2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Yok canım tamamen nasip ya yavrunun memedeki rızkı bitmiş gerisi görünen sebepler sadece. Sarkma olayını napcaz bilmiyorum hiç görmek istemiyorum kendimi aynada
Benim küçüktü zaten pek sarkma olmadı da tam.kesilmedi sanırım sut sıcak suda hala sisiyilar bakalım ilaç aldım önümüzdeki hafta onu deniycem geçmezse doktor pıhtı falan kalıp yaşlılıkta sıkıntı olmasın da

Oğluyla kötü olayım diye özellikle uğraşmiyor, oğlundan uzaklaştırmaya çalışmıyor bundan eminim. İçini bilemem tabi gerçekten. Onun derdi çok farklı ama ne işte. Bu yaptıkları da evde huzursuzluk yaratıyor ama. Kocasına yapamadığını oğluna yapıyor. Hep naz, hep mağduru oynuyor. Büyük oğluna yapamıyor böyle. O çok fırsat vermiyor. Her dediğini yapmiyor.Eşime çok yükleniyor. Allah'a havale ettim Allah görür. ana babalarimiza ufacık saygısızlık çok günah bunu bilerek yaşıyorum ama bu ana babalarda her zaman haklı olmuyor. Kötü niyetli ana babalar var Allah bunu görüyor eminim diyerek Allah'a havale ediyorum.

Biz bu hafta gittik kızım ilk kapıdan girmek istemedi sonrada çıkmak istemedi. Ama sevecem diye zarar verecekti cocuklara diken üstünde oynuyoruz

Tesekkur ederim canim. Alerji olabileceğini söyledi ama test yapılmıştı ve bir şey çıkmamıştı zaten. Egzama dedi, atopik cilt. Hassasmış. Öpmekten, sakaldan,temas eden yün kiyafetinden falan olurmuş. Krem sürüyoruz, hemen fayda etti. Kaşıntısı geçti çok şükür. Kızarıklığı da azaldı.

Bizim de birleştirmeler daha yeni yeni oluyor. "Baba gitti" diyor. Yakında artar inşallah. Bence erken bile. Olması gerektiği için sormamış da olabilir dr. Daha 18 aylıklar. 2 yaşa doğru ancak olmalı diye düşünüyorum.

Karşılık olarak dövmesi de sıkıntı dediğin gibi. Kendi çocuğunu korurken bu sefer zarar vermesin diye yıpranıyorsun. Bizimki de kaçmayı öğrense bari.
Bizi ısırıyor, ilerde çocukları ısırırsa diye korkuyorum ben de.

Çok sevindim canım bir şey olmamasına inşallah bu hassasiyeti de geçer masalalh İnci kuşa bizim beyefendi daha 17 aylık o yüzden erken olduğunu düşünüyorum bende. Zaten olağan süreci 2 yaş, önce olur sonra olur bir şekilde olur

Ayyy insallah gecicek diye ümit ediyorum ısırma konusundan çok korkuyorum çünkü ben küçükken çok ısırıyormuşum inşallah bana benzemez kaçar kaçar illaki anlayacaklar bir süre sonra.

Çok teşekkür ederim canım, Inşallah

nasil geçti? Neler yaptınız peki?
Dans ettik sonra yumurta kabuklarını kırma küçük süngerleri suda sıkıp başka yere koyma koşarak CD toplayıp kaplarına koymaya çalıştık. İlk başta giden her çocuk yadırgar ama alışırlar bence. Kızım hep tek başına olduğu için bilmiyor oynamasını sıkıntı çeksin istemedim

Çok güzel olmuş. Eğlenmistir epey. Bizim kızın da oyun arkadaşı ben ve babası. Nadir bile denemeyecek bir görüşme sıklığımız var akranları ile. Bu çağın sorunu da bu bence, yalnızlık... Ben de düşünüyorum. Ilk firsatta götüreceğim kızımı.

