- 24 Mayıs 2020
- 915
- 1.643
- 63
- 45
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.421
Ben çok meraklı olmasına yordum. Sadece süt olayında mi bu kadar meraklı, yoksa her konuda mi onu düşün bence.Kızlar azicik k.v cekistiresim geldiEveli gün sevgili kayinvalidecim geldi. Oğlan 5 aylıktan beri her iki güne bir emiyor mu, emiyor mu ki, diye sorardi k.v. Gündüz telefonda emiyor mi ki diye sorardı akşam oturmaya gidersek orda da emiyor mu diye sorardı. Benden başka eşime de sorunca eşim kızmıştı neden sorup duruyorsun bu kadar diye k.v ye. Neyse 7 aylık oldu oğlan hala devam ediyor sık sık sormaya. Bende emmiyor anne bıraktı sütüm gelmiyor artık demeye başladım. Bir araya gelirsek emzirmemeye çalışırdım görmesin diye. Bu sefer yine sormaya devam edince eşim kızdı bir daha ne soruyosun falan diye. Öyle bir takmış ki artık çeşitli yollardan sormaya başladı. Emerek uyuduğunu bilirdi. Nasıl uyuyor vs bulurdu biseyler. Bı de telefonda olsun karşılıklı olsun akşam yemeginde şunu yedim akşam bu yemeği yapicam derdi. Ben napiyon nasilsin anne deyince iyiyim napim öğle şu yemeği yedim veya akşam şu yemeği yapicam derdi. Hani emzirene söylenmezmiş ya ne yediğin ictigin. Bunu da biliyor sözde gelenekçi kadin. Ama şaka gibi ne zaman ne yedigini söylese hemen gogsum tıkanır şişer di şaka gibi. Eşimde şahit oldu kaç kez. Bu sefer yine uyardı eşim ne anlatıyorsun yediğini içtiğini anlatma diye. Aylar geçtikçe emdiğini gördüğü zaman sütün gelmiyodur öylesine emiyodur demeye başladı. bende evet anne öyle diyordum. Mememde uyuduguna denk geldi bir kez emmiyor öyle ağzında tutuyor bak diyor. Uyuyan çocuk emmez bence o an uyumuş çünkü ağzında. Yani durduk yere kendi söylüyor emmeyle ilgili şeyleri. Eveli gün geldi emiyormu istiyor mu meme hala dedi ki oğlan kazagimi kaldırmaya başladı emmek için. Diyor ki sütun geliyomu ki hala.. yani dostlar şöyle bir şey soracağım. Bu yaptıkları iyi niyetli değil o kesinde kötü niyetli şeyler değilmi bunlar.Öylesine mi yani niyetsiz mi yapmıştır. Yani denk mi geldi bilmiyorum eveli gün geldi k.v. iki gündür oğlan gündüz emmiyor artık. Memem şişiyor sütten. Yani benim oğlan çok çok aşırı emen bir bebekti 3 gün öncesine kadar. Emmiyor gündüz hiç. Sadece öğle uykusu ve gece uykusuna yatarken emiyor. Sevinmem lazim ama uzgunlukte oluştu bir anda. Nazar mı değdi yani. O gelmeyip kendi kendine böyle yapsaydi oğlan böyle uzulmezdim.
