- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.461
Benim küçüktü zaten pek sarkma olmadı da tam.kesilmedi sanırım sut sıcak suda hala sisiyilar bakalım ilaç aldım önümüzdeki hafta onu deniycem geçmezse doktor pıhtı falan kalıp yaşlılıkta sıkıntı olmasın daYok canım tamamen nasip ya yavrunun memedeki rızkı bitmiş gerisi görünen sebepler sadece. Sarkma olayını napcaz bilmiyorum hiç görmek istemiyorum kendimi aynada
Oğluyla kötü olayım diye özellikle uğraşmiyor, oğlundan uzaklaştırmaya çalışmıyor bundan eminim. İçini bilemem tabi gerçekten. Onun derdi çok farklı ama ne işte. Bu yaptıkları da evde huzursuzluk yaratıyor ama. Kocasına yapamadığını oğluna yapıyor. Hep naz, hep mağduru oynuyor. Büyük oğluna yapamıyor böyle. O çok fırsat vermiyor. Her dediğini yapmiyor.Eşime çok yükleniyor. Allah'a havale ettim Allah görür. ana babalarimiza ufacık saygısızlık çok günah bunu bilerek yaşıyorum ama bu ana babalarda her zaman haklı olmuyor. Kötü niyetli ana babalar var Allah bunu görüyor eminim diyerek Allah'a havale ediyorum.Yaa ben hep şükrediyorum kayınvalideme zaten benim kayınpeder sorunlu değişik biri, uzak olduğumuza hep şükrediyorumvalla ben zaten kayınvalidelerin gelinle anlaşamamasını pek anlamam genelde, eğer gelin iyiyse, seni oğlundan uzaklaştırmaya soğutmaya çalışmıyorsa, art niyetli değilse Bi kayınvalide neden huysuzluk yaparak oğlunun eşiyle anlaşamaz. Gelinle kavga etmek demek zaman içinde oğlunu kendinden uzaklaştırmak demek. Huzur bozmak çok riskli kendi ayaklarına sıkıyorlar böyle eften püften sebeplerle gerginlik çıkararak. Benim kv sağolsun hep ayıp örten çok olgun çoğu şeyi önemsemeyen büyütmeyen biridir iyidir yani biraz ilgisiz gamsız sadece ama böylesi daha iyi sanırım.
Biz bu hafta gittik kızım ilk kapıdan girmek istemedi sonrada çıkmak istemedi. Ama sevecem diye zarar verecekti cocuklara diken üstünde oynuyoruzHavalar biraz ısınınca 18-24 aylık oyun gruplarına ben de götürmeyi düşünüyorum. Konuşma yönünden rahatız ama akranları ile hiç vakit geçirmediği için sosyal olamıyor. Arkadaşım geldi çocuğu bizim evi talan etti. Kızım çekingen bir şekilde anne, anne diye yanımda. Kendi evimizde yabancı olunca bile çekiniyor. Çocuk bizimkinin elindeki bisküviyi almak istiyor, bizim ki korkmuş anne diye bana sesleniyor. Kaçmak aklına gelmiyor garibimin. Ikili ilişkileri öğrensin bakalım yavaş yavaş.
Tesekkur ederim canim. Alerji olabileceğini söyledi ama test yapılmıştı ve bir şey çıkmamıştı zaten. Egzama dedi, atopik cilt. Hassasmış. Öpmekten, sakaldan,temas eden yün kiyafetinden falan olurmuş. Krem sürüyoruz, hemen fayda etti. Kaşıntısı geçti çok şükür. Kızarıklığı da azaldı.Geçmiş olsun canım inşallah önemli bir şey değildir kızarıklık. İnşallah tahlil sonuçları da güzel gelirbizimki daha iki kelime söylemiyor. Arada bir işte canı isterse anne mama diyie pes peşe ama sürekli iki kelime konuşması yok. Bence daha bunun için vakitleri var
Karşılık olarak dövmesi de sıkıntı dediğin gibi. Kendi çocuğunu korurken bu sefer zarar vermesin diye yıpranıyorsun. Bizimki de kaçmayı öğrense bari.Canım Kağan da böyleydi bizim arkadaşın ikizleri var, erkek olan hep sıkıstırırdı ama şimdi Kağan onu dövüyor resmenbu durumu asla tasvip etmiyorum tabi, kendini savunsun isterken şimdi ben başka çocukları Kağandan korumak zorunda kalıyorum umarım sessizlikleri gibi bu aşırı halleri de geçicidir.
nasil geçti? Neler yaptınız peki?Biz bu hafta gittik kızım ilk kapıdan girmek istemedi sonrada çıkmak istemedi. Ama sevecem diye zarar verecekti cocuklara diken üstünde oynuyoruz
Çok sevindim canım bir şey olmamasına inşallah bu hassasiyeti de geçerTesekkur ederim canim. Alerji olabileceğini söyledi ama test yapılmıştı ve bir şey çıkmamıştı zaten. Egzama dedi, atopik cilt. Hassasmış. Öpmekten, sakaldan,temas eden yün kiyafetinden falan olurmuş. Krem sürüyoruz, hemen fayda etti. Kaşıntısı geçti çok şükür. Kızarıklığı da azaldı.
