2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302

Kızlar zoom linkimiz bence bu 🙃
Ama sanırım ben katılamayacağım. Annem Eskişehir’e gidiyor bugün. Eşim onu bırakacaktı, ben de sizin yanınıza gelecektim ama eşim gelemedi ve annemi bırakma işi bana kaldı. Araba kullanırken belki bir merhaba derim 👀

Ama bu link işlemezse, ne olur bilmiyorum 😂
Şifre sorarsa da, kk1234.

Ben çok hevesliydim bu görüşme için ama Inci çok huzursuz. Sürekli ağlama modunda. Banyo ettirip, yatıracağım birazdan.

Kızlar link üzerinden direk girince seste problem oluyor, öncesinde giriş yapıp ayarlardan sesi açıp daha sonra link üzerinden giriş yapın. Bilginiz olsun, haydii çıkın çıkın gelin 😅

Ben de istiyorum ama pahalı geldi biraz acaba kendim yaptırabilir miyim diye düşünüyorum
Evet biraz pahalı ama ben iyi ki almışım dedim
Ben de düşünüyorum almayı. Yemek yaparken bakmak istiyor kızım. Internetten mi aldın?
Evet Trendyol dan aldım Koala Baby Shop Montessori Yükseklik Ayarlı Beyaz Yazı Tahtalı Öğrenme Kulesi / Montessori Learning Tower Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL aslında daha uygun olanları var ama bunun iki korumalığı olması hoşuma gitti

1. Geleneksel 2021 Eylül Anneleri KK Toplantısı sanırım sona erdi. Ben de baya bekledim ama karşılaşamamışız hepimizle.
Bir sonrakini daha erken saatlere planlayalım, bebiş uyutma derdimiz olmasın 🤗

Ben de aldım ama ilk öğrendiği şey basamaklardan inerken düşmek oldu. Gözünün kenarını vurdu yanına. O yüzden inme işini öğretmem gerek. Ama baya hayat da kurtarıyor şimdi kötülemeyeceğim sadece dikkat etmek lazım.
Ben korumalıklarını çıkarmadım kendim koyup indiriyorum

Ben de düşünüyorum almayı. Yemek yaparken bakmak istiyor kızım. Internetten mi aldın?
Ben bunu aldım, fiyatı uygun ve memnunum. Ama pahalı olanlarla farkı nedir bilmiyorum.
Bir de ikea basamağından dönüştürüyorlar, onlar da başarılı oluyor. Yapabilecek birisi varsa ona da bakabilirsin 🤓

Kızlar ben bugün yolculuk yaptım iki kişiydik eşimle ama çok hareketli olduğu için önceki yolculuklardan daha zordu tek zaptedemezdim diye düşünüyorum direkt uçuş olduğu halde ucakta boslukta vardı bı boş koltukta vardı bebek için ama uzun süre bebeği harektsiz oturtup oyalamak zor uyku saati değildi o nedenle de uyuyamadi.Sirtim ağrıyor su an baya.artik indigimizde iyice yorulmuştu valizleri beklerken ağlayıp kucağıma gelmek istedi havaalanında o kalabalığı görmek endişelendirdi İzmir'den çıkarken boştu havaalanı boş bir yerde bekledik fazla insan görmedi dolaştı oynadı vs ama inince burası kalabalıktı.Bu aylarda mümkünse yolculuk yapmamak en iyisi.

Bir şey farkettim. Çocuk olduktan sonra eşimle daha çok çatişır olduk eskiden daha iyiydik. Ise gidip gelirdik gezer eğlenirdik. Cocuk resmen bize eve kitlıyor. Uyumayıp yemeyince özellikle uyumayınca benimde uykum kaçıp sinirli oluyorum tahammülüm kalmıyor basima ağrılar giriyor 🙄🙄😔😔çocuğum da zor bir bebek benim ilk 6 ay iyiydi büyüdükçe yeme sorun, bazen uyku sorun, diş çıkarma, huysuzluk vs.. aldı başını gitti belki sakın bir cocuk olsa bu kadar hirpalanmam