Senin elticin doğum yaptı mı? :) Çok merak ediyorum bebeğini bırakıp iş yapıyor muKendisi istediği halde emzirememiş mi acaba zamanında? Aklıma bu geldi belki içinde kalmıştır, belki çekemiyodur falan ben artık insanların niyetini iyiye yoramıyorum malesef. Nazar da haktır mutlaka etkiler bol bol Felak nas okuyun oğluna ve sana
Yaa nasıl hatırladınSenin elticin doğum yaptı mı? :) Çok merak ediyorum bebeğini bırakıp iş yapıyor mukk grubunun ahı var eltinin üstünde:)
Bu.ara biraz iyi eskiden zayıftı. Bakalım 18.ay kontrolünde doktorada soracagim bana kalsa en az 2 yaşa kadar devam ederim mamaya çünkü mama biraz toparladı. Anne sütü bıraktığımdan beri zayıftı.yeme de az olunca şu aralar en az 4 ogun yaptırmaya calisiyorum zar zor da olsa :)) gece uykuda da mama :))1 yaşından sonra eğer ciddi bir büyüme geriliği yoksa doktorlar gece beslenmesini kesin diyor zaten olabildiğince kesintisiz uyuması gelişimi açısından daha faydalıymış. Keşke benimki de gece emmese artık büyüdüler sabaha kadar beslenmeden durabilirler bence çok şanslısın
Benim eltiyle de 1 ay vardı dogumumjzun arası:) tam eltilerin savaşı gibj :)) benim beklenen biseydi de o koşa koşa cocuk yaptı hemen ilk torunu ben vercem hesabı yaptılar hatta gözümün önünde söylediler tüp bebek tedavisi iğne vurulurken sana torun vercek dedi kocası k.v deme :)) halbuki benim eşimden dolayı cocuk olmadı.adam ameliyat olmadı yine olmadı kimseye haykıramadim keyfimden cocuk yapmamazlik yapmadım yani. Tüp bebeğe mecbur kaldımSenin elticin doğum yaptı mı? :) Çok merak ediyorum bebeğini bırakıp iş yapıyor mukk grubunun ahı var eltinin üstünde:)
Gündüz yine devam edersin ama kendi de istemiyorsa gece kesebilirsin, benimki gece bikaç kere emiyo gündüz de sıkıldıkça istiyo, çok iştahlı değil ama yemesi kötü de değil ona rağmen çok ufak Bi çocuk. Uzun zamandır ölçülmedi ama bot kilo geriden geliyor. Büyüme hormonu tiroit falan basılmıştı normaldi. Genetik diyorum artık ben de kısayım baya napıyım sağlıklı olsun da.Kızlar selam,
Konuşmada ne durumdasınız? Kac kelime var bebislerde ?
Bizimkisi anne dememek için direniyor adeta :)) çok zorda kalırsa "ae" diyor ama hep baba farklı nidalarda :)) anane için "ayaye" hayvan sesleri miyav , Hav hav , cik cik, üü üü üü, mö mö falan :) :)
Bu.ara biraz iyi eskiden zayıftı. Bakalım 18.ay kontrolünde doktorada soracagim bana kalsa en az 2 yaşa kadar devam ederim mamaya çünkü mama biraz toparladı. Anne sütü bıraktığımdan beri zayıftı.yeme de az olunca şu aralar en az 4 ogun yaptırmaya calisiyorum zar zor da olsa :)) gece uykuda da mama :))
Yoktur heralde cnm bizimki de kendi dilinde uzun uzun anlatıyor ama biz anlamıyoruz heleki kızınca sövüyor baya kelimeleri anlamıyoruz daha çok baba diyor bazen bana bile baba diye sesleniyor:)) dediğin gibi tüm komutları algılıyor sanirim sıkıntı yok ya her cocuk farklı ama bilemiyorum az mı çok mu gelişimi değişir zamanla hepsi illa ki konuscaklarGündüz yine devam edersin ama kendi de istemiyorsa gece kesebilirsin, benimki gece bikaç kere emiyo gündüz de sıkıldıkça istiyo, çok iştahlı değil ama yemesi kötü de değil ona rağmen çok ufak Bi çocuk. Uzun zamandır ölçülmedi ama bot kilo geriden geliyor. Büyüme hormonu tiroit falan basılmıştı normaldi. Genetik diyorum artık ben de kısayım baya napıyım sağlıklı olsun da.
