2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Göğüslerin de ağrı var mı? Bizim 10-11 gün oldu. Iki gündür çok ağrım ve şişliğim var. Biraz sıkıp boşaltıyorum ama biri çarpınca, kızım kucağımda yaslanınca çok acıyor canım. Ilk 1 hafta yoktu böyle bir şey

Zamanla öğrenebileceğini biliyorum tabi ama o zamana kadar uykulu uykulu ağlamaları içimi sızlatır diye düşünüp gözümde büyütüyorum hatırlıyorum senin endişeni haklıydın da neyse ki korktuğunu yaşamıcaksın. İnan sabır taşını hiç istemiyorum ama geceleri o kadar yorgun ve uykusuz oluyorum ki pışpış yaparak veya kucakta Bi şekilde uğraşarak geri uykuya döndürmek bana çok zor geliyor. Zaman yaklaşsın önce bunları denicem tabi sadece başarılı ve istikrarlı olacağıma emin olmadığım için aklımda sabır taşı var bakalım inşallah gerekmez

Bizimki de öyleydi emin ol ben memede babası ayakta uyutuyordu ve geceleri nasıl olacak diyordum gözümde çok büyüyordu ama kolay alışıyorlar gece önce hikaye okuyoruz daha sonra da ışığı kapatıp pış pış yapıyorum dalması kolay oluyor. Seninde çok rahat geçer inşallah

İlk 2 gün çok ağrıdı bende sağdım 2 3 kez günde. Sonra sıkı sütyen giydim o baya rahatlattı ama yüne dediğin gibi çarpınca vs ağrı oluyor

canim korktuğumuz kadar zor bir süreç değil, emin ol. Inşallah senin de rahat olur. Bizim sadece ilk gün zordu. Birkaç gün gündüz imkanın varsa annenlerden yardım alıp, gündüz sen şekerleme yap ki geceye gücün olsun. Belki gece çok uyanmaz bile. Memeden ümidi kesince uyanmaya da gerek duymuyorlar bence. Susarsa, rüya görüp korkarsa falan işte. Geçen uyuttum, bir süre sonra duşa girdim. Elinde suluğu kapıda beni bekliyordu su içerek

Ayyy inan öyle seviniyorum ki böyle yazan arkadaşları okudukça hep dua ediyorum içimi rahatlattığınız için

Çok haklısın bide dolu dolu emdi zaten ne zamana kadar daha emebilir ki. İyi ki buna Bi sınır konmuş 2 yaş olarak yoksa asla bitiremezdim
Hatırlamıyorum burada paylastimmi ama 2 ay önce İngiltere de bir olay olmuştu Gelin düğün günü kocasını bir kadın ile basıyor, aldatildigini zannediyor ama meğer damat hala annesini emiyormus ( olay gerçek, adam 40 li yaşlarda, Google da çıkar). Bu olay da beni etkilemisti
Hayat boyu emzircek değiliz kizkardeslerim, 2 yaş yeter

Hadi ya ben sanki sıkı giymek iyi gelir diye biliyordum
Bana doktorum sıkı sütyen tak demişti. Ama ben yine aynı doktorun tavsiyesi ile dostinex kullandım ve çok rahat ettim. Sadece 2. gün biraz ağrı oldu, o dasicak duş ile geçti. Yakında memeyi bırakmayı düşünen arkadaşlar bir doktorunuza danışın derim dostineksi...

Ay evet anlatmıştın iğrenç yaa

Off evet 1saat televizyonu tuttuğumu biliyorum oraya çıkacakmış çıkma diyorum daha çok yapıyor hevesini alana kadar özelim alıyorum hayır kelimesine tahammülü yok

Herkese selamlar kızlar. Burayı okuyordum da yazmaya çok halim yoktu. Memeden kesen arkadaşları tebrik ediyorum, ben kendim memede sorun yaşadığım için doktorla konuşmadan bu işe girişmeyeceğim sanırım. Emzirmeye devam etmem benim için faydalı olabilir.

Belki hatırlayanınız vardır biz en son oyun grubuna yazılmıştık ama orada işler biraz değişti. Bizim ufaklık kendi kafasına göre hareket eden biriymiş biz bilmiyormuşuz. Sandalyede asla oturmuyor, oyunları kendi istediği gibi oynuyor, komut almıyor. Danslarda kollarını asla hareket ettirmiyor. Böyle olunca dikkat dağınıklığı/uyaran eksikliği gibi bir sonuca vardım ama daha pedagoga gitmedik, kesin bir tanı değil yani. Şu an ikinci aya devam ediyoruz, başladığımızdan bu yana daha iyi gidiyor bu kesin. İlk hafta hep etrafta dolanırken şimdi 15 dk oturuyor en azından el işi kısmında. Topları alıp sağa sola kaçmıyor, gösterilen şekilde oynuyor ama arada bazı günler yine canı istediği gibi oluyor tabi. Artık sar makarayı, ram sam sam dansını falan yapıyor. Her çocuğun kendine özel gelişimi bunun farkındayım ama erkenden böyle bi durumu gözlemlemek benim için iyi oldu, eksik kaldığım tarafları gördüm, nasıl iyileştirebileceğimi araştırdım öğrendim. Eline farklı materyaller verdim, kalem, makarna, köpük aklınıza ne gelirse. Yazlıklara, parklara bahçelere gittik, daha önce bak dediğimde oralı olmuyorken şimdi karıncaları, ağaçları, arabaları gösterebiliyorum. Dil tam çözülmese de bir şeyler çıkmaya başlayacak gibi daha farklı tondan geveliyor. Arkadaşlar imkanınız varsa en azından bir deneme dersi falan da olsa bence götürün. Ben gerçekten baya aydınlandım çocuğumla ilgili çünkü. Özellikle aynı yaş grubu olunca hepsi direk farklılıklar ortaya çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…