Bizim de birleştirmeler daha yeni yeni oluyor. "Baba gitti" diyor. Yakında artar inşallah. Bence erken bile. Olması gerektiği için sormamış da olabilir dr. Daha 18 aylıklar. 2 yaşa doğru ancak olmalı diye düşünüyorum.
Ayyy insallah gecicek diye ümit ediyorumKarşılık olarak dövmesi de sıkıntı dediğin gibi. Kendi çocuğunu korurken bu sefer zarar vermesin diye yıpranıyorsun. Bizimki de kaçmayı öğrense bari.
Bizi ısırıyor, ilerde çocukları ısırırsa diye korkuyorum ben de.
Çok teşekkür ederim canım, InşallahÇok sevindim canım bir şey olmamasına inşallah bu hassasiyeti de geçermasalalh İnci kuşa bizim beyefendi daha 17 aylık o yüzden erken olduğunu düşünüyorum bende. Zaten olağan süreci 2 yaş, önce olur sonra olur bir şekilde olur
Dans ettik sonra yumurta kabuklarını kırma küçük süngerleri suda sıkıp başka yere koyma koşarak CD toplayıp kaplarına koymaya çalıştık. İlk başta giden her çocuk yadırgar ama alışırlar bence. Kızım hep tek başına olduğu için bilmiyor oynamasını sıkıntı çeksin istemedimnasil geçti? Neler yaptınız peki?
Çok güzel olmuş. Eğlenmistir epey. Bizim kızın da oyun arkadaşı ben ve babası. Nadir bile denemeyecek bir görüşme sıklığımız var akranları ile. Bu çağın sorunu da bu bence, yalnızlık... Ben de düşünüyorum. Ilk firsatta götüreceğim kızımı.Dans ettik sonra yumurta kabuklarını kırma küçük süngerleri suda sıkıp başka yere koyma koşarak CD toplayıp kaplarına koymaya çalıştık. İlk başta giden her çocuk yadırgar ama alışırlar bence. Kızım hep tek başına olduğu için bilmiyor oynamasını sıkıntı çeksin istemedim
Evet bizde öyle simdi ablamlar geldi depremden dolayı çocuklar birbirleriyle şakalaşırken vurmayı kızmayı öğrendi sonumuz hayrolsun alışkanlıkları yok etmek zor çocuklarda ama iyi gelecek inş bakalım devamı nasıl olacakÇok güzel olmuş. Eğlenmistir epey. Bizim kızın da oyun arkadaşı ben ve babası. Nadir bile denemeyecek bir görüşme sıklığımız var akranları ile. Bu çağın sorunu da bu bence, yalnızlık... Ben de düşünüyorum. Ilk firsatta götüreceğim kızımı.
Tek degilsin.Bizimki boy kilo aşı hepsinde ağladı birde oyuncak küp vs verdi burda üst üste koydurdu resimlerin arasından hangisi balık diye sordu.Doktor sinirlendi artık bizimki ağlıyor diye pek sempatik bir kadin degildi.Bir ay önce hastanede yattığını için doktordan zaten korkuyor.Zorla ağızdan yedirirler yapar hemşire büyük ihtimalle Hemşire doktor sempatik ise yine daha iyi.Bizim İzmir'de hemşire anlayışli en azindan.Kan aldırma da mı var ben Fransa'dayim burda aynı olmayacak işler bir tek aşı var burada iki tane ağızdan da değil bildiğim tekrar kontrol edeyim birini vurulduk kızamık kızıl türevi olan.digeri sonra dedi doktor üç hafta koyuyor arasına.Kontrole gittik orda kan almadılar ama hastanede yatarken almışlardı o sayılır belki onun yerine.18 ay aşıları ve kan aldırma stresi var şu sıralar bende kızlar.. Aşılar neyse de kan aldırma işi çok zorlucak gibi bizi. En son kan aldırdığımızda kendini sıkmaktan ağlamaktan kusmuştu,çok zor olucak yine hissediyorumbide bu ağızdan yapılan aşı için ağzını açacağını pek sanmıyorum nasıl olacak diye kafayı yemek üzereyim
Kan aldırmayı bırak ben çocuğun tırnağını kesmek için ön takla atıyorum iki haftadır.18 ay aşıları ve kan aldırma stresi var şu sıralar bende kızlar.. Aşılar neyse de kan aldırma işi çok zorlucak gibi bizi. En son kan aldırdığımızda kendini sıkmaktan ağlamaktan kusmuştu,çok zor olucak yine hissediyorumbide bu ağızdan yapılan aşı için ağzını açacağını pek sanmıyorum nasıl olacak diye kafayı yemek üzereyim
Ben doğduğundan beri uyurken kesiyorum tırnaklarını. Uyanıkken hayatta kestirmez.Kan aldırmayı bırak ben çocuğun tırnağını kesmek için ön takla atıyorum iki haftadır.
Ben ilk başta uyurken kesiyordum sonra biraz büyüyünce izin verdi kesiyordum torpuluyordum gülüyordu bir süredir ne zaman bilmiyorum zorlaştı şu an en zorlandigim konu bende uykuda kesmeye dönmeyi düşünüyorum.Ben doğduğundan beri uyurken kesiyorum tırnaklarını. Uyanıkken hayatta kestirmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?