Konuşması bence az benimkinin, birçok kelimeyi biz söyleyince tekrar etmeye çalışıyor. Anne baba bebe teyze dede elma gol falan diyor ama Anne babayı rutin olarak bizi çağırmak için kullanmıyor aklına geldikçe bizi güldürmek için söylüyo. Birkaç da hayvan sesi çıkarıyor. Her şeyi anlıyor Komutları uyguluyor sorun yoktur herhalde
Aynen benimkinin de anlaşılmıyor ama uzun uzun konuşmaları var. 18 ay sonrası dil gelişimi çok hızlı ilerliyormuş ben onu bekliyorum. Bol bol kitap okuyoruz tv tel vermiyoruz konuşuyoruz elimizden gelen başka bişey yok sanırımYoktur heralde cnm bizimki de kendi dilinde uzun uzun anlatıyor ama biz anlamıyoruz heleki kızınca sövüyor baya kelimeleri anlamıyoruz daha çok baba diyor bazen bana bile baba diye sesleniyor:)) dediğin gibi tüm komutları algılıyor sanirim sıkıntı yok ya her cocuk farklı ama bilemiyorum az mı çok mu gelişimi değişir zamanla hepsi illa ki konuscaklar
Konu kv olunca ben hiçbir şeyi iyiye yoramıyorum canım. Ama niye bu kadar ısrarla sorduğunu da anlamadım. Ilk çocuğunda da sorar mıydı? Bu arada bugün benim kızım da gündüz hiç emmek istemedi. Ben teklif ettikçe mama diyerek beni reddetti. Çok şaşırdım. Halbuki diş sancısı vardı, günlerdir canıma okudu.Kızlar azicik k.v cekistiresim geldiEveli gün sevgili kayinvalidecim geldi. Oğlan 5 aylıktan beri her iki güne bir emiyor mu, emiyor mu ki, diye sorardi k.v. Gündüz telefonda emiyor mi ki diye sorardı akşam oturmaya gidersek orda da emiyor mu diye sorardı. Benden başka eşime de sorunca eşim kızmıştı neden sorup duruyorsun bu kadar diye k.v ye. Neyse 7 aylık oldu oğlan hala devam ediyor sık sık sormaya. Bende emmiyor anne bıraktı sütüm gelmiyor artık demeye başladım. Bir araya gelirsek emzirmemeye çalışırdım görmesin diye. Bu sefer yine sormaya devam edince eşim kızdı bir daha ne soruyosun falan diye. Öyle bir takmış ki artık çeşitli yollardan sormaya başladı. Emerek uyuduğunu bilirdi. Nasıl uyuyor vs bulurdu biseyler. Bı de telefonda olsun karşılıklı olsun akşam yemeginde şunu yedim akşam bu yemeği yapicam derdi. Ben napiyon nasilsin anne deyince iyiyim napim öğle şu yemeği yedim veya akşam şu yemeği yapicam derdi. Hani emzirene söylenmezmiş ya ne yediğin ictigin. Bunu da biliyor sözde gelenekçi kadin. Ama şaka gibi ne zaman ne yedigini söylese hemen gogsum tıkanır şişer di şaka gibi. Eşimde şahit oldu kaç kez. Bu sefer yine uyardı eşim ne anlatıyorsun yediğini içtiğini anlatma diye. Aylar geçtikçe emdiğini gördüğü zaman sütün gelmiyodur öylesine emiyodur demeye başladı. bende evet anne öyle diyordum. Mememde uyuduguna denk geldi bir kez emmiyor öyle ağzında tutuyor bak diyor. Uyuyan çocuk emmez bence o an uyumuş çünkü ağzında. Yani durduk yere kendi söylüyor emmeyle ilgili şeyleri. Eveli gün geldi emiyormu istiyor mu meme hala dedi ki oğlan kazagimi kaldırmaya başladı emmek için. Diyor ki sütun geliyomu ki hala.. yani dostlar şöyle bir şey soracağım. Bu yaptıkları iyi niyetli değil o kesinde kötü niyetli şeyler değilmi bunlar.Öylesine mi yani niyetsiz mi yapmıştır. Yani denk mi geldi bilmiyorum eveli gün geldi k.v. iki gündür oğlan gündüz emmiyor artık. Memem şişiyor sütten. Yani benim oğlan çok çok aşırı emen bir bebekti 3 gün öncesine kadar. Emmiyor gündüz hiç. Sadece öğle uykusu ve gece uykusuna yatarken emiyor. Sevinmem lazim ama uzgunlukte oluştu bir anda. Nazar mı değdi yani. O gelmeyip kendi kendine böyle yapsaydi oğlan böyle uzulmezdim.