Evet bizde öyle simdi ablamlar geldi depremden dolayı çocuklar birbirleriyle şakalaşırken vurmayı kızmayı öğrendi sonumuz hayrolsun alışkanlıkları yok etmek zor çocuklarda ama iyi gelecek inş bakalım devamı nasıl olacak

Bizde havalar güzel olunca parka gittik değişken oluyor diğer çocuklarla ilişkimiz mesafeyi korurlar ise sorun yok ama çok yapisanlardan rahatsız oluyor haklı olarak.Bugun de hava soğuyunca kapalı ikinci bir oyun alanı var az kişi vardı oraya götürdüm yarım saat diğerine gitmeye cekinirim kalabalık oluyor sevindi farklı ortam oyuncak olunca orda pek kimse ile oynamıyor ama biraz yaklaştı arada çocuklara kendi kendine oynadı.Zaten diğer çocuklara pek guvenilmiyor özellikle erkek 2 2.5 yaş civarı çocuklar biraz tehlikeli olabiliyor tanımadığımız için dikkat ediyorum birisi yaklaşınca yanına.

Dün diğerine gitmeye cekinirim dedim ama hava soğuk olunca gittim arkadaşlar bizim gittiğimiz yer oyun grubu değil de oyuncaklar olan bir oda neyse ilk önce kızımla beraber oynadık vs sonra bir Türk anne ile tanışmıştım o geldi biz sohbete daldık once bizi engellemeye çalıştı kızım sürekli bana birşeyler sorup oynamak istedi sonra baktı sohbet devam ediyor kendi kendine takıldı biraz etrafta sevindim.Yanliz bu oyun yeri 12 de kapanıyor oyuncakları toplamaya yardım edip çıkmak gerekiyor ne zamandır hiç gitmedigimiz için de bizim kız buna alışık değil oradan çıkarıp giydirip gitme kısmında mizildiyor.Bir de kreş kayıtları bugün sonmus form doldurdum seneye için sadece sabah gider gibi zaten pek yer bulunmuyormus ama eşimin işi nedeniyle belki öncelik verebilirler demişlerdi ama ben çalışmıyorum onu da yazdım belki o nedenle etkisi olmaz.Birde belge eklemek gerekiyor onları daha eklemedim.3 kreş var devlete ait özelliklerini de bilmiyorum formu aldığım bayanda ben buranın esas görevlisi değilim dedi bilgisi yokmuş.Bakalim ne olur ne olmaz doldurdum.

18 ay aşıları ve kan aldırma stresi var şu sıralar bende kızlar.. Aşılar neyse de kan aldırma işi çok zorlucak gibi bizi. En son kan aldırdığımızda kendini sıkmaktan ağlamaktan kusmuştu,çok zor olucak yine hissediyorum bide bu ağızdan yapılan aşı için ağzını açacağını pek sanmıyorum nasıl olacak diye kafayı yemek üzereyim

Tek degilsin.Bizimki boy kilo aşı hepsinde ağladı birde oyuncak küp vs verdi burda üst üste koydurdu resimlerin arasından hangisi balık diye sordu.Doktor sinirlendi artık bizimki ağlıyor diye pek sempatik bir kadin degildi.Bir ay önce hastanede yattığını için doktordan zaten korkuyor.Zorla ağızdan yedirirler yapar hemşire büyük ihtimalle Hemşire doktor sempatik ise yine daha iyi.Bizim İzmir'de hemşire anlayışli en azindan.Kan aldırma da mı var ben Fransa'dayim burda aynı olmayacak işler bir tek aşı var burada iki tane ağızdan da değil bildiğim tekrar kontrol edeyim birini vurulduk kızamık kızıl türevi olan.digeri sonra dedi doktor üç hafta koyuyor arasına.Kontrole gittik orda kan almadılar ama hastanede yatarken almışlardı o sayılır belki onun yerine.

Kan aldırmayı bırak ben çocuğun tırnağını kesmek için ön takla atıyorum iki haftadır.

Ben doğduğundan beri uyurken kesiyorum tırnaklarını. Uyanıkken hayatta kestirmez.
Ben ilk başta uyurken kesiyordum sonra biraz büyüyünce izin verdi kesiyordum torpuluyordum gülüyordu bir süredir ne zaman bilmiyorum zorlaştı şu an en zorlandigim konu bende uykuda kesmeye dönmeyi düşünüyorum.

2 yaş sendromu korkunç değil mi? Yoksa ben her şeyi 2 yaşa mı yoruyorum zorlanıyorum çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…