2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302

Annelerimiz büyüdükçe tuhaflaşıyorlar sanırım. Birinci kızıma kreşe kadar baktı annem. Kreş zamanı da kreş çıkışı da anneme gelir ve biz gelene kadar annemde beklerdi.
Geçenlerde küçük kızımı anneme bırakacaktım. Ağlarsa ne yapayım diye sordu bana Şaka mı bu dedim

Canım kimseden bir beklentim yok aslında. Annem şu an burda olduğu için garipsedim olayları. Biraz da 2 yıldır evde olmamdan daha hassas olduğumu düşünüyorum. Işe başlayınca bu kadar önem vermeyeceğim bu konulara, odağım değişecek sonuçta.

Külot bez kullanıyor bir süredir. Sabah uyandığında bezi kupkuruydu. Dün kakasini da ilk defa tuvalete yaptı. Birkaç gün daha deneyelim bakalım. Çişi kakasini gelince tuvalete gideceğini, gitmesi gerektiğini anladı çünkü. Ben yer silerim, onu da günde 10 kez duşa sokarım benim için sorun değil de inci incinmesin.

Bezi kuru kalkıyor deyince nasıl şaşırıyorum varya oğlumun bezinin arkası bile çiş dolmuş hatta çoğu gece dışarı sızmış oluyor

Bezi kuru kalkıyor deyince nasıl şaşırıyorum varya oğlumun bezinin arkası bile çiş dolmuş hatta çoğu gece dışarı sızmış oluyor
Bizim hiç taşma hikayemiz olmadı doğduğundan beri Incinin uzun zamandır bezi çok az çişli oluyordu sabah. Bir süredir de iyice azaldı. Dün hiç yapmamış mesela. Uyandıktan 10 dk sonra halıya epey yapti, tutabildigi kadar tutmus. Bu da yavas yavas hazırdır hissi veriyor bana. Ilk bezi çıkardığımda damla damla her yere yapmıştı gündüz. O zaman hiç hazır değildi. Şimdi günde 4-5 kez çiş yaptığını biliyorum.

Maşallah ya gerçekten kız çocukları bu tarz şeylere daha erken hazır oluyor sanırım. Bizimkinin çoğu gece çişi dışına taşar. Bir küçük numara bez iz yapıyordu büyüğüne geçtim acaba o da büyük mü geliyor ondan mı taşıyor diyorum ama bez baya arkasına kadar çiş doluyor taşıyor. Zaten tuvalet eğitimi hiç gündemimde değil daha memeyi halledemedik

Kızlar gece terörü yaşayanınız oldu mu? Ne zor bir şeymiş Allah sabır versin diye dua ediyorum hep
Biz Fransa'da çok yaşıyoruz burada Tūrkiyede pek olmuyor bakalım yine gidince olacak mı elektrikli panjur var orada o da etkiliyor mu bilmiyorum benim ordaki huzursuzlugum çocuğa mı yansıyor anlamadım.Bak dışarda ışık var diyordum ben o zaman susuyordu ışıkları görünce.Gercekten zor birşey bişey .

Kızlar selam,
Benim kızım istahsizdi acıkıyor artık tabi iştah açıcı ilaç ta veriyorum onun da etkisi var. Fakat genelde hep corbalardayiz ekmek de dogruuorum bir ara onu fa oguruyordu ya demem o ki ne kadar katı gida sunsamda zeytin falan yiyor ama öyle hapir hupur yemiyor kreş, anaokulu başlarsa ilerde ne yaparız bilemiyorum ( çok üzüldüğüm konu bu kimi tanıdıklarım aman benim çocuğum makarna corba vs.. ile büyüdü bisey olmaz napalim diyor. kimisi de benim ki yiyordu yemeli vs.. yorumlar böyle ne yapacağımı şaşırdım açıkçası;((( bir tanıdık kreşe vermiş 3 yaşında cocugu akşama kadar öğretmen bisey sokamiyormus ağzına nohut kuru fasulye falan çıkıyormuş yemekte büyük insan yemekleri öyle yani gözüm korkuyor açıkçası kızlar((

Anaokulunda çalıştığım kısa sürelerden hatırlıyorum da tüm gün ağzına lokma sürmeyen çocuklar da oluyodu, 2. Tabağı isteyen iştahla yiyen çocuklar da. Kötüyü düşünme belki yaşıtlarıyla bir araya gelince heveslenir yemeye

Hatırladığım kadarıyla daha küçükken de bir yeme problemi vardı. Ek gıdaya başlar gibi tekrar başlamıştınız kıvam olarak.
Neler yiyor bir günde mesela? Katı gıdayı çiğneyip yutmakta sıkıntı yaşıyor mu?

