- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.441
İlk cocugum döneminde kayın babam vefat etmişti. Bu şekilde bir ortam yoktu. K.v eltimin kızina bakıyordu ve onlarda kalıyordu yalniz kaldı diye. bizde uzaktik. Yani haberi yoktu bizden. Bugünde emmedi beni gündüz. Bizimkininde köpek dişleri geliyor gibi. Ama geceleri önceki gecelerden daha çok meme istiyor. Meme ağzında yatardı ama bazen yarım saat mola verirdi. Şimdi onuda vermiyor.Konu kv olunca ben hiçbir şeyi iyiye yoramıyorum canım. Ama niye bu kadar ısrarla sorduğunu da anlamadım. Ilk çocuğunda da sorar mıydı? Bu arada bugün benim kızım da gündüz hiç emmek istemedi. Ben teklif ettikçe mama diyerek beni reddetti. Çok şaşırdım. Halbuki diş sancısı vardı, günlerdir canıma okudu.
Tabi çok değişken bir durum. Bunu anlamamalari sorun. Hepsinden dinlediğim hikayelere göre hepsinin çocuklar kendiliğinden bırakmış. Ama benim oğlan beni bırakmıyor. Yani çok basit. Oğlan bırakmıyor işte. Sanki çok kötü birşey yapiyormusum gibi tepki veriyorlar. Daha oğlan 8 aylıktı eşimle görümcem konuşurken memeyi biraktirsa rahat edermişiz diyormuş. Çok büyük olay oldu bu durum. Senin eltin hiç kendini kötü hissettirecek şekilde konuşmamış ne güzel. Bu şekilde konussalar sorun yapmam tabi.Bu değişiyor ya benim büyük eltim emzirmeyi hiç sevmedim 1 yaşında kendim kestim hala emziriyo musun hiç bana göre değil der, küçük de emzirmeye bayılıyor çok romantik buluyor. Ben de severim inşallah 2 yaşa kadar devam.. kimisi bu konuları gurur meselesi yapar herkes farklı bilmiyorum ama ben artık çoğu insanın iyi niyetine güvenmiyorum. Sosyal medyada bişey paylaşmayalı çok oldu o yüzden. Ne zaman paylaşsam ki yüzünü paylaşmam oğlumun, mutlaka Bi hastalık vs bişey olur peşine. Kem gözlülerden Allaha sığınırım..
İşte çocuk kendi bırakmış belki anneler istemiyodu ama çaresiz kalmışlar ve senin hala emziriyo olmanı çekemiyor olabilirler. İnan biz içindeyken anlamıyoruz ama en ufak şeyleri bile çekemeyen haset eden çok var malesef.Tabi çok değişken bir durum. Bunu anlamamalari sorun. Hepsinden dinlediğim hikayelere göre hepsinin çocuklar kendiliğinden bırakmış. Ama benim oğlan beni bırakmıyor. Yani çok basit. Oğlan bırakmıyor işte. Sanki çok kötü birşey yapiyormusum gibi tepki veriyorlar. Daha oğlan 8 aylıktı eşimle görümcem konuşurken memeyi biraktirsa rahat edermişiz diyormuş. Çok büyük olay oldu bu durum. Senin eltin hiç kendini kötü hissettirecek şekilde konuşmamış ne güzel. Bu şekilde konussalar sorun yapmam tabi.
Görümcem eltim tamam anlayabilirim yani en azından onlar kötü niyetli değil bunu söyleyebilirim. Sadece kendilerinde görmediklerini bende görmeleri şaşkınlık yaratabilir ama k.v koskoca kadın dilinden sozde dua eksik olmaz. Yani torunu bu bebek. Oğlunun çocuğu yani. Emdigi sütle ne derdi olabilir ya. Böyle düşün düşün sinir hastası etti. Bir kez bile anne neden bu kadar soruyosun daha dün sordun dünden bugüne kadar ne değişmiş olabilir demedim. Diğer yaptıkları şeylere de sesimi cikarmadim hiç. Geçmişte bir kez başka bir konu için anne bu şekilde şeyler yapman beni rahatsiz ediyor diye güzel konusmaya çalıştım bir anda ben gidiyorum bir daha gelmeyeceğim bu eve dedi. Ben şok oldum. Sonra gorumceme gitmiş bana neler neler söyledi demiş birde yalan eklemeler yaparak. gorumcem hesap sormaya geldi bana. Durumu anlatınca o da şok oldu yani büyütülecek bir durum olmadigini. Bunlar yaşanırken lohusayim bu arada 1 ay olmuştu doğum yapali. Yani kadın çok ta tehlikeli. Bir insanın yaptığı suçu yüzüne vurmak günahmış. Öyle diyormus. Hiçte suclamali bir durumda olmadi. Rahatsız olduğum davranışını söyledim sadece. Yani derdimi guzelcede anlatamıyorum kadına. Neden bu kadar çok soruyosun demeye korkuyorum o yüzden. Hemen şikayete gidiyor diğer çocuklarına. Azcik uzun yazdım ama okursaniz kaynananiza sukredersiniz belkiİşte çocuk kendi bırakmış belki anneler istemiyodu ama çaresiz kalmışlar ve senin hala emziriyo olmanı çekemiyor olabilirler. İnan biz içindeyken anlamıyoruz ama en ufak şeyleri bile çekemeyen haset eden çok var malesef.
