamda şubatta indirimden faydalanılabilir bnceBen travel arabayı tanıdıktan aldım, ilk başta olur mu canım ilk bebeğiniz falan dediler de dedim zaten kış bebeği ben bi yere çıkamam onunla boşuna harcama yapmayalım. İlk hafta sarılıktan 2 gün yattık, 40 günlükken de hasta olunca açıkçası dışarı çıkarmaya korktum bilmiyorum iyi mi yaptım. Bir de travel o kadar hantal ki indir kopar canımı çıkardı. Arabaya bile sığdıramadık ondan slingle kanguruyla dolaştık. Neyse şimdi oturmaya başlayınca güzel bir baston araba almaya niyetliyim, sizin öneriniz var mı hiç baktınız mı? Tek yön çift yön olayı var mı onlarda da?
Ocean microfer kullanıyorum. Memnunum kabızlık yada farklı bir durum yaşamadıkKızlar bizim doktor bestiron, fermix, ocean microfer ya da sidefer herhangi birini baslayabilirsiniz demiş demir ne kullaniyorsunuz? Memnun musunuz, kabızlık yapmayan bir öneriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?