Canım damatlığını da görelim inşallah. Hayırlı uğurlu olsun. Allah yardımcın olsun. En rahat yer bile olsa insan evini arıyor, özlüyor. Evine, komşularına dönünce bir anda geçecek yıpranman, emin ol.Selam kızlarUzun zamandır girip okuyorum ama pek bir şey yazamıyorum. Hem ailemin yanına geldim hem malum deprem olayları derken iyice bir duruldum ya. Allah başta afet bölgesinde olanlara sonra da bizlere akıl ve ruh sağlığı versin
Ailemin yanına gelmişken küçük beyin sünnetini yaptırdım çok şükür. Kendileri bu aralar 2 yaş sendromunda. Hep ben yapacağım modunda ve gereksiz çığlık çığlığa ağlamaları var cidden çok zor.
Meme olayı da aynı sizinkiler gibi resmen yapışık geziyoruz gece gündüz. Gündüz yine bir şekilde geçiyor ama gece çok zor olmaya başladı artık. Gün geçtikçe gerçekten tahammül seviyemin yok olduğunu görüyorum. Ailemin yanına geldim ama hiç dinlenemedim yegenimde burda olunca, resmen daha çok yoruldum. Sessiz sakin evime ve komşularımla bol çaylı kahvaltılı sohbetlerime dönmek istiyorum. Aşırı yıprandım nasıl düzeleceğim bilemiyorum
Etkinlik grupları oluyor çok gelişim göstermezse konuşma temalı.ilerde onlarada katılabilirAynen benimkinin de anlaşılmıyor ama uzun uzun konuşmaları var. 18 ay sonrası dil gelişimi çok hızlı ilerliyormuş ben onu bekliyorum. Bol bol kitap okuyoruz tv tel vermiyoruz konuşuyoruz elimizden gelen başka bişey yok sanırım
Evet oyun grupları ben de istiyorum ama salgınlardan korktuğum için komşuya bile götürmüyorum çocuğuEtkinlik grupları oluyor çok gelişim göstermezse konuşma temalı.ilerde onlarada katılabilir
3 çocuğu ve ucunude emzirmis. En fazla emen 8 emmiş. 6 tane de torunu var. Hepsinde de en fazla emen 8 ay yine. K.v meme der demez Ayetel Kürsi okumaya başlıyorum zaten o derece yani. Cekemedigi kesin de neden yani koskoca kadın. 3 çocugu olmuş 6 da torunu yani. İlginç olan görümcem ve eltimde aaa hala mı emiyor aaa şeklinde tepki veriyorlar. Esim de çok şaşırıyor bunlarında çocuğu olmuş neden böyle ilginç buluyorlar diye.Kendisi istediği halde emzirememiş mi acaba zamanında? Aklıma bu geldi belki içinde kalmıştır, belki çekemiyodur falan ben artık insanların niyetini iyiye yoramıyorum malesef. Nazar da haktır mutlaka etkiler bol bol Felak nas okuyun oğluna ve sana
Ya bende öyleydim de bakalım bu haftasonu deneyeceğim. Biryere kayıt yaptırdım tek seferlik umarım iyi geçer:))Evet oyun grupları ben de istiyorum ama salgınlardan korktuğum için komşuya bile götürmüyorum çocuğu
Bende çok merak ediyor diye düşünmüştüm ama her gün veya iki güne bir konuşursak telde falan her konuşmada mutlaka sorardi. Yani çok sık soruyor. Ben artık bir sekilde hissetirince rahatsız olduğumu bu sefer eşime sorar. Evine gidiyorum mesela ortada hicbirsey yokken bir anda emzirceksen emzir oğlanı der. Yani içimden sanane ya derim. O şekilde cevap bulmaya çalışır. Daha sonra bıraktı emmiyor dediğimde iyi emdi yeter zaten demesi. Zaman geçip ilerledikçe sütün gelmiyodur zaten, keyfen emiyor, sadece ağzında tutuyor gibi ne derler demorolize mi diyeyim yani bir annenin moralini bozacak şekilde ki konuşmaları sadece meraktan gibi gelmedi. Çok merak etmez yani bu kadar yoğun bir şekilde biseyleri. Eder de yani boyle saplantılı merakı olmadi.Ben çok meraklı olmasına yordum. Sadece süt olayında mi bu kadar meraklı, yoksa her konuda mi onu düşün bence.