Yaa ben hep şükrediyorum kayınvalideme zaten benim kayınpeder sorunlu değişik biri, uzak olduğumuza hep şükrediyorumGörümcem eltim tamam anlayabilirim yani en azından onlar kötü niyetli değil bunu söyleyebilirim. Sadece kendilerinde görmediklerini bende görmeleri şaşkınlık yaratabilir ama k.v koskoca kadın dilinden sozde dua eksik olmaz. Yani torunu bu bebek. Oğlunun çocuğu yani. Emdigi sütle ne derdi olabilir ya. Böyle düşün düşün sinir hastası etti. Bir kez bile anne neden bu kadar soruyosun daha dün sordun dünden bugüne kadar ne değişmiş olabilir demedim. Diğer yaptıkları şeylere de sesimi cikarmadim hiç. Geçmişte bir kez başka bir konu için anne bu şekilde şeyler yapman beni rahatsiz ediyor diye güzel konusmaya çalıştım bir anda ben gidiyorum bir daha gelmeyeceğim bu eve dedi. Ben şok oldum. Sonra gorumceme gitmiş bana neler neler söyledi demiş birde yalan eklemeler yaparak. gorumcem hesap sormaya geldi bana. Durumu anlatınca o da şok oldu yani büyütülecek bir durum olmadigini. Bunlar yaşanırken lohusayim bu arada 1 ay olmuştu doğum yapali. Yani kadın çok ta tehlikeli. Bir insanın yaptığı suçu yüzüne vurmak günahmış. Öyle diyormus. Hiçte suclamali bir durumda olmadi. Rahatsız olduğum davranışını söyledim sadece. Yani derdimi guzelcede anlatamıyorum kadına. Neden bu kadar çok soruyosun demeye korkuyorum o yüzden. Hemen şikayete gidiyor diğer çocuklarına. Azcik uzun yazdım ama okursaniz kaynananiza sukredersiniz belki
Çok teşekkür ederim canımCanım damatlığını da görelim inşallah. Hayırlı uğurlu olsun. Allah yardımcın olsun. En rahat yer bile olsa insan evini arıyor, özlüyor. Evine, komşularına dönünce bir anda geçecek yıpranman, emin ol.
Hiç sorma aklıma geldi birdenYaa nasıl hatırladınyaptı evet 3 aylık şuan bebeği. İlk zamanlar bana dediki bisürü iş beni.bekliyo ama memeden ayrılmak istemiyor napcam böyle.. ee dedim uzun Bi süre çeşitli sebeplerden bisürü iş seni beklicek mecbur. Yine benden şanslı çünkü bebeği arabasına pusete koyunca biraz iş yapabiliyor benimki durmazdı hep kucakta gezme isterdi. İllaki herkes kınadığını yaşıcak, ben sürekli yaşıyorum
O daha çok sefil olacak benim eşim herşeyime yardımcı olur sağolsun onunki biraz odundur pek olmaz bakalım daha çok iki ayağı bir papuca girecekHiç sorma aklıma geldi birden
Simdi Seni çok iyi anliyordur.
Yaa minik kuşHavalar biraz ısınınca 18-24 aylık oyun gruplarına ben de götürmeyi düşünüyorum. Konuşma yönünden rahatız ama akranları ile hiç vakit geçirmediği için sosyal olamıyor. Arkadaşım geldi çocuğu bizim evi talan etti. Kızım çekingen bir şekilde anne, anne diye yanımda. Kendi evimizde yabancı olunca bile çekiniyor. Çocuk bizimkinin elindeki bisküviyi almak istiyor, bizim ki korkmuş anne diye bana sesleniyor. Kaçmak aklına gelmiyor garibimin. Ikili ilişkileri öğrensin bakalım yavaş yavaş.
