2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çok güzel.. Bıcır bıcır konuşmalar başladı.aslında hafızalarında çoğu kelimeler sadece zamanını bekliyorlar hepsi .. Bundan sonrası daha da hızlanırlar

Benimki epey zaman önce konuşmaya başladı aslında birçok kelimesi vardı anlamlı ama zamanla onları söylemeyi bıraktı yenilerini ekledi diğerlerini unuttu. Şimdi 8 kelimesi var ama daha önce söylediklerini neden unutuyor ne zaman açığa çıkacak onlar çok merak ediyorum. Zaman zamannda kaygılanıyorum açıkçası..

Merak edilecek bir durum yok cnm ,şimdi benim kız sayıları 1,2,3 söylüyordu mesela ama şimdi sadece 2 diyor. Sayılar ve hayvan sesleri hariç ortalama 20 kelime söylüyor net bir şekilde 3-5 tane kelimeyi de yuvarlayarak söylüyor. Geçen gün mandalinayı mandalia diye söyledi şok olduk. Bugün mandalina diyorum manya diyorhahhahahahha çok değişikler. Herşeyin bir zamanı var tadını çıkaralım

Bu arada kaygını çok iyi anlıyorum ve hepimiz yaşamışızdır o kaygıyı belli bir dönem . Gelişimi iyiyse gözle görünür bir sosyalliği varsa kelimeleri çok dert etme bu aydan sonra açılır diyorlar çocuklar için zaten..

Maşallah 20 kelime çok iyi kız çocuklar birçok alanda erkek çocuktan önde oluyor bunu çok duyarım ve yakınlarımdan da şahit oluyorum hep
Bilişsel gelişimi bence baya iyi algıları çok açık, gözlemle taklitle birçok şeyi öğreniyor hayret ediyoruz sık sık. O yüzden ben de kendimi sakinleştiriyorum, dediğin gibi 18 ay dönüm noktası deniyor. Allah sağlık sıhhat versin hepsine

Arkadaşlar sözlerimin muhattabi siz değilsiniz ama size dert yanmak istedim Instagramda vs hemen hemen herkes normallesti ne oldu depremin acıları bir ay geçince yok mu oldu yaralar sarıldı mı? Her gün deprem paylaşanlar birden tatil restoran manzara paylaşmaya başladı.

Evet normalleşmeliyiz diye diye normalleşti herkes. Ateş düştüğü yeri yakıyor malesef. Hepimiz çok üzgünüz hala tabiki ama Herkes işine devam etmek zorunda, herkes çocuğuyla ilgilenmek oynamak zorunda, evimizde gülmüyor muyuz yeyip içmiyor muyuz hepsi de oluyor ama sergilemeye de gerek olmadığını düşünüyorum ben..

Bende senin gibi düşünüyorum sergilemeye ne gerek var...

Canım merhaba bende kanamadan sonra aspirini bıraktım 6000 lik oksapar kullanıyorum son durumun nasıl iyisindir inşallah bebeğinde sende

Maalesef çok üzülüyorum. Neyi unutmadık neye alışmadık ki bukadar cabuk olmamalı anlamadığım insanlar kaşını gözünü paylaşmadan duramıyor mu

Kizlar selam,
18.ay aşılarını aile hekimliginde yaptırdık. Ortalama 11 kg olmalıydı 10 kusur çıktık. Hemşire ortalamanın altında olduğunuzu söyledi. Zaten zor yiyen cocuk bu kadar oluyor ( yinede yaklasmisiz en azından ortalamaya :)) napiyim zor istahsiz bur cocukla basbasayim( 10 gün sonra başka bir cpcuk doktoruna randevu aldım. Bakalım bir değerlendirme yapsın yeme konusunu( sizde durumlar nasıl? 18 ay kkntrolleriniz nasıl geçti

Ayrıca hemşire pipet yada bardakla mama ver dedi. Gece beslenmesini de kes dedi

Biberon.aliskanlik yapar büyüdükçe hep.onunla içer dedi bardağa çat diyede geçmiyor gerçi bardaktan su içmeyi falan seviyorda elini de sokuyor:)) daha küçük olduğu için heryeri su oluveriyor :)))

18 aylık kan tahlili yapan varmı kızlar ?

Biz bu ay aile hekimligine olduk aşıları onlar 2 yaşında yaparız dedi kan için.fakat cocuk doktoru yaparız diyordu kan tahlili 15
Ayda konuşmuştuk 18. Ayda yaparız demişti daha iyi bir dr randevu aldım bakalım oda.10 gün sonra gidicez anca yer buldum çünkü. Yapar diye düşünüyorum ama bakalım genelde hastane dr lari yapıyor lar sanırım

Benimki de bir tek anne demiyor:)) kendi adını arada sorunca söylüyor 7-8 hayvan sesi sorunca yapıyor. Sar sar makarayı oynuyor:)) sar sar diyor tak tak diyor (kapı çalma hareketi yaparken) açılmıyor diyor bu ara bisey veriyor açamıyorum deyince ona veriyorum

açılmıyor açamıyorum diyor )
Açın diyor bisey açtırmak isteyince
Gel gel gel baba baba baba (zaten en favorisi baba) ayaye (anane:))
Düt düt araba sesi hayvanlari soruyorum görsel 7-8 hayvan gösteriyor zipla deyince zıplıyor falan, emzige memi diyor :)) düşünce isteyince memi diye bağırıyor

Aslında cümleler kuruyor uzunca ama biz anlamıyoruz bazen uzun uzun anlatıyor birde mi mu ? Şeklinde sorunca cümleleri var ama biz tam anlayamaiyor7z bence bir anda patliycak gibi :)))

İyi durumda miyiz geri de miyiz bilemedim siz değerlendirin artık:)) :))

Biz yaptırdık. Normal dedi, demir kullandıracak diye düşünüyordum. Gerek kalmadı. 4 ay sonra tekrar gelin dedi. Epey zor oldu kan vermek
Birkaç değere bakıp karar veriyorlar anladığım kadarıyla . Bizim de çok zor oldu kan vermek ,4 tüp kan aldılar. Hemogram, ig bağışıklık,b12 vs..

Biz yaptırmadık, yani doktorumuz gerek görmedi. Yediklerini sordu boy kilo baktı, sonra da 2 yaşında yapalım dedi
Bir önceki değerleri iyi çıktıysa belki çocuğu yormak ağlatmak istememiştir. Bizim bazı değerler düşüktü. Bizimde aklımız kalmasın diye özellikle yaptırdık .
Aslında ortalama kilolar bu şekilde düşük değil . Bizim kızın da boy 83 kg 10.7 çok normal dedi bizim dr gelişimi çok iyi dedi.

Evet ilk kez gidicekseniz yapar cnm
Bence iyi zaten her çocuğun gelişimi farklı. Bundan sonra daha aktif ve daha sosyal olmasını sağlarsak daha da açılırlar

Kizlar 2 buçuk yıl üstüne bugün regl oldum ay bir rahatlama geldi anlatamam. O gerginlik falan gitti. Darısı olmayan arkadaşlarıma
Çok sevindim cnm .. Ben 4.ayda olmuştum gerçekten insan kendini kötü hissediyor ,senin acayip uzun sürmüş düşünemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…