Bu değişiyor ya benim büyük eltim emzirmeyi hiç sevmedim 1 yaşında kendim kestim hala emziriyo musun hiç bana göre değil der, küçük de emzirmeye bayılıyor çok romantik buluyor. Ben de severim inşallah 2 yaşa kadar devam.. kimisi bu konuları gurur meselesi yapar herkes farklı bilmiyorum ama ben artık çoğu insanın iyi niyetine güvenmiyorum. Sosyal medyada bişey paylaşmayalı çok oldu o yüzden. Ne zaman paylaşsam ki yüzünü paylaşmam oğlumun, mutlaka Bi hastalık vs bişey olur peşine. Kem gözlülerden Allaha sığınırım..3 çocuğu ve ucunude emzirmis. En fazla emen 8 emmiş. 6 tane de torunu var. Hepsinde de en fazla emen 8 ay yine. K.v meme der demez Ayetel Kürsi okumaya başlıyorum zaten o derece yani. Cekemedigi kesin de neden yani koskoca kadın. 3 çocugu olmuş 6 da torunu yani. İlginç olan görümcem ve eltimde aaa hala mı emiyor aaa şeklinde tepki veriyorlar. Esim de çok şaşırıyor bunlarında çocuğu olmuş neden böyle ilginç buluyorlar diye.
Nazar ederler oku vbol bol canm. Ayrıca her cocuk farklıdır emme süreleri de benimki de bıraktı 11 aylıkken mesela benim hatam belki de kilo alamıyor diye doktora baskı yaptım oda raporlu mama yazdı biberpn ucunu da çift yoğun akisliya geçirdim ee cocuk baktı yoğun geliyor emmeyi bıraktı ama dert etmedim napayim. O kadar istemiş demekki dedim takmadım isteyen cpcuk istediği kadar emsin. Ama insanların niyetleri farklı işte bosver . İlk 6 ay hatta 11 ay hiç mama almadim mesela insanlar şok olmuştu bendede ama neticede bıraktı napalim şimdi mama masrafimiz artti : ))3 çocuğu ve ucunude emzirmis. En fazla emen 8 emmiş. 6 tane de torunu var. Hepsinde de en fazla emen 8 ay yine. K.v meme der demez Ayetel Kürsi okumaya başlıyorum zaten o derece yani. Cekemedigi kesin de neden yani koskoca kadın. 3 çocugu olmuş 6 da torunu yani. İlginç olan görümcem ve eltimde aaa hala mı emiyor aaa şeklinde tepki veriyorlar. Esim de çok şaşırıyor bunlarında çocuğu olmuş neden böyle ilginç buluyorlar diye.
Banada emzirme işi büyüdükçe külfet gelmiştiBu değişiyor ya benim büyük eltim emzirmeyi hiç sevmedim 1 yaşında kendim kestim hala emziriyo musun hiç bana göre değil der, küçük de emzirmeye bayılıyor çok romantik buluyor. Ben de severim inşallah 2 yaşa kadar devam.. kimisi bu konuları gurur meselesi yapar herkes farklı bilmiyorum ama ben artık çoğu insanın iyi niyetine güvenmiyorum. Sosyal medyada bişey paylaşmayalı çok oldu o yüzden. Ne zaman paylaşsam ki yüzünü paylaşmam oğlumun, mutlaka Bi hastalık vs bişey olur peşine. Kem gözlülerden Allaha sığınırım..
Yok canım tamamen nasip ya yavrunun memedeki rızkı bitmiş gerisi görünen sebepler sadece. Sarkma olayını napcaz bilmiyorum hiç görmek istemiyorum kendimi aynadaBanada emzirme işi büyüdükçe külfet gelmişti) birde dedim memelerim sarkucak gitgide :)) 11 ayda bıraktı belki de sık emzirmedigim için annem çok ustune gelirdi denk geldikçe emzir şu çocuğu diye :)) biraz dinleseydim annemi 1.5 yada 2 yaşı buldururduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?