Bizimki biraz büyüklerle iyi, akrankarına da yanaşıyor ama onlar kızımla pek ilgilenmiyor. Kızımdan çok ben üzülüyorum böyle olunca daYaa minik kuşdaha yeni karşılaşıyolar kendilerinden başka çocuklarla. Biz haftasonu eltilerim ve görümceme gittik, büyük eltimin iki kızı var 10-7 yaşlarında onlarla çok ilgilenmedi oğlum ama görümcemin iki oğluyla baya ilgilendi, aralarına katılmaya çalıştı onlar da 8-5 yaşlarındalar. Cinsiyet seçiyor benimki ve yetişkin kadınları hiç sevmiyor çok yabancılıyo ama ilk kez gördüğü erkek yetişkine bile cilveleniyor. Ankarada bulduğun oyun gruplarından haberdar edersen sevinirim canım
Yaa çok iyi olur inşallah ayarlayabiliriz çok sevinirimBizimki biraz büyüklerle iyi, akrankarına da yanaşıyor ama onlar kızımla pek ilgilenmiyor. Kızımdan çok ben üzülüyorum böyle olunca da
Oyun grubu konusunda daha sonra sana ve A Alya_sura88 e yazacaktım zaten. Isterseniz Ankarada olanlarla bir sefer oyun grubuna birlikte gidip tanışabiliriz de. Çocuklar da tanışmış oynamış olur, biz de muhabbet etmiş oluruz. Gitmesek de yine de yazarım tabi
Geçmiş olsun canım inşallah önemli bir şey değildir kızarıklık. İnşallah tahlil sonuçları da güzel gelirKızımın yüzünde kızarıklık vardı ona gitmişken 18 ay kontrolünü de bugün yaptırdım. Çok şükür idrar tahlili istemedi. Sadece kan verdik. Epey ağladı onda da. Yürüyüşüne baktı. Kaç kelime konusuyor? "Anne gel" gibi iki kelimeyi birleştirip birleştirmediğini sordu. Balık yağını sormadı, ben de unuttum. Tahlil sonuçlanınca sorarız inşallah.
Bu konuda belkide forumda en çok çeken benimdir3 çocuğu ve ucunude emzirmis. En fazla emen 8 emmiş. 6 tane de torunu var. Hepsinde de en fazla emen 8 ay yine. K.v meme der demez Ayetel Kürsi okumaya başlıyorum zaten o derece yani. Cekemedigi kesin de neden yani koskoca kadın. 3 çocugu olmuş 6 da torunu yani. İlginç olan görümcem ve eltimde aaa hala mı emiyor aaa şeklinde tepki veriyorlar. Esim de çok şaşırıyor bunlarında çocuğu olmuş neden böyle ilginç buluyorlar diye.
Canım Kağan da böyleydi bizim arkadaşın ikizleri var, erkek olan hep sıkıstırırdı ama şimdi Kağan onu dövüyor resmenHavalar biraz ısınınca 18-24 aylık oyun gruplarına ben de götürmeyi düşünüyorum. Konuşma yönünden rahatız ama akranları ile hiç vakit geçirmediği için sosyal olamıyor. Arkadaşım geldi çocuğu bizim evi talan etti. Kızım çekingen bir şekilde anne, anne diye yanımda. Kendi evimizde yabancı olunca bile çekiniyor. Çocuk bizimkinin elindeki bisküviyi almak istiyor, bizim ki korkmuş anne diye bana sesleniyor. Kaçmak aklına gelmiyor garibimin. Ikili ilişkileri öğrensin bakalım yavaş yavaş.
Ayyy ben bunu nasıl unuturum gerçekten hepimiz bekliyordukYaa nasıl hatırladınyaptı evet 3 aylık şuan bebeği. İlk zamanlar bana dediki bisürü iş beni.bekliyo ama memeden ayrılmak istemiyor napcam böyle.. ee dedim uzun Bi süre çeşitli sebeplerden bisürü iş seni beklicek mecbur. Yine benden şanslı çünkü bebeği arabasına pusete koyunca biraz iş yapabiliyor benimki durmazdı hep kucakta gezme isterdi. İllaki herkes kınadığını yaşıcak, ben sürekli yaşıyorum
Aynen bazen anlatıyorum meme reddi oluyo şu var bu var diye içini karartıyorumAyyy ben bunu nasıl unuturum gerçekten hepimiz bekliyordukdaha yolun başındasın deseydin, bunun 4. Ay atağı var dişi var uyku gerilemesi var ohooo görsünler bakalım nasılmış
Aynen öyle canım hak edene hak ettiğini yapmak gerek. Ben hep şey diyorum "bu dünyanın enayisi ben miyim"Aynen bazen anlatıyorum meme reddi oluyo şu var bu var diye içini karartıyorumbunu hiç kimseye yapmam normalde sinir olurum olumsuz konuşanlara ama o haketti napıyım çok zoruma gitmişti
Gerçekten öyle kimse düşünmüyor lafım nereye gider karşımdakini üzer mi diye..Aynen öyle canım hak edene hak ettiğini yapmak gerek. Ben hep şey diyorum "bu dünyanın enayisi ben miyim"bize yaparken kimse acımıyor biz neden acıyalım ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?