Zeytin sabahları zeytini yiyor. (Kakasinda çıkıyor agzinda çiğnemeyi az mı yapıyor diye acaba kakada zeyt7nler çıkıyor ya o.gun ya 1 gün sonra) Muz bebe biskuvisi az sütle ezilmiş püre kıvamında. Mercimek corba, ezogelin corba, kabak corbasi, tavuksuyu, yayla corba, tel sehriye corbasi. kuskus yüzük makarna, pilav, bulgur pilavi , yogurt falan. (Yüzük makarnayı fazla çiğnemeden yutuyor.) Corbalar kiymali ve kemik sulu, ekmekte doğruyorum artik. Ama kofte vb... katilar yok. Kek yapıyorum mesela ucundan kırıntı kırıntı şeklinde ısırıp biraz yiyip bırakıyor( yeme için terapiye eşim.kizdi devam edemedik belki etseydik fayda olurdu 18.ayda (

Fazla çiğnemeden yutuyor dediğin için acaba sabah verdiğin püreyi tümden kesmen daha iyi mi olurdu diye düşündüm. Hep onun yediği, içtiği şekilde değil de aşama aşama katıya doğru geçsen artık daha iyi olmaz mı? Bir yemez, iki yemez, üçüncüde çabalar diye düşünüyorum. Sonuçta pilavı da ağzında çeviriyor illa ki. Bulgur pilavı , pirinç pilavı da kolay yenen bir şey değil. Onlari yiyorsa püreye ihtiyacı olmaz. Zeytin, badem, bezelye kızımın kakasinda da belli oluyor. Tamamen çiğneyemiyor. Ben köfteyi misket gibi minik minik yapıyorum. Hoşuna gidiyor öyle. Belki senin kiz da sever, top top görünce yemek ister

Bizimki de top top olan şeyleri pek seviyor zeytin üzüm bezelye leblebi nohut gibi eline alıp birer birer ağzına atmak çok hoşuna gidiyor.

Bizimki de top top olan şeyleri pek seviyor zeytin üzüm bezelye leblebi nohut gibi eline alıp birer birer ağzına atmak çok hoşuna gidiyor.
Inci de aynı. Zaten nohutu öyle severek yediğini görünce köfteyi de o haliyle vermek aklıma geldi. Zeytinin çekirdeğini güzel çıkarıyordu başlarda. Kiraz yerken çekirdegi çıkarmadan yemeye başladı, zeytinin de çıkarmıyor şimdi. Epey uğraştırıyor beni. Seninki güzel çıkarıyor mu çekirdeğini?

Kızlar aranızda ücretsiz izin dışında çalışmaya kendi ara verip bebeği ile ilgilenenler çalışma hayatınızla ilgili dışardan gelen sorulara ne cevap veriyorsunuz tam sanane denecek bir konu.Ben bu konuda ne cevap vereceğimi bilmiyorum cevap vermekte istemiyorum.Benim problemim.Bu konuya gıcık olmaya başladım ben başarılı bir öğrenciydim İstanbul'da iyi de kazandığım bir işim vardı.Ama evlenmemiş çocuk yapmamış hayatımdaki ben ise gidip gelip yalnızdım erkka arkadaş var çocuk yokkende bekar arkadaşlarla restorana filan gidiliyor evet geziliyor ama dedikodu vs dinliyorsun önceki hayatı ozledigim olmuyor değil ama o hayatında eksileri ve zorlukları var bu hayatında.Aman efendim illa çalış sosyal ol basarili ol emekli ol ben başarılı olup emekli olmadan hasta olan ve ya olenlerde gördüm.Uygun ortam olursa calisorim belki gene çocuğa zor kavuştum kimsenin olmadığı yerde cocugu tek büyütmeye zor hasta oldu hastanede kaldık kaybedeceğim diye korku yaşadım hem doğduğunda hem sonrasında.Millet kafayı çalışmayan takmış haklı olabilirler ama sağlık da önemli sağlık olmadı mı da hiçbir şey olmuyor.En başarılı çok kazanan oluyorsun bir hastalıkta hiçbir şeyi gözün görmüyor.

Ben hiç dnemedim kenidm çıkarıp veriyorum kirazı dediğin gibi yanlışlıkla çekirdeği ile yedi bir iki defa ben cikarmadan tabaktan kapıp o yüzden hep çıkarıp veriyorum.

Ben aile isimize destek oluyorum bebekten firsat oldukca diyorum. Aslinda dogrusu da bu, yaninda yaptigim bir ugras daha var. Millet degil de esimin gozunde bu konu problem. Beni sinirlendirmek icin soyluyormus guya. Calissam getirecegim kadar ayni parayi getiriyorjm eve benim X sirketinde calismamam onu sikintiya sokmuyor aksine bebek bakimi acisindan kolaylastiriyor. Ancak yok gunun sonunda ben evde oturan bisey yapmayan insan oluyorum gozunde.
Baskalari sorarsa da gayet cool bi sekilde bebegim icin mola verdim, malum fransaya da tasindik. Duzenimizi kurunca yeni arayislara girecegim diyebilirisn belki. Arayisin olmayacaksa da baska detaya gerek yok bence kimi ne ilgilendirir.

Benim oğlum da çok yemek seçiyor etli veya tavuklu patates yapsam sadece patatesini yer, kaşıkta pilavın falan altına saklarım eti küçücük ama çoğu zaman farkedip çıkarır. Daha önce severek yediği şeyi sonra asla ağzına sürmez sürekli değişiyor favori yemeği ama genelde erişte salata ve makarnaya hayır demiyor. Bide Bi huyu var ısırmak istemiyor yiyeceği. Mesela herhangi Bi meyve ısırarak yesin istiyorum ama yemiyor illa lokmalık dilimlememi istiyor. Ekmeği de tostu da aynı şekilde ısırmaya karşı Bi antipatisi var. Bu ara beni rahatsız etmeye başladı ama çok da takmamaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…