Gece uykusunu yavaş yavaş öne çekmeyi denedin mi? Gece uykusuzluğa çok zor. Biz de hastalıktan kalkıyoruz. Sürekli ağlıyor, yatar yatmaz geri kalkıyor. Diş sancısı da var. Allah yardımcımız olsun.
Işe dönmek başlı başına mesela. Ben de bu konuyu çok düşündüm. Kararsızlığımı burda da yazdım hatta. Benim Kasım 2023 e kadar ücretsiz iznim devam ediyor. Kızıma bakabilecek aileden kimse yok. Bakıcıya da ben vermek istemiyorum. Maddi olarak endişem olsaydı mecbur iyi bir bakıcı bulmaya çalışırdım tabi. Işe gitsem 08.00 den 18.00 e kadar evde olamayacağım. Ne kadar evde yorulsam da, sosyallikten uzak bir hayatım olsa da şu an işe dönmek beni daha zorlar. Hep iş hayatı ve stresi hem de evin düzenini sağlamak konusunda kızım bu kadar küçükken ben idare edemem. Eşimin de çalışma saatleri çok yoğun, bana yardımı dokunmaz çünkü. baltasar baltasar sağ olsun artısını eksisini liste yap demişti. Bunları düşününce işe dönme fikrini bırakıp ikinci çocuğu düşünmeye başladım ben. 😅 Ikinci doğar 3 yaşına gelir işe dönerim inşallah 😁 bu arada iş arkadaşlarımla daha çok görüşüp iş yerinden aldığım havadislerle idare ediyorum işte 😉
Sen ne iş yapıyorsun? Çalışma düzenin ve saatlerin, işinin evine uzaklığı, maddi getirisi veya götürüsü ( aldığın maaşin hatrı sayılır bir kısmı bakıcıya gidecekse bir anlamı da olmuyor) nasıl mesela? Bunları düşünmek karar verme sürecini kolaylaştırır diye düşünüyorum
Canım sen memursun sanirim. Bende memurum ve ise baslamama benimde bir yilim kaldı. Bende şimdiden düşünmeye başladım. Kızımı 2,5 yaşında kreşe vermek zorunda kalmıştım. Annem çok rahatsızdı bakamadı. Çok zor geçti o dönem. 2 hafta sonra kresten arayıp iyiye gidecegi yerde kötüye gidiyor diyerek kresten almamızı soylediler. Gece hep gitmicem diyip sayikliyordu uykusunda. Gözüm arkada kalmasın diye baya lüks bir kreşe vermistim. Zaten 3 yaş altı alan kreşler daha az. 3 yaş altı için ayrı ruhsat çıkarmaları gerekiyormuş. Çoğu kreş 3 yaş dolunca kabul ediyor. Neyse şimdi oğlan için annemden hiç umut yok. Yarım saat bakmakta zorlanıyor çünkü çok hareketli ve annem daha da yaş aldı tabi. Bende ne yaparım ne yaparım diye düşünmeye başladım. Memurların 2 yıl ücretsiz doğum izninden başka tüm memurların genel 12 aylık ucretsiz izin hakkı daha var. İki parçada kullanılıyor. 6 ay 6 ay gibi. Ben pandemi döneminde kızın kresi kapanınca 3 ayını kullanmistim. 9 ayim kaldı. İşe başlama tarihim yaklaştığında dilekçe verip izin talep etmeyi düşünüyorum. Kabul ederse kurum 1 yıldan sonra 9 ay daha ben bakacağım oğluma. Yani 3 yaşına varmış olacak ozaman. Ama sen ikinci çocuğu düşünüyorsan senin ki daha mantıklı. Bunları memur olduğunu düşünerek yazdım ☺️ ya sırf ise gitmemek için 3. Çocuk fikri gezmeye başladı kafamda. Diyorum 3. Çocuk olsa yaklaşık 5 yaşına kadar ben bakarım oğlana. Sonra onu anaokuluna. 3. Çocuğa da kız baya büyümüş olur kıza baktiririm gibi saçma saçma şeyler agdjdjrifjcmcl🤣 belki o zamana bizede eyt gelir hiç calismadan emekli olurum falan 😂

Back
X